ZtorZillen

2012-06-30
16:46:00

Orkidé
Ibland kan ni säkert undra vad detta är för en blogg...men jag har valt att göra som vissa av mina läsare uppmuntrade mig till för ett tag sedan: skriv om det du gillar. Så därför komme här ett inlägg om en av mina märkligaste orkidéer. Den är tidigare nämnd i min blogg som "moderplantan". Hittills har hon "fött" tre stycken små orkidéer. Vilket är fantastiskt, då jag inte har en enda till orkidé som valt att föröka sig...Om ni tittar noga på bilden ser ni att en stängel har gått igenom ett blad och sedan kommit upp ur bladet och fått en hel massa knoppar och en blomma. På vänster sida ser ni en liten ny keiki som snart är stor nog för att få en egen kruka och slippa att bo ihop med sin mamma.. så kan det vara! Är det fler än jag som gillar orkidéer?
 
Som sagt det blir inte alls hela tiden mat- och viktprat här på bloggen...men för mig känns det skönt också att visa er att mitt liv numera består av flera saker än att äta å träna. Jag tror också att det är hemligheten att bli fri från sin ätstörning, att man tillåter andra intressen att få mer uttrymme!
 
 
-På återskrivande-
 
 

2012-06-30
10:38:53

Sommar
Idag är det sämsta vädret känns det som. Men det är sommar (försöker jag intala mig själv och andra). Sambon och jag är ledig båda två. Idag och i morgon. Vi har endast två helger tillsammans under hela sommaren...så nu ska vi göra något speciellt är tanken! Kanske ska vi åka ner till Sundsvall och gå på bio och titta i affärer...tja, vad vet jag..bara vi kan få någon hundvakt så att vi slipper oroa oss för lillskiten.
 
 
Denna underbara bild tog jag förra veckan när jag å Samson var ute och njöt av sommarvädret. Nu är det mest regn å mulet. Sååå trist..!
På återseende!

2012-06-29
23:19:00

Lite mer Biggest Loser
 
Det är aldrig försent att ändra livsstil. Vilka imponerande armmuskler! NICE! Heja heja!

2012-06-29
17:00:00

R4F
 
Som bekant har jag ju tidigare kört Fitnessfighten. Med ganska krassa resultat. Pajjade ju knät för flera veckor, MEN jag gick ner mitt envisaste kilo någonsin och jag fick viktminskningen i rullning igen, om än väldigt sakta.
 
Eftersom jag är en sucker för tävlingar och för att jag är less på att det går så sakta..och för att jag ÄLSKAR att jogga eller börjar älska det nu när min kropp är med på noterna...så har jag anmält mig till World of shapes träningsprogram "Run 4 Fun".
 

Run for Fun passar alla!
Run 4 Fun är ett unikt träningskoncept där du tränar funktionell styrka och rörlighet samt kondition. Det passar dig som är nybörjare, motionär som kanske vill springa milen lite snabbare eller för dig som sprungit ett tag och vill utveckla din löpteknik. Med Run 4 Fun får du också ett kostprogram som förbättrar din form och hälsa.

Run 4 Fun kombinerar kondition och helkroppsträning som utvecklas gradvis. Först ligger fokus på att hålla en god hållning i löpningen (rörlighet och core) för att sedan övergå till att förbättra muskelbalansen i kroppen. Genom att blanda in löpning och löpskolning i varje pass tar du med dig din nya hållning och funktion in i löpningen och du blir en bättre löpare. Med Run 4 Fun får du resultat!

 

Spännande, va? Så nu gör jag ett nytt tappert försök! Nu ska här joggas! Programmet börjar den 1 juli!

 

2012-06-28
22:54:35

Vägning v 26

Vägning:

105,0 kg (11-12-02)
102,2 kg (12-05-03)
101,7 kg (12-05-11)
102,1 kg (12-05-18)
101,8 kg (12-05-25)
101,6 kg (12-06-07)
101,4 kg (12-06-21)
101,7 kg (12-06-28)
 


Kommentar:
Plus. Nej tack, säger jag. Fast å andra sidan är det "bara"! +0,3 kg. Å med tanke på midsommarhelgens svullande så får jag nog ändå vara rätt nöjd med veckans resultat, det kunde ha varit mycket värre. Är glad över att min kropp inte längre "suger åt sig" allt som den får i sig. Jag undrar just varför det är så?
För er som följt mig ett tag vet att jag oftast "straffas" rejält på vågen om jag så bara har tagit ett litet avsteg från min matplan. Så det är bara att acceptera och gå vidare.
Jag är ändå glad. Även om jag önskat ett minus. Det är trist när det tar sådan tid.
Förmodligen för att jag inte lyckas bli överens med min motivation.
Just nu är det mycket antingen eller. Antingen så har jag motivation för att äta bra, eller så har jag motivation till att träna. Varför är det så?
På återseende!

2012-06-28
09:51:00

Avundsjuka
 
Jag kan ibland känna avundsjuka när jag läser andra viktbloggar. Eller när jag går förbi grannarnas kolonilott...deras är så mycket finare än våran. Deras viktnedgång går så mycket snabbare än min...jag vet det är dumt att jämföra sig själv med andra, men det gör man ju! Kom inte och säg att du aldrig gör det..."vilken snygg bil han har, vilken bra lön hon har, vilka duktiga barn de har...snygg kropp, gröna fingrar..." hitan å ditan.
 
Hemma hos oss är ZZ Tupp avundsjuk på Samson...ibland så nallar han lite av Samsons mat. Men det är okej, jag skvallrar inte. Plus att ZZ Tupp faktiskt är fotomodell till sin matte, det är ju inte Samson...
 
