ZtorZillen

2012-07-31
20:58:00

Vart hittar du inspiration?
Vart hittar du inspiration?
Det är dagens fråga. Själv så älskar jag livsstilsändrar program på TV. Som om det hade undgått någon att jag är ett stort fan av Biggest loser. Jag gillar det för att det får mig att vilja kämpa, och jag får en känsla av "inget är omöjligt"! Och det gillar jag! Själva sättet; att träna 5-6 timmar om dagen, att aldrig vila. Att träna tills man spyr osv. Jag vet inte, det är inte min stil. Dessutom verkar ju de flesta deltagarna falla tillbaka i gamla vanor, i alla fall de från tidigare säsonger...nu verkar det ju dock som om de får lite mer psykologisk hjälp, vilket jag tror är nyckeln. Hur ska jag förändra mitt liv för att få en bestående förändring? DET är frågan.
 

2012-07-30
20:53:15

Lägenhet
Idag har min älskade mamma å pappa varit på lägenhetsjakt. Så spännande. Det känns verkligen att flytten närmar sig, för var dag som går. Snart har vi flyttat. Vårt nya liv börjar. I södra Sverige. Spännande och skrämmande på samma sätt. Jag ska tillbaka till mina barndomstrakter. Där allt började. Hetsätningen. Mobbningen. Jag kommer klara det, men det är fortfarande skrämmande. Skrämmande att jag ska falla in i gamla banor och börja hetsäta igen. Men jag är stark. Jag kan jogga 30 minuter i sträck. Det trodde jag aldrig. Jag trodde aldrig jag skulle bli fri från hetsätningen. Det kommer jag också bli. Jag är stark. Men det är skrämmande.
 

2012-07-29
12:50:58

Längtan efter något fluffigt
Jag vet inte vad som har hänt. Men plötsligt känner jag mig oerhört trött. Som om jag har svårt att gå upp ur sängen på morgonen, jag har svårt att ta mig för något och kroppen känns allmänt tung...igår beslutade jag mig för att lyssna på kroppen och tog mig en liten tupplur på en timme på eftermiddagen...det var skönt och jag kände mig stärkt. Det blev dock ingen träning, men promenad med hunden. Hela kroppen skriker att något är fel. Jag sover inte bra. Men jag vet samtidigt inte varför?
 
Kan detta vara en följd av att man går på lågkaloridiet? Trötthet? Kan det vara så enkelt? Just nu känner jag bara en stark längtan...till allt fluffigt och varmt i min säng...mitt lakan, min kudde, mitt täcke...mmm....jag tror det blir en relativt lugn dag idag...jag tar nya tag nästa vecka. Jag ska inte vara för hård mot mig själv...Nästa vecka ska jag också börja med mer varierad träning och inte bara Run4Fun-programmet. Det har vart bra för mig att få igång min motivation till att träna, men samtidigt så tycker jag det är riktigt tråkigt att köra samma program dag ut och dag in..
 
 
 
 
 
 

2012-07-28
19:35:00

Bäbislycka
 
 
 
 
Har jag sagt att min svägerska väntar barn!?! Inte? Eller?
Hehe..det betyder att jag ska bli typ...moster? Även om vi då inte är släkt...men i alla fall! Så spännande och kul att få en liten bäbis i familjen! Ser fram emot detta massor. Beräknad nedkomst är till den 24 december. Detta ska firas genom lite hederlig handarbete! Kul, va? Jag ÄLSKAR att virka och sticka. Jag är inte så duktig på det, men tycker att det är kul och det är alltid uppskattat bland vänner och familj att få små bäbisstrumpor eller en bäbisfilt eller några handledsvärmare. Jag ska göra en bäbisfilt som går att ha i vagnen, tänkte jag....så det blir till att göra vanlig hederliga mormorsrutor! Många rutor blir det...mycket jobb, men det är kul och avslappnande och lite av mentalrensning...jag hoppas att det också kommer bli mycket uppskattat!
 

2012-07-28
16:25:15

No matter how slow....

2012-07-28
09:39:00

Vägning v 30

Startvikt: 106,4 kg (110630)

102,2 kg (120706)

101,7 kg (120713)

 102,1 kg (120720)

NU: 101, 3 kg (120727)

 

Kommentar:

Ojoj, det här med kaloriräkning kanske är min grej? -0,8 kg sedan förra veckan. Det är bra. Det är riktigt bra, kan inte vara mer stolt över mig själv än vad jag är just nu. Dessutom är jag jättestolt över att jag lyckats motstå alla frestelser på stan, det är nämligen "festival-vecka" vilket innebär langos, kebab, godisstånd och allt annat gott som kan tänkas finnas i matväg...
 
Detta ska i alla fall firas med ett eukalyptusbad och sedan en ansiktsmask på det!
 
 

2012-07-27
12:57:00

En fredagskväll...
1. Min idrottsbakgrund
2. I mina öron när jag tränar
3. Ett fint idrottsminne
4. I min träningsväska
5. Favoritmuskel
6. Mål med träningen
7. Favoritövning
8. Favoritmat
9. Mina inspirationskällor
10. Då mår jag som bäst
11. Favoritkonditionsträning
12. Favoritidrott
13. Mitt bästa kosttips
14. Favoritmellis
15. Då tränar jag allra helst
16. Favoritlivsmedel
17. Mitt motto
18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..
19. Hälsa för mig
20. Det här åt jag idag
21. Därför tränar jag
22. Min favoritfrukost
23. Detta skulle jag vilja utöva
24. Favoritidrottare
26. Så sover jag
27. Detta klara jag mig inte utan
28. Där tränar jag helst
29. Detta tränar jag allra helst i
30. Glöm inte att…
 
En fredagskväll unnar jag mig gärna en ansiktsmask. Kanske lite bubbelbad och nagellack på det..lite mys framför TV:n, en deckare kanske? En varm kopp te ska sedan avnjutas till detta! Mmmm...fredag...längtar...då jag jobbar med människor, så vill jag gärna att mina fredagskvällar ska vara så lugna och tysta som möjligt. Det är trevligt med sällskap, men då ska de helst förstå mig..och att jag inte vill prata så mycket...fredagen är oftast den dagen då jag njuter mest av tystnaden...och att bara vara...
 

2012-07-27
11:22:03

Nedstämd
Känner mig nedstämd och irriterad. Min chef motsätter sig i princip småsaker, som hon aldrig gjort förut mot mig...känns som om jag straffas för att jag har sagt upp mig. Så irriterande. Sedan när jag berättade att jag skulle säga till en klient som blev mycket ledsen när jag berättade att jag skulle sluta, jag sa att han kunde lägga till mig på facebook om han ville. Jag skriver ändå inget privat där, och om det kunde få honom att känna sig bättre till mods så varför inte liksom? Min chef blev irriterad, naturligtvis. Nu känner jag mig misslyckad och nedstämd. Ledsen.

2012-07-26
22:51:00

Proud
 

2012-07-26
17:46:00

Mat- och viktfixering
Jag är inne i en period nu, där jag är mat- och viktfixerad. Ca 98% av min vakna tid spenderar jag med att planera mat, tillaga mat, tänka på mat eller vikt/träning. Det är sjukt, jag vet. Jag känner inte att jag kan vara riktigt ärlig med min omgivning om det här. Känner mig ledsen och fel. Känner mig som en idiot. Hur kan jag tänka så mycket på mat- och vikt?
 
Tidigare har jag tagit till hetsätning i sådana här perioder. Det är lätt. DÅ slutar jag fixera. För ett tag...en dag, några dagar, en- eller flera veckor. Kanske någon månad...sedan är jag tillbaka igen...i hetsätandet. I hetstränandet. I överätningen. Så är det, så har mitt liv varit. De senaste tre åren har jag aktivit jobbat mot min ätstörning...eller jobbat med för att bli bättre. Jag har gjort stora framsteg och jag har bara hetsätit en gång det här året. Sedan har det varit nära ett par gånger och med olika medel har jag hejdat mig själv....eller någon annan har hejdat mig. Suck.
 
