ZtorZillen

2012-03-31
12:06:13

Fitnessfighten

Fitnessfighten.

Fitnessfighten är ett effektivt sätt för dig att snabbt komma igång och få resultat. Du tränar 1 timma per dag (styrketräning och kondition) varje dag i 30 dagar där du följer ett noga sammansatt kost- och träningsprogram som är anpassat för dig. Alla övningar kan du göra hemma eller på gymmet.

Gillar du utmaningar, tävla och vill gärna vinna - då skall du välja Fitnessfighten. Du lägger in dina bilder och mått innan och efter din träningsperiod. Det görs inom en vecka innan du startar och inom en vecka efter efter du slutat. När du har lagt in alla dina bilder och mått är du kvalificerad för tävlingen och kan vinna den.

Under din träningsperiod får du också praktiska kost- och träningstips via vår blogg, facbebook och mail som du har med dig i framtiden då målet är att få ett långsiktigt hälsosammare liv.Om du följer vårt unika 30-dagars kost- och träningsprogram kommer du bland annat att få följande resultat:

- Minska i vikt och fettprocent
- Förändring av din kroppsform
- Minskad stress
- Ökad förbränning och välmående
- Förbättrat lymfsystem

VAD VINNER MAN?
Vinnaren får priser till ett värde av ca 53.000 kr:
- Träningsresa för en person till Portugal med Springtime Travel, värde ca 12.000 kr*.
Fustra Certified PT-utbildning, värde ca 38.000 kr**.
- Roddmaskin från Casall, värde ca 3.000 kr.

** Träningsresan gäller valfri vecka den 25 februari-21 april. En vecka från Arlanda baserat på del i dubbelrum inklusive halvpension och all träning. Med reservation för slutförsäljning.
** Får överlåtas till vän/bekant.

 


2012-03-30
16:38:55

Tillbaka

Yes! Jag är tillbaka. Från fyra dagars uppehåll. Fyra dagar iväg på utbildning. Hotellfrukostar, bufféer, dansktalande föreläsare och en hel del kunskap rikare.

Nice. Ser dock att det har varit minimal aktivitet här inne.

Inte för att ni har haft så mycket att kommentera..men lite mer aktivitet i min tävling hade jag ändå hoppats på..

Snart börjar fitnessfighten också!

 


2012-03-26
17:58:27

Veckans träning v 12

Vecka 12

Måndag

40 min intervall (2-1)

Tisdag

30 min stavgång

Onsdag

Vila

Torsdag

30 min intervall, 15 min styrka

Fredag

30 min promenad

Lördag

40 min promenad

20 min promenad x2

30 min joggning/gång (maxtest)

Söndag

SJUK

 

Veckomål denna vecka:

- 48,5/60 min joggning

- 55/100 st armhävningar

- 50/100 st situps

- 10/15 min plankan

- Maxtesta något

 

Kommentar:

Denna vecka har gått super! Tyvärr blev jag sjuk på slutet, så veckomålen blev inte uppfyllda. Men vad gör väl det, när man har maxtestat och slagit rekord? ;) Inget! Jag är stolt och lycklig, om än lite omtöcknad av förkylning. Men inget som inte varm te å kall glass kan råda bot på! Snart börjar också fitnessfighten.

Denna vecka ska jag åka på utbildning via jobbet. (imorgon, kommer tillbaka på fredag).

Vi får se om jag lyckas blogga något.

 

 

 

 


2012-03-26
13:47:48

Sjuk :(
Extremt trött, sliten, hostig, varm/kall, ont i hals och huvud. TRIST.

