ZtorZillen

2012-01-31
19:05:36

Stoppar utvisningar till Syrien
"Migrationsverket stoppar nu tillfälligt alla utvisningar och avvisningar till Syrien. Orsaken är den kraftigt försämrade säkerhetssituationen i landet. Konflikten i Syrien har successivt trappats upp under en längre tid. Den 16 december 2011 bedömde rättschef Mikael Ribbenvik att den nått en sådan nivå att det rådde "svåra motsättningar" i landet. Detta gjorde det möjligt för Migrationsverket att i ökad utsträckning bevilja syrier skydd i Sverige.

Nu har våldet förvärrats ytterligare, vilket gör att inga beslut om utvisning eller avvisning får verkställas.

I en ny instruktion pekar rättschefen bland annat på att

  • antalet civila dödsoffer har ökat — även bland dem som inte direkt deltagit i demonstrationer eller andra manifestationer
  • konflikten i Syrien i allt högre grad har militariserats, vilket det ökade antalet dödsoffren bland säkerhetsstyrkorna är ett tecken på
  • protesterna fortsätter att i huvudsak vara fredliga, men inslaget av väpnat motstånd ökar"

Läs mer i rättschefens instruktion om verkställigheter till Syrienlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Min kommentar: Vad jag kan utläsa om detta så handlar det alltså inte om att vara mer "öppen" i bedömningar och bevilja uppehållstillstånd till flera sökanden från Syrien, utan det handlar om ett tillfälligt "uppehåll" i verkställigheten av negativa beslut...alltså, för individen så betyder det en till förlängning av osäkerhet. "någon gång i framtiden, hämtar vi dig och utvisar dig..." Typ. Men inte just nu. Nu har vi "uppehåll". Missförstå mig rätt, det är ju bra att vi inte skickar iväg folk till så osäkra ställen....men jag tror fortfarande inte att folk söker sig till främmande länder om de inte tvunget måste. Jag skulle då exempelvis aldrig lämna min trygghet i Sverige för att fly till ex Irak..om det nu var oroligheter i Sverige. Det hade ju liksom inte vart min första lösning på problemen här hemma...möjligtvis Norge eller Danmark..Men det skulle kräva en hel del mod och desperation för mig att söka uppehållstillstånd i typ Irak. Tror säkerligen att syrianerna känner samma känslor för att söka i Sverige. Hm...


2012-01-31
18:49:32

Skillnader
Jag vill tro, att även om jag inte rasar i vikt, så händer det saker med min kropp och själ.
Kanske framför allt med min själ. Jag känner att jag mer och mer blir medveten om allt det jag har, istället för att –som tidigare- fokusera på det jag inte har (en smal kropp). Min pappa har alltid sagt att jag har en kraftig kroppstyp, att jag är muskulös och att jag inte ska tänka på vikt utan mått. Att jag istället för att fixera vid mat och vikt, borde försöka uppskatta allt det jag har: hälsan, en man som älskar mig, en familj som stöttar mig, ett jobb, stadig inkomst, tak över mitt huvud, en hund som bara biter mig ibland…en kyl och frys som är fylld med mat. Jag tror att det tog sisådär 25-26 år innan jag lyssnade på pappa på riktigt. Jag har ju hört vad han har sagt, men jag tror att det först är nu som det sjunkit in. Det är först nu som jag verkligen kan ”lugna ner” mitt inre…försöka att tänka på annat än mat och hetsätning. Det är en underbar känsla som jag inte vill byta mot något i världen. Nu kommer nästa utmaning: hur ska jag behålla denna underbara känsla, den som har gjort att jag de senaste två veckorna flutit på små moln..små fluffiga moln?Skillnaden mellan min kropp nu och då…ja, ärligt så vet jag inte om det är så mycket skillnad…eller jo det är det! Jag orkar jogga i 11 minuter i sträck! Jag kan prata efter att jag har joggat i 7-8 minuter i sträck, det kunde jag verkligen inte för ett par månader sedan! För att inte tala om hur min andhämtning och knä kändes efteråt, om jag nu ens fått för mig tanken att testa jogga så länge! Visst händer det saker. Kanske inte utseendemässigt. Men det händer saker. Jag klarar av mera saker. Jag har bättre självförtroende, något som jag tidigare bara trodde svagt på är jag nu helt övertygad om att jag kommer klara. Denna resa kommer jag klara, frågan är bara om målet blir det samma som jag från början hade tänkt? Vem vet, men det är också lite charmen med allt detta! Tror att jag är mer positiv och nyfiken också…hm..det är iofs själen ;) Hehe…nu ska jag sluta svamla!

På återskrivande!

2012-01-30
22:22:30

Dags att fira!Wuhu! Jag har haft mer än 5000 besökare! Yes!
Nu jäklar blommar löken…eller något sådant! Va roligt! Hur ska detta firas då? Jo, jag tänkte det skulle firas genom en bild på mig! Snacka om egotripp, eller hur?

Ni är ganska många som besöker mig varje dag nu. (så stolt!)
Är det något ni vill ha mer/mindre av här på bloggen? Älskar att skriva, men älskar framför allt att skriva när folk läser…vilket ni ju gör! Så för att fira dessa 5000 besökare, för att visa min ödmjukhet inför denna enorma siffra som växer hela tiden (konstigt vore kanske annars?)…så..slänger jag ut frågan igen: vad vill NI –som läsare- ha mer av?
???

2012-01-30
20:47:24

Gamla och nya veckomål

Veckomål denna vecka:

- Simma, minst 45 min

- Återgå till meditationsrutinerna, meditera minst 4 ggr

- Läsa varje dag

- Va tyst i en timme (under onsdagen, ska jag utmana mig själv i att lyssna mera)

- Inte äta popcorn/muffins/snacks (påt igen bara!)

- Tre intervall-pass

- Maxtesta plankan


Veckomål förra veckan:

- Skaffa badkort

- Utnyttja badkort

- Läsa varje dag

- Ta minst en morgonpromenad (blev bara en)

- Inte äta popcorn/muffins/snacks (blev popcorn...en gång)

- Spendera mindre tid vid datorn

- Maxtesta plankan

Kommentar:

Vad är det med mig och plankan? Jag fattar inte. Varför kan jag inte bara göra den? Vad är jag rädd för!?! Jaja..i övrigt så tycker jag att veckan blev bra. Gjorde det mesta på min lista. Bra jobbat för mig.

Nu är det en ny vecka å nya mål.

Återta fokus!

 


2012-01-29
21:55:17

Veckans träning v 4
Vecka 4

Måndag
40 min promenad
40 min intervall (gå-jogg)

Tisdag
25 min promenad

Onsdag
30 min promenad

Torsdag
30 min jogg-promenad
MAXTEST (11 min jogg)

Fredag
35 min promenad

Lördag
45 min simning
25 min promenad

Söndag
Vila

Kommentar:
Helt okej vecka, det måste jag säga. Har funderat kring att återigen byta dag att väga mig..på något vis känns det mer peppande att göra det inför helgen, istället för efter... Jaja..i övrigt är jag stolt och glad över hur denna vecka har gestaltat sig. Lite ledsen över att jag tog ut mig för hårt med joggningen. Men men..det är bara att ta igen det nästa vecka. Ska bli mer intervallträning och vänta ett tag med maxtest igen... Jag tror att jag är på gång. Det är fortfarande "bara" januari...

2012-01-29
17:09:43

Försvunnen
Tillåt mig att erkänna: jag är lite småkär i Kjell Bergqvist. Eller åtminstånne livrädd. Eller något sådant. Idag har jag (och delvis sambon, han blev rädd och lämnade rummet), sett på filmen "Försvunnen". Hejåhå! Är det någon som har sett den?! Puh..va spännande. Tror att jag höll andan i större delen av filmen. Inte så bra för mitt hjärta...men vilken film! ÄR Kjell Bergqvist en av Sveriges bästa manliga skådespelare, eller vad? JO! Det är han!Å Sofia Ledarp! Vilken kvinna! Vilken skådespelerska! Varför är inte hon med i flera filmer? Sjukt bra! Fortfarande skakis efter filmen...wow...vilken kvinna! Vilken underbart duktig brud hon är. Sådan prestation. Fick gåshud. Från och med nu är hon min favoritskådis! Wow, säger jag bara! Måste ses!

Seriöst! Skådespelerskor får alldelles för lite tid i media i relation till manliga sådana...Eller hur? Man borde promota brudarna mer än dessa äldre herrar, som råkar varit längre i branchen. Sofia är klockren. Måste googla vilka filmer/serier hon mer har varit med i..!