Hur kan man längta till att förstöra sin kropp?
 
För det är så jag känner just nu, att jag längtar till att hetsäta. Känslan är så skön. Att tappa kontrollen och bara äta, inget mätande inget vägande. Bara det som är socker. Och sedan efteråt att släppa fixeringen....
 
Men logiskt, vet jag. Jag känner till eftereffekten. Jag är väl medveten om ångesten, den som följer. Skulden, skammen om vad jag just gjort. Hur kunde jag tillåta mig att misshandla mig själv? Vad hände? Hur gick det här till? Va det jag som gjorde det eller var det någon som tog över min kropp? Vad hände? Det är känslan som kommer efteråt. En obehaglig känsla som sitter i, länge. Det är den känslan jag måste minnas nu. Nu när missbruket och logiken inte är överens i min kropp. Nu, när en del av min kropp faktiskt längtar efter att släppa kontrollen...det är svårt....

2012-07-25
23:11:25

Tillökning
Ja, det är sant! Vi har fått tillökning, "tyvärr" inte i min ordinarie familj, utan i min orkidéfamilj...det är min "moderplanta" vars yngsta dotter nu är så pass stor att hon idag fick äran att få en egen liten minikruka. Nah, så söt hon är!
 
 
 
Hennes äldsta syster har ju tyvärr blivit uppäten av bananflugor och hennes rötter ruttnade (-damn you, bananfluga!!!-). Så är livet, man föds och man dör. (har tidigare skrivit om hennes tragiska bortgång..då ni, mina älskade bloggläsare aktivt deltog i mitt sorgearbete)..men idag är det lycka, vi firar att det senaste tillskottet har blivit gammal nog att få "flytta hemifrån".
Men för att återgå till min lilla familj, så vill jag här nedan presentera min enda orkidéfamilj, som faktiskt på riktigt är släkt...det är moderplantan med två kids!
 
 
När jag ändå skulle plantera minibäbisen, så planterade jag om storasyster å moderplantan också.
Visste ni att man planterar bäbisorkidéer i äkta vitmossa (inte sådant som man har till adventsljusstakar), då rötterna ska få en chans att bli flera och för att vänja sig vid att stå i kruka? Vitmossa kan man också använda för att kurera sjuka orkidéer...mycket bra att ha hemma med andra ord om man gillar orkidéer...
 
På återblommande!

2012-07-25
22:49:00

Mitt motto
1. Min idrottsbakgrund
2. I mina öron när jag tränar
3. Ett fint idrottsminne
4. I min träningsväska
5. Favoritmuskel
6. Mål med träningen
7. Favoritövning
8. Favoritmat
9. Mina inspirationskällor
10. Då mår jag som bäst
11. Favoritkonditionsträning
12. Favoritidrott
13. Mitt bästa kosttips
14. Favoritmellis
15. Då tränar jag allra helst
16. Favoritlivsmedel
17. Mitt motto
18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..
19. Hälsa för mig
20. Det här åt jag idag
21. Därför tränar jag
22. Min favoritfrukost
23. Detta skulle jag vilja utöva
24. Favoritidrottare
26. Så sover jag
27. Detta klara jag mig inte utan
28. Där tränar jag helst
29. Detta tränar jag allra helst i
30. Glöm inte att…
 
 
 
Mitt motto. Ja, du...mitt bästa motto är "Pain is temporary. Glory lasts forever" Mmm...sug på den, du. Jag gillar den. Det ger liksom styrka! Man blir stark och lite tuffare av den. När jag är redo att ge upp i träningssammanhang så brukar jag säga detta högt till mig själv. Eller så tänker jag det, och upprepar det, återigen, och igen..och igen...vad använder ni för motto? Har ni flera olika motton för olika tillfällen??

2012-07-25
10:39:00

Biggest loser-maraton
 
 
När man behöver bli lite extra pepp och man känner att allt är hopplöst och inget händer på vågen...ja, då behöver man titta på Biggest loser. Just nu har jag haft ett maraton-kollande på Biggest loser No EXCUSES!
Hittills gillar jag denna säsong massor (dock inte samma säsong som på bilden)! Varje avsnitt (och vecka), har en "ursäkt" som deltagarna ska motbevisa...exempelvis; jag har inte tid att träna, jag kan inte träna om jag inte har et gymkort och gymkort är för dyrt osv osv. Det är faktiskt riktigt intressant och se hur många ursäkter forna deltagare har använt, och hur denna säsongs deltagare upptäcker att de också använder ursäkter.
 
Framför allt gillar jag det faktum att jag själv börjar tänka på mina egna val och mina egna ursäkter. Vissa av mina ursäkter har jag nu tagit tag i...som att jag inte har råd att gå på gym, jag har ju nu faktiskt ett eget löpband och lite hantlar hemma så inga ursäkter där inte. Mitt matmissbruk är också en känd ursäkt från min sida, jag tror jag använder den oftare än vad jag är medveten om...det är i alla fall något jag blev uppmärksammad på nu när jag tittat på Biggest loser No Excuses...och jag ska bättra mig, det lovar jag!
 
Inga mer ursäkter!

2012-07-24
22:59:06

Pass 24/31 i Run 4 Fun
 
 
Efter dagens pass, trodde jag att jag skulle stupa. Sprang på 8,2 km/h och gick på 4,5 km/h. Framsteg. Kanske utmanar jag mig för mycket? Är det kanske för stor risk för mitt knä att springa på så hårt när jag är så tung? Jag vet inte, men det kändes okej. Jag sprang ju bara i 20 minuters intervall...så egentligen inte så mycket. Det känns skönt att utmana kroppen och jag blir glad och positivt överraskad av att kroppen svarar...
 
Min kropp vill ju träna, hur kan jag någonsin ha trott något annat? Jag mår bra av träning. Kanske mår jag bra av att träna så mycket som jag gör nu också...eller så är det för mycket. Kanske skulle det vara bättre för knät om jag varierade träningen lite mera? Efter dessa 31 dagar är slut så ska jag fundera på hur jag ska göra...tror inte det är realistiskt att fortsätta med 1 timmes träning varje dag...i alla fall inte samma sorts träning varje dag...om inte annat så tröttnar jag mentalt...
 
Hur lägger ni upp er träningsvecka? Några tips? Tips till en knäskadad?

2012-07-24
19:54:00

Favoritlivsmedel
1. Min idrottsbakgrund
2. I mina öron när jag tränar
3. Ett fint idrottsminne
4. I min träningsväska
5. Favoritmuskel
6. Mål med träningen
7. Favoritövning
8. Favoritmat
9. Mina inspirationskällor
10. Då mår jag som bäst
11. Favoritkonditionsträning
12. Favoritidrott
13. Mitt bästa kosttips
14. Favoritmellis
15. Då tränar jag allra helst
16. Favoritlivsmedel
17. Mitt måtto
18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..
19. Hälsa för mig
20. Det här åt jag idag
21. Därför tränar jag
22. Min favoritfrukost
23. Detta skulle jag vilja utöva
24. Favoritidrottare
26. Så sover jag
27. Detta klara jag mig inte utan
28. Där tränar jag helst
29. Detta tränar jag allra helst i
30. Glöm inte att…
 
 
Favoritlivsmedel...tja..jag måste nog säga; vitlök! Den såg ni säkert inte komma, eller hur?
Men det är den perfekta kryddan. Gott till allt. Eller tja, kanske inte pannkaka...men till creps! Mmm..vitlök, färsk, marinerad...eller i form av pulver. Min kära fader köpte "riktigt" vitlökspulver när vi var i Israel för 12 år sedan. Det höll väldigt länge och var en skarp och god smak på det, som vi hade i typ all matlagning...
Man kan aldrig få för mycket vitlök helt enkelt. Plus att den har flera fördelar än bara själva smaken: den ska skydda mot förkylningar, cancer OCH -framförallt- vampyrer!
 