(glöm inte TÄVLINGEN)

2012-03-25
21:20:39

Den döende detektiven
"Legendarisk mordutredare och ett ouppklarat mord på en nio-årig flicka Lars Martin Johansson, i sin krafts dagar chef för Rikskriminalen, legendarisk mordutredare och bland sina kolleger känd som mannen som kunde se runt hörn. Numera är han pensionär och lever ett annat liv än då. Fast se runt hörn kan han fortfarande."Betyg enligt mig å sambon är 4 av 5. Fast vi är osäkra på om det handlar om själva boken eller uppläsaren. Återigen bör påpekas att är det en bra uppläsare så blir boken bättre! Det är sant.
Något som jag själv irriterade mig på var missbruket av vissa fraser: "jaså, det säger du", "jag hör vad du säger" och "varför sa jag så"....Speciellt kul var det att höra "jag hör vad du säger". Det är en klassisk fras man lär sig på socionomprogrammet. Säkert också på polishögskolan, varför det va lite småkul att höra...men det är som sagt ett missbruk av dessa fraser, då varje kapitel innehöll minst 10 ggr då varje uttyck sades av olika personer.

Min sambo konstaterade att han aldrig orkat LÄSA boken, då den känns rätt seg om man nu ägnar hela sin uppmärksamhet på den. Personligen gillar jag GW:s böcker som ljudbok då det är god underhållning och att man inte direkt missar något om man pysslar med annat samtidigt. Dock måste jag säga att själva mordgåtan inte var speciellt svårlöst. De som var inblandade insåg både jag och sambon ganska fort...

Varför gillade vi den så mycket då?
Den var intressant och höll ändå intresset uppe. En av få böcker som min älskade sambo bett mig "pausa" när han gått iväg... Jag kan inte riktigt förklara det...men man fastnade. Både jag och min sambo gillar GW:s karaktärer. De måste bara vara inspirerade av hans forna kollegor, det måste vara så.
Välskrivna karaktärer som kompenserar upp mycket, när storyn lackar...
Känner igen vissa stereotyper från tiden på socionom, då vi ibland samarbetade med polisstudenterna..
I alla fall är det god underhållning!

Har ni några tips till nästa bok??

2012-03-25
11:43:29

Jag kan! (så det så)


Yes! Idag har jag maxtestat mig själv. På joggning. FY faaasen va det gick bra, ska jag säga dig! Jodå! Det gick så bra att jag måste skryta om det! Är förvånad över mig själv och så sjukt stolt att du inte kan förstå hur stolt jag är.

20 MINUTER i sträck blev det idag! Hela 5 minuter mera än sist! Fatta! Sjukt bra. Så stolt så att jag nästan gråter. Joförsig, det gjorde jag också när jag varvade ner på löpbandet, va så lycklig att jag grät. Så bra är jag. En tjockis på 103 kilo. KAN springa i 20 minuter i sträck. Jag är stark. Jag är bäst. Fasen va bra jag är. Så lycklig jag är just nu. Lycka!

(glöm inte att tävla!)

2012-03-24
17:15:55

Utvald att testa NIVEA Pure & SensitiveJag har blivit en Buzzador. Det är både lite läskigt och kul, då det är första gången som jag blivit utvald att testa något! Jag ska alltså testa NIVEA:s Pure & Sensitive roll on. Det ska bli spännande då den är speciellt utvecklad till förmån för känslig hud! Den är helt utan alkohol, färgämnen och konserveringsmedel. Då jag har extremt känslig hud just under armarna ska det bli mycket intressant att se om denna "håller måttet", så att säga.

Under tiden då jag testar denna antiperspirant deo, så ska ju ni naturligtvis också få testa! Yey, min första TÄVLING (hoppas det blir MÅNGA, många flera!). Tänkte lotta ut 3 st 25 ml
NIVEA Pure & Sensitive. Det du behöver göra är att kommentera detta inlägg före den 1 april, 2012. (sedan får ZZ Tupp å jag lotta vinnarna!)


_________________________________________________________________________Buzzador är Nordens ledande företag inom Word of Mouth marketing och Social media marketing.

