ZtorZillen

2014-06-30
23:29:00

Kvällsmat
Har ju tidigare berättat om min juicemaskin...av min personliga matproffs/rådgivare har jag fått rådet att juice:a i alla fall två gånger i veckan. Han vill också att jag ska göra egen buljong och dricka ca tre gånger i veckan..Nedan ser ni min senaste juice. Bestående av romansallad, citron, ingefära, spenat och färsk koriander.
 

2014-06-29
22:50:34

Helgen som varit...
Vem kunde ana att det fanns fina vandringsstråk så nära hemma?
I helgen så upptäckte jag, sambon och vovven att det faktiskt inte behöver vara fjällen för att hitta fina vandringsleder. Så i närheten av Sörmlandsleden, gick vi en tur där jag spenderat många friluftsdagar som en liten kotte!
 
Som ni kanske vet så blev ju jag och sambon helt förälskade i fjällvandring förra hösten då vi var i Sälen. I år har vi varit i Idre och vandrat och blev så nöjda att vi nu har börjat införskaffa oss lite mer avancerad utrustning. Jag har numera en 30 L-ryggsäck och sambon har en 75 L. I helgen testade jag min. Packade den med matsäck och kaffe, sedan gick vi ut på en liten minitur mellan regnskurarna...
 
 
 
 
Mamma och pappa ska flytta från sin villa i höst och rensar därför sina lager av prylar. De älskade att paddla innan de fick mig och brorsan, så de hade en hel del campingutrustning som vi fick "ärva" av dem! Supersnällt!! Både ekonomiskt för vår del, men också skönt att inte behöva bidra till konsumtionssamhället allt för mycket, när man kan undvika det! I helgen testade vi därför också att sätta upp tältet. Vi hade tänkt att till vecka 33 åka på ännu en vandringssemester, men denna gång utan att hyra någon stuga...utan att bara tälta! (alla tips tas tacksamt emot kring ALLT jag behöver förbereda innan dess!).
 

 
Och som vanligt, tycker Samson att det bästa på vandringen är den obligatoriska "kli-pausen". Lika viktig som vätske- och matpaus!
 

2014-06-27
12:12:00

Crow-pose
 
 
Nu har jag påbörjat en 30-dagars yoga utmaning!
Dag ett avklarad! Igår gjorde jag crow-pose...och klarade den i typ en sekund...jag blev så glad att jag skrek ut "yes" samtidigt som jag höjde ena handen...med det naturliga resultatet att jag ramlade ihop!
Som tur är så har vi klätt in hela gymmet i träningsmattor (på golvet). Det är skumgummimattor så det lindrade ju fallet och jag skadade mig inte...lyckan/euforin räckte långt in på kvällen..och idag är viss lycka fortfarande kvar.
Har en stark känsla av "inget är omöjligt" idag!
 
 
 

2014-06-26
20:41:46

Åter på plats
Ojoj...skrev senast för tio dagar sedan...långt uppehåll för att vara mig.
Vet inte exakt vad det beror på, men någonstans har jag kännt att jag behöver komma i ordning med mina egna tankar...
Då syftar jag på tankar "som vanligt" om vikt, mat, motion, hälsa, bebis och jobb...
Vad har hänt sedan sist?
 
Om vi börjar med det "enkla"...jobb.
Jag har sjukskrivit mig själv denna vecka måndag-fredag. Detta efter att jag var på läkarbesök i början på veckan gällande att jag har haft sömnproblem ganska länge nu. Egentligen vet jag vad det handlar om. Det är stress. Stress över att inte bli med barn, stress över att inte gå ner i vikt, stress med en sjuk närstående, stress med jobb och så vidare. På senare tid har detta visat sig genom att jag fått lite lättare problem med minnet, sedan är jag obotligt trött hela tiden och så vaknar jag mellan 3-10 ggr/natt. Vad gäller jobbet har jag återigen tankar på att jag borde byta jobb..inte för att jag inte trivs...utan mer för att jag älskar mitt jobb, jag tror att jag är duktig på det, men kan man verkligen prestera bra med så dåliga medel som vi faktiskt har på socialtjänsten? Jag känner inte att jag kan göra så mycket som jag själv önskar....
 
"Hälsa"
Så jag fick rekommendationen att träna! Motionera, ät bra, ta det lugnt och vila upp dig. Så sa läkaren. Fick också sömntabletter utskrivet. Sömntabletter är för mig ett stort tabu, eller vad man ska kalla det. Jag har ett stort motstånd att erkänna mina egna svagheter, eller min egna sårbarhet...jag önskar och -ibland- tror att jag är  STÅLKVINNAN och att jag minsann inte är som "alla andra". Jag ska klara allt själv.
 