 
 
Ioförsig...vem vill bli skyddad "mot" Alexander Skarsgård...? Hm...drömmer mig bort...ah...vitlök va det vi pratade om va? Eller? Minns inte...

2012-07-24
18:21:23

Somalisk mat
 
 
 
Idag har jag gjort ett avsteg från kaloriplanen...jag åt nämligen sambosa till lunchen. Det är typ som en somalisk pirog. Lite starkare och mindre än vanlig svensk...eller vad man ska säga. Gott är det i alla fall. I parken hade de nämligen internationell matdag idag. Så det var ett par nationaliteter som var representerade. En av mina klienter gjorde somalisk sambosa. Jag har ätit sambosa tillagad på mongoliskt vis, men aldrig somaliskt. Samtidigt kände jag lite att jag var "tvungen" att prova, då min klient var så stolt att hon skulle sälja somalisk mat i Sverige. Men ack så gott det var också! Önskar nu att jag kunde skicka över doften och att ni som läser detta då skulle känna doften av sambosa samtidigt som ni läste...mmm...eller känna smaken! Oj, va gott det var. Å friterat, naturligtvis. Väldigt gott var det. Och jag ångrar inget....eller Non, je ne regrette rien, som Edith Piaf sjöng...inte för att hon sjöng om mat, men ni fattar min poäng!
 
 
 
 
 
 
 
 

2012-07-23
20:54:02

Pass 22/31 i Run 4 Fun
Glömde skriva igår att jag tränade...har faktiskt glömt skriva om Run4Fun ett par dagar nu..men jag fortsätter att träna, även om jag inte är så superduktig på att skriva om det. Just nu känner jag mig dock inte så jättepepp till att springa, är nämligen lite dålig i magen, så det blev en promenad idag i stället.

2012-07-23
15:20:00

The only person...

2012-07-23
12:37:00

Då tränar jag allra helst
1. Min idrottsbakgrund
2. I mina öron när jag tränar
3. Ett fint idrottsminne
4. I min träningsväska
5. Favoritmuskel
6. Mål med träningen
7. Favoritövning
8. Favoritmat
9. Mina inspirationskällor
10. Då mår jag som bäst
11. Favoritkonditionsträning
12. Favoritidrott
13. Mitt bästa kosttips
14. Favoritmellis
15. Då tränar jag allra helst
16. Favoritlivsmedel
17. Mitt måtto
18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..
19. Hälsa för mig
20. Det här åt jag idag
21. Därför tränar jag
22. Min favoritfrukost
23. Detta skulle jag vilja utöva
24. Favoritidrottare
26. Så sover jag
27. Detta klara jag mig inte utan
28. Där tränar jag helst
29. Detta tränar jag allra helst i
30. Glöm inte att…
 
Detta är märkligt...eller kanske egentligen inte. Men jag tränar helst på kvällen, runt 21-tiden. Har flera gånger under åren då jag försökt gått ner i vikt haft ambitionen att jag ska träna på morgonen. Detta i någon slags förhoppning om att det skulle bränna mera fett. Jag vet inte vart jag fått den idén om. Egentligen är det ju rätt dumt, 30 min promenad är lika mycket kl 06:00 som kl 15:00 eller 21:30. Eller?
 
I vilket fall så har jag upptäckt att jag har lättare att somna om jag innan har tränat. Vissa brukar ju säga att man inte ska träna på kvällen då man kommer få svårt att sova. Så är det alltså inte för mig. I höstas/vintras när jag mådde dåligt på jobbet så upptäckte jag just detta, att jag lättare kunde släppa dagens bekymmer om jag tränade, om jag dessutom tränade innan jag gick och la mig så kunde jag också sova en hel natt. Alltså började jag träna på kvällen. Det är så fortfarande av någon anledning, det känns som om jag kan ta i mera på kvällen, all frustration all irritation som skapats under dagen på mitt jobb kan jag sedan träna bort, svettas bort. Något jag med andra ord rekommenderar till andra! Sen generellt tror jag att jag är en kvällsmänniska då jag har lättare att koncentrera mig på eftermiddagen och kvällen än på morgonen/förmiddagen.
 
Min maskot sitter å softar i fotöljen ;)

2012-07-22
21:47:23

Veckans träning

Vecka 29

Måndag 2012-07-16

vila

Tisdag

2 h promenad

1 h R4F

Onsdag

1 h R4F

Torsdag

2x40 min promenad

Fredag

1,5h promenad

Lördag

2x40 min promenad

1 h R4F

Söndag

1 h promenad

1h R4F

 

 

Kommentar:


Det var ju superlänge sedan jag redovisade veckans träning. Så här kommer den! Veckans träning. Måste säga att jag ändå är nöjd, jag önskar att jag hade joggat lite de dagar då jag bangade R4F. Men allt som allt är jag nöjd. Min kropp mådde bra av att ta paus från R4F och köra mer promenader. Tror också att detta i långa loppet gynnade mina knän. 

Syftet för mig var från början att jag skulle få träningsglädjen tillbaka, och den har infunnit sig.

Men jag vill verkligen inte pajja knäna igen, som det blev under Fitnessfighten.

Dagens pass i R4F gick bra och jag känner att jag äntligen kan öka tempot när jag kör intervaller, både när jag går och när jag springer. Nu går jag en minut på 4,5 km/h och sedan springer jag i en minut på 8 km/h osv...

Spännande att se vad nästa vecka ger för resultat på tempot!

Ska också bli spännande att mäta kroppen när hela denna R4F är över...

Nästa veckas mål är att klara av 6/7 pass i R4F samt att gå minst 10 000 steg varje dag och naturligtvis att följa min kaloriplan!

Så skriv lite peppande kommentarer till mig, det lär behövas!

Nu ska jag peppa mig själv genom att titta på Biggest Loser s13.

 

På återseende!

 


2012-07-22
17:01:34

Allergisk
 
Har jag sagt att jag HATAR björkpollen? Va ute på en långpromenad med min lillskit till vovve, då jag upptäckte att björkarna har börjat pollinera igen! Va fasen? Kan det aldrig ta slut? En regning sommar, och vad är tacken? Mer pollen? Okej, jag ska inte låta detta förstöra resten av dagen...men liksom...kan det inte gå över?

2012-07-22
12:29:00

Favoritmellis
1. Min idrottsbakgrund
2. I mina öron när jag tränar
3. Ett fint idrottsminne
4. I min träningsväska
5. Favoritmuskel
6. Mål med träningen
7. Favoritövning
8. Favoritmat
9. Mina inspirationskällor
10. Då mår jag som bäst
11. Favoritkonditionsträning
12. Favoritidrott
13. Mitt bästa kosttips
14. Favoritmellis
15. Då tränar jag allra helst
16. Favoritlivsmedel
17. Mitt måtto
18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..
19. Hälsa för mig
20. Det här åt jag idag
21. Därför tränar jag
22. Min favoritfrukost
23. Detta skulle jag vilja utöva
24. Favoritidrottare
26. Så sover jag
27. Detta klara jag mig inte utan
28. Där tränar jag helst
29. Detta tränar jag allra helst i
30. Glöm inte att…
 
 
Är det något som jag är dålig på är det att äta mellanmål. Men, jag tror att det är bra att äta flera å små mål varje dag, så att jag inte blir panikhungrig och överäter eller hetsäter senare på kvällen. I alla fall så älskar jag fil. Det är liksom min favorit al time. Spelar liksom inte någon roll till vilket mål det är, det fungerar ju alltid. A-fil är bäst. Går inte att tävla med en så fin produkt liksom!