Deras 250 000 medlemmar (Buzzadorer) är nyfikna personer som provar produkter och tjänster. Buzzadoren sprider sina ärliga uppfattningar till vänner och bekanta - både online och offline.2012-03-24
11:18:51

Påminelse

Kära ZtorZillen. Jag vet att det ibland kan vara motigt att träna, speciellt löp- och konditionsträning. Speciellt om man är 155 cm kort och man väger över 100 pannor. Då kan det vara tufft, visst. Ingen ska försöka förminska dina känslor. Nejdå. Men! Jag vill påminna mig själv om alla bra saker också…till exempel på det underbara sättet som min kropp bärs upp av mina muskler. Jag älskar hur min hållning förändras strax efter ett intervallpass på löpbandet. Jag märker tydligt hur hela jag fylls av positiv energi och en längtan till att vilja ha mer, mer, mer av den saken! Har tidigare läst om löpnings positiva inverkan på både kropp och själ…nu när jag börjar märka av det själv så känner jag mig jättetaggad att fortsätta, varför ska jag sluta liksom? Finns ingen anledning. Fortsätt med det jag mår bra av. Mera löpning. Mera pepp. Tydligen bildas flera hjärnceller också om man konditionstränar! (http://iform.se/lopning/lopning-far-hjarnan-att-vaxa) Lyssna och lär, ZtorZillen. Det är detta du ska göra för att din kropp ska må bra. Unna dig själv denna vardagslyx att må bra! Det är ditt val! Välj att älska dig själv!

 

 


2012-03-23
11:08:13

Stämningshöjare

 

 
Idag har jag tagit initiativet till att ha chokladprovning på jobbet.
Köpte choklad för ca 70 kr och sedan bjöd jag in två kollegor på rummet och sedan var det bara att PROVA.

Jag vet att choklad inte är världens mest nyttiga sak att äta. Men nu är det fredag och vi behöver bättre sammanhållning på jobbet. Ingen annan tar initiativ till något så varför inte jag liksom?

Nästa vecka får jag hitta på något lite mera nyttigare…kanske en gemensam promenad eller något? Hm…återkommer i frågan!


2012-03-22
21:32:28

Nöjd?

När är man nöjd egentligen. Kan man någonsin bli nöjd med sin kropp? Känns som om alla har något som de inte gillar. Lockigt hår, rakt hår. Lång, kort. Tjock, smal. Glasögon, sne näsa, stor mun, rynkor, grått hår. Fet hud, torr hud, stora bröst, små bröst, stor rumpa, ingen rumpa osv osv. Eller hur? Visst finns det alltid något?

 

Funderar istället på hur jag ska komma till insikt med att min kropp är unik och att den är perfekt som den är. Att vikten är obetydlig, hälsan är allt. Hur gör man liksom? Är det någon av er som har kommit dit? Några bra tips?

För egentligen. Vad betyder BMI? För VEM är det viktigt? Titta på elitidrottare, nästan alla är "överviktiga" enligt BMI. Men det har inte alls med ohälsa att göra. Tvärtom. De har mer muskler. Deras kroppar är vältränade och mår bra. Är inte det som är det viktigaste? Att man mår bra? Vem bestämmer att just jag skulle må sämre av att vara tjock? Om jag har ett högt BMI men ändå har en god hälsa, är det inte då det viktigaste att jag fotsätter med det jag gjort hittills för att må bra?

Vem ska vara nöjd med din kropp för att du ska vara nöjd? Vem bestämmer när det är okej. Eller tillfredsställande?

När är du nöjd?


2012-03-21
23:01:46

Ett skepp kommer lastat...

Titta vad jag har fått! Ett PAKET. Det är sant.

Bara sådär. För att jag är jag. Har fått ett paket av en lite extra underbar bloggläsare.

Finns det någon bättre känsla än att bli överraskad med ett paket? Liksom utan anledning?

Har jobbat till 21:30 idag. Började kl 9.00. Tuff dag. Hämtade en pojke (nyss fyllda 14 år) på flygplatsen.

Han kom i de kläder han haft när han flytt från Afghanistan. Stackars liten. Så liten, skakandes. Chockad. Rädd.