"Bebis"
Jag blev otroligt sårad och omskakad när läkaren "chockade" mig med att förklara vad extrem stress kan göra i förhållande till att försöka bli gravid. Så den "enkla" lösningen är nu att jag ska försöka minska mina stresshormoner, vilka tydligen återigen är skyhöga. Tror iofs att jag har en hög stressnivå sedan födseln, om man ska tro mina föräldrar som menar att jag alltid varit lättpåverkad vad gäller stress.
 
"Vikt"
Jag har malt detta nu så ofta att jag seriöst börjar fundera vad jag är utan mitt viktproblem. Alltså om det är så att jag identifierar mig så mycket med min vikt att det är ohälsosamt? Tankarna ränner fram och tillbaka...jag kommer alltid fram till samma lösning; strunta i vikten och fokusera på välmående! Hur svårt kan det vara?
SKITSVÅRT, säger jag dig!
 
"Mat"
Naturligt -för mig- så har jag återigen funderingar kring om jag ska "ge upp" mitt paleo-liv för att istället -återigen- haka på Itrim. a la svältdiet igen. Kommer återigen fram till att det inte är så jag vill behandla min kropp. Inte mer E-ämnen, socker osv osv. Nu är det naturlig mat som gäller. Det kommer ta mer tid...men kroppen mår bättre i sin helhet.
 
"Motion"
Detta känns som om jag har tappat totalt. Jag har knappt ork att ta mig ur sängen längre...och återigen går jag in i en skådespelarroll och låtsas vara pepp när folk frågar hur jag mår och hur jag har det. Varför ska det vara så svårt att erkänna att jag inte mår bra? Att jag inte har motionerat på 10 dagar?
Jag vet, det är inte hela världen.
Och nu ska jag göra som min kära far gav mig rådet idag; "bara gör, tänk inte så mycket, gör det bara och tvinga dig själv..det är skönt efteråt". Han tyckte att yoga var en bra början. Och som vanligt, har han förmodligen rätt...
Hatar att andra vet bättre om mitt liv än jag själv...

2014-06-16
20:57:21

Löpning
Yes!
Det blev tre löppass förra veckan! Jättebra!
Inga simpass, på grund av ändrade tider på simhallen..och jag är inte morgonpigg nog för att ta mig dit på morgonen...jag vet! Ursäkter!
Men men...
Ska bättra mig.
 
I dag har varit värsta dagen i mitt proffesionella liv.
 
Återkommer!

2014-06-13
22:15:00

Juni-mätning
 

Mätning 140613 (140513)

Arm:  33 (-1 cm)

Under brösten: 91 (+/- 0 cm)

Navel: 99 (+/-0 cm)

Rumpa: 121 (+/- 0 cm)

Lår: 70 (-1 cm)
 
Vikt: 90,6 (+/-0 kg)
 
Kommentar:
Wow! Va roligt, det råkade bli mätning exakt en månad efter tidigare mätning!
Spännande!
Va positiva siffror får man väl ändå säga. Inga plus. Lite minus, vilket jag inte är speciellt imponerad över, kan lika gärna vara en "felmätning", tänker att man kanske har mätt på olika ställen på exempelvis armen (nu/förra gången).
Men kul ändå att min viktkurva har stannat av. Den fortsätter inte uppåt, vilket jag tolkar som positivt.
 
 

2014-06-13
15:34:42

Ägg på gång!
 
I all kaos kring det här med att vara ofrivilligt barnlösa är det också lite intressant.
Man lär sig otroligt mycket om sin kropp och hur den ska fungera och hiten och diten...

Jag måste erkänna att jag förmodligen sov på biologilektionen i skolan då vi pratade om hur barn blir till...eller EXAKT hur det går till, vilka hormoner som styr och hej och hå....
 
I alla fall gick det "väl" bra hos bebisdoktorn. Han kunde se att medicinen fungerat och att det nu tycktes vara två (!!!) ägg som ville mogna till sig! Han kunde dock inte se exakt eftersom det var lite tidigt.
 
Så ny tid är bokad till torsdag nästa vecka, då jag ska dit igen...då kommer han dock att titta på om det blev någon ägglossning eller inte. Jaha...mötet med doktorn tog 10 minuter. 300 kr fattigare och inte blev jag mycket klokare...!
Läkaren är en specialist. Min sambos teori är att han har fått så mycket priser och är så duktig att han inte längre bryr sig om att vara trevlig eller att man som patient ska vara delaktig. I mitt jobb är delaktighet mycket viktigt...varför jag själv förväntar mig samma sak när jag är hos andra myndigheter eller liknande.
Han svarar inte riktigt på mina frågor...men kontentan var någonstans; gå hem och ha massor av sex nu!
 
Sagt och gjort...gissa om det är därför jag inte har uppdaterat????
 