2012-07-21
16:19:00

Motivation
Dags att bli lite pepp.
Behöver all motivation jag kan få nu när jag börjat med att räkna kalorier igen!
 

2012-07-21
15:24:38

Inspiration

2012-07-21
15:01:59

Nya mått

(120707)

Nuvarande storlekt i cm (förändring sedan senaste mätningen)

Arm:  39 cm ( +5 cm)

Under brösten: 94 cm (-7 cm)

Navel: 107,5 cm ( -1,5 cm)

Rumpa: 128 cm (-2 cm)

Lår: 78 cm (+3 cm)

 

Kommentar:


Jag mätte mig ju i början på månaden, den sjunde. Sedan glömde jag helt bort att redovisa detta.

HUR sjukt är inte det? Jag är så glad över resultatet. Armstorleken skrämmer mig lite, men jag är fantastiskt nöjd med att jag minskat hela SJU CENTIMETRAR under brösten! Å två över rumpan! Senaste mätningne var i januari.

Rumpan är ju den jag vill ska minska mest, men naturligtvis kommer det ju inte bli så nu, bara för att jag vill det!

I vilket fall som helst känns det som en stor motivations boost, att se att det faktiskt händer något.

Tror jag ska börja mäta mig lite mera regelbundet också, för att bli ännu mera pepp.

Mäter ni er?


2012-07-20
20:14:38

Vägning v 29

Startvikt: 106,4 kg (110630)

102,2 kg (120706)

101,7 kg (120713)

NU: 102,1 kg (120720)

 

Kommentar:

Hejhopp! Här händer det grejer. Ena veckan upp, andra ner...men från den ljusa sidan: jag har gått NER 0,1 kg på två veckor. Det är ju bra -försöker tänka positivt-...Ja, jag vet ärligt talat inte vad jag ska säga. Jag har tänkt mycket den här veckan som gått. Riktigt mycket. Sakta men säkert inser jag att jag behöver vara mer ärlig mot mig själv och att jag ska gå tillbaka till att skriva upp allt vad jag äter. Jag ska väga och mäta ALLT. Något är det som inte stämmer. Något är fel och jag tror att det är maten. Mitt dagliga intag av kalorier måste helt enkelt vara för högt. 
 
Den fysiska aktiviteten har sällan varit så hög som den är idag. Jag tränar styrka/kondition varje dag, en timme. Är ute och går med hunden minst en timme om dagen och jag vardagsmotionerar i form av att räkna steg och kommer upp i ca 10 000 steg varje dag. Det MÅSTE vara maten som är felet. Så är det. Jag är övertygad. Nu ska jag som sagt börja räkna kalorier igen. Och jag börjar i morgon, har gjort ett överslagsräkning idag och det har sjunkit in i mig att jag har varit lite väl "vänlig" med portionsstorlekarna. Jag måste också jobba mer med den mentala delen...då min sambo så snällt påpekade att jag straffar mig själv med större portioner när jag har gått ner mycket i vikt en vecka. Det stämmer. Och jag måste utforska vad det sitter i...varför gör jag så här "omedvetet" mot mig själv? Hur tänker jag? Vad tänker jag?
 

2012-07-19
09:30:00

Mitt bästa kosttips
1. Min idrottsbakgrund
2. I mina öron när jag tränar
3. Ett fint idrottsminne
4. I min träningsväska
5. Favoritmuskel
6. Mål med träningen
7. Favoritövning
8. Favoritmat
9. Mina inspirationskällor
10. Då mår jag som bäst
11. Favoritkonditionsträning
12. Favoritidrott
13. Mitt bästa kosttips
14. Favoritmellis
15. Då tränar jag allra helst
16. Favoritlivsmedel
17. Mitt måtto
18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..
19. Hälsa för mig
20. Det här åt jag idag
21. Därför tränar jag
22. Min favoritfrukost
23. Detta skulle jag vilja utöva
24. Favoritidrottare
26. Så sover jag
27. Detta klara jag mig inte utan
28. Där tränar jag helst
29. Detta tränar jag allra helst i
30. Glöm inte att…
 
 
Haha, kosttips? Av en mat- & sockermissbrukare? Öh...hetsät inte. Det är mitt tips. Behandla din kropp så som den är värd. Även kostmässigt. Det försöker jag göra. Inte helt lätt alla gånger...

2012-07-18
21:24:51

Lite allmänt
 
Har jag sagt att jag gillar att fotografera?
Om inte: jag gillar att fotografera. Jag är inte speciellt bra, men allt är väl relativt, det beror på vem man jämför med..så att säga. I alla fall. Efter många om och men har jag nu valt att införskaffa mig ett nytt objektiv till min kamera. Det blev till slut en Tamron AF 70-300/4,0-5,6 Di Macro. För er som kan något om fotografi, kanske inte detta är det bästa värsta objektivet ever. Men jag tänkte att det kanske räcker till att börja med för att se om jag liksom har intresset och om jag har "vad som krävs" för att lära mig mer om denna underbara konstform.
 
 
Nu vet jag ju inte hur man gör när man ska infoga bilder i sin fulla storlek och sedan försöka anpassa dem så att det ser snyggt ut i bloggen...men men...jag lär väl mig....tids nog...
 
På återseende!
 
 
 
 

2012-07-18
20:39:27

Pass 18/31 i Run 4 Fun
Nu är pass 18 avklarat. Och jag sitter med en matlåda med stekt fisk, potatis och wokade grönsaker...och jag njuter! Jag är hemma ensam med herr Samson i kväll/natt. Så jag ska bara ta hand om mig själv och njuta av ensamheten. Jag är stolt över mig själv att jag kan göra det...för något år sedan innebar ensamhet alltid hetsätning.
 
I kväll blir det dock inget av den varan. Det blir bloggande och sträcktittande på Project runway, samt lite målande av tånaglarna! Det förtjänar jag nämligen! Mer målade tånaglar åt folket...! (oj, det lät så seriemördar-aktigt)
 
Även om vi inte har något sommarväder här uppe så försöker jag klä mig i färgsprakande kläder och alltid ha målade naglar, det känns liksom lite mera sommar då..även om det är kallt och regnigt!
Idag hade jag massor av energi i första löp-passet. Sprang på 8-8,5 km/timme. Sååå häftigt. Har ni sett mina bilder från Island? Ovan ser ni en geijser! Det va riktigt häftigt att se det i verkligheten. Vilken energi och vilken värme. Man bara måste älska naturen för alla dessa fantastiska naturfenomen, eller hur?

2012-07-17
22:07:36

Pass 17/31 i Run 4 Fun
Hjälp, va det tog mentalt att komma upp på löpbandet idag. MEN jag gjorde det! Pass 17. Avklarat. Check. Idag har jag rannsakat mig själv och jag är numera återigen på banan, mot förändring. Mot ett lättare liv. Idag klarade jag av att springa 8 km/h i hela 2x2 min i första passet och sedan 5x1 min i andra passet. Det känns jättebra.
 
Knät håller. Det börjar bli starkare och jag vågar numera utmana mig själv med att springa snabbare också! Så härligt. Känner mig glad och stolt...längtar just nu efter insmörjning i liniment. Ska bli "gott" för knät. Dels i förebyggande syfte men också för att jag har lite känningar i musklerna runt om knät. Tror dock att det är positivt, för det är inte samma "onda" som förra gången då jag sprang så här mycket!
 
 
 
Fler frågor om Run4Fun? Någon?