2012-01-29
11:44:25

Veckans muffins
Veckans muffins blev saffransmuffins. Köpte sådan färdigblandad saffranskaka-mix. Tillsatte vatten och smör...hälde i smeten i formarna...å vips så va det klart! Underbart det doftade i hela lägenheten när de var inne i ugnen. Lyckades dock att inte provsmaka! *stolt* Sambon intygade dock att de var mycket goda, dock inte lika goda som när man gör sin egen smet...men ändock goda. Trist att de fastnade så mycket i formen. Men så var det i alla fall. De fick bra betyg. Å veckans muffins blev alltså saffransmuffins!

Fler än jag som älskar att baka? Idag ska jag göra LCHF-muffins. Tror jag håller på att insjukna i förkylning..så ska ta det lugnt med endast promenader i dag. Vad gör ni en helg som denna?

På återskrivande...

2012-01-28
16:28:41

Att simma
Varför var det så länge sedan jag simmade? Det är ju inte klokt! Känner mig som en ny människa, nu när jag äntligen vågat komma ut ur tjockisgarderoben. Hej, hallå, här är jag. Tjockis som är sugen på att simma, eftersom hon LOVE it! Vad var det att vara nervös över? Vad trodde jag skulle hände? Att någon hoppade på mig och sa "tjockisar får inte bada här, de måste bada utomhus..."...eller vad trodde jag???


 

Jag är ändå stolt att jag faktiskt tog mig dit, tillsammans med sambo och allt. Med mycket stöttning. Nu är det faktiskt så att jag älskade att simma. Känna varje muskel i kroppen göra sin del för att denna tjockis bara skulle skjuta i väg som ett spjut i vattnet. Oh, va härligt. Jag känner mig helt frälst. Stolt över att det efter många om och men, faktiskt hände. Stolt över att jag övervann mina dumma hjärnspöken. Glad för att jag vet att detta inte är sista gången jag simmar! Jag är också glad över att mitt knä inte gjorde ont. Inte alls. Lite småkänningar när jag väl kom upp från vattnet..men det är okej, det gör inget att det känns, så länge det inte gör ont. Jag önskar jag kunde förklara för er vilken glädje det är att övervinna ett så stort steg...kanske verkar lite i era ögon..men att visa sig "offentligt" i baddräkt...INTE min melodi. Men det fungerade, det var värt det, och jag överlevde och blev starkare. Jag måste återigen påminna mig om att jag blev mobbad i skolan, inte i "verkligheten", det är länge sedan nu. Jag är vuxen och jag klarar allt. So what om människor har problem med det jag gör. Hejja mig, jag tar i alla fall tag i mitt fet-problem och försöker göra något åt det. Inte bara klagar om det på fikarasten! Hejja mig! Hejja alla oss som kämpar! Nu kör vi!!!

 


2012-01-28
11:50:10

Det snöar

När ska detta snöande ta slut?! Herrejistanes! Det är ju faktiskt snart februari.

Sådana här dagar önskar jag att jag bodde i södra Sverige. Då man kunde gå en promenad utan att riskera att frysa fast i marken...eller halka på all is. Hm...Dagens planering ser ut som följer:

-skaffa badkort

-simma

-göra frukostmuffins a la LCHF

 

Nu ska vi väl ut på promenad i snön igen!

På återskrivande!


2012-01-27
23:12:59

Lazysong
Today I Don't Feel Like Doing Anything
I Just Wanna Lay In My Bed
Don't Feel Like Pickin' Up My Phone
So Leave A Message At The Tone
'Cause Today I swear I'm Not Doin' Anythin'
I'm Gonna Kick My Feet Up
Then Stare At The Fan
Turn The TV On
Throw My Hand In My Pants
Nobody's Gon' Tell Me I Can'tSeg idag. Seg i kropp och knopp. Känner inte direkt för att göra någonting.
Återkommer i morgon, förhoppningsvis med mer energi!

2012-01-26
22:32:31

Dagens pepp

Ord är överflödiga.

Bara läs vad som står på bilden.

 

På återseende.


2012-01-26
20:38:25

Maxtest...

Idag har jag joggat. Maxtest. Var dock tvungen att avbryta då jag fick känningar i mitt dåliga knä.

Trist. Så det blev "bara" 30 minuter motion idag. Men så är det. Det är bra ändå.

11 minuter jogg. Stolt över mig själv. Snart så går det bättre. Men får kanske tänka om lite angående joggningen iom att jag fick känningar i knät, menar jag.

Hm...det blir nog någon annan form av träning i morgon i alla fall. Håll tummarna att jag inte har fortsatt ont i morgon, det är verkligen inget jag behöver just nu...

 


2012-01-25
22:38:14

Hylla kurvigheten!

Temat fortsätter.

Hylla "unikheten" i olika kroppar! Idag är självkänslan på topp och jag är stolt över mina kurvor (bild kommer snart). Funderar på om jag till nästa vecka ska sätta upp lite fler "mentala"-mål. Var idag och pratade med beteendevetaren på företagshälsan och insåg som en blixt från klar himmel att jag faktiskt mer och mer börjar bry mig om "mig". Att jag börjat lyssna på mig själv, även i jobbsituationer. Det är ett bra steg i rätt riktning.

Självkänslan måste jag ju som sagt jobba mera på. Idag är den dock på topp. Jag hyllar kvinnokroppen och dess "unikhet" med att titta mig själv i spegeln, naken, och säger "fasen va snygg du är! du duger som du är!".

Hejja kurvigheten!


2012-01-25
19:59:20

Jag beklagar sorgen...

Jag måste tyvärr meddela..att min äldsta keiki har gått ur tiden.

Hon klarade helt enkelt inte pressen att vara i en egen kruka.

Hon blev sur och hennes rötter började ruttna. Efter att hon blivit angripen av bananflugor, valde jag -efter moget övervägande- att avsluta min äldsta och förstfödda keikis liv.

Det är med sorg jag meddelar er -kära bloggläsare- att keiki nr 1 nu inte längre finns med oss.

Till minne av keiki nr 1, har därför jag och Samson (han sover) nu en tyst minut.

-tystnad-


2012-01-24
20:26:09

Födelsedagspresent
Inte för att jag fyller snart. Inte för att jag forttarande skriver önskelista till min födelsedag. Men mer som en (icke)diskret uppmaning till de mina nära och kära som läser min blogg. Till födelsedagspresent (i maj), önskar jag mig färgglada kettlebells.
Alltså mer färg till folket. Även färgglada träningskläder, just nu är det gråa byxor..å svart sportbh, visserligen ett rött linne till det. Men ändå!


Jag vet inte hur jag har lyckats. Men sedan flytten för x-antal månader sedan..va det typ september vi flyttade?..så har jag "tappat bort" min kettlebell. Hur kunde den bara försvinna? Kanske är den hemma hos min mormor, där vi har mycket av våra "extra" saker..som vi inte tog med i flytten till nya stället...Hm...måste leta...saknar att träna styrka med kettlebell det va så effektivt. Så j*kla skönt efteråt!

På återseende!

P.S Fick för några dagar sedan en förfrågan om att det va en läsare som skulle vilja se en bild på mig. Typ: helkropp. Är det något som skulle vara intressant för flera? Isådant fall så "måste" jag ju göra det...annars så struntar jag i det. MEN vi lever i en demokrati...så varför inte rösta? Skriv vad du tänker, så kanske det händer ;) D.S

2012-01-24
18:28:23

"A fighter gets up, no mather what..."

Nu såhär...när det har gått ett par veckor in på det nya året..så börjar man märka av att viktbloggarna, bloggar allt mindre. Vissa ger upp. Andra fortsätter. Vissa slarvar med mat, andra med motion.

Jag är inget undantag. Jag har visserligen "tröttnat" att räkna kalorier. Men jag tror att det går hyfsat bra i alla fall, både när det gäller mat och motion. Det känns som om min kropp "svarar" bra på att leva utan förbud, ingen sträng LCHF här inte. Tror att både kropp och själ har förlikat sig med att detta får ta sin tid.

En av mina inspirationskällor just nu är Biggest Loser-tränaren Cara. (bilden ovan)

Jag gillar att den lilla tjejen kan träna skiten ur typ allt från elitidrottare till tjockisar ;)

Hon är så j*kla grym!


2012-01-23
22:07:42

Skitviktigt inlägg

Det är fortfarande mörkt ute på mornarna.

Idag gick jag å lillskiten på en morgonpromenad. Hejja oss.

Sedan bestämde han sig för att gå ut i snön, där det ej var plogat (ca 60-70 cm djup snö)...där ville han bajsa.

Där ville matte inte hämta bajs. Matte ignorerade vad som hände.

Vi ska dock gå på bajsjakt till våren, jag å husse.

Vi tycker båda det är så äckligt när andra inte tar upp efter sina hundar. Varför inte hjälpas åt då?

Hålla byn ren...så inte alla hundägare får skit för något som en stackars hund gjort..och deras husse och matte inte tagit upp....