Åter till avundsjukan. Hur hanterar man den så att det inte blir stress? Då tänker jag främst på detta med vikten. Alla är vi ju unika och min viktnedgång behöver inte vara lika snabb som din, eller lika stor som din. Jag vill ha en varaktig nedgång och jag är ganska nöjd med hur det tar sig just nu...helt okej speed om jag får säga det själv. Men hur gör man för att inte stressa upp sig själv? Hur gör ni? Söker svar. Eller rättare sagt tips, på hur jag ska handskas med min egna vikt-avundsjuka. Vill liksom bli inspirerad och pepp av att läsa andras bloggar, jag vill inte bli avundsjuk och stressad. Som sagt, tips tas gärna emot...!

2012-06-27
23:16:15

Biggest loser
Det var typ en evighet sedan jag senast såg på Biggest loser. Det som är så inspirerande. Finns det kvar?
Någon som följer det?
I vilket fall som helst så har jag en mapp på min dator där jag har tidigare Biggest loser deltagare och deras före- och efter bilder. Rätt häftigt att titta på ibland. Man blir så glad för de som lyckats!
 
Det skulle också vara intressant att veta hur många som klarar av att hålla sin nya vikt efter sisådär ett år eller två. Tror nämligen att många gör det bara för pengarnas skull, i alla fall de som deltar från USA. Såg nämligen en av deras extra avsnitt med gamla deltagare och det var sorgligt nog de flesta som gått upp i vikt igen. Men det var ju å andra sidan flera som klarat att hålla vikten också! Men ändå...skulle vara intressant att veta hur det går för de andra ländernas deltagare!
I vilket fall som helst är det en stor inspirationskälla för mig i alla fall, att se när andra lyckas!

2012-06-27
09:00:00

Vingåkers Factory Outlet
Det här är drömmen. Att ha möjligheten att kunna prova jeans här. På Vingåkers Factory Outlet.
Vilken känsla det skulle vara. Bara att ha möjligheten att skämma bort mig själv med märkesjeans...mmmm...
 

2012-06-27
06:11:00

Katastrofhjälp

 

 

1,5 miljoner barn riskerar att dö av undernäring i Sahelområdet i västra och centrala Afrika.

Situationen är akut och för att förhindra en svältkatastrof måste vi agera snabbt. UNICEF finns på plats och behandlar barn mot undernäring, vaccinerar, levererar förnödenheter och ser till att familjer får rent vatten.


2012-06-26
23:32:40

Rapport +nya mål

Veckomål v 26

Minst 200 st situps

30 min i plankan

100 st armhävningar

Äta var tredje timme

Jogga i totalt 60 min

Kommentar:

Lite flera mål denna vecka. Lite mera konkreta kanske...

Nu jäklar! Nu ska här peppas!

 

 

Resultat: Veckomål v 25

Minst 11 000 steg varje dag (klarade 6/7 dagar)

Äta var tredje timme

Jogga i totalt 60 min

Kommentar:

Jadå, det gick bra vecka 25 kul att stegen börjar bli lite flera..! Joggningen blev ju inget alls. Så kan det vara, men det kommer jag ta igen nästa vecka!

 


2012-06-26
18:51:06

Älskar er
Seriöst, jag älskar er! Blir så pepp av att läsa era kommentarer. Känner mig upplyft och glad över er fina respons på mina tankar kring hetsätningen. Jag är peppad att fortsätta och kommer inte gräva ner mig på grund av ett misstag. Jag är på god väg och jag ska klara detta. Tack för all uppmuntran!

2012-06-26
09:00:00

I min träningsväska
1. Min idrottsbakgrund
2. I mina öron när jag tränar
3. Ett fint idrottsminne
4. I min träningsväska
5. Favoritmuskel
6. Mål med träningen
7. Favoritövning
8. Favoritmat
9. Mina inspirationskällor
10. Då mår jag som bäst
11. Favoritkonditionsträning
12. Favoritidrott
13. Mitt bästa kosttips
14. Favoritmellis
15. Då tränar jag allra helst
16. Favoritlivsmedel
17. Mitt måtto
18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..
19. Hälsa för mig
20. Det här åt jag idag
21. Därför tränar jag
22. Min favoritfrukost
23. Detta skulle jag vilja utöva
24. Favoritidrottare
26. Så sover jag
27. Detta klara jag mig inte utan
28. Där tränar jag helst
29. Detta tränar jag allra helst i
30. Glöm inte att…
 
 
Nu mina kära bloggläsare kommer rubriken jag vet att ni väntat på...vad finns i min träningsväska?!
Tadah! Nu ska jag avslöja allt! 
Jag brukar ju träna hemma, men om jag mot förmodan inte gör det..så finns följande i min väska:
-fivefingersdojjorna (de blå, för inomhusträning)
-sportbh
-linne
-träningsbyxor
-hårband
-mobil
-eventuellt lite rena kläder och en handduk, annars brukar jag åka hem och duscha
-kanske en ansiktsmask eller så! (man måste ju unna sig något när man varit så duktig att man tränat!)
 
Nu över till min favoritfråga: vad har DU i din träningsväska?
 
 
 

2012-06-25
22:50:00

Erkännande
Nu har det hänt. Igen. Fast det var ett tag sedan sist. Hetsätning. I helgen föll jag. Pladask.
 
Popcorn, kladdkaka, popcorn, glass, glass igen, muffins. Visserligen var det två tillfällen, på två dagar. Men ändå. Jag ställde mig faktiskt och bakade en kladdkaka enbart för att hetsäta den. Förstår du hur sjuk, jag är ? Jag åt inte upp hela, hann att "upptäcka mig själv" och vad jag gjorde. Men ändå. Jag vet att det bara är att glömma och gå vidare...men jag känner sådan fruktansvärd skam. Och skuldkänslor. Varför kan jag inte kontrollera mig?
 