I alla fall. Till något mer positivt: paket. När jag öppnade paketet så möttes jag av en stor känsla av värme och kärlek. Så nu sitter han där. Min tupp. Min alldeles egna maskot.

Min gula ZuperZnyggaTupp. Hahaha ZZ-Tupp! Lite småkul, eller hur?


På återflaxande!

2012-03-20
21:25:28

Fantastiskt
Nu ska jag berätta om något fantastiskt som hände mig i morse. Det hela började med att en kissnödig hund skällde och väckte mig och min sambo vid 5-tiden. Jag somnade strax om och vaknade igen runt 6. Inget konstigt än så länge. Vaknade ändå i ganska positiv-anda och kände i magtrakten att det är något speciellt på gång. Något har förändrats under natten. Något har hänt!

Yes. Efter lite frukost och tandborstande så tittade jag på mig själv i spegeln och log. Fortsatte att borsta tänderna och kom på mig själv med att tänka tanken "vad hände nu?". Jag har mött min egen blick i spegeln UTAN att klanka ner på mig själv, utan att tänka dumma tankar, utan att anstränga mig för att vara positiv. Det bara hände. Jag log mot mig själv och såg mig själv i ögonen. Bara för någon sekund. Men ändå. Ingen bitterhet, inget hat, inga äckelkänslor. Bara en kort uppskattande blick på mig själv. Till mig själv.

Jag vet inte vad som hände. Eller vad som har hänt. Och det spelar mindre roll. Men något har hänt och det är något bra. Jag blev så glad och hela dagen har präglats av en go känsla i magen. Det är något som händer med mig. Inom mig, kan det vara kärlek? Kan det vara så att jag börjar uppskatta mig själv och sluta straffa mig själv hela tiden?

Jag tror att jag är kär. I mig själv. Det är en go känsla.

Jag börjar tycka om mig själv.

Det kanske inte låter speciellt, eller så. Men det är det. För någon som alltid (så länge jag kan minnas) har spelat stolt över mig själv och glad för min skull...för mig är det skillnad. Nu börjar jag känna känslan på riktigt. Inte längre bara något jag spelar inför publik, för att det förväntas av mig. Nej, nu är det äkta.

 

Nu är det äkta kärlek. Det ska jag ta tillvara. Jag ska unna mig själv mera saker. Visa uppskattning mera till mig själv. Jag har ju lovat mig själv att 2012 är året som är mitt. Med fokus på mig. Nu ska jag bevisa det också, för mig själv. Omprioriteringar måste göras.

Nu. Nu tar jag ett nytt steg mot friheten.

Kan jag börja älska mig själv, så kan jag LÄTT övervinna hetsätningen.

Jag är stark!

 


2012-03-20
17:59:43

Veckomål vecka 12

Veckomål denna vecka:

- 60 min joggning

- 100 st armhävningar

- 100 st situps

- 15 min plankan

- Maxtesta något

 

Kommentar:

Nu kör vi, påt igen bara!

Nu ska här tränas, en riktig utmaning blir det denna vecka!

 


2012-03-19
21:18:07

Veckans träning v 11

Vecka 11

Måndag

30 min promenad

20 min promenad

45 min intervall på löpband

Tisdag

Vila

Onsdag

35 min intervall på löpband (1 min springa -2 min gå osv)

25 min promenad

Torsdag

Vila

Fredag

40 min intervall på löpband (1 min springa, 2 min gå osv)

Lördag

30 min promenad

40 min promenad

Söndag

30 min promenad

 

 

Veckomål denna vecka:

- 3/3 jogga

- 100/100 armhävningar

- 11/15 min plankan

- 0/3 simning

- 7/7 meditera

 

Kommentar:

Fasen va bra jag är! Så jäkla stolt över mig själv! Ord är överflödiga! Dessutom är detta gjort under lingonveckan. Så härligt. Underbart. Blir pepp och längtar till att klara av denna vecka ännu bättre än vecka 11.