2012-01-23
18:40:50

Vägning v 4

Vägning:

105,0 kg (11-12-02)
103,3 kg (11-12-16)
103,2 kg (11-12-22)
103,8 kg (12-01-02)
103,2 kg (12-01-09)
102,8 kg (12-01-16)
103,0 kg (12-01-23)

Kommentar:

Ett plus! Eller två (+0,2 kg). Det är verkligen inget att deppa över.
Ett delmål är uppnått. Jag har misskött maten rejält i en vecka, det är klart att kroppen kommer svara på det.
Nu är det bara å ta nya tag. Jag har en plan för denna vecka. Inget ska stoppa mig nu.
Mera protein i kosten, inte lika mycket kolhydrater som förra veckan.
Mer varierad motion samt mer meditation för att hålla stressen på lagom/låg nivå.
Detta kommer bli bra. Känner mig väl till mods, även om det känns lite tungt. Hade önskat en större viktnedgång om man tittar på från start-datumet...men men..det är bara ner med huvudet å köra på. Detta ska gå. Ingen är envisare än jag. Så det så.
2012-01-22
19:47:28

Veckomål v 4

Veckomål denna vecka:

- Skaffa badkort

- Utnyttja badkort

- Läsa varje dag

- Ta minst en morgonpromenad

- Inte äta popcorn/muffins/snacks

- Spendera mindre tid vid datorn

- Maxtesta plankan


2012-01-22
16:22:22

Veckans träning v 3
Vecka 3

Måndag
2x30 min promenad

Tisdag
2x30 min promenad

Onsdag
3x30 min promenad

Torsdag
30 min promenad

Fredag

50 min intervallträning (gå-jogg)
40 min promenad

Lördag

30 min promenad

Söndag
60 min promenadKommentar: Söndagen är ju inte slut än...så vi får se vad som händer..om listan kompletteras med lite ytterligare motion. Jag vet inte vad jag ska säga om veckan som gått. Det har överlag varit bra. Helt klart supernöjd med motionen. Maten kunde dock har varit mycket bättre. Har slunkit ner två muffins. Men det är helt okej, det var ett övervägt val, och då är det okej. Det var liksom inget som "bara hände". I övrigt så har jag även ätit flera portioner av popcorn, mindre bra...vilket jag tror kommer påverka eventuell viktminskning. Å andra sidan så vet jag ju vad ett uteblivet minus beror på. Om det nu blir så.

Som sagt. Veckan har varit bra. Motionsmässigt. Hade velat ha in flera intervall-pass. Tror att nästa vecka kommer bli bättre när det gäller det. Ska verkligen försöka att variera mig lite mera än bara promenader och joggning. Ska börja med veckomål igen. Tror att det kan hjälpa mig att hålla tankar och kropp på "rätt väg"!

2012-01-21
21:35:13

Cello eller timglas?
Har du hört talas om Trinny och Susannah? Typ världens bästa brudar som hyllar kvinnokroppen som den är. De säger något i stil med att man ska vara stolt över sin kropp oavsett skavanker! Och att du med medvetenhet om din kroppstyp kan klä dig fördelaktigt för just din kropp. Inte dölja något, utan mer framhäva dina bästa kroppsdelar. För enligt dem så har alla någon kroppsdel som är liksom "din bästa"...!

Enligt dem finns det 12 olika kroppstyper. Det är utifrån dina olika mått på axlar, bröst, midja, mage, rumpa, lår...typ...Så nu sitter jag här. Tittar på min kropp. Letar upp min kroppstyp..och finner att jag är två!?! Kan man vara två? Eftersom jag ju är helt "off" när det gäller mode och kläder..och färger på kläder...snitt på kläder, ja allt vad kläder heter. Så skulle ju en annan vilja ha alla tips som man bara kan få. Ett av mina nyårslöften är att "våga mera" i klädväg. Jag tänker mig mer färg, jag älskar färg..varför ska jag fortsätta att "gömma" mig i svart liksom? Mer feminint; mer åtsittande, mer kjol och klänning. Jag gör framsteg. Det är lite läskigt men ändå. Speciellt när jag får komplimanger, något nytt för mig. Men det måste ju betyda att jag är på rätt väg, eller?

Någon som förstår hur man ser skillnad på en "timglas" och en "cello"?

Personligen tar jag detta med en stor nypa salt. Tror att man ser bäst ut i de kläder man trivs i. Men ändå.

Det är lite småkul att i alla fall testa om deras teorier stämmer. Det kan ju liksom inte skada.
Inte för en annan som är helt off i modesvängen.

Vad för kroppstyp är ni?


2012-01-21
10:55:15

Min bästa vän och stöttepelare
Idag faller snön i sådan fart att det är svårt att se mer än en meter framför sig. Jag vaknade av ett ryck i morse. Hunden, min Samson, skällde skarpt och tittade upp mot sängen där han satt vid min sängkant. Med en djup suck drog jag bort det varma täcket och tänkte att nu börjas det. Dagens första promenad. Morgonpromenaden. I snön. Upp och hoppa. Min sambo kommer in i sovrummet och säger att de har nyss kommit in från en promenad. Vilken glädje. Vilken lycka. Skönt. Nu kan jag krypa ner i sängen ett tag till....

Dagens inlägg är en hyllning till min sambo och alla er andra som stöttar mig... Många gånger tar jag honom för givet. När jag läser andra viktbloggar, eller bloggar som handlar om er alla som kämpar mot någon form av ätstörning....det är då jag inser sådan tur jag har. Tur att jag har hittat mannen med stort M. Ibland förfasas jag av det faktum att vissa personer med ätstörningar, eller rättare sagt deras partners inte ens försöker förstå hur det är att leva med en ätstörning. Min sambo förstår inte ens hälften. Men han försöker. Det är det viktigaste. Han vill förstå, han vill se mig frisk...och han hjälper mig. Massor. Mest hela tiden. Nu i veckan har jag haft en speciellt jobbig tid då jag velat, då min kropp velat hetsäta mest hela tiden. Han har då varit en klippa. Han har hela tiden stöttat mig och rakt ut frågat "är det du eller din ätstörning som vill äta det där?". Hela tiden har han varit på mig. Som en hök. Vi har tidigare pratat om hur jag vill att han ska agera när jag kommer in i sådana perioder. För det kommer jag. Jag är inte frisk än. Även om jag är på god väg. Han är kanon. Han tar aldrig undan mat för mig, han gör inte jobbet åt mig. Han ställer bara "enkla" frågor...som jag vet svaret på. Och som får mig att stanna upp och tänka innan jag faktiskt äter. Missförstå mig rätt, det är inte så att han och jag ALLTID pratar mat. Nejdå, långt ifrån. Det blir dessutom mindre och mindre för var månad som går...

Vart jag vill komma, är nog att det är jätteviktigt att ha någon där. Vid sin sida. Någon som lyssnar, kanske inte alltid förstår. Men någon som vill förstå. Någon som vill hjälpa dig att må bättre. Någon som blir ledsen och upprörd över att du misshandlar din kropp, men som ändå kan ta det och hjälpa dig och stötta dig att må bättre. Jag har lyckan att ha denna någon vid min sida varje dag. Hemma. Men alla har inte det. Jag tror att det då är bättre att våga släppa in någon som man kanske inte riktigt känner, kanske en bloggvän, en jobbakompis?...eller så räcker det kanske att skriva av sig på sin blogg? Det var ju så det började för mig i alla fall...Det har tagit ett tag, å så måste det kanske få göra. Men nu vet jag. Jag vet att det finns flera som stöttar mig, än min sambo. Mina föräldrar, min bror, min svärmor...NI, läsare!

Det är en underbar känsla att veta att jag inte är ensam i min kamp. Och att det finns folk som bryr sig och vill hjälpa mig. Det gör stor skillnad för mig. Ibland tänker jag att jag kanske hade vart helt frisk om jag vågat berätta tidigare än vad jag gjorde för min familj och så...men det spelar egentligen ingen roll..Gjort är gjort. Nu vet de som betyder något. Även om de inte förstår, så stöttar de mig.


Min sambo förstår inte. Men han ser mina dåliga sidor, stöttar mig och firar tillsammans med mig när det går bra. Firar utan mat. Han köper en orkidé, för att fira att jag inte hetsätit på ett halvår. Han hyr film och hittar på nyttiga matrecept. Han ser mina bra sidor, och har bestämt sig för att de sidorna är de som han värderar högst. De han gillar bäst. Men han älskar hela mig. Och det känns underbart att veta. Att falla tillbaka på. Jag vet att även om jag hetsäter igen, även om jag bryter ner mig själv så igen..så finns han där och hjälper mig att fortsätta min resa. Han kan inte göra det åt mig. Det är jag som måste lära mig att leva med detta. Men det är skönt att ha honom vid min sida. Att min bästa vän och stöttepelare finns där, i med och motgångar. Jag vet att varken han eller min familj slutar att älska mig om jag börjar hetsäta igen. Jag vet att de kommer stötta mig så att jag kommer tillbaka. Jag mår ju så bra av att inte hetsäta. Så snälla, du som läser detta och har samma problem som jag...berätta för någon, berätta för dina nära och kära. De kan förvåna, du kan hitta din bästa vän och stöttepelare där du minst anar det!