Varför måste jag straffa mig själv genom mat? Varför händer detta alltid när jag väl börjar gå ner i vikt? Varför "vill inte" min hjärna gå ner i vikt? Vad är det för fel på mig? Varför kan jag inte bara vara normal. Äta normalt, motionera normalt väga normalt? Vad är det för fel att vara normal. Jag vill bara vara normal! Vill, vill, vill, villlllll!!!

2012-06-25
19:35:47

Gömda
 
Känns som om jag är "efter" typ 20 år eller något sådant? Har ni läst Gömda av Liza Marklund? Finns det fler där ute än jag som inte har läst den? Eller ja, nu har jag ju gjort det...men för en månad sedan hade jag inte det. I alla fall så handlar boken om "Mia Eriksson" som blir tillsammans med en man från Mellanöstern...efter att Mia blir gravid börjar mannen att misshandla Mia regelbundet. När hon föder deras gemensamma barn så vill inte mannen träffa vare sig Mia eller dottern på flera månader. Mia gör slut med mannen som blir fixerad vid Mia..och förföljer Mia och hennes nya familj.
 
Jag gillar den här boken, även om jag har svårt att tro att vissa detaljer är sanna. Å andra sidan "spelar det ingen roll". Jag tycker att Liza beskriver kvinnomisshandel mycket väl och den hjärntvättning som faktiskt blir till följd av detta! Poängen för mig är viktigast. Att belysa vissa kvinnors vardag och hur samhället har svårt att hjälpa dessa eftersom de själva har svårt att be om hjälp...
 
Jag var rätt ung när denna bok kom ut, men jag minns när den började ifrågasättas och hur fokus hamnade på detaljnivå istället för att faktiskt belysa de öde som många människor faktiskt lever i, även idag..på 2000-talet. Är det flera som läst denna? Kan varmt rekommendera den, om man kan bortse från vissa detaljer..speciellt om man är lite arbetsskadad...hehe..och har jobbat inom exempelvis socialtjänsten. Sedan ska tilläggas att det finns ett helt annat system i samhället i dag som kan ta hand om misshandlade män och kvinnor som flyr från sin partner...
 
På återseende!

2012-06-24
18:58:05

Ett fint idrottsminne
1. Min idrottsbakgrund
2. I mina öron när jag tränar
3. Ett fint idrottsminne
4. I min träningsväska
5. Favoritmuskel
6. Mål med träningen
7. Favoritövning
8. Favoritmat
9. Mina inspirationskällor
10. Då mår jag som bäst
11. Favoritkonditionsträning
12. Favoritidrott
13. Mitt bästa kosttips
14. Favoritmellis
15. Då tränar jag allra helst
16. Favoritlivsmedel
17. Mitt måtto
18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..
19. Hälsa för mig
20. Det här åt jag idag
21. Därför tränar jag
22. Min favoritfrukost
23. Detta skulle jag vilja utöva
24. Favoritidrottare
26. Så sover jag
27. Detta klara jag mig inte utan
28. Där tränar jag helst
29. Detta tränar jag allra helst i
30. Glöm inte att…
 
Idrottsminne....!
Idrottsminnen var det ja..jag antar att det handlar om mina egna minnen? Mina framgångar, inte bara mina minnen, va? Hehe. Det bästa och det första minnet jag kommer på just nu var när jag klarade att jogga 30 minuter i sträck! Det va inte alls så länge sedan, och det var en underbar känsla som jag kommer minnas ett bra tag framöver! Sådan adrenalinkick! Va? Cooolt!!!

2012-06-22
11:02:48

I mina öron....
1. Min idrottsbakgrund
2. I mina öron när jag tränar
3. Ett fint idrottsminne
4. I min träningsväska
5. Favoritmuskel
6. Mål med träningen
7. Favoritövning
8. Favoritmat
9. Mina inspirationskällor
10. Då mår jag som bäst
11. Favoritkonditionsträning
12. Favoritidrott
13. Mitt bästa kosttips
14. Favoritmellis
15. Då tränar jag allra helst
16. Favoritlivsmedel
17. Mitt måtto
18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..
19. Hälsa för mig
20. Det här åt jag idag
21. Därför tränar jag
22. Min favoritfrukost
23. Detta skulle jag vilja utöva
24. Favoritidrottare
26. Så sover jag
27. Detta klara jag mig inte utan
28. Där tränar jag helst
29. Detta tränar jag allra helst i
30. Glöm inte att…

Vilken härlig rubrik, va? "I mina öron...!" HAHA

När jag tränar så tränar jag oftast hemma. Jag har ju förmånen att ha ett eget löpband här hemma.

En massa vikter och en yogaboll och yogamatta. Och en balansplatta. Jättebra att ha hemma.

Det är liksom bara fantasin som sätter stopp.

I vilket fall som helst är det så tråkigt att jag inte lyssnar på något speciellt när jag tränar...

Tvärtom. Det är ingen musik och jag för en inre dialog i mitt huvud.

Med risk för att låta helt knäpp.