2012-07-17
16:28:59

Färgning
 
Känner mig nere idag. Känner mig värdelös och irriterad och arg. Arg på att jag inte går ner mer i vikt. Irriterad på mig själv, att jag inte kan släppa denna fixering och vara glad över allt det fina jag har i livet! Jag blir trött på mig själv. Jag behöver stöd, längtar tills jag ska flytta. Ska då ta tag idetta och anlita någon som kan hjälpa mig med kosten. I alla fall så bestämde jag mig för att unna mig lite "ta hand om mig själv"-tid. Så min sambo hjälpte mig att färga håret. Guldbrunt skulle det bli, men det blev snarare mörk/svart-brunt. Snyggt blev det och jag kan numera se mig själv i spegeln och le mot mig själv. Jag ska börja unna mig själv saker igen. Sådant som får mig att må bra....!

2012-07-17
12:14:45

Beroende
Jag har gått å blivit beroende av betapet. Det är som en drog. Jag måste lära mig nya ord och jag spelar hela tiden på mobilen. Jag har semester sista dagen idag. (det blev fyra dagar totalt)...njuter extra av att spela nu!
 
På återseende!

2012-07-16
21:06:00

Favoritidrott
 
1. Min idrottsbakgrund
2. I mina öron när jag tränar
3. Ett fint idrottsminne
4. I min träningsväska
5. Favoritmuskel
6. Mål med träningen
7. Favoritövning
8. Favoritmat
9. Mina inspirationskällor
10. Då mår jag som bäst
11. Favoritkonditionsträning
12. Favoritidrott
13. Mitt bästa kosttips
14. Favoritmellis
15. Då tränar jag allra helst
16. Favoritlivsmedel
17. Mitt måtto
18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..
19. Hälsa för mig
20. Det här åt jag idag
21. Därför tränar jag
22. Min favoritfrukost
23. Detta skulle jag vilja utöva
24. Favoritidrottare
26. Så sover jag
27. Detta klara jag mig inte utan
28. Där tränar jag helst
29. Detta tränar jag allra helst i
30. Glöm inte att…
 
Egentligen så vet jag inte riktigt vad jag ska svara på denna "fråga"! Jag vet ärligt talat inte om jag har någon favoritidrott...det beror ju på...om tanken är att utföra idrotten, eller om det är att titta på. Jag är inte speciellt intressera av att titta på idrott. Men det vore rätt kul att börja spela innebandy igen. Fast jag vet inte. Det är bådeoch det där med lagidrott...det är kul på ett sätt men det är också kul att köra själv, så man kan träna i sitt eget tempo beroende på hur man mår för dagen och inte bli pressad eller stressad av andra...eller att andra ska plågas för att en själv mår lite halvtaskigt en dag..mmm...det var allt för denna gång!
 
 

2012-07-16
00:28:19

Varför slutar jag?
Varför slutar jag alltid med saker jag mår bra av? Va? Kan någon förklara detta för mig?
Som exempel: nu när jag tränar varje dag, känner jag hur mycket min kropp älskar detta..och hur bra jag mår. Men det är ju inget "nytt". Jag har tränat så här förut, men slutat...varför?
 
När jag äter bra och går ner i vikt mår jag bättre och blir gladare, men jag har slutat med det vid upprepade tillfällen. Annars skulle jag ju inte se ut som jag gör idag....eller hur?
 
Förut mediterade jag en halvtimme varje dag. Och mådde bra av detta. Men nu gör jag inte det längre. Jag slutade med detta också. Vad hände, liksom?
 
Jag gillar att måla och teckna, även detta något jag tidigare gjort nästan varje dag...men inte längre...varför slutar jag med sådana saker som jag mår bra av? Det är ju helt ologiskt, eller hur? Fler som jag?
 

2012-07-15
21:23:22

Pass 14 & 15/31 i Run 4 Fun
Även om jag inte har skrivit och uppdaterat er på siståne så har jag faktiskt tränat enligt Run4Fun. Dock inte idag. Idag har det varit packning och inlastning av flyttkartonger....ska ju som sagt flytta i september, så nu går första flyttlastet..så jag struntar faktiskt i att träna idag, tycker jag fått tillräckligt av allt springande i trapporna. Jaja, så är det! Höres i morgon igen!
 
 

2012-07-13
13:34:02

Vägning v 28

Startvikt: 106,4 kg (110630)

102,2 kg (120706)

NU: 101,7 kg (120713)

 

Kommentar:

Ojsan! Nu hände det igen. Att jag gick ner, bara sådär. -0,5 kg, på en vecka.

Fredagen den 13:nde.

Hehe. Va skönt, det är just detta jag behöver. Få positiva resultat för att orka vidare. Jag blev mycket glad av all den respons jag fick tidigare, då jag skrev om min frustration kring detta med vikten. Det känns skönt att ha en liten grupp supportrar som stöttar när livet känns lite extra tufft. Jag är oerhört tacksam för det ska ni veta. Det känns också som en otrolig lättnad att vågen visade ett minus idag. Mycket skönt.  För er som själva bloggar, så vet ni ju vilken enorm effekt det kan få på en då man får mycket bra feedback....för mig har det den positiva effekten att jag ibland tänker på er i motivationssyfte när jag ska göra svåra val.

 

Exempelvis var jag ute och fikade med mamma, pappa och sambo igår. Istället för att ta en stor bakelse (som jag ville), tänkte jag på er och ville liksom inte göra er besvikna...Jag vet att det vore bättre om jag tänkte "det är inte bra för mig att äta den där", oftast tänker jag nog så också. Men ibland är det skönt att mentalt "ha någon annan att skylla på". Det är liksom lättare, på något vis. Tack i alla fall för att ni finns här för mig!

 

Föresten måste jag bara visa denna bild. Var ute och gick med lill-Samson då han hittade ett ensamt Ballerina-kex. Mitt ute i gräset...så ensamt, så roligt på något sätt. Så oväntat. Tog ett kort på det då det fick mig att le utan speciell anledning. Ibland behöver man le åt "ingenting" för att känna sig lite extra glad och pepp!

 


2012-07-13
09:07:00

Favoritkonditionsträning
1. Min idrottsbakgrund
2. I mina öron när jag tränar
3. Ett fint idrottsminne
4. I min träningsväska
5. Favoritmuskel
6. Mål med träningen
7. Favoritövning
8. Favoritmat
9. Mina inspirationskällor
10. Då mår jag som bäst
11. Favoritkonditionsträning
12. Favoritidrott
13. Mitt bästa kosttips
14. Favoritmellis
15. Då tränar jag allra helst
16. Favoritlivsmedel
17. Mitt måtto
18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..
19. Hälsa för mig
20. Det här åt jag idag
21. Därför tränar jag
22. Min favoritfrukost
23. Detta skulle jag vilja utöva
24. Favoritidrottare
26. Så sover jag
27. Detta klara jag mig inte utan
28. Där tränar jag helst
29. Detta tränar jag allra helst i
30. Glöm inte att…
 
Oj, oj,oj...det är alltid svårt att välja bara en. Men det kanske också ligger i sakens natur. Att välja en, det är därför det kallas "favorit". Hehe. Beslutsångest. Nejdå. Min favoritkonditionsträning är nog intervallträning. På löpbandet eller på crosstrainern. Men just intervallträning. Dels för att man snabbt får upp pulsen, pulsen är hög trots att man inte alltid springer, man bränner fler kalorier...och konditionen ökas på snabbt. Kanske är det just det jag gillar bäst? Att man både känner och ser resultatet ganska snabbt med intervallträning?
 
Jag är jättenyfiken på hur ER favoritkonditionsträning är! Berätta!