Med det sagt -skrivet- så ska jag avsluta detta långa inlägg. Tack för att ni stöttar mig. Det betyder allt!
Utan er, ingen ZtorZillen.

På återbloggande.

2012-01-21
10:34:39

Experiment
Idag så bakar jag. Har bakat arraksmuffins med arraksglasyr. Inget jag personligen skulle tycka om att äta, men då det är till sambon och han ÄLSKAR arraks så verkar det som om det blev en hit! Just nu håller jag på att baka kladdkakemuffins a la citron, det är lite av ett experiment...då jag aldrig tidigare gjort detta. Men jag är så sugen på att baka då det blev så uppskattat av sambon. Frysen är snart full av muffins. Men vaddå? Det är ju kul! :D

(klicka på bilden för receptet!)


2012-01-20
23:42:38

Ingen hetsätning
Rapport: det har inte blivit någon hetsätning. Trots stort sug. Allt känns bättre nu. Tack för alla uppmuntrande kommentarer!


2012-01-20
12:41:20

Delmål avklarat

Första delmålet är ju avklarat. När det gäller min vikt. Under 103 kilo!

Som belöning så blev det hemmaspa.

Först en tripp till "solstranden" på företags hälsovården. Ett rum med sand och starkt ljus a la ljusterapi, och lite extra värme. Ett varmt bad, med vanilj-och fläderdoftande badsalt. Tillsammans med ansiktsmask. Lite te.

Mycket bra belöning!

Inte matrelaterad belöning alls, vilket är ännu bättre att jag lyckats klara av!

Grattis till mig! Idag håller jag huvudet högt och är stolt över att första delmålet är avklarat!

2012 är mitt år!

På återskrivande!


2012-01-19
20:13:33

Avig Maria

Kan man göra annat än att älska Mia Skäringer?

"Morsan. Madonnan. Horan. Kvinnan. Människan. Går genom fulrum och finrum. Ibland naken, ibland jävligt påklädd. Den heliga Marian med tröjan ut och in som smygröker i fönstret när ungarna somnat, som vänder på strumpan så ingen på det viktiga mötet ska se att det gått maskor. Som går in i väggen och försöker ta för sig lite av luften i ett rum fullt av roliga män."

Jag bara älskar Mia. Sättet hon skriver. Sättet hon läser upp det hon skrivit. Det är genialiskt! Hur kommer det sig att jag inte läst/hört något av henne tidigare. Roligt att höra henne läsa upp sina egna texter. Så brutalt ärligt. Så underbart. Så naket. Så befriande. Mia delar med sig av sig själv på ett så öppet och ärligt sätt att det inte kan bli mer privat. Känns som att få tjuvläsa någons dagbok. Tragik blandad med komik.

Seriöst. Detta är ett måste. Är du dessutom ett Mia-fan, så finns det inget att tveka om.


2012-01-19
20:03:02

Promenader...

På jobbet är livet lätt kaotiskt. Idag blev det värre. Har också pratat med fackets ordförande idag...kände att jag behöver få hjälp ifall det blir värre. Ingen lust att prata om det, mer än att det har ökat på mina känslor att vilja hetsäta. Jag har än så länge klarat mig bra. Ingen överätning. Ingen hetsätning.

Det har blivit mycket promenader denna vecka. Inte så mycket motion i övrigt. Tyvärr.

Ska sjukskriva mig i morgon, fick det rådet av facket. Vilket jag ska göra också.

På återseende.

 


2012-01-18
18:58:42

"The perfect 10"

Det är så upplyftande att se när företag anställer en blandning av modeller och "vanligt folk"!

Personligen ÄLSKAR jag Monif C:s kläder. Synd bara att det är så dyrt att beställa från USA...

Men mer inspiration till folket! Älskar när man får se hur vackra människor är, oavsett storlek! Titta så snygga brudar! Spelar roll att hon är större? Älskar utstrålningen också! MERA!


2012-01-18
18:45:34

Favoritblogg!

Yes! Jag har fått en till utmärkelse!

Å det är inte mindre än så att jag har blivit vald som

Januaris inspirerande blogg

Va roligt! Så glad å stolt jag blir! Ehum..ska jag hålla tal?

"Jag vill tacka...min mamma, alla mina underbara läsare...och så vill jag hälsa -får man hälsa? Jag vill hälsa till min ätstörning. Du har inspirerat mig, men jag hoppas att vi nu kan gå skiljda vägar. Återigen: tusen tack Helen å tusen tack bloggläsare!"


2012-01-18
13:18:22

Jag är fortfarande inte frisk
Jag sitter här...och ska egentligen bara vara med min hund och äta lunch. Jag ska kl 14.00 vara på "solstranden" på företagshälsovården. Men...jag är egentligen inte "här".

Jag måste få skriva av mig, innan jag kan bli människa igen. Just nu skriker mina känslor på mat, godis, socker, glass, chips...överäta, massor av mat, jag vill, jag vill! Jag måste dämoa alla känslor. Jag måste det nu!

Egentligen var jag på väg till kiosken/hamburgarplacet som bara ligger ett kvarter från där jag bor....som tur va..så av någon konstig anledning gick jag hem i stället...

Jag vet inte vart jag ska börja. Jag känner att det är så förvirrande att jag själv knappt vet vad som händer. Det handlar naturligtvis om mitt jobb. Så mycket vet jag. Idag meddelade min närmaste chef att hon vill anmäla ett ärende som jag har till Socialstyrelsen och JO. Min chefs chefs chef har nämligen beordrat henne och mig (min chef å mig) att vi ska göra saker som....ja...förhala en utredning...att vi inte ska lämna den till politikerna denna månad utan "längre fram"....hon ska också prata med facket och arbetsmiljöverket idag...Det kanske är svårt att förstå...och jag vet inte hur mycket jag "vågar" skriva här...ifall det nu råkar vara så att det går att anmäla mig för att jag bryter mot sekretessen eller något annat märkligt...Chefen är på "min" sida i alla fall. Jag har inte gjort något fel. Men det känns ändå obehagligt att bli beordrad att inte följa lagen (det handlar om asylsökande...svårt att förklara)...Det är så märkligt allting.

Det märkligaste är någonstans att det är en politiker som dragit igång allt och börjat ifrågasätta min kompetens och min utredning....som om det inte vore nog så har politikern sagt att jag inte får lämna in en ny utredning med samma förslag till beslut! Som om inte lagtexten säger att alla beslut är utifrån behov. Har man inga behov ska man inte få hjälp. Varför hjälpa någon som inte behöver? Vart ska skattepengarna gå till? De som behöver hjälp eller de som inte behöver hjälp? Vad är det för sjukt resonemang?

Är nervös för att bli granskad. Det ska jag inte hyckla om. Men mest är jag orolig för pojken det gäller. Vad gör det här med honom?

Jag tycker det är bra att politikerna ifrågasätter vårt jobb...så att vi blir bättre. Men att ifrågasätta och uppmana mig att inte göra mitt jobb? Att be mig göra något som inte följer lagen. Att uppmana mig att bryta mot lagen? För att de själva vill stödja sig på mina lögner, som de tvingat mig att skriva!? Detta köper jag inte. Jag är glad att min chef står bakom mig. Jag tänker inte signera något med mitt namn som inte följer lagen och som inte är sant, någon måtta får det allt vara!

Jag är så upprörd...så förvirrad. Så ledsen...besviken...rädd...
Dels för det med jobbet, men också för att jag blir orolig för hur jag själv reagerar och att det första jag vill är att vända mig till socker....faran är inte över än...men jag känner att jag klarat första "panikkänslorna", det första suget...det mest allvarliga..Jag vet inte...jag kan inte tänka just nu...sockernerven, sockerspöket i mig skriker....

Jag har sådant starkt behov av att trösta mig med överätning...men hetsätning..det skulle kännas såååå bra just nu. Jag längtar. Å jag känner mig sjuk för att ens tänka tanken. Jag är inte frisk....Känner mig hjälplös och galen...vad är det för fel på mig? Varför ska det vara så svårt?

2012-01-17
16:30:46

Utmaning: lista
Trillingnöten har utmanat mig! Å det är en sådan där underbar utmaning med en lista! Är det något jag gillar lite mer än annat, så är det listor! ;) Har med andra ord, en stor svaghet för listor!


1. Vad gjorde du för 10 år sen?
10 år sedan...få se...då var jag...15 år. Ja, då gick jag väl då i nian...en termin kvar tills gymnasiet. Då pluggade jag som en galning, va skoltrött och hade beslutsångest för valet till gymnasiet (har jag valt rätt?).