Men när jag tränar, så peppar jag mig själv, typ: "Kom igen nu, bara fem minuter kvar! Smärta är bara tillfälligt, kom igen" Speciellt när det är långa distanser och det är styrketräning då behöver jag mycket pepp..."bara en till"..."klarar du detta är du bäst!"..."inget kan stoppa mig nu"

Det är det som försigår i mitt huvud när jag tränar ;)

 

 


2012-06-22
00:02:46

Repris
1. Min idrottsbakgrund
2. I mina öron när jag tränar
3. Ett fint idrottsminne
4. I min träningsväska
5. Favoritmuskel
6. Mål med träningen
7. Favoritövning
8. Favoritmat
9. Mina inspirationskällor
10. Då mår jag som bäst
11. Favoritkonditionsträning
12. Favoritidrott
13. Mitt bästa kosttips
14. Favoritmellis
15. Då tränar jag allra helst
16. Favoritlivsmedel
17. Mitt måtto
18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..
19. Hälsa för mig
20. Det här åt jag idag
21. Därför tränar jag
22. Min favoritfrukost
23. Detta skulle jag vilja utöva
24. Favoritidrottare
26. Så sover jag
27. Detta klara jag mig inte utan
28. Där tränar jag helst
29. Detta tränar jag allra helst i
30. Glöm inte att…30 stycken blogginlägg med förutbestämda rubriker! En favorit i repris?

Så idrottsbakgrund va det ja...
Det började med idrott i skolan. Innebandy på fritiden i skolåldern. Sedan testade jag på pingis (2 veckor). Simmade 1 gng/vecka i något år. Började rida 1 gng/vecka i ca fyra år. Tja...vad hände sedan? En idrottsskada a la innebandy. Ledband och korsband va det som krånglade. Slutade träna helt ett tag.
"Insåg" att jag "blivit" fet. Började träna igen. Simning. Kickboxning. Tai chi. Pilates. Yoga. Lite allt möjligt. Sedan för ca fyra år sedan blev det mer konditionsträning med PT, mer promenader då jag köpte hund. Efter en flytt så blev det ingen fortsatt kontakt med PT:n, utan mer fokus kring promenader och pilates. Sedan hade jag en down period då jag slutade träna helt, i samband med att vår första hund fick fara till hundhimlen....
Sedan blev det återigen mycket konditionsträning. Löpband och crosstrainer.
Idag är det mest promenader (igen) och styrketräning då och då...och konditionsträning i form av intervaller.

Nu när jag fick detta på print, så känns det dock som om jag borde strukturera upp min träning lite bättre...
Hm...
Återkommer!

2012-06-21
23:45:24

Vägning v 25

Vägning:

105,0 kg (11-12-02)
102,2 kg (12-05-03)
101,7 kg (12-05-11)
102,1 kg (12-05-18)
101,8 kg (12-05-25)
101,6 kg (12-06-07)
101,4 kg (12-06-21)Kommentar:
Minus igen. Va trevligt. Sakta men säkert! Nu är jag nere under 101, 5 kg. Det är bra.
Mycket bra. Känns skönt. Sakta men säkert neråt. Det är liksom stadigt ner, men i lagom takt så att kropp och knopp är överens på något vis. Jag känner mig också lugnare och gladare i själen. Jag vet att det inte har hänt så mycket...men det är så underbart att det i alla fall rör på sig. Kanske är detta "beviset" på att jag nu har hittat en bra livsstil och inte ytterligare ett jojo-bantar-period! Nu är det liksom "stadigt"...!
Föresten kollade jag upp på min förra blogg, hur länge sedan det var sedan jag var under 102 kg..
1 mars 2011. Då vägde jag 102 kg. Ja, det går ju inte fort...men det går åt rätt håll i alla fall.
Jag är sjuk. Jag har insett det nu. Jag har tagit tag i det mentala och insett vad jag behöver ändra.
För stadig viktminskning så är det små steg som gäller.

Så är det bara!

2012-06-20
19:41:25

26 500
Min nya lön. Shit. Jag är så nervös att jag kan dö. Nästa vecka meddelar jag chefen att jag säger upp mig. Sedan om tre månader, så åker vi neråt i landet. Sambon lämnar sitt jobb och blir arbetslös igen. Och jag går till nytt jobb, med nya kollegor och nytt arbetssätt. Nervöst. Ett års viss tids anställning. Hm..ut i osäkerheten igen. Å andra sidan är det ett år då jag kan satsa mer på mig själv. Träna mera. Gå ner mer i vikt. Älska mig själv.

Jag blir nervös av min lön. Hehe. Jag vet att det är "udda". Men ändå. Är jag värd så mycket? Är det normalt för en soctant å få så mycket i lön? Här uppe ligger lönerna på runt 23 000..så det är ett lyft. Men jag skäms nästan, om ärligheten ska fram. Jag vet det är larvigt..jag vet...

2012-06-20
07:50:51

Kl 08:00
Då öppnar de. Kommunen där jag sökt jobb. De som ville få tag på mig "snarast". Jag har sovmorgon. Men valt att gå upp tidigare för att ringa dit kl 8.00. Om de erbjuder mig högre lön än vad jag har nu, så tackar jag ja. Då chansar vi. På vinst och förlust. Om de vill säga att jag inte fått jobbet, är det okej. Jag trivs med mitt nuvarande och min sambo har också jobb här uppe. Nu är det bara å vänta tills klockan slår åtta. Suck. Rädd. Nyfiken. Orolig.


2012-06-19
21:05:04

Veckomål v 25

Veckomål v 25

Minst 11 000 steg varje dag

Äta var tredje timme

Jogga i totalt 60 min

Kommentar:

Tre mål blev det. Igen.

Just nu är min status: nervös. De har ringt från kommunen i sörmland och lämnat ett meddelande på mobilsvar.

Om de söker mig så snabbt och det är CHEFEN som ringer måste det ju vara positivt? Eller?

Hörde rykten i går att de betalar bra också. Kanske ska jag ändå våga att chansa..om de nu betalar bra, menar jag?

Vi får se i morgon..då kanske vårt öde som familj "avgörs"? Bo kvar i norrland ett år till eller flytta neråt efter sommaren?

Ahh...?!