2012-03-18
22:02:55

Hemligheten

Hemligheten bakom att inte vara så viktfixerad...har jag ännu inte kommit på, som ni kanske förstår av mitt återkommande på denna blogg.

Däremot så gör jag nu allt för att skingra tankarna från mat och vikt. Försöker att hitta på andra saker för att återfå kontrollen över mitt liv, så att inte vikten kontrollerar mitt liv. Eller att ätstörningen kontrollerar mitt liv. Mycket handlar således om kontroll.

I alla fall. Idag har jag lyckats gå på vintermarknad. Och bland annat inhandlat strumpor, närmare 14 par (!)... (vad jag nu ska med så många strumpor till förstår jag inte riktigt själv)

Jag har också förälskat mig i sameslöjd, vilket också fanns en hel del på marknaden. Köpte därför denna fina kapsylöppnare (present till morfar) samt ett par nyckelringar. Me like it!

Jag försöker också byta fokus. Från vikt till mer resultat på mina träningsmål 2012. Jag vet jag har sagt det tidigare, men jag måste också påminna mig själv i skrift. Då och då. För att både hjärna och hjärta ska följa med mig. Jag insåg idag...att jag har spenderat större delen av mitt liv med att fixera kring mat. Är inte det hemskt så säg?

Vart tog livsglädjen slut? När började dessa fixeringar?

Kanske behöver jag mera hjälp än vad jag tidigare trott.

Tills jag kommit på en bättre lösning så är i alla fall fokus att må bra och att börja återta kontrollen på mitt liv.

Inte låta maten styra. Jag ska tillåta mig själv att älska mig. Att ha kul.

 

Nu jäklar!

 


2012-03-18
11:52:02

Det du inte såg

Insåg just att jag har snittat 3 böcker/månad 2012. Vilket bokår, massor av bra böcker har jag läst och här kommer ännu en!

"Patrik Sjöberg är en av Sveriges mest kända och framgångsrika idrottsmän genom tiderna. Men bakom den hårda fasaden vilar ett mörker. Först nu är Patrik redo att dela med sig.
1987 hoppade höjdhopparen Patrik Sjöberg 2,42 på DN-galan i Stockholm. Detta gjorde honom till innehavare av världsrekordet i höjdhopp. Fortfarande är han världens näst bäste höjdhoppare genom tiderna."

Det här är helt klart en bok värd att läsas. Jag å sambon har lyssnat på denna ljudbok och det fick oss båda att ändra syn på Patrik samtidigt som det var en mycket god underhållning. Sättet boken va skriven på, tempot, var något som tilltalade både mig och min sambo.

Jakob Eklund är snubben som läser boken. Då jag är ett fan av Jakob så känns boken ännu mera Patrik, på något sätt. Jakob är ju lite av skådespelarnas Patrik, på något sätt. Med den där kaxiga attityden och den härliga rösten...Den här boken borde kanske lyssnas på, just bara för att Jakob gör ett sjuhelsike jobb med att läsa upp den!

 

 


2012-03-17
14:26:20

Älskar våren
Trots att det är lingonvecka och jag har sötsug som heter duga...samt att jag tycker massa synd om mig själv för att jag har så ont, hinner jag faktiskt med sådana saker som förgyller livet lite granna. Till exempel som att gå ut med hund och sambo på promenad och bara njuta av solen och den kommande våren...


2012-03-17
13:01:37

Godis?
Är det någon av er som läser min blogg som också har hund?
Min grabb här hemma är trött på vanliga frolics som godis...är det någon som har något bra godis-tips?
Tycker liksom att det verkar tråkigt för hunden att bara få samma hela tiden, samtidigt som min fantasi inte är den bästa, han får i bland blodpuddingsbitar också som godis när vi tränar...men inget annat som vanligt "promenad"-godis. Någon som har bra tips?