2. Vad gjorde du för ett år sen?
För ett år sedan gjorde jag typ det jag gör idag. Förutom att jag inte hade hund då. Bodde tillsammans med min underbara sambo, i en annan stad. Samma jobb, mer resande. Pendlade 3 timmar varje dag.

3. Fem snacks du gillar
-Chips
-Popcorn
-Physalis
-Cashewnötter
-Glass (räknas det till "snacks"?)4. Fem sånger du kan hela texten till:
-"Brudrovet" Nordman
-"In the Ghetto" Elvis
-"Fejkade fejs" Thomas Järvheden
-"Vem vet" Lisa Ekdahl
-"Only one woman" Alien

5. Fem saker du skulle göra om du var mångmiljonär
- Resa, besöka alla huvudstäder i Europa
- Köpa hus, eller kanske en gård?
- Skänka pengar till bättre behövande
- Anställa en kock eller städerska till mamma å pappa
- Ta sovmorgon nästan jämt, bara för att jag vill

6. Fem dåliga vanor
- Jag slarvar alltid bort mina strumpor
- Äter kyckling med händerna
- Gillar inte att städa, undviker det långt in i det sista...
- Kollar mailen minst 5 ggr/dag
- Går in i toalettdörren varje natt när jag ska gå på toaletten (KAN tycka att jag borde lärt mig..men NEEE, varje natt..samma rutin)

7. Fem saker du gillar att göra
- Skriva/blogga
- Resa
- Läsa
- Umgås med min sambo
- Simma

8. Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa
- Onepice
- Minishorts så halva rumpans syns
- Magtröja..eller vad de heter..de som va så poppis på 90-talet och som man visade magen...
- Niqab/burka
- Borat-mankini


9. Fem favoritleksaker
- Mitt munspel
- Dator
- Mobil
- Fotbad (nästan som en leksak, en favorit är det i alla fall)
- Min vovve (bra försök, va?)

10. Tio personer jag vill se göra den här utmaningen:
Emsut
Helen
Katta
Majja
Malin-Charlotta
Kanelpinglan
Pärlan
Inte lika tung
Kråkspark
Joline2012-01-17
15:23:24

Prova på: fivefingers-skor

Seriöst, vad är detta för underbar uppfinning?

Det känns som en "andra hud". Inte heller får jag skoskav! Vilket typ, aldrig har hänt innan..att jag hittar ett par skor där jag inte får skoskav! Wow. Vilken känsla att springa med dessa. Första stegen kändes lite ovant, å man känner sig inte alls gudinne-lik i dessa. Fulare skor får man väl leta efter. Men ändå! Seriöst, jag är förälskad.

Vilken känsla. Vilka lätta steg. Inga skoskav, inga blåsor, fötterna kändes lagom goa efter ca 1 timme på löpbandet. Inget ont. Ingen öm fot, här inte! Fantastiskt. Superimponerad.

Kan varmt rekommendera dessa till alla som vill testa något nytt.

Kostade 899 kr på rea.

Personligen tycker jag det var värt varje krona! Nu jäklarns ska det bli springa av!

 

På återlöpande!

2012-01-16
23:07:27

Matteledig
Idag och i morgon jobbar jag bara 4 timmar/dag. Jag är nämligen matteledig på halvtid. Hehe. Jag har tagit semester, då sambon är i skolan och någon måste ju passa lilla vovven, då han inte kan vara ensam hemma i hela 8 timmar. Kan, kanske han kan...men det är inte helt schysst, tycker jag personligen...när han är så liten...men men det är min åsikt. Matteledig är jag i alla fall.

Så här kan man se ut, när man blir påkommen att man ligger å sover i mattes säng...bäddat å klart!

Sov gott, önskar Samson.


2012-01-16
19:51:18

Vägning v 3

Vägning:

105,0 kg (11-12-02)
103,3 kg (11-12-16)
103,2 kg (11-12-22)
103,8 kg (12-01-02)
103,2 kg (12-01-09)
102, 8 kg (12-01-16)


Kommentar:
Vad har hänt sedan sist? Tja...det verkar som om det är ännu ett minus! Wuhu!
-0,4 kg!
Yes! OCH dessutom så är första viktmålet uppnått!
Detta ska firas med HEMMASPA! Nu? Nja, kanske i morgon..eller i helgen...hm..vi får se..men det ska bli megamysigt i alla fall!
Wuuuhuu!
Kan det vara så att det beror på all ansträngning på löpbandet börjar visa sig nu?
Eller är det meditationen som gör att fettet kring magen börja släppa efter?
Vad det än är så är jag tacksam. Jag kan faktiskt säga att jag börjar mer och mer acceptera min kropp. Det är också underbart att känna att jag faktiskt vågar ha på mig kjol och klänning. Något som tidigare varit omöjligt...


Ändå har jag inte gått ner speciellt mycket i vikt. Men ändå! Det är ju självkänslan, det inre som börjar läka. Och det är faktiskt det viktigaste, oavsett vad folk säger! Jag vet ju att jag på insidan är friskare än de flesta andra...så många test som har gjorts...härligt att känna att även den mentala biten börjar falla på plats.

Nu ska jag meditera. På återseende! Å tack för alla snälla kommentarer! Det värmer!!! *kramar i massor*

2012-01-16
13:56:59

Award
Bekräftelsebehovet är inte speciellt stort idag. Det är redan mättat. Det är imponerande hur lätt det kan vara att tillfredsställa detta behov. Hur lätt min dag kan gå från lite så där..."vanlig" till lite mera neon grön (pepp-färgen nummer 1). Varför då, undrar ni?

Jo för att jag har fått en award! Av härliga, mysiga Anna! Å som alltid med awards, så kommer den även med lite uppgifter;
- skriva den man fått awarden av
- skicka vidare till 5 bloggar som har mindre än 200 följare (hur man nu kan se det?), och låta dem veta det genom att lämna en kommentar hos dem

5 bloggar, som får denna awarden;
- Helen
- Malin-Charlotta
- Kanelpinglan
- Susanne
- Majja


Svårt att välja, men nu är det gjort i alla fall. 5 stycken av mina favvisbloggar...nu är det dags för er att skicka awarden vidare!
Wuhu!  Nu mina neongröna-vänner, för det neongröna vidare!


 2012-01-15
19:27:24

Veckans träning v 2
Måndag
40 min magdans +20 min uppvärmning (promenad rask takt)
25 min promenad

Tisdag
25 min promenad

Onsdag
50 min intervallträning (gå-jogga, 9/3)

Torsdag
45 min promenad (på löpband)

Fredag
60 min promenad

Lördag
Vila

Söndag
60 min promenad/jogg
30 min promenad
(”Maxtest” 10 min jogg, 9 st armh på tå)

Kommentar: Vilken bra vecka det har varit! Känns som om jag är på "g". Jag har vägt mig mer denna vecka, än på mycket länge. Men har inte tänkt så mycket på mat, vilket är jätteskönt. För första gången...på säkert 15 år så har jag haft flera dagar under samma vecka där jag inte tänkt på mat alls, förutom vid lunch eller middag. Helt otroligt! Det gör mig så lycklig, så glad. Blir också nyfiken på vad som har varit speciellt denna vecka som har gjort att jag inte tänkt på mat. Det är en så befriande känsla. Jag är så stolt över mig själv.

När det gäller träningen så är det sjukt bra denna vecka. Har gjort två "maxtest" (gällande mina motionsmål för 2012). Dels har jag gjort test i hur många armhävningar på tå jag kan göra. Svaret på frågan är: 9 stycken.
Jag har också gjort maxtest i löpning, lyckades med hela 10 minuter! 10 minuter! TIO! Det är ju skitbra! Känner mig stark och stolt. Är så glad att det går bra för mig just nu, får mig att vilja fortsätta. Nu ska vi bara se vad vågen visar i morgon. Väntar med spänning. Oavsett vad så är jag nu peppad mer än någonsin att fortsätta! Det här är bra för mig!


2012-01-15
12:33:09

Pepparkaksmuffins

Berättade jag att jag har köpt mig en cupcakes-bok?

I alla fall så blev jag ju sjukt nyfiken på hur detta går till med glasyr. Så igår kväll, när sambon och hunden var ute på långpromenad...passade jag på att baka pepparkaksmuffins med lite glasyr...

De blev verkligen inget mästerverk, å andra sidan är det första gången jag gör några...

Jag vet inte heller om de blev goda, i och med att jag inte har provsmakat. Men det har min älskade sambo, som vittnar om att det var mycket gott. Roligt var det att baka i alla fall...! Och det tänker jag göra igen.

Jag behöver all positiv energi jag kan få. 2012 är mitt år. Jag tänker göra mer saker som jag tycker om.

Sedan blir väl utmaningen att inte äta upp dessa små ljuvligt doftande skapelser....