2012-06-19
20:39:31

"Jag var ett fläskberg"

Katrin Zytomierska..."Före"-bild...Då: 89 kilo, Nu: 56 kilo
Jag har inte läst artikeln i Aftonbladet. Men vad jag kan se på före- och efterbilderna så tycks kvinnan ju vara gravid på "före"-bilden? Är det "konstigt" att man har gått upp i vikt under en graviditet? Kan väl personligen tycka att det vore konstigt om man INTE gick upp i vikt när man var gravid....men det är jag det.

Suck. Jag blir irriterad på sådana här saker. Kvinnor som klankar ner på sig själva och sedan har gått ner i vikt och basunerar ut att deras liv är såååå mycket bättre nu. Må så vara, men det sitter inte bara i vikten. JAG tror att det snarare sitter i livsstilen. Är jag tjock och har en hälsosam livsstil tror jag att man kan må minst lika gott som en smalis som lever hälsosamt. För att inte tala om en ohälsosam tjockis vs ohälsosam smalis?

Är det bara jag som tänker så här eller? Känner mig lite ensam..vi pratade om just viktpendling på jobbet i fikarummet...jag sa något i stil med att om vi lägger ner hälften av den tiden vi tänker på mat, vikt och träning (om man är kvinna, som alla var som satt i fikarummet) under våran livstid på att tänka på annat, typ: jobb, fritid och familj...så tror i alla fall jag att vi skulle vara lyckligare! så det så.

Det är naturligtvis lättare sagt än gjort. Hallå. Jag är expert nummer ett på just dessa ämnen och kan lätt lägga ner mer än hälften av min vakna tid på att just prata om vikt, mat och träning...inga problem. Men jag tror generellt att jag varit mer lycklig om jag spenderat tiden på att tänka och prata om annat i stället för just detta...

Det är min teori i alla fall...på återseende!


2012-06-16
23:39:21

Fokus
Eftersom det tar sådan tid för min kropp att gå ner i vikt, trots ca 50 kilos övervikt...så tror jag det är extra viktigt för mig att hålla fokus. Även om det nu inte är fullt fokus och jag anstränger mig till 100% är det ändå vissa saker som jag håller på.

-10 000 steg/dag

-äta något var tredje timme

-äta måttliga portioner

 

Jag vet inte. Men det känns som om detta inte är ett sprintlopp...utan maratonlopp. Det är fokus som gäller.

Uthållighet.

Ibland känns det som svårt att hålla motivationen uppe.

Rent ut sagt förstår jag inte hur "alla" viktbloggare klarar att gå ner i vikt själva. Vad är hemligheten?

Jag känner jag skulle behöva mer stöttning. Och mer input. Mer...vad ska man säga...? Erfarenhet?

Det är nog det jag söker. Någon som vet hur det är.

 


2012-06-15
23:09:25

Rabarber och prestationsångest
I dag har jag, sambo och hund äntligen kommit ner till mamma och pappa. Jag har bland annat plockat rabarber idag. Vissa av dem var lika "långa" som jag... (155 cm). Häftigt va? Jag har en bild tagen på mig tillsammans med dem..men har glömt min sladd till datorn hemma i norrland. I morgon ska jag och mamma på Kappahls rean...hoppas det blir mycket nytt och fint.

Vad gäller motionen så är den på noll. Mycket promenader blir det dock med hunden och jag når över 10 000 steg varje dag! Heja mig! Maten går det si och så med. Försöker tänka på portionskontroll, men som sagt..det är svårt. Jag känner mig rätt less på det mesta just nu. Jag är såå trött så att ni inte kan ana. Jag har knappt någon motivation till att blogga, då jag känner att min fantasi har tagit slut. Känns som om jag inte vet vad jag ska skriva alls...jag tror jag har fått lite prestationsångest då jag upptäckt att det faktiskt är så många som läser min blogg... (nu har det ju iofs minskat men i alla fall!)


2012-06-15
23:01:03

Arbetsintervju

Resan neråt i Sverige gick bra. Inget överätande. Bara fem bitar godis.

Hade naturligtvis varit bättre om jag kunde säga "inget godis", men men...jag ska inte vara för hård mot mig själv...

Arbetsintervjun gick bra...men jag känner att jag börjar vackla i frågan om vi ska flytta eller inte..

Om jag nu blir erbjuden jobbet, det vill säga...

Det är så svårt, jag vet inte vad jag vill längre....känner mig förvirrad.


2012-06-13
22:44:36

Trött!
Mina grannar har bråkat hela natten. Jag är trött...sååå trött på mina grannar. Att de aldrig ger sig? Suck.
I morgon åker vi söderöver! Skriver förmodligen inget i morgon...hörs på fredag!

2012-06-12
21:27:52

Resa
På torsdagkväll åker jag och sambon söderöver. Till Sörmland. Till min mor och far. Där ska vi bo över helgen. Där ska jag utgå från när jag ska på arbetsintervju på fredag. Spännande. Alltid när vi reser så långt så stannar vi och äter...lunch eller kvällsmat eller något sådant. Det är svårt tycker jag att välja något nyttigt när jag är ute och reser...det är som om alla ursäkter kommer fram då. Hela min kropp vill plötsligt bara äta skitmat. Snabbt och fett och sött ska det vara... och så en glass till efterrätt! Så. Det blir bra. Suck. NEJ. Vad ska man göra i stället? Min plan just nu är att äta en halv burk med kvarg innan jag sätter mig i bilen...kanske kan det "stoppa upp" mycket av suget? Jag vet inte...men i ärlighetens namn är jag lite nervös inför själva resan...


2012-06-12
21:21:31

Veckomål v 24

Veckomål v 24

Minst 10 000 steg varje dag

Äta var tredje timme

"Hitta" motivationen...

