ZtorZillen

2012-02-29
21:13:49

Maxtest

 

”Maxtest”

 

Armhävningar, tå (mål: 25 st)

 

V 2 ( 9 st)

V 9 (10 st)

 

Jogg (mål: 30 min)

 

V 2 (10 min)

V 4 (11 min)

V 9 (15 min)

 

 

 

Plankan, tå (mål: 3 min)

 

V 5 ( 1 min 3 sek)

V 9 (1 min 30 sek)

 

Kommentar:

Jag har ju kännt nu ett bra tag att jag inte kommer "framåt". Detta beror ju helt på siffrorna på vågen. Jag måste påminna mig själv om att denna resa, denna livsstil handlar om mer saker än just min vikt. Därför gjorde jag nu slag i saken och gjorde maxtest! Har också sammanställt listan ovan som jag tänkte fylla på vartefter jag gör nya maxtester!

Ialla fall så glädjer det mig att presentera resultaten. Alla tre är en förbättring. Mest glad är jag över plankanresultatet då jag minns hur slut jag var v 5 när jag verkligen pressade mig själv att komma över en minut! Nu kände jag att det va lugnt, men 30 sekunder senare höll jag på att dö! Men i alla fall! Klar förbättring!

För att inte tala om joggningen. Är så sjukt lycklig över att säga att jag klarar av hela 15 minuter! Minns fortfarande känslan när jag klarade mer än 3 minuter och hur lycklig jag var. Sambon och jag dansade av lycka (han sitter oftast brevid när jag maxtestar, han hejjar och peppar så att jag ska orka mera). När det gäller joggningen så har min älskade bloggvän Malin-Charlotta hjälpt mig massor med tips på intervallträning. Tror att det är det programmet som är "hemligheten". Nu ska jag bara lägga upp en plan hur jag fortsätter att utvecklas.

Armhävningarna är väl det som inte direkt går så jättefort framåt, ändock framåt. Finns det någon därute med tips om hur jag ska få bättre resultat nästa gång? Några tips?

Jag känner mig jätteglad och pepp idag. Är mycket lycklig över att det finns "bevis" på att min resa har tagit fart och att det går framåt även om det inte syns på vågen. Jag har blivit mer stark och mer uthållig. Det om något är väl fina resultat! Fy va jag är bra! Nu ska jag se på Seaquest med min sambo och bara njuta av att jag gjorde så bra ifrån mig på maxtesten!!

 


2012-02-28
22:58:40

Idag inspireras jag av....

Jill Scott...

Vilken kvinna! Vilken cooling. Vilken häftig attityd!

Så underbart leende.

Idag har jag denna kvinna som inspiration! Nu är det fokus på glädje!

Göra det jag gillar!

Wuhu!


2012-02-28
08:55:42

Prova på: stavgång

Yes. Nu är det gjort. Nu har jag testat stavgång.

Som sagt, jag är ju lite smått irriterad över att det inte händer något med min kropp, viktmässigt.

Samtidigt försöker jag hela tiden påminna mig själv om att det kommer ta tid.

Under denna tid, så ska jag försöka testa lite flera motionsformer...så att jag hittar flera sätt att motionera som jag faktiskt gillar, inte bara känner ett "måste" över.

Stavgång var faktiskt lite svårare än vad det ser ut att vara. Men när jag väl kom in i det så var det faktiskt kul.

Definitivt något jag ska göra igen. Det var mycket smidigt också, då vi på kvällspromenaderna med sambon och hunden kan turas om att gå med stavarna respektive med hunden!

Längtar tills Samson kan gå utan koppel varje promenad!

 


2012-02-27
17:11:37

Irriterad på mig själv
Idag har jag varit och träffat en beteendevetare. Det är genom jobbet, då...eftersom jag höll på att springa in i väggen i höstas/vintras. Det va ju iofs inte därför jag blev irriterad. Men det var på vägen hem. När jag gick förbi en affär och läste olika löp. Sedan när jag gick in i affären så stod jag där, återigen. Som så många gånger förr...och tittade på olika viktminskningstidningar! Jag bestämde mig för en och gick mot kassan för att betala, då jag hejdade mig själv, la tillbaka tidningen...irriterad på mig själv! Men nu går jag på det igen. Alla dessa quickfix!

Alla dessa "gå ner X antal kilo på X antal veckor".

Vad hände med att bejaka livet, att motionera det jag tycker är kul? Att njuta av god mat, men i rimliga mängder? Vad hände med mitt eget svamlande av att jag gör detta för min egen skull, för min hälsas skull? Jag tog mig en halvtimme att sitta och filosofera om just dessa frågor. Men jag har återigen bestämt mig att NEJ, det är inte peppande att läsa det där tidningarna, de spelar på min dåliga självkänsla. Nu är det jag som är i fokus. Det jag tycker om. Nu tar jag makten över mitt liv, lika som jag gjorde i helgen. Bort med mina inre monster. Jag ska vara stolt över mig själv även om jag står still. Jag går inte upp! Det är en unik situation för mig. Jag ska jämföra mig själv med mig själv, ingen annan. Nu är det dags att ta mig själv på allvar, jag vet att jag har sagt det förut. Men jag måste påminna mig själv om det, annars glömmer jag bort det!

Igår köpte jag mig Skyr, tänkte tillbaka då vi var på Island och började planera inför nästa resemål!

Fler än jag som funnit denna isländska supergoda yoghurt?

2012-02-26
16:01:35

Veckans träning v 8

Vecka 8

Måndag

Vila

Tisdag

30 min pw

40 min styrka

20 min promenad

Onsdag

30 min pw

Torsdag

30 min pw

Fredag

Vila

Lördag

60 min simning

55 min promenad

Söndag

30 min simning

30 min promenad

 

 

Kommentar:

Yes! Nu blev det allt lite simmat! Äntligen. Ja, jo...jag tycker att veckans träning har varit bra. Dessutom har jag ätit enligt kaloriplanen också. Bra jobbat! Finns inte så mycket mer att säga än att jag tänker försöka göra om samma sak nästkommande vecka! Nu jäklar är jag på G, snart kommer kroppen också fatta att detta inte bara är tillfälligt, det här är hur ZtorZillen kommer bli MiniZillen. Det här är hur jag å min kropp ska leva resten av livet. Det är inte på skämt längre, nu är det allvar. Nu är det bara ner med huvudet och envisheten kommer ta över. Nu jäklar är jag på G!!!

 

 

 

 


2012-02-25
19:33:40

Simning

Idag var jag och sambon och simmade tillsammans.

Han föredrar visserligen bastun framför själva simningen, men själv så gillar jag att simma.

Gillar känslan at använda hela kroppen, att använda andningen, att fokusera rakt fram alla andra tankar bortflugna. Idag insåg jag att simningen även ger mig meditation, fast i rörelse. Sådan underbar lyckokänsla, rent av lyckorus som jag hade när jag en timme senare klev upp ur bassängen.