Men då jag inte är speciellt förtjust i glasyr, så blir det nog glasyr på alla, så ska det nog inte bli ett problem att undvika att äta upp dem. Kanske ska jag ta med mig några till jobbet också!

Som sagt, övning ger färdighet! Och det är kul! Nu ska jag surfa lite bloggar och sedan gå ut med lillpysen som just nu har somnat på husses rygg (husse ligger i sängen och spelar dator).

På återskrivande!


2012-01-14
23:29:45

Fler än jag?
En snabb fråga, så här mitt i natten....är det fler än jag som gillar Lordi? Ni vet, de som vann Eurovision song contest, för ett antal år sedan. De som är sjukt inspirerad av Kiss! Lyssna på Lordi och blunda, för er som också är Kiss fans, ni kommer höra en klar likhet, lovar! Idag är jag glad för att jag njuter av bra musik så här i vinterkylan. Det är dags att rycka upp sig och köra stenhårt mot mina mål!


Alla behöver lite pepp då och då! Vad lyssnar ni till för pepp-musik?

2012-01-14
23:22:12

I dag har jag unnat mig själv...
Jag börjar få "brännmärken" på fötterna, nu när jag har börjat jogga lite mera då. Joggar ju barfota på löpband, vilket jag trivs bra med, nackdelen är att fötterna i längden säger ifrån...mina älskade fossingar börjar nu säga ifrån genom att visa sin uppskattning med små "brännmärken". Det är inte så farligt som det låter. Men tillräckligt för att jag ska börja fundera på alternativ. I alla fall så har jag hittat dessa fivefingers-skor från Vibram. Har läst lite om dem och bestämde mig idag för att unna mig själv lite vardagslyx, varför jag köpte mig ett par!Vidare har dagen kantat sig av att jag i olika former "unnat" mig saker som inte handlar om mat. All cred till mig, som lyckats med detta. Stolt. Jag är inte direkt känd för att unna mig saker...men min livsstilsförändring ska ske inifrån och ut. Därmed är det små steg i början, allt i rätt riktning är positivt!

Så veckans "prova på" blir alltså de som är på första bilden. För nu äger jag ett par sådana...ska testa dem på löpbandet imorgon! Jag kommer snart att återkomma angående dessa! Vi höres!

2012-01-13
22:51:57

Sankta Psyko

 

Johan Theorins romaner med Öland som fond har satt stora avtryck i svensk spänningslitteratur. Nu byter han tillfälligt spelplats och från ett vindpinat alvar tar han oss med till en mellanstor stad någonstans på västkusten.

Dit anländer Jan Hauger för att söka tjänst som förskolepedagog. Men Gläntan är inte riktigt som andra förskolor. Det ligger på andra sidan muren till Sankta Patricia – med öknamnet Sankta Psyko – ett säkerhetsklassat sjukhus där psykiskt störda våldsbrottslingar vårdas. Gläntan är Sankta Patricias egen förskola, där patienternas barn vistas för att under noggrann övervakning få träffa sina föräldrar. En av Jans uppgifter blir att eskortera barnen genom de underjordiska gångarna som förbinder förskolan med besöksrummet på kliniken.

(www.adlibris.com)

 


Då va årets andra bok genom lyssnad. Fy vilken bra bok, med undantag från det märkliga slutet. I övrigt va det en av de mest spännande böcker jag någonsin "läst" eller "lyssnat till". Vilken spänning! Vilka märkliga twister! Måste läsas!

2012-01-13
21:26:55

Fredagen den 13:de
Idag fick jag flera mysiga kommentarer av mina kollegor. Det var en person som sa att mitt leende är så vackert. En annan sa att det va mycket roligt att se att jag mår bättre. En tredje frågade om det var något speciellt som hade hänt i och med att jag såg så "fräch och glad ut".

Det fick mig att fundera. En hel del faktiskt. Och jag tror det har att göra med flera saker.

Det har vart flera saker som gjort att jag idag, för första gången på mycket länge har kunnat le "ärligt", på jobbet.
1. Jag har valt att idag lyssna på allt positivt som sagts, istället för allt negativt.
2. En somalisk ung man, som jag skrivit om tidigare...ringde mig och berömde mig för vilket underbart stöd jag är för honom.
3. Det är fredag, snart helg.
4. En av mina ungdomar med svår PTSD, kom på ett besök i dag och berättade att han har börjat spela fotboll igen, vi pratade om fotboll i nästan en hel timme. (Han har äntligen kunnat börja se att det finns något ljus i tunneln...i nästan ett års tid har det bara varit nattsvart och negativa tankar från hans sida)
5. Jag har klarat 13 dagar utan strikt mathållning. Jag har tillåtit mig själv att äta en muffins, och jag har inte dåligt samvete över det. Jag har ätit kolhydrater i den mängd jag har mått bra av.
6. Jag har börjat få ordning på mål och motivationen för att träna.
7. Jag ska få hjälp med stresshanteringen på jobbet och min chef har äntligen bekräftat att hon ser att jag mår dåligt och vi ska göra något åt det! (det finns hopp!)
8. Jag har inte fokuserat på mat så överdrivet som det annars kan bli med min ätstörning (på 13 dagar). Jag har kännt mig fri från min ätstörning..och kunde idag (utan att jag tänkte på det) sitta brevid någon som åt godis, utan en enda tanke på att hetsäta!
9. Jag försöker att mer och mer lyssna på mig själv. Göra saker jag själv vill och inte bara vad jag borde.

För att här även svara på Malin-Charlottas kommentar. Jag mäter mig inte speciellt ofta. Jag tror att det är en bra motivation då det inte händer något på vågen. 2011 var ett sådant år då det inte hände speciellt mycket nedgång viktmässigt...men mått mässigt så förändrades kroppen. Inte mycket, men ändock. Å det va skönt att få en morot och bekräftelse över att det faktiskt blir förändring. Nu ska jag dock inte mäta mig varje månad eller så..men ibland ;) Och det är inget jag tar speciellt superseriöst. Nu försöker jag fokusera på andra saker, så som ovan. Personligen så har jag och min kropp blivit bra vänner under de senaste månaderna, och jag gillar vart min blogg är på väg...att handla om mer annat. Jag gillar att min vakna tid inte längre går åt till att fantisera om mat. Tack för omtanken!

Tack för alla kommentarer!!2012-01-12
19:56:31

Den tolfte dagen....
Den tolfte dagen är det "mått"-dag. Dadaaa! Da-da-da-daaaa....

(120112)
Nuvarande storlekt i cm (tidigare)
Arm:  34 cm ( -2 cm)
Under brösten: 101 cm (oförändrat)
Navel: 109 cm ( +1 cm)
Rumpa: 130 cm (oför)
Lår: 75 cm (-2 cm)Kommentar: Jag blir inte riktigt klok på detta. Visst det är bra siffror. Men varför kan inte denna förbannade -rent ut sagt- rumpa, börja försvinna? Eller minska!?!
Skit samma. Nu är det nytt år, nya tag. Och det kan bara bli bättre nu! Nu ska jag dessutom göra detta på mitt vis. På ett positivt sätt. På mina villkor. Inte bara förbud, förbud, måsten och måsten. Nu gör jag som jag VILL. Vill jag inte så ska jag inte göra det heller, ny kraft! Kom igen ;)


2012-01-12
19:17:14

Kvällsmat!

Ibland älskar jag min sambo extra mycket.

Typ när man kommer hem till ett mål mat serverat, bara sådär.

Bara för att. Enkelt, snabbt och gott.

Kassler, cream fraiche, avokado, lite morot, purjolök!

Gott! LCHF, dock inte kaloriberäknad. Har slarvat med kaloriräkningen. (hoppas det inte syns på vågen nästa vecka).

Smaklig måltid!


2012-01-11
18:53:23

Besök på företagshälsan
Idag var jag å chefen på besök på företagshälsan. Vi fick prata med en socionom (kurator, kanske?)...om att jag känner mig stressad och har svårt att vara på topp på jobbet...
Iblan kan jag känna lite avsky -ja, jag tror nog att det är rätta ordet- mot vår yrkeskår. Socionomer alltså. Att alla ska vara så analyserande! Va trött jag blir! Jag fick berätta mycket om mitt privatliv, vilket jag inte heller gillar att dela med mig av när min chef är närvarande...berättade om min diagnos, som sedan blev tillbakadragen...berättade om mitt försök till att gå ner i vikt osv osv....Känner att det blev mycket personligt, även om vi inte gick in på så mycket mer..hon stannade vi de punkterna. Men sedan blev det ett sådant malande, så att jag höll på å bita mig i tungan flera gånger. Hon mer eller mindre föreläste om stress och hur det kan påverka vikten.

Min chef är ganska övertygad om att det är mitt privatliv som gör att jag är stressad på jobbet.
Jag är övertygad om att det är mitt privatliv som gör att jag inte är sjukskriven just nu. Det är det som håller mig flytande. Min älskade sambo. Min familj, min svärmor...och deras läkande kraft som de delade med sig av i jul- och nyårs helgen...Min älskade lilla hund...