2012-07-12
15:53:24

Vad ska man göra?
Ja, vad ska man göra, när man har en sådan där dag..som jag har idag? En dag då allt kretsar kring min vikt. Jag har semester idag och imorgon. Idag har jag och mamma varit på Kappahl och Lindex och tittat på kläder. Jag skulle inte ha något. Men mamma propsade på att jag skulle prova ett par byxor som jag gillade. Jag provade dem och de passade perfekt. Är jag glad för det? Nej, det är jag inte.
 
Det jag är upprörd över; är storleken på byxorna. 52. FEMTIOTVÅ! Jag kunde hålla tillbaka tårarna i affären. Men i mitt hjärta och i mitt inre kändes det som om något har gått sönder. Som om jag givit upp. NU. Nu är det försent. Jag orkar inte mera. Jag är så ledsen att jag tror att jag inte vet vad jag ska göra av mig själv...
 
Varför vill inte min kropp? Vad är det för fel på mig? Jag är så ohyggligt trött på att bli ifrågasatt över att jag gör något FEL. Tydligen gör jag ju det...men varför räcker det inte, det jag gör? Tränar och står i. Jag dricker ingen läsk, ingen alkohol...Jag äter inte godis eller chips, inte heller kakor. Undviker de flesta kolhydrater. Äter inte helfabrikat. Jag är så trött på allt nu...

2012-07-12
06:06:00

Då mår jag som bäst
1. Min idrottsbakgrund
2. I mina öron när jag tränar
3. Ett fint idrottsminne
4. I min träningsväska
5. Favoritmuskel
6. Mål med träningen
7. Favoritövning
8. Favoritmat
9. Mina inspirationskällor
10. Då mår jag som bäst
11. Favoritkonditionsträning
12. Favoritidrott
13. Mitt bästa kosttips
14. Favoritmellis
15. Då tränar jag allra helst
16. Favoritlivsmedel
17. Mitt måtto
18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..
19. Hälsa för mig
20. Det här åt jag idag
21. Därför tränar jag
22. Min favoritfrukost
23. Detta skulle jag vilja utöva
24. Favoritidrottare
26. Så sover jag
27. Detta klara jag mig inte utan
28. Där tränar jag helst
29. Detta tränar jag allra helst i
30. Glöm inte att…
 
 
 
Ibland är rubrikerna riktigt kluriga, känner jag. När mår jag som bäst? Oj, vilken svår fråga. Jag gillar känslan av varmt vatten rinnande ner för ryggen efter ett långt och svettigt träningspass...det är en riktigt bra känsla.
 
Hm..jag mår också riktigt gott när jag känner att jag har hjälpt någon på jobbet. När en ungdom som mått dåligt äntligen öppnar upp sig och som jag sedan kan hjälpa och stötta till att må bättre...
 
Eller när jag efter en lång arbetsdag kommer hem till min sambo som bara står med öppen famn och utan att säga något bara kramar mig, bara för att...ja, då mår jag nog som bäst. När jag får en "välkommen hem"-kram. Ja, den väljer jag. Kramen. Den är fin. Åhh, vilken känsla. Vilken kärlek. Då är jag rätt nöjd med livet!
 
 

2012-07-11
23:57:37

Pass 11/31 i Run 4 Fun
Jag måste tyvärr meddela att det inte blev något pass idag. Mensvärk och lathet är mina orsaker. Jag hatar att jag har en ursäkt överhuvudtaget. Samtidigt var det ett medvetet val att inte träna idag. Det är inget jag skäms över. Jag tror min kropp behöver ta igen sig lite. I morgon är en ny dag. Tills dess får ni avnjuta en bild på min lunch igår.
 
 
Kyckling, quinoa, kantarellsås med paprika. Som krydda på quinoan så är det curry och aprikos. MUMS!

2012-07-11
23:45:30

Pass 10/31 i Run 4 Fun
I går kom min mamma å pappa till oss. Ända upp till norrland! Hehe. I alla fall så blev det träning, fast sent på kvällen. Pappan min hängde också på och vi tränade med publik i form av mamma, vovve och sambo. Så kan det gå. Lingonveckan började under gårdagen och motivation till att träna var NOLL. Men det gick på något konstigt vis i alla fall. Föresten: Tack för alla positiva tillrop här och på facebook och på mailen. Jag bara älskar er, ni är så peppande och goa!
 

2012-07-09
23:00:10

Pass 9/31 i Run 4 Fun
Ja, vad ska man säga....jag är så sjukt glad att jag orkade med idag. Är så stolt över mig själv. Luften är så fuktig att det känns svårt att andas. Men smart som jag var, så har jag druckit mycket vatten idag...och jag börjar verkligen märka att min kropp, trots all övervikt, faktiskt mår superbra av att träna varje dag. Jag märker också att jag mår mycket bättre denna omgång av R4F, till skillnad mot när jag körde Fitnessfighten då jag mådde dåligt en stor del av tiden. Tror detta har flera anledningar. Dels att jag dricker mer vatten nu. Jag går inte heller på lågkaloridiet, utan äter efter mitt "huvud". Jag äter frukost, lunch, middag.
 
Mellanmål i mellan varje mål och försöker att inte äta några kolhydrater efter 18:00.  Jag vet inte...men det känns som om detta är bättre för mig. Visst, jag kanske inte får samma OTROLIGA förvandling som om jag skulle följt kostprogrammet också...men detta kan jag leva med och det är mer långsiktigt.... Nedan ser ni våran förre hund...cooling, eller hur? Så kände jag mig på löpbandet idag. Cool och stolt över att en tjockis som mig faktiskt klarar av det, bara hjärnan är med på det!
 
 
 

2012-07-09
13:05:00

Mina inspirationskällor
1. Min idrottsbakgrund
2. I mina öron när jag tränar
3. Ett fint idrottsminne
4. I min träningsväska
5. Favoritmuskel
6. Mål med träningen
7. Favoritövning
8. Favoritmat
9. Mina inspirationskällor
10. Då mår jag som bäst
11. Favoritkonditionsträning
12. Favoritidrott
13. Mitt bästa kosttips
14. Favoritmellis
15. Då tränar jag allra helst
16. Favoritlivsmedel
17. Mitt måtto
18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..
19. Hälsa för mig
20. Det här åt jag idag
21. Därför tränar jag
22. Min favoritfrukost
23. Detta skulle jag vilja utöva
24. Favoritidrottare
26. Så sover jag
27. Detta klara jag mig inte utan
28. Där tränar jag helst
29. Detta tränar jag allra helst i
30. Glöm inte att…
På ett sätt är det svårt att svara på just vad/vem mina inspirationskällor är, på ett annat sätt inte...det beror ju liksom på vilket område man pratar om...
Jag har naturligtvis flera, beroende på vad det gäller i mitt liv. Mer generellt är mina största inspirationskällor starka kvinnor. Min mamma och min farmor är två kvinnor jag beundrar väldigt mycket. De har på olika sätt varit tvungna att fajtas i deras liv...och jag beundrar dem för att de tagit fajten och kommit ut levande, ödmjuka och underbarar på andra sidan. Farmor har suttit i koncentrationsläger och har ändå aldrig förlorat hoppet om mänskligheten. Hon har utstått våldtäckter och tortyr men valde ändå att fortsätta leva sitt liv och bilda familj och njuta av livet..och hon hade fortfarande kvar förmågan att älska...det beundrar jag!
 