Det får mig återigen att fundera på varför jag inte gör det oftare när jag uppenbarligen mår så bra av det.

Ångesten att tillåta mig själv att visa upp min kropp så, som det ändå blir i baddräkt, jag tror att det är det som hindrar mig mycket. Men känslan är ändå lycka.

Varför är det så svårt att vinna över det där lilla mobbningsmonstret som lever kvar i mitt inre sedan skoltiden?

Varför har jag så svårt att tro på mig själv och lyssna på de lyckorus som jag känner efter simningen.

Det som jag söker i andra motionsformer, men aldrig hittat? Det är ju inte logiskt någonstans.

Det borde ju bara vara att bestämma sig. Punkt. Nu gör jag så. Nu ska jag utmana mitt inre monster.

Det monster som hela tiden klankar ner på min kropp och säger att jag inte kan. Det är dags att jag tar makten över mitt eget liv och inte låter det där monstret styra! Varför ska jag missunna mig själv att göra något jag tycker om? Vad är det för tokigheter? Nej, nu ska jag och en vecka framåt, utmana mitt inre monster. Nu är det slut på dumheterna. Nu ska jag göra det jag tycker är kul, so what ifall någon har ett problem med detta.

Nu ska tjockisen, den starka ZuperZtorZillen utmana inre monstret!

Nu ska jag visa att jag kan. Att jag vinner!

 

Trevlig helg på er! Och tack för allt peppande!


2012-02-24
21:06:30

Bokrean

Har ni köpt några böcker på bokrean?

Såg dessa två böcker, som båda handlar om ätstörningar. Är det någon som har läst någon av dessa böcker?

Funderar på att köpa någon av dem, kanske finns det lite tips och trix så att man håller sig ifrån skiten? Även om jag kanske lät deppig i förra inlägget, så är det inte. Tvärtom, jag är ganska glad idag. Blev jättepeppad av era kommentarer och jag tänker inte ge upp. Ska fortsätta ännu en vecka med kaloriräkning och sedan se vad det leder till vid nästa invägning. Nu håller vi alla tummarna att jag hamnar under 103 kg innan februari är slut!

Vill jättegärna ha tips på andra självhjälpsböcker om hetsätning, om ni nu har läst någon som ni finner inspirerande och peppande!!! Tack! Trevlig helg!

 


2012-02-24
09:17:50

Vägning v 8

Vägning:

105,0 kg (11-12-02)
103,3 kg (11-12-16)
103,2 kg (11-12-22)
103,8 kg (12-01-02)
103,2 kg (12-01-09)
102,8 kg (12-01-16)
103,0 kg (12-01-23)
103,0 kg (12-02-03)
103,0 kg (12-02-10)
103,0 kg (12-02-17)
103,1 kg (12-02-24)


Kommentar:
Vad är det för fel?
Jag vet, det är ett minimalt plus. Men ändock. Jag som räknat kalorier till förbannelse!
Jag vet att det är "löjligt" att gråta över spild mjölk, speciellt om mjölken bara väger 0,1 kg. Men i alla fall.
Jag hade så gärna sett ett minus.
Ett litet hade räckt. Börjar känna att det blir svårare och svårare att ha kvar "go-mys"-känslan när jag ska titta på mig själv i spegeln och när jag väger mig själv. Varför kan inte jag vara som "alla andra", som snittar på ett halvkilo i veckan? Jag har ju banne mig bara gått ner 2 kg på tre månader! Vad är det för fel på mig?
Känner mig superdepp just nu, men vet att jag kommer igen.
Behöver tid att återhämta mig...men just nu känns det inte speciellt kul.
Ja...på återseende.

2012-02-23
19:39:18

Prova på: powerwalk
Har funnit detta nya fenomen (inte så nytt kanske, men nytt för mig) "powerwalk". Först har jag läst massor av pw hit och pw dit, i flera bloggar...dum som jag är så fattade jag ju inte va det var. Men frågar man inget, får man inget veta. Sagt och gjort. Powerwalks.

Så vad jag förstår så är powerwalk samma sak som en promenad i snabbtakt, så snabb att man liksom blir lite småsvett och kroppen vill börja springa, men man ändå inte gör det. Rätta mig om jag har fel, är som sagt newbie på detta. Sedan ska man använda armarna i gången, vilket ju ytterligare ökar pulsen ;) 90 grader har jag hört att armarna ska vara böjda i....

Denna vecka har jag testat detta fenomen. Jag måste säga att jag gillar det! Och hunden gillar det också, min teknik blir väl kanske inte den bästa, då jag har med mig hundkopplet och grejer också, men tänker att det inte gör så mycket. Kul var det i alla fall. Till morgondagen hade jag planerat att jag skulle sluta tidigare för att åka å simma, men icke! Jag ska jobba sent, blivit beordrad av chefen, så kan det vara. Jaja, powerwalks blir det nog mer av!

 


2012-02-22
22:18:46

Fri?

Hetsätning

* Personen hetsäter regelbundet och återkommande.

* Har tappat kontrollen och kan inte sluta äta under hetsätningsperioderna.

* Kan äta fort och i smyg eller småplocka snacks under dagen.

* Känner skam och skuld över sitt hetsätande.

* Har en historia av misslyckade dieter.

Personer som lider av bingeätande spyr inte regelbundet, övertränar eller använder laxermedel som bulimiker gör. Det finns studier som tyder på att de kan vara genetiskt predestinerade för att väga mer en genomsnittet vilket gör att de bantar och blir hungriga och sen hetsäter.
Men det är också vanligt att de äter för att döva känslor för att trösta sig själva och undvika jobbiga känslor.

Källa: www.comunicera.se

Jag vet inte hur länge det är sedan jag hetsåt senast, och det spelar egentligen mindre roll. Jag är stolt över att jag inte längre vet exakta dagar, timmar, minuter, sekunder...sedan jag senast hade en period av hetsätning. Jag är stolt över att jag ärligt kan säga att jag har haft ett 2012 utan hetsätningar. Jag vill förmedla hopp, för er som läser detta och även ni drabbats av denna nedbrytande sjukdom...den tär på självförtroendet. Men när man väl har bestämt sig, och börjat sin resa, då bygger det upp självförtroendet för var dag som går utan hetsätning. Idag firar jag att det har gått 52 dagar på detta år OCH att jag inte har hetsätit!

Ingen mer skam och skuld kring mat, det är mitt mål. Något jag fortfarande brottas med. För det ska ni veta, mitt förhållande med mat är fortfarande inte friskt. Jag räknar nu kalorier och märker för var dag som går att jag inte alls är van att äta så här mycket varje dag utan att ta allt i en sitning. Nejdå. Jag må vara en liten miniTjockis, men jag brukade inte äta speciellt mycket normala dagar (om man nu ska tänka kalorimässigt, vilket jag ju nu gör..iom att jag räknar mest hela tiden nu...).. I alla fall känns det fel att nu äta mer än vad jag anser mig själv behöva, samtidigt lär det mig att jag har ett mycket märkligt förhållande till mat och att det är något jag måste börja ta tag i. Min och matens relation...