Hm...kontentan blev i alla fall att vi de närmaste två veckorna bokade in tre träffar. En samtalsträff och två avslappningsmöten på "stranden". Det är ett rum, fyllt med sand..tempererat och med solstolar i. Tror att det kan vara mysigt, men vet inte om det kan hjälpa mig. Just nu känner jag att jag behöver strategier för att inte dras med i alla konflikter som skapas i kommunen när det gäller flyktingpolitiken...

Jag tror, även om jag inte sa det till chefen å kuratorn, att detta ligger hos mig. Jag behöver lära mig att handskas med dessa konflikter, så att det inte påverkar mig privat eller mitt mående..så att det i sin tur påverkar sömn, matvanor, motionsvanor, humörsvängningar, hjärtklappning osv.

Kanske är detta ett sätt? Jag vet inte. Det jag vet är att jag behöver testa något nytt. Jag är trött på den negativa energin som jag möts av på jobbet. Jag behöver positiv energi. Jag ska därför nu försöka att mer än någonsin bara göra saker som JAG gillar och njuter av.

Men först...så ska jag träna. Sedan är det tydligen Biggest Loser, som jag fick tips av en läsare av min blogg (tack, tack!).

2012-01-10
21:03:21

Kreativiteten flödar
Jag har fått inspiration till att teckna. Dessutom va det utförsäljning på allt konstnärsmaterial idag..på en affär här i stan..så..jag har inte tid att skriva vettiga blogginlägg i kväll!

Lite Biggest Loser-pepp hinner man alltid med, dock ;)


2012-01-10
19:06:43

Mys a la ZtorZillen

Ibland får jag fortfarande instinkten att jag vill "unna" mig själv något.

Känslan i sig är det ju inget fel på, tvärtom. Det är mycket sunt av mig att äntligen kunna känna att jag vill unna mig själv något. Något som jag nog alltid har vart dåligt på...i alla fall sedan jag började plugga...

I alla fall i helgen när vi var å handlade så "unnade" jag mig själv en bok, om muffins!

Nu är det ju så att jag inte äter muffins. För mycket socker å vetemjöl. I alla fall kom känslan av att jag "måste" unna mig själv något. Något matrelaterat, naturligtvis. Man ska inte bråka med en tjockis som är sugen. Värre än en gravid kobra. Eller en varghona som vaktar sina ungar.

Som tur är så är min älskade sambo en tjockis-tämjare! Jag lovar!

Han är skitbra! Så han frågade helt enkelt om vi skulle baka lite.

Sagt och gjort. Nu har vi bakat muffins enligt grundreceptet, med lite björnbär i.

Eftersom jag nu är så nära mitt första delmål när det gäller vikten, så vågade jag inte äta så mycket..men det blev ett provsmak av en muffins. De andra muffinsen fick sambon, hunden och mina arbetskamrater dela på. Samson fick mest smulor och lukta ;)


2012-01-09
19:29:13

Vad händer?

Vad händer med människor vid nyår? "nytt år=nytt liv". Börja pulverdieta och tokmotionera. Vad har hänt med alla -som jag tidigare tyckte- kloka bloggerskor? Ni som skrev om att må bra, att hitta balansen, att se på vikten som en livsstilsförändring och inte leta quickfix? Vad hände med er?

Känns som allt fler hakar på trender hit och dit kring nyår. Väldigt få stannar upp och tänker på Hur kom jag hit? Vilka vanor i dagsläget hindrar mig från att ta mig dit jag vill vara om ett år? Varför nyttja januari till att köpa ett gymkort du aldrig tänker använda? Varför nyttja januari till att tjata om "övervikt" på 2-5 kilo? Blir ledsen och samtidigt provocerad! Försök att hitta rutiner, hitta vad som glädjer just dig i livet.

Själv kom jag till insikt år 2011, jag är ingen offentlig motionär. Ingen idé att slösa tusenlappar på gymkort. Det gör inte mig smal. Det hjälper inte! Nu ska här ätas rätt. Motioneras för att jag vill och för att jag kan, i mitt eget tempo, på mina villkor. Inga pulver (kanske som mellanmål, men inte för att totalt ersätta annat matintag)....

Vad är det vi gör med våra kroppar? När ska vi börja älska oss själva? Njuta av våra kroppar så som de är skapta? Visst, vi kan ändra vanor för att försöka gå ner i vikt...herrejistanes, det är ju det jag själv försöker med! Men samtidigt...vi måste börja njuta! Lära oss att vi kan njuta av andra saker än just mat, eller godis om det nu är där som just din last ligger...

Idag är jag ledsen och provocerad av alla stackars kvinnor där ute som inte gillar sina egna "jag". Våga bli bästa vän med dig själv! Idag ska jag rensa i min blogglista. Jag tänker unna mig själv att bara besöka bloggar som stärker mig på min resa, bloggerskor som vågar skriva om det lätta och svåra med att ändra livsstil, inte bara banta. Försök älska er själva först, lär er att i alla fall tycka om er själva först. Jag har inte hunnit dit än, men jag är på väg...och det hjälper en hel del om man börjar ta små trevande steg...

På återläsande!

2012-01-09
18:41:48

Vägning v 2

Vägning:

105,0 kg (11-12-02)
103,3 kg (11-12-16)
103,2 kg (11-12-22)
103,8 kg (12-01-02)
103, 2 kg (12-01-09)


Kommentar: Ibland är saker och ting lite mera "rosa". Typ som idag. När man vaknar på morgonen, inser att det är måndag och -mycket viktigare- vägdag. Så jag ställer mig på vågen med skräckblandad förtjustning. Till min lycka visar vågen på hela 0,6 kg mindre än för en vecka sedan! Det är då min dag blir lite mera "rosa". Nu är min stora förhoppning att nästa vägning hamnar under 103 kg, då det är mitt första vikt-delmål. Vore så kul att få fira detta innan januari är slut!2012-01-08
20:10:42

Veckans träning

Vecka 1

Måndag

20 min promenad

45 min promenad/jogg på löpband

Tisdag

25 min promenad

Onsdag

60 min promenad/jogg på löpband (maxtest 8 min)

Torsdag

2x30 min promenad

Fredag

40 min promenad

30 min promenad

Lördag

2x30 min promenad

Söndag

Vila

Kommentar:
Det kanske inte blev den typ av träning som jag främst hade tänkt. Men ändock. Nu får vågen visa vad kroppen tyckte om en massa promenader! Håll tummarna för morgondagens vägning!


2012-01-08
20:00:26

Dejt
Idag har Herr Samson varit på dejt. Han vill egentligen inte erkänna att det var en dejt, men matte tycker att det var en dejt...och då är det så! Det va en fin tjej, en rottweiler tjej. Hon var väldigt stor och pratade mycket, tycker Samson. I övrigt va hon perfekt, då hon gillade att springa.


2012-01-08
16:01:43

Rödspätta

Middag på LCHF-vis.

Smörstekt rödspätta, ägg, smält smör, sallad, lite tomat.

Mycket gott!

Lätt, men ack så gott!


2012-01-07
14:54:59

Linda- som i Lindamordet

Årets första ljudbok är härmed avlyssnad.

Check på den.

Jag vet ärligt talat inte vad jag ska säga om den. I stora delar bra, har aldrig tidigare läst/lyssnat på någon av GW:s böcker. Jag är lite sugen på att göra det igen då jag skulle vilka veta om hans "seghet" är något unikt för Linda-boken eller om det är något som är typiskt för Herr GW. Personligen gillade jag dock boken, men som sagt...man kunde ha kortat ner den en hel del. Jag å sambon sa vid ett flertal gånger: "har vi inte hört detta innan?" (fast vi då inte hade gjort det). Strax över 100 kapitel består boken av.

Kanske är det något jag inte förstår, eller så är den helt enkelt för mycket "mellan"-tjafs. Hm...

Ändå bra karaktärer och bra skrivet (i stora drag), känns lite ojämt...märks när han har tagit en längre paus mellan skrivandet, när han har författat boken, så att säga.


FLERA som läst/lyssnat på denna bok?

 


2012-01-07
13:21:28

Flera mål för 2012

Andlighet/personlig utveckling, mål för 2012 (inspirerad av Malin-Charlotta)

 

Mål 1: Läsa en bok om mindfullness

Mål 2
: Läsa minst 25 böcker under året

Mål 3:
Säga snälla saker till mig själv i spegeln varje dag

Mål 4
: Meditera, minst 3 ggr/vecka

 

Kommentar: Egentligen borde jag ha flera mål under denna rubrik, för jag vet att jag behöver träna mer och utveckla min självkänsla osv. Det är viktigt. 2012 kommer handla mycket om mig och vad jag vill. Jag måste sluta fokusera på vad som "förväntas av mig" och vad andra tycker. Jag ska lyssna mer  till min inre röst. Vad behöver jag? Vad vill jag?