Kommentar:

Tre mål blev det.

Inte så många, men ack så viktiga. Känner mig orkeslös på grund av för lite sömn.

Känner mig arg och ledsen på grund av mensvärk.

Irriterad på grund av grannar som bråkar högt varje dag så att man inte kan sova.

Känner mig oinspirerad och oinspirerande!

Suck.

Veckomålen är det viktigaste som jag ska fokusera på nu: vardagsmotion och fokus på kost.

Jag har tidigare varit så fokuserad på träningen hela tiden. Kanske är det fel? Det är nog kosten som måste få "ta tid"...Det är den som är boven i dramat, tror jag...Så det så..

 


2012-06-11
21:44:09

Noll inspiration för veckomål


Några tips för veckomål? Här är det helt blankt!!


2012-06-11
21:32:14

En kvinna...
...som jag beundrar mer än andra är Monique!Jag kan inte riktigt säga exakt vad det är som gör att jag gillar henne och finner henne inspirerande..men det är något! Dessutom får hon mig alltid att le..och det är inte illa det heller!!! :D

2012-06-10
22:28:48

Ett historiskt ögonblick
Det är just vad det är! Det som nyss har hänt!
För er som har följt min blogg ett tag, har väl inte kunnat missa att mina största svagheter när det kommer till föda..heter: popcorn och vittbröd?

I alla fall så hände det en rolig sak för typ 20 minuter sedan...!

Jag poppade popcorn till mig själv. Sambon stack nyss iväg till jobbet och jag ville titta på film å äta popcorn a la söndagsmys!

När det var en tredjedel av popcornen kvar så kände jag mig plötsligt "klar"...det liksom räcker nu. Tack.

Men nej tack. Inget mera. Det räcker.

Helt otroligt. Detta har aldrig hänt innan. Så länge jag kan minnas.

Visst har jag slutat äta popcorn innan...men då har det varit för att jag själv stoppat mig för att jag "borde", inte för att jag själv VILLE. Vilket fantastiskt framsteg. Vilken underbar känsla att känna...att liksom vara "klar".

Färdig. Finito. Slut. The end. Underbart!

Det händer något med mig, helt klart...när jag går ner i vikt..sakta men stadigt.

Kanske börjar liksom huvudet förstå att jag kan äta saker nu, men med måtta. Lite som viktväktarna kör med...

Du kan äta allt men inte alltid?

Kanske börjar jag förstå vad detta innebär...

I vilket fall som helst är jag glad att detta hände. Något historiskt för mig. Så kul!

:D

På återseende!
2012-06-10
13:08:56

Kärleken
Nu tänkte jag ägna ett inlägg till min älskade sambo. Han med stort "h". Runt den 16-17 december, för fem år sedan (2007) "träffades" vi för första gången. Det var på en dejtingsida online. Jag hade mest gått med på skoj, eftersom en killkompis drev lite med mig då jag vart dumpad av mitt x ca sex månader tidigare...i alla fall tyckte min killkompis att det var "dags" för mig att leta upp någon annan!


Sagt och gjort jag blev medlem på sidan...ett gratis-abonnemang på tre dagar. Jag tog det inte så seriöst eftersom jag hade mina fördomar mot de som var på sådana sidor. Jag var helt övertygad om att "alla" killar som var på dejtingsidor mest var intresserad av att hitta en KK. Mycket riktigt blev jag kontaktad av ett 20-tal killar inom loppet av två timmar. Hejhopp! ALLA var mer eller mindre intresserade av en sexkontakt och de skrev snuskiga förslag och var mycket intresserade av min bröststorlek. Jaha, tänkte jag. Det var så här det skulle vara då...? Dejta online var helt klart inte min grej. Sagt och gjort jag loggade ut och återvände först två dagar senare då mitt abonnemang var inne på de sista 12 timmarna som var gratis...

Med 12 timmar kvar på mitt abonnemang tog nyfikenheten över. Jag loggade in och läste igenom alla de mail jag fått. Till historien hör att jag inte hade någon bild på min profil. Jag hade beskrivit mig själv som en tjej som var intresserad av att diskutera politik och världshändelser, min startsida var di.se (på den tiden jag var väldigt mycket inne på aktiefonder och sådant...), träna, äta/laga mat osv.

Det var i alla fall ett av det där mailen som handlade om DN...det var en äldre kille (10 år äldre än mig, det kändes supergamalt då!) som skrev att han skulle vilja veta hur det kommer sig att en sådan ung tjej som mig själv har DN.se som startsida på Internet. Och det var allt. Han skrev inget mera. Naturligtvis blev jag lite smått irriterad..kunde inte människan läsa? "DI, dagens industri, står det faktiskt inte DN", skrev jag tillbaka till honom. En minut senare skrev han något i stil med: "Det gör ju saken ännu mera intressant. Hur kommer det sig att en tjej har di som startsida?"

De där 12 timmarna flöt sedan på. Utan att jag egentligen reflekterade över det faktum att jag satt så länge vid datorn och "pratade" med samma person hela tiden. Jag var ganska trött på killar generellt på den tiden. Jag hade som sagt ca 6 månader innan blivit dumpad av en kille som jag gillade otroligt mycket. Hans förklaring till varför han dumpade mig var bland annat att jag inte ville ställa upp på vissa sexuella grejer som han gillade...jag bestämde i alla fall mig då för att jag aldrig skulle kompromissa om sådana saker i framtiden heller. Kan inte en snubbe acceptera och respektera mig för den jag är så är jag hellre singel med hund resten av livet. PUNKT.

I alla fall. Killen som jag pratade med i 12 timmar...han fick snabbt veta mycket om mig, och jag om honom.