Med små steg i taget så hoppas jag att jag snart kan säga att jag mer eller mindre är fri. Att jag inte tänker på mat varje dag, som en slags tröst och kompis. Utan att mat kommer vara kalorier, födoämne, energi, något nödvändigt för att kroppen ska må bra...inget straff, ingen belöning, bara vanlig energi för att orka med helt enkelt...

Jag hoppas att det inte blev för tungt för er...nu ska jag nog sova lite! Natti natt!2012-02-22
20:00:11

Jag ska måla hela världen, lilla mamma
Idag satt jag och tjuvlyssnade på två personer som pratade om ...jag vet inte riktigt vad, egentligen..men det slog mig ganska snart att vissa människor verkar tycka om att ha tråkigt. Att de helt enkelt tycker om att vältra sig i sin egen olycka och att de sedan njuter av att berätta det för andra.

En annan iaktagelse jag gjort idag var att jag blev rätt så sur på min chef...hon pratar hela tiden om vikten av att samarbeta, men det händer liksom ingenting. Så jag har tagit tag i det där själv, för min egen skull (jag tror mitt arbetsliv blir lättare om jag har bra relation med de jag förväntar mig ska göra det jobb jag beställer av dem, så att säga..dumma mig, hur kan jag tänka att relationer är viktiga!). När jag möter min kollega efter att ha spenderat 1,5 timme på boendet för ensamkommande barn så säger hon något i stil med att hon har så mycket jobb på kontoret att hon inte hinner med att göra sådan saker som jag gör! Jag blir så trött!
Det handlar om att prioritera.

Oavsett vad det är i livet vi vill ha förändring om, så måste vi prioritera. Vad är viktigt för just mig, just nu? Om det viktigaste är att jag går ner i vikt, MÅSTE jag själv prioritera så att mer av min tid ägnas åt att förbereda mat, att motionera osv. Om jag vill få en bättre situation på mitt jobb, måste jag prioritera saker som gör det bättre på mitt jobb. VI KAN INTE GÖRA ALLT PÅ EN GÅNG. Samma sak med all denna negativa syn på vädret (flytta då!), jobbet (byt jobb!), maken/makan (gör slut!), barnen (lämna din familj då, om du hatar den så! eller unna dig barnvakt då och då), hunden (unna dig själv en hundvakt?), semester (res iväg om du inte gillar att stanna kvar i Sverige!)....det är så mycket klagande, så lite agerande. Det gör mig irriterad, men också ledsen för att folk ägnar så mycket tid i att vrida och vända på allt negativt. Folk blir som förbytta när man påpekar att något är bra. När jag säger att jag fortfarande älskar min sambo efter 4 år och att han fortfarande överraskar mig med maten färdiglagad när jag kommer hem. Eller att jag stundvis (ofta) älskar mitt jobb! Att jag trivs i det invandrarområde jag bor i, att mina grannar är snälla, att min hund är mysig, att mina volanger och tjockisfett inte alls stör mig på samma sätt som det gjorde för ett år sedan...för att jag gör något åt det!

Idag väljer jag att se på livet från den ljusa sidan, jag väljer att inte ägna mer tid att älta. Jag väljer att göra något åt det jag klagar på. Jag väljer att leva. Jag planerar at leva många år framöver, jag vill inte ångra att jag levde för länge i något som jag tyckte va halvgrått...jag vill ha färg i livet, det är inget jag förväntar mig att andra ska ordna...utan JAG tar mitt ansvar i mitt liv, jag ska färglägga mitt liv! Så det så!

Over and out!


2012-02-21
22:39:14

Veckomål v 8

Veckomål denna vecka:

- Räkna kalorier varje dag

- Träna armhävningar, varje dag

- Träna plankan

- Simma

- Meditera

 

Kommentar:

Förra veckan gick inte som jag tänkt mig. Jag behöver nu bli mer pepp på mig själv.

Jag ska skärpa till mig! Bli mer glad i min resa, så som jag var för ett par veckor sedan. Skriva av mig mer om mina tankar, välja tankar som jag vill hålla kvar och välja tankar som jag vill släppa vidare ut...

Nu är det dax. Det finns inga ursäkter mera, det är bara att göra det.

Tror att mitt självförtroende också skulle öka om jag jobbade lite mer målinriktat mot mina träningsmål för 2012, därför kommer veckans träning att fokusera på detta i kombination med att fokusera på kaloriräkning när det gäller maten...!

 


2012-02-21
20:01:56

Kaloriräkning (del 2)
Jaha, då var jag i full gång med att räkna. Räkna, räkna, räkna. Och som jag fick kommentarer om på förra inlägget så håller jag med -nej, det är inte speciellt kul! Men jag hoppas att det på fredag har gett resultat. Just nu så är det dag 2 på milimetermätning av all mat som går in i Zillens mun.
Men det fungerar bra, måste jag säga!


2012-02-20
22:20:34

Kokospannkaka
Till min förvåning så låg jag efter med ca 800 kalorier så här på kvällskvisten. Är det ens möjligt? I vilket fall som helst så krävdes det lite påfyllning av matreserven, det blev kokospannkaka a la LCHF.

Ingredienser till en pannkaka:

0,5 dl kokosflingor

1 ägg

0,5 dl vispgrädde (ovispad)

1 msk mandelmjöl

0,5 msk smör att steka i

 

Det va faktiskt inte så dumt...men tyckte mer att det smakade som en efterrätt, eller kaka...inte så matigt. Men det var mättande och gott. Något jag kommer göra igen, men då kanske mer till lunch eller som ett större mellanmål. Tror att det är perfekt efter träningen! Mätt blev jag i alla fall. Gott va det. Det va tyvärr svårt å vända också, men det har jag fått för mig att det alltid (?) är med lchf-pannkakor?


2012-02-20
17:27:11

Barnsamtal

Läser denna bok i jobbet, så att säga.

Idag och i morgon spenderar jag tiden med att gå en utbildning av författaren till ovanstående bok.

Personligen tycker jag att mycket är självklart. Att lyssna, bekräfta, göra saker begripliga, att barnet känner tillit, sammanhang...osv osv.

Ibland tror jag att vi vuxna försvårar saker och ting.

Jag tror att de flesta av oss är duktiga på att samtala, bara vi vågar.

Att säga att det är så mycket svårare att prata med barn/ungdomar än att prata med vuxna är jag inte alls säker på att jag tycker...

Ja, utbildningen väcker i alla fall mycket tankar, det är då ett som är säkert...