2012-01-06
17:39:08

Nytt recept: Pannkakor a la LCHF

Ibland måste man "unna" sig en perfekt frukost! Vad kan då vara mer gott än pannkakor?
Det är ju ingen ny "maträtt" direkt, som min veckoutmaning kräver...men ändock ett nytt recept. Detta var mycket enkelt också, vilket jag gillar. Tidigare har jag endast provat på kokospannkaka enligt LCHF...
Innehållet? Mycket enkelt: ägg, fiberhusk, mjölk, vispgrädde samt smör! Mums!

2012-01-05
22:24:47

Ekonomi-mål för 2012

Inspirerad av : http://malin-charlotta.blogspot.com/

Ekonomi, mål för 2012

Mål 1: Hjälpa och stötta sambon att hitta ett jobb eller extrajobb/sommarjobb

Mål 2
: Skänka pengar till bättre behövande

Mål 3:
Skriva ner en budget för varje månad och följa den

Mål 4
: Köpa minst 6 st trisslotter

Mål 5
: Investera i något klokt

 

Kommentar: jag har ju en svaghet för att göra listor. Att sätta upp mål tror jag är bland det bästa vi kan göra...hur ska vi annars veta vart vi ska satsa liksom? Så med inspiration av Malin-Charlotta, så har jag skrivit ner ett antal mål. Dock behöver jag fundera lite på hur vissa av mina mål rent praktiskt ska gå till..men tycker som sagt ändå att det är lite kul att ha mål inom flera delar av sitt liv än bara "motion" och "viktnedgång" liksom!

 


2012-01-05
11:44:53

Mia Skäringer - Vinter i P1


(http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2071&artikel=4828721)

Idag har vi bara öppet till kl 13.00 på jobbet.
Men! Man måste också jobba till 13.00.
Alltså: ingen lunch.
Avslöjande: I princip alla (utom en handfull) soc-tanter och soc-gubbar sitter just nu i fikarummet och äter lunch.
Inte jag.
Jag bloggar :P
Inte för att det är så mycket bättre. Inte alls. Jag vet.
Så därför ska jag snart sluta.
Bara ge er ett supertips: Spana in Mia Skäringer i Vinter i P1.
Jättegrymt program hon gör.
Bara älskar henne!
Ett gott skratt förlänger livet, hon blandar allvar och humor -och jag gillar det!
Helt enkelt en superkvinna som skiter i idealkroppen och bara kör på.
Struntar i facebook-hetsen och bara är!
Fasen så modigt. Så strongt. Jag ska bli mer så! Tänka mer på mig själv, skita i att andra har åsikter om det...
Bara köra!

På återseende.


2012-01-04
20:29:30

Inget är omöjligt
Jäklarns va bra jag är! -Varning för skryt-
Fick som tips av PT brorsan, att jag skulle köra ett pass i veckan där jag försöker jogga så länge jag bara kan innan knät börjar göra ont och så. Så, lydig som jag är...så gjorde jag som han sa! Å jäklarns va förvånad jag blev när jag lyckades jogga i hela 8 minuter! 8 fantastiskt sjuka minuter. Det kanske inte låter så mycket för dig som läser...
Men för en brud på ca 50 kilos övervikt och med smärta i knät som heter duga och som aldrig i hela sitt liv tidigare har joggat, är detta FANTASTISKT. Jag är så glad, så pepp, så j*kla stolt!

2012, vilken bra början på året! Jag kommer definitivt att klara mitt mål om att jogga i 30 minuter i sträck. Som f*n att jag kommer. Såååå bra jag är! Så lycklig jag är. Inget är omöjligt längre. Kan jag detta är jag OSLAGBAR. Sådan underbar känsla, att övervinna sina egna hjärnspöken och bevisa att man faktiskt kan något som jag tidigare trott varit något för smalisar och något som jag aldrig skulle klara! Nu satsar jag på 10 minuter i sträck...och det kommer inte dröja länge tills jag kommer dit, nejdå..Nu är jag taggad till tusen. TACK PT brorsan!

Inget är omöjligt!


2012-01-04
16:26:36

Karriär- och studiemål för 2012

Inspirerad av : malin-charlotta

 

Karriär/studier mål för 2012

Mål 1: Läsa klart pedagogisk rehabilitering

Mål 2
: Gå utbildning inom barnsamtal

Mål 3:
Börja leta nytt jobb

Mål 4
: Gå en språkkurs

Mål 5
: Börja skriva på en bok

_______________________

 

 

(Foto:ZtorZillen, Fler än jag som längtar till sommaren?)


2012-01-03
18:00:54

Konstnärlig frihet

Ibland får jag lite konstiga idéer för mig.

Som när jag gjorde denna skapelse, strax innan jul. För er som inser vad det är för något: grattis, för er andra: jag förstår er.

Som vissa av er kanske vet, så har jag -någonstans- en konstnärlig ådra, som visar sig då och då.

Jag mår helt enkelt jävligt bra när jag skapar. Oavsett vad. Oavsett hur.

Ovan, ser ni en "blombukett" gjord på -just det- bajspåsar.

Nya, naturligtvis.

Då både jag och kollegan har hund så tyckte jag att det skulle vara en lite rolig julklapp att ge bort ett gäng färgglada bajspåsar! Sagt och gjort, svärmor högg i också och hjälpte mig att göra denna fantastiska kreation!

Nu: meditera.

Sedan: laga mat.

Senare: träna.

 

På återbloggande!


2012-01-03
17:52:41

Veckomål v 1

-Aktivitet minst fem dagar av sju.

-Testa en ny maträtt.

-Göra något jag tycker om. (läsa, promenera, se en bra film,  t. ex)2012-01-02
21:36:26

Nyårsvägning
Om det nu finns ett sådant begrepp, annars så myntar jag mitt egna begrepp! Nyårsvägning!

Vägning:

105,0 kg (11-12-02)
103,3 kg (11-12-16)
103,2 kg (11-12-22)
103, 8 kg (12-01-02)

Nyårsvägning! Yey. Har gått upp. Ett plus. 0,6 kg plus och jag är supernöjd! I tre veckor har jag befunnit mig runt 103-kilos-sträcket! Helt jäkla sjukt stor vinst för mig personligen.
Äntligen gillar min kropp mig, och jag gillar den.
Nu är det bara att köra ner med huvudet och springa på.
Det är ett nytt år och det finns inga mera ursäkter kvar.
Jag har testat det mesta i ursäktsväg. Nu är det bara att köra på!
Nästa vägning ska visa minus, så det så!


2012-01-02
21:20:55

Utmaning på hög nivå

Jag vet inte om jag ska vara stolt över mig själv eller om jag ska förbanna mig själv?

Jag är med på Emsuts "ett godisfritt kvartal"-utmaning.

Egentligen är det väl inte så svårt. Egentligen.

Om man bryter det godisfria får man ge den (eller de?) andra en trisslott.

Vilket naturligtvis (förhoppningsvis) skrämmer mig så till den mildra grad att jag bara därför kommer att vara godisfri. Men dag nummer ett är klart godisfri i alla fall.

Jag är på god väg! Hejja oss!

Nu finns inga ursäkter och ingen återvändo. 2012 is the year!

 

 


2012-01-02
11:05:31

Prover


Morgonen började med x-antal blodprov på svältande magen.
En "detalj" som läkaren glömt att säga var att jag vart tvungen å ha varit vaken i exakt 3 timmar innan blodproven skulle tas.
Smart att också glömma skriva detta i remissen å grejer.
Fasar nu över att vi kanske måste göra om allt. Men tanten på labbet sa att vi skulle försöka i alla fall.
Urinuppsamlingen för 24 timmar är nu också avklarad och inlämnad till labb.
Nu är det bara å vänta å se.

Back 2 work!


2012-01-01
23:48:11

Välkommen 2012
Välkommen 2012, nu är jag tillbaka!
Jag sa ju att jag skulle komma tillbaka, eller hur? Nu har jag äntligen...återigen, tillgång till Internet. Yes! Vad betyder detta då? Jo, nu kommer Zillen göra Internätet osäkert igen! Wuhu!
För er som har kontaktat mig på ett eller annat sätt för att få mig "tillbaka" --> TUSEN tack! Så kul att höra och se att man är saknad!

Jag tänker inte skriva någon årskrönika, det finns så många av sådan just idag. Just vid nyår så här.

År 2012, kommer att bli ett bra år.

Jag har avgett flera nyårslöften; bland annat ska jag klä mig mer i färgglada kläder, mer kjol och klänning, träna mera, njuta mer av livet, läsa mer, slösurfa mindre. Mer ZtorZillen till folket, jag ska också bli bättre på att blogga! Nu jäklarns ska det skrivas...!

Höres