2014-06-10
22:50:44

Bebisdoktorn
Imorgon ska vi till bebisdoktorn. Sambon jobbar dygn idag. Så jag är ensam hemma med Samson.
Ensam och nervös.
Är alltid nervös för att gå till doktorn. Känns som om de har ens liv i sina händer på något vis.
 
Idag blev det ingen simning som vi planerat, då det visade sig att simhallen börjat med sommaröppet-tider. INTE bra. Vi, jag och min vän M, tog tillfället i akt att inviga stranden som tillhör vår bostadsrättsförening...
Kallt till en början men det gick bra att doppa sig ett par gånger även om det inte blev någon direkt simning, då Samson skällde så mycket när jag simmade bort från honom.
 
I alla fall är det möte med doktorn i morgon. Usch. Han ska undersöka mig och se om det kan tänkas finnas några äggstockar som vill samarbeta och om det kan tänkas bli någon ägglossning denna månad..wuhu! (not)
Jaja, det är väl bra att han undersöker...även om jag nu kan känna att jag är riktigt less på att höra att "om du bara går ner i vikt så löser sig allt!".
Jag vill gå ner i vikt på naturligväg. Jag tror att jag har hittat mitt sätt att leva. Paleo-style fast utan frukt och med smör. Hm...tycker att det skulle vara ett misslyckande om jag började på Itrim igen, bara för att det inte fungerar på naturlig väg...hur svårt kan det vara egentligen? Har föresten mätt mig, men glömt pappret med måtten på nedervåningen och just nu är jag superlat och orkar inte hämta dem...
 
Kan ni hålla tummarna för mig i morgon? Så att allt går bra.

2014-06-09
23:46:08

20 minuter mer....
Även idag lyckades jag få till lite löpträning, dock endast 20 minuter. Tänkte att det är bättre att hålla i det någorlunda än att köra skiten ur sig och bli sjuk eller skada sig....eller tröttna...
 
Har några mål denna vecka;
-löpträna 2 ggr
-simma 2 ggr
 
Om jag klarar detta så ser jag allt annat som en bonus.
Är less på detta med vikten, men för dem som fortfarande är intresserade så väger jag nu 90,6 kilo.
Upp och ner, ner och upp...kan man väl sammanfatta det med? Eller vad säger ni?
 
Det gäller i alla fall att inte tappa hoppet och ge upp...imorgon ska jag mäta mig också...kanske ger det en bättre fingervisning mot om det går bra eller ej...?

2014-06-08
22:57:00

Vandring i Idre
 
Hej alla glada!
Har ni saknat mig?
Jag har ju varit i Idre tillsammans med sambon och Samson. Där har vi fjällvandrat och myst.
Tyvärr spöregnade det igår och Sambon fick skoskav första dagen. Så det blev "bara" en dag med vandring. MEN, vilken dag sedan! 1,7 mil. Längsta jag har gått! Medelsvår terräng i skalan; mycket lätt, lätt, medelsvår och svår. Det var väl lite i tuffaste laget för mig och sambon, då vi är helt nybörjare på detta! MEN det gick i alla fall. Det blev en heldag och det var roligt! Trots regn, snö, vadning i vatten och sankmark...eller vad det heter...
Mycket varierad terräng som sagt, men det var kul faktiskt..tro det eller ej, när man står där med blöta skor och blöta byxor...och man vet "jag klarade det"...ah! Vilken känsla!
 
Jag är sjukt imponerad på mig själv. Så imponerad och pepp är både jag och sambon att vi nu redan är i tagen att planera nästa resa till hösten...
Vilket också fårt mig att bli mer pepp till träningen...vore ju roligt att hänga med mer i sambons tempo när vi ska vandra nästa gång...så nu är det träning som gäller! Konditionen var det dock inget fel på, det gick verkligen bättre än jag vågat hoppas på. Uthålligheten kanske är nästa mål att träna upp.
 
 
Något annat jag gillade var förutom själva naturen; att vi såg massor med renar!
Åh, så vackra djur...tog massor med fotografier med mobilen, men saknade min riktiga kamera...nybörjarmisstag att glömma kamera hemma, jag vet! Men så vackra djur! Har aldrig sett renar förut, så det kändes riktigt exotiskt. Hade jag vart ensam kunde jag stått och stirrat på dem i en mindre evighet....men...eftersom ni nu kan läsa vad jag skriver, förstår ni att sambon tvingade mig vidare...och nu är vi åter hemma i lilla staden!
 
Kvällen avslutades med 30 min joggning, med ett leende på läpparna och stoltheten i topp!
 