 


2012-02-19
19:04:28

Arraksmuffins
Har jag sagt innan att jag försöker att få till ett recept på arraksmuffins? Min sambo fullkomligt älskar arraks..(usch!)..å jag älskar att baka muffins...så varför inte kombinera dessa två och så har vi två sambos som trivs lite extra till kaffet så här på en söndagkväll..

Vad jag inte förstår är att den j*kla arraksaromen inte VILL vara med mig...jag använder mer och mer för varje gång jag testar att göra muffins med arrakssmak. Men icke. Det blir liksom en doft av arraks, en liten eftersmak (litar på sambons ord, då jag inte testäter själv...).. I alla fall idag blev det muffins med arraks och hasselnötter. Om jag ska tro sambon, så är det de bästa muffinsarna ever! Vilket underbart betyg! :D


På återbakande!

2012-02-19
16:38:50

Veckans träning v 7

Vecka 7

Måndag

25 min styrka (kettlebells)

35 min promenad (löpband)

Tisdag

30 min promenad

Onsdag

Vila

Torsdag

20 min promenad

30 min promenad

20 min styrka (kettlebells)

Fredag

Vila

Lördag

30 min promenad

Söndag

1 h 35 min promenad

 

Kommentar:

Jag är nöjd!

Det här är ju kanon! Från att gå från en vecka då jag verkligen skäms att visa vad jag gjort till denna vecka, när det går så här bra. Det blev visserligen ingen kondition, som jag tänkt..men däremot så har jag återigen börjat med styrketräning, det är bra! Speciellt när jag har två styrketräningsmål som jag hoppas att jag kan nå en bra bit innan året är slut! Nästa vecka så ska jag försöka fokusera mer kring dem. Å så är jag jätteglad att jag och sambon äntligen (idag) vågat fråga vår granne om hon, bebis och hennes hund vill följa med på långpromenad. Så mycket roligare att vara flera.

Denna vecka blev det också två dagar med vila, men det känns ändå bra. Inga konstigheter, inget dåligt samvete för det. Mycket bra jobbat, Zillen! (pratar med mig själv)

Det har vart lite dåligt med mat- och bakbilder och inlägg..den senaste tiden..så det är väl också något som kanske ändrar sig nu...Nästa vecka ska också bli intressant då jag kommer lägga mer fokus på maten. Min svåra bit i denna livsförändringsresa!

Inspiration! Soon 2 bee me? ;)

 


2012-02-19
11:41:54

Kaloriräkning

Nu börjar återigen kaloriräkningen.

Nu ska ALLT vägas å mätas. Med planering, kommer detta att gå. Inga ursäkter längre.

Det finns inte. Ursäkter har tagit mig dit jag är idag. Jag är inte nöjd, därför måste jag ändra mitt beteende. Punkt.

Inget mera klagande, nu är det handlande som gäller. Med hjälp av matdagboken, ska jag registrera allt som passerar mitt system.

Kalorikollen ser ut som följer. Enligt deras tabell, utifrån längd, vikt, kön, ålder, aktivitetsnivå...så ska jag äta 2372 Kcal för att behålla min nuvarande vikt. Vilket jag då inte vill. (Behålla den alltså).

Därför blir det ett kaloriunderskott på ca 550 Kcal varje dag, det är målet i alla fall.

Så nu ska jag registrera allt. Jag tror detta kan vara en bra början. Inga mer ursäkter.

Ingen offerkofta. Nu är det fakta, siffror som gäller.

In och ut.

Nu jäklar är jag på G.

 

Fortsättning följer...


2012-02-18
14:05:58

Vägning v 7

Vägning:

105,0 kg (11-12-02)
103,3 kg (11-12-16)
103,2 kg (11-12-22)
103,8 kg (12-01-02)
103,2 kg (12-01-09)
102,8 kg (12-01-16)
103,0 kg (12-01-23)
103,0 kg (12-02-03)
103,0 kg (12-02-10)
103,0 kg (12-02-17)


Kommentar:
Denna vecka är det lingonveckan. Det är ett under att jag inte har gått upp i vikt. Men jag blir mycket förvånad över att jag fortfarande är på samma vikt. -2 kg sedan december. Känns som...jag vet inte...
Jag kan liksom inte känna mig besviken, det är ett minus (två minus).
Kan inte riktigt heller känna mig stolt. Känner mig just nu lite lost. Motivationen tryter och jag börjar fundera på vad är det jag gör, som jag gör för lite av? Eftersom det inte syns mer på vågen...
Tittade just på Biggest loser och fick slå hål på min bubbla om att jag vill ge upp.
Jag ska inte ge upp, det är ju så jag har kommit att bli 103 kg tung. För att jag gett upp om mig själv. För att jag på olika sätt inte trott att jag är värd att vara fin, värd att äta riktig mat, värd att göra roliga saker.
Nu är det bara så att ZtorZillen tar sig i kragen och gör något åt detta.
Ingen mera offerkofta!
Nu är det bara att lyfta på sitt lilla feta arsle och jobba så att svetten rinner!
Ingen kommer att göra det åt mig. Kom igen Zillen. Det är snart mars! Nu ska det banne mig bli ett till minus innan mars kommer, så det så! Alla minus är bra minus. När februari är över så ska du, ZtorZillen, väga mindre än 103 kg!
PUNKT!Tillbaka till basic. Unna mig bra saker. Ha roligt. Slappna av. Stressa mindre. Vara närvarande i nuet.
Äta gott. Äta färskt. Sova ordentligt.
Njuta.

Punkt!


2012-02-18
10:03:57

Dagens inspiration: kokböcker

Dagens inspiration är alla dessa underbara kokböcker.

Jag är såå svag för kokböcker, tyvärr är det en svaghet som min sambo delar också. Detta betyder att vi har en hel del kokböcker hemma. Men det är helt underbar att titta på alla dessa underbara bilder och få inspiration att laga bra mat. I kväll ska jag å sambon laga mat tillsammans, något jag älskar att göra!

 

 


2012-02-17
20:35:12

Slutet blir döden

Jag är ett fan av Agatha Christie. Även om jag tycker att många av hennes böcker är mycket lika.

Det är samma tema, samma upplägg, fast olika miljöer, olika motiv. Men jag gillar det.

Jag vet, det låter trist. Men jag gillar hennes färgstarka karaktärer. Jag gillar hennes böcker helt enkelt. Gillar när jag hittar guldkornen, de som är unika. Vad jag förstår är denna bok hennes enda historiska detektivroman; till skillnad från hennes andra böcker utspelar sig denna bok inte i samtiden, utan på 1900-talet f.Kr. i det forntida Egypten.

Boken handlar om Ka-prästen Imhotep och hans familj. Han är änkling som plötsligt bestämmer sig för att ta hem en konkubin, Nofret. Nofret är mycket vacker men ond. Hon sprider rykten och ser till att alla familjemedlemmar ogillar henne, hon försöker vända Imhotep mot sina barn...och då -naturligtvis- hittar man Nofret död. Efter Nofrets död, följer ett flertal dödsstraff, vilket Nofrets spöke får skulden till...