Jag berättade om att jag var tjock, men att jag gillade min kropp, att jag inte är intresserad av ett förhållande om det inte bygger på ärlighet. Han berättade att han kände sig oälskad och bortglömd av sin far och att han inte trodde att det var möjligt att någon skulle gilla honom och att han faktiskt funderat på att leva som singel resten av livet. Vi pratade om fördelarna om att leva som singel resten av livet. Vi pratade om politik och insåg fort att vi inte alls höll med varandra om skattefrågor och migrationspolitik...

Vi pratade i 12 timmar, vilket resulterade i att han kom försent till jobbet, för första gången på 7 år. (eller ngt sådant) Vi bytte e-mail adress och fortsatte sedan att maila med varandra....


2012-06-09
16:30:02

Samson 1 år
Kan ni tänka er....! Det har gått ett helt år sedan vi fick veta att våran lilla lurviga "son" var född!
Fotot nedan är taget dagen då vi hämtade hem honom...då va han inte stor. Liten å söt..å ville bita på ALLT. Han var supertrött efter första milen vi åkte..så vi tog en matpaus i Falun..där slocknade han direkt!

Idag har vi spenderat tre-fyra timmar med våran granne. Hon äger en hund som har blivit bästa kompis med våran skit. Det sprang å gosade å brottades med varandra. Jättekul. Vi människor köpte en varsin glass och åt ute i parken. Njöt av värmen. Grannens lilla bebis fick också vara med..hon låg mest och smågurglade på filten, men njöt lika fullt som vi vuxna och hundarna.

Föresten tror jag det var första glassen jag ätit på år och dagar, där det var ett medvetet val som INTE ledde till ångest. Känns bra. Känns friskt. Nu ska husse och jag fortsätta att fira Samson!

 

På återskrivande!


2012-06-08
10:56:35

Hemligt
Pssst...jag har blivit kallad på arbetsintervju. Samma jobb som jag har nu, fast i södra Sverige. I Sörmland. Det är ett 1 års visstidsanställning. Nu har jag tillsvidare...funderar i alla fall på att ta det, om jag får det och säga upp mig. Vore skönt att komma närmare släkt och familj. Fast det känns ju väldigt osäkert också. Liksom vad händer sen? Det är hemligt i alla fall. Så säg inget till någon!

2012-06-07
19:50:14

Vägning v 23

Vägning:

105,0 kg (11-12-02)
102,2 kg (12-05-03)
101,7 kg (12-05-11)
102,1 kg (12-05-18)
101,8 kg (12-05-25)
101,6 kg (12-06-07)Kommentar:
Minus! MINUS?!
Vad hände nu, liksom? Vad är det som händer?
Är det ilska som krävs för att kilona ska börja släppa, lite i taget..men ändå...0,2 kilo! Det är ju inte plus!
Det här är helt jäkla sjukt i huvet. Jag är så glad över de 0,2 kilona som beslutat att lämna min kropp!
Tack för det, ni är INTE välkommen åter!

2012-06-06
15:17:43

10 000
Idag firar vi dubbelt (trippelt!). Det är tre årig förlovningsdag...wuuhuu! Det är också 10 000 stycken besök på min blogg som firas idag! Wuhu! Det firas med styrketräning/kondition i 40 minuter tillsammans med min sambo! Just det. Det är ju nationaldagen i dag också...ja, det får man ju inte glömma!

Detta firar vi på bloggen...genom att NI får ansvaret att hjälpa MIG att komma på idéer om vad jag ska skriva om för något intressant. Annars finns det ju alltid risk för svammel...och sådant uppskattar vi bara i måttliga mängder...

Så säg "hej" och skriv något ni vill veta eller något ni tycker jag bör veta...eller något ni inte vet...eller vad vet jag...! Skiv något! Vore roligt att få lite feedback!

 

TANK JU!!!


2012-06-05
22:04:59

Pedagogisk rehabilitering

Vart har jag hållit hus? (hoppas jag att någon har tänkt nu när jag vart borta i två dagar..eller igår och idag)

Jag har vart på utbildning. Tanken var att jag igår morse skulle ta med mig både dator, mobil och träningskläder (träningsgrejer). Vad hände? Jag glömde allt. Tog bara med mig necessär och ombytte. Så kan det gå.

I alla fall har jag inte glömt er. Och jag hoppas att ni inte har glömt mig.

En hotellfrukost senare, två hotell-luncher och två hotell-middagar senare är jag i alla fall hemma. I tryggt förvar, så att säga. 75% av utbildningen i pedagogisk rehabilitering är nu avklarad. Helt underbart! Så stolt över mig själv och glad att jag har fått den här utbildningen. Mycket intressant.

Den startar igång så mycket inombords. Lärarna anser att vi blir bättre behandlare ju mer vi känner oss själva, vilket jag också håller med om. Det leder naturligtvis till massor av uppgifter där vi har vart tvunga att reflektera över våra egna val och liv. Denna gång låg fokus på "dåtiden".

Man väljer själv vad man vill dela med sig av till sin "familj"-grupp. Jag valde att inte prata om min ätstörning...

I flera uppgifter vi gjorde framkom mer och mer om mig själv och vilket förakt jag då och då har kännt inför mig själv och min hetsätning. Naturligtvis har jag löst detta genom att hetsäta ännu mer. Ibland är jag bra "klok", va?

Sorgligt har det varit samtidigt som jag fått ett uppvaknande.

Mycket spännande...

Föresten så firar jag och min fästman förlovningsdag i morgon..!

Eftersom vi är sådana nationalister (NOT) så har vi missförstått firandet av den 6/6. Vi trodde allt handlade om oss. Tänk vilket uppvaknande jag fick i morse när jag såg på TV att Sverige har nationaldag samma dag som vi förlovade oss på! Vilken ära, att Sverige la den dagen på samma dag...för att fira oss liksom...