 

2014-06-04
22:48:00

Invigning!
Igår kväll...då var det invigning av vårt nya gym.
Det är nämligen så att vi har ett extra rum nu i det nya radhuset!
3 sovrum och ett vardagsrum. Ett av sovrummen är gym, ett pysselrum/kontor och ett sovrum.
Gymmet invigdes igår med lite joggning på löpbandet. Då jag inte hittade mina skor, blev det barfota löpning...
Dessvärre blev det då bara 17 minuter, sedan fick jag ont i fotsulorna och det kändes som om de brann!
Antar att det var för länge sedan jag faktiskt sprang barfota på riktigt, nu är ju fötterna "bortskämda" med att jag tränar med mina fivefingers!
Det var tusen år sedan jag löptränade sist, det var så kul!
Vem hade kunnat ana att jag skulle gilla att springa? Inte jag i alla fall!

2014-06-03
20:11:39

Minisemester
Åh...nu är det bara en dag kvar...på torsdag så gäller det!
Då ska jag, sambon och Samson iväg på minisemester till Idre.
Då ska vi fjällvandra igen, för andra gången! Spännande!
Hoppas det blir riktigt bra väder...just nu är det inget kul väder här i alla fall...spöregn.
 
Å här hemma ser ut som ett mindre bombnedslag...och jag är SÅÅÅÅ trött på att leva i ett hem som inte är i ordning.
Sovrummet och pyssel/kontorsrummet är helt klara. Det är vardagsrummet och gymmet som nu ska inredas klart...
Sedan har vi uteplatsen som ska piffas till också, sedan behövs det gardiner och mattor..!
 
Som ni förstår har detta inneburit noll träning...tyvärr.
Samtidigt ganska skönt att ta en "paus" från alla måsten och bara köra all in med flytten.
Jaja...nu längtar jag i alla fall till minisemester och VANDRING. Målet är att vandra en lite längre tur varje dag. Vi åker som sagt på torsdag och är tillbaka på söndag igen..så en minisemester med andra ord.
Är det någon som läser detta som har varit i Idre på vandringssemester får ni gärna tipsa mig om ALLT jag behöver veta!

2014-06-02
21:45:40

Buzzning Post it Super sticky notes
 
Jag är ju Buzzador (klicka på länken så kommer du till Buzzador) -du kan också säga till så kan jag bjuda in dig att bli Buzzador du med! Något som är jättekul faktiskt. Jag får vara med och prova nya produkter och sprida små prover till mina vänner som också får testa produkten. Just nu provar jag Post it super sticky notes!
Det som jag tycker är roligt är att man ska vara ärlig. Liksom brutal. Ingen bullshit. Ingen falsk pepp-pepp-reklam...utan rätt upp och ner, vad tycker jag! Vad tycker du? Vi provar tillsammans!
Äntligen kom jag med i en buzzador-kampanj! Över ett år sedan sist...
Denna gång är det de nya postit-lapparna som ska buzzaz!
 
 
Enligt produktinformationen ska dessa postit-lappar fungera på de flesta material. Jag är naturligtvis inte sämre än att jag måste testa detta. De fungerar som vanligt i kalendern på jobbet. Kontorsmaterialsinköpare A på jobbet konstaterar att de fäster bra och att de går att använda flera gånger för klistret håller sig bättre än de vanliga postit vi har på jobbet! Bra att veta!
 
 
En kollega M var lite down efter ett möte, som lite pepp fick hon en klapp på axeln och några minuter senare hörde jag henne skratta inne på sitt kontor. De fungerar med andra ord även att fästa dem på textilier! Check på den! Har också testat på flyttkartonger i vårat flyttkaos...fungerade också bra! Imorgon ska jag testa flera ställen...kanske kan jag få flera kollegor att dra på smilbanden...?
 
 

2014-06-01
21:01:58

Sluta snusa!
 
När vi var hos bebisläkaren sist...den nya läkaren VI har fått (tidigare har vi gått hos en var..alltså två olika läkare) så sa han att det vore bra om min sambo slutar snusa. För det kan påverka spermiernas kvalitet och mängd.
Jaha...och eftersom min kära sambo så gärna vill ha bebis så är det ju inte mer än rätt att även han ska jobba lite för detta, eller vad säger ni? Inte bara jag som ska gå ner i vikt...eller hur?
Någon måtta får det allt vara!
Sagt och gjort...sambon har därför skurit ner rejält på snusandet..från 15-20 prillor om dagen till att han nu är nere på ca 5 st. Idag...kl 19:33 har han bara tagit två stycken riktiga och resten "fejk" snus...
 
Men i ärlighetens namn så vet jag inte om JAG orkar leva med honom som snusfri, jäklar vilket humör och temperament han har! Och lättirriterad på mig och hunden hela tiden...råkade stöta emot honom och han fick värsta utbrottet...suck..jag antar att det blir bättre...undrar just när?!
 
Jag är stolt över honom...även om det är jobbigt för mig också...