Jag gillar faktiskt denna bok, lite roligt att läsa om gammal egyptisk trosuppfattning kring döden. Den är också bra på det sättet att jag INTE lyckades klura ut vem mördaren var...! Det är ganska ovanligt, tycker jag...brukar vara snabb på det. Men icke i denna bok. Bara därför, tycker jag att den är värd att läsas!

Mycket spännande! Svår att lägga ner...

På återläsande!


2012-02-17
12:10:17

Vill sluta tidigare
Idag kände jag att jag skulle unna mig något. Vad kan passa bättre än att unna sig att sluta lite tidigare på jobbet, så här på en fredag.
Kanske ta en promenad med sambon, som vi avslutar på ett café med en varm kopp te?
Låter inte det som en underbar planering, så säg!
Men vill mina "underbara" kids unna mig detta? Vill mina kollegor unna mig detta?
Icke! En kollega har planerat in möte med en ungdom kl 15:30. Ungdomen vill prompt ha med mig på mötet.
Det är smickrande, att han vill ha med mig..men samtidigt tråkigt..för jag vill hem tidigare. Börja min helg.
Jaja, vad gör man inte för sitt jobb?

Jag ska i alla fall försöka att komma iväg från jobbet innan kl 16:30 (vilket är min ordinarie arbetstid)...

Jag längtar hem.

Vad ska ni hitta på i helgen?

På återseende!


2012-02-16
22:50:56

Kettlebells
Äntligen har jag fått arslet ur, och köpt mig en till kettelbell! Denna som jag köpt nyligen är på 4 kg. Det räcker. Det kanske låter lite, det kanske också är lite. Men det är lagom för mig. Det är inte för lätt, det är inte för svårt, men med flera reps så känns det rejält i kroppen! Jag gillar kettlebells och jag tror att det är en bra träning för mig. Har nu haft ett längre uppehåll från styrketräningen, så det är skönt att börja igen...känna att man lever...musklerna gör ont...och jag vet att nu, nu, har jag gjort något bra för min kropp!


2012-02-16
19:06:52

Dagens inspiration: bloggar
Jag är fullkomligt tokig i tränings-, mat- och viktbloggar! Det är sant. Jag blir så pepp av att läsa om hur andra lyckas. Just nu har jag dock mest mina "gamla" bloggerskor som jag följer, hade vart kul med lite nytt. Tar tacksamt emot mer tips på nya roliga bloggar! Det är mycket inspirerande att läsa om andras resa mot ett mer hälsosamt liv...

En av mina favoritbloggar är "Värsta feta bloggen"! Robine är en av de mest inspirerande människorna någonsin.

Att läsa hennes blogg ger mig styrka och viljan att fortsätta min förändring.

 

På återskrivande.

 


2012-02-15
22:30:56

Dagens inspiration: Barn- och ungdomssamtal

Idag har jag spenderat kvällen på ett boende för ensamkommande barn. Finns det något så inspirerande som samtal med någon som vågar att bjuda på sig själv? Någon som verkligen öppnar upp sig! För mig finns det inget som är så givande, så peppande...jag blir så glad i min yrkesroll och som människa när "mina" kids vågar att berätta, vågar att dela med sig! Det är så befriande. Idag fick jag höra en kommentar som gjorde mig så varm i hjärtat...det var en tjej som sa; "när du skrattar, så påminner du mig om Somalia". "Jaså? På vilket sätt tänker du då?", frågade jag. "Ditt leende är så vackert, du påminner om min granne som jag hade under min uppväxt, ni har samma skratt, hade du varit svart hade jag trott att du va hon".

Jag tycker att det va så fint sagt, jag blev så glad. Jag svarade henne att jag hoppas att det var en trevlig granne och att jag blev mycket glad över det hon sa. Hon bara log mot mig och sa "ja". Så enkelt, så fint.

Jag har tänkt mycket på min brist på motivation. Min avsaknad av att känna glädje i det jag gör, oavsett om det är jobb eller om det handlar om viktminskning. Jag har bestämt mig för att det är bara att göra saken! Jag är trött på mig själv, att jag låter så mycket tid gå åt att älta saker istället för att bara göra det! Samtal med barn och ungdomar, speciellt de jag jobbar med, ger mig energi! Även om vi pratar om krig, förlust, hemlängtan, saknad och oro och andra tuffa saker, så inspirerar det mig att fortsätta. Vad är lite sjuklig fetma om man jämför med flickan från Somalia som ständigt har värk i underlivet på grund av könsstympning? Varför skulle jag inte klara att gå ner i vikt, om hon klarar att fly från Somalia till Sverige...? Jag älskar att samtala om levnadsöden, det är så häftigt, så inspirerande. Jag vill inte förminska mig själv i detta, inte säga att mina känslor är mindre "riktiga" bara för att det inte handlar om liv, död, tortyr och krig...nej, det är inte så jag menar! Jag menar kort och gott att det är jag själv som bestämmer mitt öde. Det är JAG som måste ta tag i min motivation, jag kan inte vänta på någon annan. Trivs du inte, så ta dig ur situationen!

 

I dag vill jag uppmana alla som har barn i sin närhet att faktiskt samtala med dem. Lägg undan mobiler, stäng av TV och dator. Lyssna. Lär. Diskutera. Reflektera. Det finns så mycket resurser att ta vara på hos alla barn! Det finns så många kloka idéer och tankar! Så mycket som vi vuxna skulle behöva höra!

 

På återsamtalande!


2012-02-14
22:04:42

Alla hjärtans dag
Nu är det så här att vi inte firar Alla hjärtans dag något speciellt...jag å sambon. Dels för att vi ju har årsdag den 8 februari och dels för att vi aldrig gjort det innan, någon av oss har alltid jobbat typ natt eller så...så nej, det har liksom aldrig blivit något. Sen är vi väl båda så där att vi inte gillar allt jippo som blir. Det är kul om man ger något av kärlek, men det behöver inte vara rosenrött och fluffigt, det behöver inte vara choklad eller smycken!

Döm om min förvåning när jag kom hem och satte mig vid köksbordet för att äta, jag kollar lite sporadiskt mot mina orkidéer och ser förvånat att en helt ny fröken ser tillbaka på mig. En ny vän har kommit för att stanna. En spräcklig sådan. Jag tittar förvånat upp på min sambo och säger; "vadan detta?". Han svarar "jag älskar dig, tycker att du förtjänar en ny orkidé så här på alla hjärtans dag".

Kan man bli mer lycklig än vad jag är just nu? En ny orkidé till min lilla orkidéfamilj! Men, va underbart!

Detta är kärlek! Å jag som inte ens hade en tanke på att köpa något till min sambo...hm...