Min mamma drabbades av MS vid relativt ung ålder. Hon fajtas varje dag för att behålla sina fysiska funtktioner. Hon tränar på betapet, korsord och löser suduko, mest för att hon tycker det är kul men jag tror också att det handlar om att behålla och hålla hjärnan tipptopp. Hon tränar styrka på gymmet för att orka mera och hon erkänner sina begränsningar, men ger för den sakens skull inte upp. Hon har fått en "elmoppe" så att hon kan följa med pappa på promenader och komma ut i friska luften. Hon är så stark mentalt...och hon är min största inspirationskälla när det gäller livet mer generellt. Jag vill vara som hon när jag blir vuxen...eller vuxnare. Jag vill se ut som henne och få det där speciella när ens underbarhet lyser igenom allt. Min mamma är världens vackraste kvinna och jag bara älskar att se på henne och tänka att jag kommer åldras med samma värdighet som hon! När mamma ler, så ler alla runt omkring henne. Det är inspirerande!
 
När det kommer till mat och viktminskning, vet de flesta redan att jag är en sucker för Biggest loser. Speciellt biggest loser-kvinnorna som vunnit! Fast jag gillar min mamma här med. På senare år har hon valt att ändra sin kost på grund av sin sjukdom och det verkar som om det fungerar kanon för henne. Dessutom är hon också en sjujäkla bra mamma också, som fortfarande måste hålla koll på mig och ringer mig titt som tätt och frågar vad jag gör...man bara helt enkelt måste älska henne! Jag hoppas jag blir en sådan mamma när väl den dagen kommer....
 
 

2012-07-08
23:49:45

Pass 8/31 i Run 4 Fun
Yes. Jag klarade dag 8 också. Konstigt nog känns det bra i kroppen. Jag är inte trött och inte speciellt seg så som jag va det första dagarna...Det är fascinerande hur fort kroppen och hjärnan glömmer bort hur bra man mår av att träna! Eller hur?
 
För ett par år sedan tränade jag 5-6 gånger i veckan och mådde bra. Visst jag var tjock men hade bra kondis och mådde bra. Jag känner effekten redan och jag gillar det! Nu gäller det bara att få in det i min tjockaskalle också: "jag mår bra av träning!!!"
 
 

2012-07-08
13:47:26

Pass 7/31 i Run 4 Fun
Ja, igår gjorde jag ju pass 7. Inga konstigheter. Förutom att jag hoppade över en övning, Statiskt utfallssteg. Jag får så ont i knät av den...försökte göra fem på varje ben, men det högg till i höger lår/ovanför knät...så jag gav upp och gjorde en annan övning istället. Gjorde övningen på balansplattan för att även få in balansträning...
 
 
 
Igår kände jag mig helt matt i kroppen efter träningen. Tror att det kanske berodde på vätskebrist, eller något. Jag dricker mycket mer än vanligt...men är fortfarande "bara" uppe på 2-3 liter vatten om dagen. Kanske behöver jag mer nu när det är så varmt och jag faktiskt tränar också?
 
 
 
 
 

2012-07-08
12:52:00

Favoritmat
1. Min idrottsbakgrund
2. I mina öron när jag tränar
3. Ett fint idrottsminne
4. I min träningsväska
5. Favoritmuskel
6. Mål med träningen
7. Favoritövning
8. Favoritmat
9. Mina inspirationskällor
10. Då mår jag som bäst
11. Favoritkonditionsträning
12. Favoritidrott
13. Mitt bästa kosttips
14. Favoritmellis
15. Då tränar jag allra helst
16. Favoritlivsmedel
17. Mitt måtto
18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..
19. Hälsa för mig
20. Det här åt jag idag
21. Därför tränar jag
22. Min favoritfrukost
23. Detta skulle jag vilja utöva
24. Favoritidrottare
26. Så sover jag
27. Detta klara jag mig inte utan
28. Där tränar jag helst
29. Detta tränar jag allra helst i
30. Glöm inte att…
 
 
Favoritmat...att fråga en matmissbrukare om just det, det är som att fråga en pundare vad dennes favorit knark är! Men i alla fall...åter till allvaret...Jag älskar kyckling. Grillad kyckling...varm grillad kyckling! Mums! Det är det bästa som finns! Åh, nu blev jag hungrig också!

2012-07-07
12:30:33

Pass 6/31 i Run 4 Fun
Gårdagens pass klarades av...finfint..dock gick jag lite mer på grund av värmen. Kände också av knät och känner mig inte motiverad till att slå upp skadan ännu en gång...så! Det blev till att ta det lite lugnare i andra löpomgången.
 
 
NU ska jag försöka förklara lite närmare vad Run4Fun är.... Du köper ett matkoncept när du köper något program på World of Shape. Oavsett om det är Kick Start, Fitnessfighten eller Run4Fun. Alla har samma matupplägg. Du fyller i om du är man eller kvinna och om du har några allergier. Sedan får du ett förslag till matsedel. En dag. En matsedel som är indelad i matgrupper och kalorier. Som består av: frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, kvällsmat, mellanmål. Alla måltider har en ungefärlig kalorimängd som du ska få i dig...sedan kan man själv komponera ihop maträtter om man vill eller följa det som är på förslag alternativt gå på deras recept eller följa en av deras matbloggar eller på facebook. Maten är lågkalori med lite fett. Mindre kolhydrater också. Så upp med vågen och börja väg maten..lite så...kan man säga...
 
Träningsprogrammet är ett program som du får samma dag då programmet börjar. Dag 1. Då får du alla övningar för den dagen. Dag 2-3 är samma som dag 1 och mer fokus på teknik och att man lär sig programmet. Sedan dag 4 och alla dagar efter det så byts en övning ut mot en annan...alltså dag fem så har två övningar bytts ut från dag 1...hänger ni med? Varje dag får man en ny övning och en gammal tas bort från schemat...så är det.
 
Förstod ni?

2012-07-06
11:08:22

Vägning v 27

Startvikt: 106,4 kg (110630)

NU: 102,2 kg (120706)

 Idag känner jag ett behov av att skriva av mig. Jag är frustrerad. Jag vet att jag hela tiden försöker upprätthålla ett sken av att vikten är mindre viktig och att hälsan är viktigast…och oftast tror jag verkligen på detta också. Förutom ibland. Som nu. När jag tränar som en idiot och det ändå inte händer något på vågen. Eller det händer något, men något fel. Jag fattar verkligen inte vad det är för fel på min kropp.

Eller vad det är för något som jag gör fel. Känner bara mig såå fel. Känner mig äcklig och ful.

Känns som om jag har noll karaktär och att jag hela tiden gör fel. Varför känner jag så?

Allt är fel just nu. Jag vet att det inte är ”jag” som tänker så här, inte mitt logiska jag i alla fall…men jag upplever att jag verkligen kämpar med dessa j*vla kilon…och tycker väl att jag borde bli belönad. Jag borde någon gång få skörda min frukt av allt arbete jag lägger ner.

 

Just nu ifrågasätter jag allt detta. Vikten. Motionen. Livet. Vad gör jag för fel? Vad är det som inte fungerar? Vad måste jag ändra? Eller ska jag bara fortsätta med det jag gör och vänta? Ha mer is i magen och bara vänta? Suck. Jag vet inte. Det är konstigt. Märkligt. Får inte fram orden. Känner mig tom och besviken. Känns som om jag vill dra mig undan och vara ensam. Inte träffa folk, inte visa upp mig. Känner att jag misslyckas –igen. Jag har hållt på med denna j*kla resa så j*vla länge nu att jag kan spy. Visst jag väger mindre idag än för ett år sedan. Men det är inte rimligt att bara gå ner 4,2 kilo på ett år. Vad är det för fel? Vad är det som är helt galet? Varför går det för ”alla andra” men inte mig? Jag behöver hjälp, det är klart. Men var ska jag börja? Med vad behöver jag hjälp? Nu är jag bara ledsen. Skäms. ”Alla” vet att jag viktkämpar. ”Alla” ser vad jag äter, hur jag rör på mig…men inget händer. Varför händer inget? Vad är det som är fel? Jag blir så less på allt. Jag vill sluta. Äta mig supertjock, gömma mig, göra slut med vänner/fästman/familj…krypa ner under ett täcke och bara gömma mig…


2012-07-05
23:35:27

Pass 5/31 i Run 4 Fun
Då var också dagens pass avklarat. Äntligen. Idag var det lite tufft att komma igång. Sen var det tufft på sista etappen då man skulle springa...som om knät ville lägga av då. Fick känningar när det var två minuter kvar, beslutade mig efter ytterligare 30 sekunder att jag skulle gå den sista 1,5 minuten. Ja, så blev det idag. Inget speciellt mer att säga om det. Inget misslyckande alls, utan moget beslut fattat innan knät gick sönder. Bra beslut.
 