Tack Sverige och på återseende!


2012-06-03
20:52:26

Veckans träning v 22

Vecka 22

Måndag

20 min promenad

30 min löpning (personligt bästa!!!)

Tisdag

80 min promenad

Onsdag

30 min promenad

15 min styrka

2 timmar trädgårdsarbete (vet inte om det räknas..)

Torsdag

30 min promenad

2 timmar trädgårdsarbete

Fredag

70 min promenad

Totalt: 11 200 steg

Lördag

60 min promenad

40 min styrketräning

Totalt: 10 150 steg

Söndag

60 min promenad

45 min promenad

Totalt: 11 341 steg

 

Kommentar:

Äntligen har jag hittat min stegräknare. Nu är det bara att traska på!


2012-06-03
16:24:25

Rapport

Veckomål v 22:

Mentalt:

5 ggr meditera

Lista varför jag gör detta

Söka nytt jobb

Träning:

Konditionsträning

Styrketräning

Smidighetsträning

5/10 min jägarvila

50/200 st reversed crunch

47/100 st armhävningar

73/200 st situps

6/20 min plankan

Mat:

Inga nötter/popcorn/annan snacks eller godis

Inte äta bröd (undantag surdegsbröd som jag bakat själv)

Äta var tredje timme

 

Kommentar:

Känner mig fortfarande förvirrad. Vet inte längre hur jag ska bete mig.

Behöver gå ner i vikt om vi ska ha en möjlighet att skaffa barn i framtiden. Samtidigt känner jag mig nöjd med min kropp och jag mår bra...men är det okej att känna så här? Borde jag inte vilja gå ner i vikt? Borde jag inte vara mer peppad? Borde jag...? Vad?

:S

 


2012-06-03
10:24:34

Rabarberkräm

Hittade ett recept på rabarberkräm på recepten.se (klicka på bilden för att komma till receptet)

Sagt å gjort. Jag testade detta, det blev mycket gott!

Något jag varmt kan rekommendera!

MUMS!


2012-06-02
14:48:24

Tack!
Tack för alla fina kommentarer!

Idag inspireras jag av Sally Santesson.
Sveriges mest underbara bibliotekarie och nollbarns-mamma...

"Men hur skulle världen se ut om jag, Sally Santesson, uteblev från vardagslunken? Lite gråare, lite futtigare."

---

"Och som vi alla vet, det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke!"

---

"Jag bjuder på det så slipper den gråa massan göra mina hjältemodiga misstag..."


2012-06-01
21:03:48

Förvirrad...
Känner mig allmänt förvirrad just nu. Jag börjar trivas mer och mer i min kropp. Har kännt mig modigare kring mat den sista tiden och har ätit sådant jag avstått under en längre tid: revbensspjäll, grillat, potatissallad. Det har gått bra och det har inte blivit någon överätning eller hetsätning. Jag har slutat äta strax innan jag har kännt mig mätt, gått efter "nöjd"-känslan.

Det som gör mig förvirrad är att jag i morse kände att jag inte ville väga mig. Jag kände ett starkt hat mot vågen och började tänka på hur mycket tid och ångest som jag haft under mina 26 levnadsår med tankar kring vikt. Med foks på vikt, inte på hälsan. Det som också gör mig förvirrad (eller förtvivlad?) är att jag känner mig go och glad där jag är idag...det känns också som om det inte är okej. Det känns som om jag inte får må bra i min tjockis kropp. För att må bra måste jag vara smal. Det är så jag känner. Jag känner stor skam inför det faktum att jag mår bra och att jag faktiskt har slutat räkna kalorier och mäta tiden varje gång jag rör på mig. Istället lyssnar jag på kroppen. Det känns så rätt, samtidigt som det känns fel...jag är så förvirrad...och lost...

Jag blir ledsen och irriterad på det faktum att jag "glömmer bort" att jag faktiskt mår jävligt bra. Att mina värden är bra, att stressen har avtagit, att jag trivs i min kropp, att min kropp är stark och bär mig, att konditionen blir bättre och bättre. Trots allt detta, så stirrar jag mig blind på den jävla vågen och hetsar mig själv i tankar om operation, soppdieter, bara äta sallad, träna som f*n osv osv.Varför har jag så svårt att byta fokus? Bryta fixering vid mat, till hälsosamt tänk kring mat, motion, sömn och stress? Va? Vad är det som är så svårt, egentligen? Vanlig hälsosam vardagsmotion. Vad är det för fel på det. Vad är det för fel på mig, säg det snälla! Det är inget jävla fel på mig. Jag är supernice, med mina 101,8 kilo! Jag mår bra! Varför ska jag stressa min kropp med att tvinga den gå ner i vikt? Kommer jag bli lyckligare av det? NEJ! Så planen för framtiden är att fortsätta med det min kropp mår bra av. God mat, lagom med motion, vardagsmotion, sovmornar mer än två gånger i veckan, fina kläder, trevliga människor osv osv. Thats it.

Har kännt lite ångest inför det faktum att det är så här jag känner. Frågat mig själv om jag ska vara ärlig mot mig själv och lyssna till min kropp eller lyssna till min hjärna som säger att det inte är hälsosamt med så mycket övervikt som jag har...41,1 kilo kvar, det måste jag gå ner om jag ska vara "normal" eller så..enligt BMI. Men jag skiter ärligt talat i det. Känner att ja förvirrar mig mer just nu än att få klarhet som jag hoppades...när jag skrivit av mig...ursäkta mitt förvirrade tillstånd...återkommer snart -förhoppningsvis- mindre förvirrad!