 

På återblommande!


2012-02-14
19:18:19

Dagens inspiration: tränaren
Är det något som jag skulle behöva just nu så är det en inspirerande tränare. Inga pengar är så välspenderade som lite extra-unna-mig-själv-med-en-PT-timme!

Just nu så inspireras jag av Biggest Loser tränaren Brett! Gillar hans stil. Gillar att det inte längre är självklart att all träning ska ske på gym, utan det viktigaste är att göra det kul! Du kan även ha roligt när du tränar, vilket jag själv trodde var omöjligt sedan jag slutat spela innebandy..och pajjat knät.

Dagens inspirationskälla är alltså tränaren. Alla tränare som kan peppa lite extra och få en själv att utmana sina hjärnspöken och testa på något nytt! Det gillar jag! Nu ska vi testa på nya saker! Inspireras. Våga utmana sig själv! Love it!

 


2012-02-13
22:10:26

Tävling


Tävla hos Helen!!

2012-02-13
19:49:28

Veckomål v 7

Veckomål förra vecka:

- Simma, minst 45 min

- 1 styrketräningspass

- Göra något jag tycker om varje dag

- Hjälpa en kollega att underlätta hennes stressade situation just nu

- Hitta motivation (hmm...?)

- Leta efter knäskyddet som jag tidigare haft

- Lägga upp träningsschema för nästa vecka


 

Veckomål denna vecka:

- Skriva ett inspirations-/peppinlägg varje dag

- Kontakta dietist för att höra vad som händer med min remiss

- Börja spela munspel

- Följa träningsschemat

- Skriva mera, känner att jag mår bättre då och blir mer pepp..

 

Kommentar:

Är det ens nödvändigt att kommentera?
Motivationen för att gå ner i vikt är just nu på noll...eller under noll, men jag är fast besluten att hitta den där så kallade motivationen! Det är ju inget som bara kommer till mig, det är jag som måste leta upp den och fånga in den! Så på med joggingbrallorna och ut å leta!


2012-02-13
18:07:10

Skäms

Vecka 6

Måndag

Vila

Tisdag

10 min biggest loser cirkel-uppvärmning

35 min afrikansk dans

30 min promenad (löpband)

Onsdag

2x20 min promenad

Torsdag

Vila

Fredag

25 min promenad

Lördag

Vila

Söndag

25 min promenad

 

Kommentar:

Jag skäms. Det gör jag verkligen. Nu när det någonstans börjar visa sig...resultat...när jag känner fysiskt och psykiskt att jag mår bra av motion...när det visar sig att flera av er- mina läsare- börjar kommentera mer och mer och peppar mig mer och mer. Ja, då skäms jag. Förra veckan blev katastrofal i träningsväg, vill jag tillstå mig att erkänna. Men. Å andra sidan...så har jag också lärt mig mycket under förra veckan. Dels är jag stolt över att jag faktiskt kunnat äta "onyttigt" men ändå inte besatt berättat det för alla i min närhet, så som det kanske var för ett halvår, ett år sedan. Dels har jag märkt att jag saknat träningen. Jag har också vågat att testa på något relativt nytt: afrikansk dans. Det va länge sedan. Sååå även om jag skäms över min insats, så finns det mycket annat att vara stolt över. Idag väljer jag att se det positiva istället. Nu är det nya tag som gäller.

Jag ska inte ge upp, inte nu när det händer saker i min kropp till kropp och själ.

Nu när jag fått så fint stöd omkring mig.

Apropå stöd, så har jag unnat mig lite knästöd idag också! Har haft ont i knät de senaste dagarna, vet inte om det kan ha något att göra med kylan..men promenaderna till jobbet har varit en dödspina. Nu tror jag att även det kommer att bli bättre med mitt nya futuro-knäskydd!

Nu: Tacos!

Sen: Blogga/planera träning

Senare: Träna

 

På återläsande!

 


2012-02-11
19:32:43

Afrikas horn

Miljontals barn drabbade av svältkatastrofen på Afrikas horn

En livsfarlig kombination av torka, pågående konflikter och eskalerande matpriser har lett till svår undernäring i Östafrika och miljontals barn och kvinnor riskerar nu att dö.

UNICEF finns på plats och gör allt vi kan för att rädda barnens liv genom att se till att de får rent vatten, näring, vård och mediciner.

Och du kan vara med och rädda liv. SMS:a LIV till 72 900 och skänk 50 kr. Det räcker till 13 påsar nötkräm mot undernäring eller 29 påsar vätskeersättning. Tre påsar nötkräm om dagen kan vara allt som krävs för att rädda livet på ett undernärt barn.

Du kan även ge en gåva till Östafrikas barn här! (http://www.unicef.se/ge-pengar/afrikas-horn)

Läs mer om vad UNICEF gör för barnen på Afrikas horn. (http://www.unicef.se/projekt/katastrofhjalp-till-afrikas-horn)

 

 


2012-02-11
19:22:28

Seriöst?
Jag är då ingen bloggläsare som följer de mest "hippa" bloggarna. Nejdå, jag följer de bloggar som jag finner är intressanta...de handlar om mat, motion, viktminskning, personlig utveckling osv. Men seriöst, de här bloggar som skrivs av fjortisar...å som "alla" tycks läsa! Seriöst. Vad är det som lockar? Outfit of the day? Ibland känner jag mig så gammal. Jag förstår verkligen inte vad det är som lockar. Det är så oseriöst det kan bli, och de handlar inte ens om något utan de bara existerar? Och fotograferar...Hm...

 

Vad läser ni för bloggar (förutom min då?)??


2012-02-11
12:45:03

Bron

Sitter å tittar på Bron. Maratontittar.

Åh, så bra å spännande den är! Fler än jag som fastnat för denna underbara kortserie?

 


2012-02-10
19:59:28

Vägning v 6

 

Vägning:

105,0 kg (11-12-02)
103,3 kg (11-12-16)
103,2 kg (11-12-22)
103,8 kg (12-01-02)
103,2 kg (12-01-09)
102,8 kg (12-01-16)
103,0 kg (12-01-23)
103,0 kg (12-02-03)
103,0 kg (12-02-10)


Kommentar:
Den här veckan har varit utom kontroll...när det gäller matintag. Inte så att jag har hetsätit. Men jag har ätit tre efterrätter. Det känns jobbigt, även om jag ätit det "medvetet"...mentalt känns det ändå inte "okej". TRE stycken! Och det har ändå inte påverkat vikten, är det ens möjligt för att vara jag? Jag är mäkta imponerad av min kropp. Att jag ätit "så mycket" känns dåligt...får liksom skuldkänslor och lust att spy. Mår illa av tanken att jag inte hade allt kontrollerat och planerat. Samtidigt fattar jag ju att det är min sjukdom som talar. Ingen DÖR av lite efterrätt. Hur ofta äter jag det annars? Nu är jag ju på "banan" igen, så att säga. Men varför ska mat, HELA tiden var så förknippat med jobbiga och hemska känslor? Varför kan det aldrig bli "normalt"?