Hm...måste säga att det här med att vägra vågen är rätt skönt faktiskt. På ett sätt. Har lite mer fokus på annat i mitt liv just nu än bara mat...mat mat..mat..typ! Känner mig stolt över mig själv, men har samtidigt lätt panik över att jag inte vet hur det går med vikten. Känns dock lättare att motionera nu när jag mer har hälsan i fokus!

Kanske sitter allt ändå i huvudet?


2012-03-16
20:01:01

Intervall-träning

Idag har jag ännu en gång utfört ett intervall-pass. Hittade ett 8 veckors program för nybörjare. Tänkte att det va något jag måste testa. Tanken är att man efter avslutat program ska orka springa 30 min i sträck, vilket passar mig utmärkt då det är ett av mina träningsmål med 2012.

Jag måste säga att detta med "barfotalöpning" tilltalar mig.

Jag förstår inte alls de motargument som jag fick höra av vissa personer när jag funderade på att köpa mina fivefingersskor. Nu har jag ju testat ett bra tag att både gå och jogga i dem..å jobba i dem också för den delen!

Å det är bara så att jag kan konstatera att jag är kär. Så är det!

Jag fullkomligt älskar mina skor, så mycket att jag nu funderar på att köpa mig ett par till som jag kan ha ute också, sen..när det blir sommar! Åh, det skulle vara roligt det, att jogga ute! Det har jag aldrig gjort. Det vore faktiskt ett bra delmål! Att våga ta mig ut och jogga!

För er som är lite större (på bredden) och som också läser detta, hur gör ni för att peppa er att visa er ute när ni motionerar? (Ni andra också!)

Själv tycker jag det är jättesvårt...


2012-03-15
20:10:52

Nytt tillskott i orkidéfamiljen

Har ni sett vilken tuff brudorkidé!

Det är det senaste tillskottet som kommit hem till min orkidéfamilj.

Köpte den till mig själv för att peppa mig lite granna.

Blir så glad av att se dessa små knoppar blomma ut till så fina spräckliga blommor!

Vackert va?

Jag fyller år i maj, önskar mig då en gul orkidé. Det är något jag saknar i min lilla familj.

 


2012-03-14
21:40:05

Hur tänkte jag där?

Ja, just det! Hur tänkte jag där? När jag satte upp veckans mål? Jag kan inte bada! Inte denna veckan. Min mage är sperstor nu också. Uppsvälld som tusan. HUR tänkte jag när jag mätte mig igår? Vad hände i hjärnkontoret? Förmodligen inte så mycket....

I alla fall. Ni som "känner" mig, vet ju att denna vecka är en liten "speciell" vecka för mig. Jag faller nästan alltid dit på onyttighere och överätning och fusk i eventuella diet- och motionsplaner.

INTE denna gång. Idag har jag kännt mig deppig och värdelös. Arg och ledsen varvat med lycka. Ett virrvarr.

Jag bestämde mig för att unna mig själv något...jag har ju en tendens att tycka synd om mig och då behövs det att jag skämmer bort mig själv lite extra...

Det blev en tripp på stadens olika sportaffärer. Blev dock förskräckt när jag såg att det billigaste träningslinnet låg rnt 300 kr, vilket inte passar min plånbok..då jag är ensam försörjare här hemma till två vuxna och en hund. Men gick sedan till kappahl och hittade linne i deras egen kollektion av träningskläder (!), visste inte ens att de hade en...om jag ska vara ärlig. I alla fall så kostade detta träningslinne 99 kr, vilket passade lite bättre. Det blev också nya träningsbyxor (199 kr) och en träningströja (149 kr) i samma materiel som linnet. Tyvärr var allt svart, hade föredragit någon starkare färg, men det kanske inte finns till så stora brudar som en själv?

Kanske vore ett bra tips på delmåls present? Färgglada träningskläder?