 
Dagens övning kunde jag nog ha gjort ute...om jag velat. Tycker det är bra att passet faktiskt kan göras helt utomhus, med lite fantasi. Funderar på om jag efter avslutad träningsmånad ska försöka ta min lilla lillskit ut och springa och göra ett R4F-pass utomhus. Tror det skulle vara riktigt mysigt. Idag blev belöningen att gå ut på promenad med lill Samson. Se så fint det va ute!
 
Något speciellt ni vill veta om R4F?

2012-07-05
19:03:00

Favoritövning
1. Min idrottsbakgrund
2. I mina öron när jag tränar
3. Ett fint idrottsminne
4. I min träningsväska
5. Favoritmuskel
6. Mål med träningen
7. Favoritövning
8. Favoritmat
9. Mina inspirationskällor
10. Då mår jag som bäst
11. Favoritkonditionsträning
12. Favoritidrott
13. Mitt bästa kosttips
14. Favoritmellis
15. Då tränar jag allra helst
16. Favoritlivsmedel
17. Mitt måtto
18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..
19. Hälsa för mig
20. Det här åt jag idag
21. Därför tränar jag
22. Min favoritfrukost
23. Detta skulle jag vilja utöva
24. Favoritidrottare
26. Så sover jag
27. Detta klara jag mig inte utan
28. Där tränar jag helst
29. Detta tränar jag allra helst i
30. Glöm inte att…
 
 
Vilken märklig rubrik. Favoritövning. Finns det någon sådan i mitt liv, tro? Reversed crunch, tror jag. Den är jobbig som f*n, men man märker också mycket snabbt att man har tränat. Man kan liksom använda den som en måttstock till vart man varit och vart man är nu. Jo, det är nog min favorit. Det känns skönt att få bekräftelse på att man är på rätt väg, så att säga..!

2012-07-05
00:01:53

Pass 4/31 i Run 4 Fun
Då har jag även avklarat pass fyra av trettioett. Idag fick vi en ny del...eller rättare sagt ett förslag och tips på hur man förbättrar sin löpteknik och hur man utnyttjar mer av sin egen rörelse i låren/benen. Kände mig rätt förvirrad, måste jag säga...men det är riktigt tur att Moa har en egen blogg, där hon beskriver övningarna.
 
I övrigt tycker jag att det går bra, känner mig fortfarande rätt pepp och är nyfiken på hur måtten kommer påverkas av detta program, även om jag inte följer kostråden till 100%. Men som jag sagt tidigare, så känner jag att det skulle bli ytterligare en "grej" i min jojobantningshistoria...så det är hållbar utveckling som gäller nu...eller hållbar viktminskning!
 
 
Och även dagens pass kom med en "belöning" som inte är mat; filmkväll med sambon och grannen. Till detta bjöd grannen på kokoste, mums! Grannens bäbis grät som en tok då hon håller på och få tänder...mamma sa vid något tillfälle när jag va yngre att jag gillade att bli klappad på ryggen, så lilla bäbisen blev klappad på ryggen och somnade sött i tant ZtorZillens famn...där sov hon så sött under hela filmen sen...hehe..så söt! Vill också ha en bäbis! En minnesbild som jag kommer lagra på min egen hårddisk att ta fram då träningen känns lite extra tung. Riktigt bra motivation blev det!

2012-07-03
23:22:15

Pass 3/31 i Run 4 Fun
Det är bara å köra på. Pass tre var samma som passen för dag 1 och 2. Inga nya övningar. Vilket på sätt och vis känns helt okej. Jag körde mina intervaller och det känns som om passet idag gick mycket bättre än de första två dagarna. Dock känns det nu i låren att jag inte är van att springa så mycket (flera dagar i sträck), brukar tidigare ha vilodag alternativt träna något annat dagen efter. Men! Nu är det R4F som gäller och då gör jag som dom säger...
 
Något jag finner svårt är att dricka tillräckligt med vatten.
Jag ser andra på jobbet och så som dricker mest hela tiden...själv har jag svårt för det och får sällan i mig så mycket vatten som jag bör få i mig. Är det någon som har något bra tips angående detta med vätskebalans? Tar tacksamt emot alla tips jag kan få!

2012-07-03
12:40:00

Konspirationsteori del 2
 
Seriöst. Vad är detta? Vem är det som vill mig något så ont? Det är ju liksom en våtdröm för en tjockis som mig själv. Kokosbollar....två paket för 25 kr? Men då! Försöker tänka att det är med hjälp av dessa små "oskyldiga" kokosbollar som har gjort mig till den tjockis jag är idag. Hade det inte varit för min svaghet för dem hade jag bara varit FinZillen, inte ZtorZillen....mhm...va stark! Gå vidare...! GÅ- VIDARE!!! DU-KAN!!

2012-07-03
09:56:00

Mål med träningen
1. Min idrottsbakgrund
2. I mina öron när jag tränar
3. Ett fint idrottsminne
4. I min träningsväska
5. Favoritmuskel
6. Mål med träningen
7. Favoritövning
8. Favoritmat
9. Mina inspirationskällor
10. Då mår jag som bäst
11. Favoritkonditionsträning
12. Favoritidrott
13. Mitt bästa kosttips
14. Favoritmellis
15. Då tränar jag allra helst
16. Favoritlivsmedel
17. Mitt måtto
18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..
19. Hälsa för mig
20. Det här åt jag idag
21. Därför tränar jag
22. Min favoritfrukost
23. Detta skulle jag vilja utöva
24. Favoritidrottare
26. Så sover jag
27. Detta klara jag mig inte utan
28. Där tränar jag helst
29. Detta tränar jag allra helst i
30. Glöm inte att…
 
Mina träningsmål med 2012 är:
-Utföra någon fysisk aktivitet minst 2 ggr/vecka (minst 30 min/tillfälle)

-
Hålla plankan i 3 minuter (TÅ)

-
Kunna jogga 30 minuter i sträck

-
25 st armhävningar (på tååå)
 
I övrigt har jag inget specifikt mål med träningen. Jag vet att jag mår bra av att träna och just nu är det viktigt för mig att se till att jag fortsätter träna, jag vill ha en aktiv livsstil och tar mig sakta men säkert dit. I framtiden vill jag vara en sådan som kan säga att jag "unnar" mig själv att träna. Inte unnar mig själv mat eller godis hit och dit. Jag vill ha motionerandet och träningen som en livsstil. Målet är att vara så frisk som möjligt ända in i döden!z

2012-07-02
21:59:39

Pass 2/31 i Run 4 Fun
Då var pass två avklarat. Pass två var samma som pass ett. Så inga nya övningar, fokus låg på att göra övningarna fullt ut. Idag valde jag också att springa i intervaller 1-1. Gå en minut, springa en minut. Jag tror att det kan vara ett bra upplägg så här i början. Jag får inte glömma att jag faktiskt är rätt stor och att jag inte vill förstöra mina knän. Bättre att ta det lite lugnare och faktiskt klara av alla pass istället för att gå ut för hårt och sedan skada sig, så som jag gjorde i Fintessfighten.