Men nu börjar det kännas drygt att vara fast på 103, 0 kg. Nu vill jag NER!
Denna vecka har jag firat 4 år, med min sambo. Jag har bott på hotell (inatt) med jobbet,jag har ätit god mat, njutit. Inte så mycket motion. Men det har nog också behövts för att hjärnan ska komma ikapp.
Jag har ätit ute. Jag slutade äta när jag var mätt. Varje gång. Det är stort. Det är bra. Det är framsteg!
Sånt gillar jag. När det bara händer. När jag bara la ner besticken utan att tänka på det, sköt undan tallriken och inte tänkte på att "nu ska jag inte äta mer". Det bara hände. Jag bara gjorde det. Det är framsteg. Ett stort. Jag kan lämna mat, jag kan sluta äta. Det är bra. Det är framsteg.
2012-02-08
20:17:46

4 år

Idag firar jag å sambon fyra år som officiellt par. Vi flyttade i princip ihop från första dejten..och allt gick mycket snabbt. Idag kan jag lite sakna att vi aldrig gick på dejt...så där som en del gör. Så jag har ju berättat för sambon om detta, sagt och gjort! Idag, på vår fyra års dag så bjöd jag ut honom på dejt på en tapas restaurang i byn...mycket romantiskt! Nu ska vi fortsätta kvällen...men jag vill ju inte att ni ska känna att jag glömmer bort er, så här nedan får ni ta del av lite av min nyfunna inspiration att teckna! Har haft ett längre uppehåll när det gäller att teckna, varför vet jag inte..när jag nu tycker om det så mycket och jag blir glad av det!

En alternativ sjöjungfru!


2012-02-07
22:24:22

Veckomål v 6

Veckomål förra vecka:

- Simma, minst 45 min

- Återgå till meditationsrutinerna, meditera minst 4 ggr

- Läsa varje dag

- Va tyst i en timme (under onsdagen, ska jag utmana mig själv i att lyssna mera)

- Inte äta popcorn/muffins/snacks (påt igen bara!)

- Tre intervall-pass

- Maxtesta plankan

 

Veckomål denna vecka:

- Simma, minst 45 min

- 1 styrketräningspass

- Göra något jag tycker om varje dag

- Hjälpa en kollega att underlätta hennes stressade situation just nu

- Hitta motivation

- Leta efter knäskyddet som jag tidigare haft

- Lägga upp träningsschema för nästa vecka

 

Kommentar:

Denna vecka kommer att vara lite annorlunda. Mer fokus på det mentala. Motivation är inget som bara "kommer", den måste man hitta själv. Nu har jag bestämt mig att jag ska banne mig hitta den! Mitt knä har börjat spöka igen, vilket inte alls är kul..tror att det delvis kan bero på kylan ute..och att jag får ont redan på promenaden till jobbet... men som sagt, det är något som jag ska ta tag i under veckan. Införskaffa mig ett knäskydd så att knät hålls varmt! Sedan ska jag också planera! Behöver som sagt hitta motivationen..och just nu är det viljan att lyckas med mina träningsmål som driver mig, men saknar motivationen att verkligen VILJA träna. Det är som sagt fokus denna vecka!

 


2012-02-07
18:25:49

Borde träna, men känner ingen motivation...
Nu är det slut. Det är slut på de glada dagarna där motivationen var på topp och där motionsglädjen sprutade ut ur öronen. Eller något sådant. Just nu. Har jag huvudvärk, klåda på kroppen, trött, hängig..å allmänt omotiverad. Jag är trött, irriterad. BLÄ!


2012-02-06
19:46:22

Förra veckans träningVecka 5

Måndag

25 min promenad

Tisdag

40 min intervall-träning (gå-jogg)

Maxtest, plankan (tå): 1 min 3 sek

Onsdag

Vila

Torsdag

50 min intervall-träning (gå-jogg)

Fredag

Vila

Lördag

2x20 min promenad

Söndag

30 min promenad

 

Kommentar:

Ja, det blev ju lite träning i alla fall...även om det var superkallt ute. Den här veckan ska det bli mildare, med det hoppas jag att det blir lite flera promenader för egen del. Lite längre promenader också. Just det! Efter mycket pepp från er läsare så har jag tagit mig an plankan! Inte helt illa om jag får säga det själv! Ett av mina träningsmål för 2012 är att hålla plankan på tåååå i tre minuter. Det är nu början av februari och jag lyckades hålla plankan i över en minut! Det ser mycket bra ut, vill jag säga! Mycket glad över detta resultat. Känns som om jag är på god väg...! Kanske skulle jag utmana mig själv att klara detta mål mycket tidigare än sista december i år? Hm...


2012-02-05
11:35:50

Gisslan

Då var ännu en bok igenom lyssnad. Denna gång var det Lee Childs Gisslan.

Innan har jag läst "Dollar" av Lee Child och gillade denna bok massor då den var högt tempo och mycket spänning. När jag å sambon lyssnat på "Gisslan" så är vi båda lite mer tveksamma. Dels för att det MÄRKS att författaren fått betalt per ord. (det är med andra ord, mycket "extra"...exempelvis beskriver han i ca 10 minuter hur det kommer sig att en kula färdas i vilken vinkel och vad som påverkar kulans bana...).

Hm..jag ska ge Lee Child en chans till. Jag gillar denna bok, på ett sätt. Jag gillar karaktärerna, storyn kunde kortas ner en hel del. Men han får en chans till då Dollar va typ den bästa boken ever.

Känner mig lite småträlig idag, så det blir förmodligen så att jag börjar på nästa bok redan ikväll.

På återläsande!


2012-02-04
22:06:24

Drömmer
I måndags var jag på företagshälsan. På den så kallade "solstranden". Graden är cirka 25-30. Ljuset är underbart, sådan som de använder i ljusterapi. Solstolarna är framme. Ljudet av vatten som kluckar mot stranden...måsar och andra fåglar som låter i bakgrunden. En sval bris blåser i håret...man hör vinden...och känner den svalkande mot kroppen. Där sitter jag...på en röd solstol. Drömmer mig bort till ett land långt från kylan, från verkligheten i Norrland. Minus 30, är ett minne blott...och jag drömmer mig bort, när jag känner sanden mellan tårna....


Åh..vad skulle jag inte göra för att få känna sanden mellan tårna? För att höra det underbara ljudet av fåglar och känna värmen återigen? Här hemma är det kallt. Sambon och jag har myst med te och lite wasabi-chips. Idag unnar jag mig att vila från träning och allt vad kaloriräkning heter. Idag är det bara fokus på att hålla mig varm!


På återsolande!2012-02-04
12:13:11

Språkkurs

Ett av mina karriär- och studiemål för 2012, var att gå en språkkurs.

På grund av olika anledningar (lathet, smidighet, blyghet, brist på tid?) så har jag valt att ge mig på distansstudier. Eller nätbaserad gratiskurs. Det fanns ju så många språk att välja på, så många val, så lite tid…så jag lyckades i alla fall få ner mina val till: polska, ryska, persiska, ungerska, hebreiska eller mer spanska. För att jag är så dålig på att välja sådana här ”livsavgörande” beslut (med glimten i ögat, naturligtvis), så valde jag…efter moget övervägande att försöka ge mig på ryska!

Hej å hå! Nu börjas det! Håll tummarna!

 

 


2012-02-03
18:15:30

Vägning v 5


Vägning:

105,0 kg (11-12-02)
103,3 kg (11-12-16)
103,2 kg (11-12-22)
103,8 kg (12-01-02)
103,2 kg (12-01-09)
102,8 kg (12-01-16)
103,0 kg (12-01-23)
103,0 kg (12-02-03)

Kommentar:
Vad ska jag säga? Det är i alla fall inget plus. Lite tråkigt dock då jag trodde att det skulle blivit ett litet minus i alla fall. Men men. Så är det. Nu gäller det att hålla fokus! Bra mat, motionera som jag gör. Kanske lägga in lite mera styrka. Fokus, fokus och fokus! Det här kommer gå bra. Ingen idé att deppa.
Bara att ta nya tag. Bryta ihop och sedan ta nya tag. Påt igen bá!

2012-02-02
17:59:03

Att återta ordet "tjockis"!
Redan som ung liten tös på bygden, så engagerade jag mig i orättvisor...även om jag själv var mobbad så var jag senare med i det så kallade mobbningsteamet och även i någon form av Pow-wow-grupp...tanken var att stärka ungdomar och deras självkänsla så att de inte gav sig på andra ungdomar.

Fin tanke. Lite naiv kanske, men vad vore världen utan naivitet? Förmodligen skulle ju inget bli gjort om vi alla var så super-överdrivet-realistiska hela tiden! Man måste ju faktiskt utmana sina egna tankar och fördomar och vara lite naiv ibland...jaja, åter till ämnet. Under de senaste veckorna har jag funderat mycket kring ordet "tjockis" och vad det betyder för mig. Jag kan förstå tanken bakom att inte säga att jag själv är en tjockis, att inte kalla mina bilringar för just bilringar, utan "volanger" eller något annat...

MEN. Jag har efter mycket om och men. Bestämt mig. För att jag, ska återta ordet "tjockis". Jag ska återta det från mina hjärnspöken, från alla de som mobbade mig i skolan, under min uppväxt. Jag ska ta tillbaka ordet "tjockis", göra det till mitt eget och gå stärkt ut ur kampen. Återta ordet, för att göra det till ett ord som jag kan acceptera och ett ord som inte rör upp tårar och kväljningar och hat-känslor gentemot mig själv. Utan att göra det till ett ord. Det är bara ett ord. Inget mera. Varken mer eller mindre. Ett ord. Tjockis.

Det va en förklaring, till er som tror eller har tänkt att jag klankar ner på mig själv när jag skriver sånt som att jag kommit ut ur "tjockisgarderoben". Hm. Jag må va en tjockis, men just nu betyder det (ordet "tjockis") ingenting för mig. Jag är stark, envis, smart, kompetent, tänkande människa. Jag är jag. Jag duger som jag är. Jag börjar trivas i min kropp mer och mer, för var dag som går. Jag tänker ju inte sluta äta som jag gör, eller sluta motionera bara för det. Nejdå. Jag skriver inte att jag förespråkar att folk ska gå upp i vikt. Nejdå. Det är mer att jag tycker inte att vi ska skämmas för dom vi är. Tjockisar måste få vara tjockisar, smalisar måste få vara smalisar. Det är lika bra för det, oavsett. Hälsan är huvudsaken. Den mentalabiten. Motionen. Fysiska hälsan. Sömnen. Lycka. DET, är viktiga saker. Inte att jag råkar vara tjockis...Kanske grundar sig allt detta i att jag mer och mer inser att min kropp lite "ser ut som den gör"...varför ska jag bara gå runt och vara "iväntan på att jag blir smal"..? Jag måste ju ta ansvar för mitt liv! Min lycka! Jag måste leva i nuet och därmed acceptera min kropp. Lära mig att älska den, lära mig själv att jag duger som jag är! Lära mig att lyssna på min kropp, vad mår den bäst av? Kanske är det just denna superdisiplin? Kanske inte? Idag är i alla fall dagen då jag återtar ordet "tjockis" från mina hjärnspöken. Jag har bestämt mig för att ta av mig offerkoftan, inte längre skylla MINA fel och brister på att jag en gång i världen var mobbad. Det var då, nu är nu. Jag är en tjockis, men jag gör något åt det. Jag vill göra något åt det. Jag gör det för min skull, ingen annans. Jag mår bra nu. Jag kämpar och jag är stolt över det jag åstadkommer!

På återskrivande.

2012-02-02
16:54:59

Före och efter

I framtiden önskar jag också kunna göra något i stil med detta.

En före- och efterbild, helt enkelt. Simpelt, men ack så inspirerande!

 


2012-02-01
20:40:23

Här är jag

Mitt namn är ZtorZillen, så här ser jag ut! Typ. Utan huvud. Inte så att jag inte har ett huvud (:P) Bara det att jag inte vill visa det på bild ;)

Måste faktiskt erkänna att min rumpa inte ser så stor ut på bilden som jag någonstans i mitt huvud "kännt" att den är! Det är också en dum sportbh att ta kort med...men men..poängen är i alla fall att ha något att jämföra med. För det lär nog ta ett tag innan jag gör om detta. (tar kort på mig själv, halvnaken). Poängen är i alla fall att jag nu vågar komma ut ur tjockisgarderoben och visa mig själv. Vem vet vad detta kan leda till? ;)

Tänker lite att detta är av terapeutiskt syfte också. Att våga utmana mina egna rädslor. Att våga titta på min njutningsfulla full size-tjockis kropp! Titta på den från en ny vinkel. Mysa in mig i bilden och faktiskt, helt ärligt säga till mig själv att: du duger som du är! Du är fin, Zillen! Jag tänker att jag för ett år sedan inte skulle klarat av att titta på min kropp så här utelämnande och faktiskt kunna säga att "här är jag". Jag hade mått illa av tanken och klankat ner på mig själv, när jag tittat på bilderna. NU, nu känner jag att jag är stolt. Stolt över att jag vågar, stolt över att jag tar tag i mina rädslor och gör något åt det. Stolt över att jag inte ger upp, utan att jag har mitt fokus, mina mål...och de ska jag banne mig nå! Så det så.

Linslusen -även känd som Samson- hälsar också!

På återfotande!