Har invigt träningsbyxa och linne idag, körde intervallträning på löpbandet och linnet va exakt så som jag velat ha. Riktigt tunnt och luftigt och fräscht på något sätt. Tidigare har jag tränat i vanlig tshirt...men tyckt att det vart lite äckligt då jag svettas som en gnu när jag springer! Men jag besegrade i alla fall dagens kamp mot lingonen..och ser fram emot morgondagen! Det kommer bli mer löpning i veckan då jag hoppar över simningen...

 

På återlöpande!

 


2012-03-13
21:54:03

Mätning
(120313)
Nuvarande storlekt i cm (tidigare)
Arm:  37 cm ( +3 cm)
Under brösten: 100 cm (-1 cm)
Navel: 109 cm ( oförändrat)
Rumpa: 130 cm (oför)
Lår: 75 cm (oför)

Kommentar:
Kan det vara möjligt? Har mina armar lagt på sig 3 cm på två månader? Är det ens möjligt? Hur kommer det sig?
Å under bröstena så har det minskat en centimeter, det är ju bra. Jag lägger inte så stor vikt vid detta med mätning, som ni märker så går det ju ett antal veckor (månader) mellan varje tillfälle då jag mäter mig. Men, i alla fall.
Tycker att det skulle vara en bra motivationskälla.
Men nu känns det varken till eller från.
Känner mig taggad till att uppnå veckans mål. Thats it for 2day.


2012-03-12
23:04:46

Veckomål: vecka 11

Veckomål denna vecka:

- 3 pass joggning

- 100 st armhävningar

- 15 min plankan

- 3 simning

- 7 meditera

 

Kommentar:

Nu jäklar! This is it! Denna vecka så ska jag få full pott! Allt annat är oacceptabelt!

 

 


2012-03-12
20:28:56

Veckans träning v 10

Vecka 10

Måndag

30 min promenad

Tisdag

30 min promenad

Onsdag

40 min stavgång

Torsdag

25 min promenad

60 min promenad

Fredag

25 min promenad

Lördag

30 min promenad

20 min promenad

Söndag

60 min promenad

 


Veckomål v 10:

- Räkna kalorier varje dag

- 60/100 armhävningar

- 2/15 min plankan

- 0/3 simning

- 3/7 meditera

 

Kommentar:

Asså, jag måste ändå säga att jag är nöjd. Inte så att det är en perfekt vecka direkt, men det var aktivitet varje dag. Det måste jag ändå vara stolt över. Jag känner fortfarande att jag mentalt har vissa spärrar att komma över, just nu är det VÄLDIGT svårt att motivera mig själv till att ens resa mig upp från sängen. Känner att dumma tankar börjar cirkulera i min hjärna och allt handlar om hetsätning, mat, godis, vikt osv. Blir irriterad på denna fixering, kan komma på mig själv att efter tio minuter har gått sedan jag senast intog en måltid sitta och fantisera om nästa. Jag blir ledsen över detta. Men samtidigt är jag stolt att jag är medveten om det. Förra veckan klarade jag inte någon av mina mål. Jag var på väg, men det gick inte helt…så därför tänker jag låta vissa mål stå kvar till denna vecka, och nu ska jag klara det! Återigen, måste jag påminna mig själv om att det är bara att fokusera och agera som gäller. Jag kan inte vänta på att bli fri från min ätstörning, jag måste agera. Och det NU, inga ursäkter. Jag låter nog pepp just nu, tyvärr varar det inte så länge ;) Men jag försöker att intala mig själv att det inte är så svårt. Det är bara att bestämma sig…

 

 


2012-03-11
23:22:48

Rättelse
Mitt största fan, min älskade mamma, som följer denna blogg i vått och torrt har påpekat att jag skrev fel. Det var naturligtvis inte mammas dietist som tipsade om den mentalaträningen som jag skrev om i tidigare. Det var min mamma! Så smart hon är, vilken klippa! :D


2012-03-11
13:14:40

Dietist-tips

Mitt största hinder.

Chokladbollen. Åh, så liten, så söt. Så underbar.

Men ack så farlig, har märkt att min kropp numera reagerar direkt, men ont i magen.

Vilket är perfekt. Kanske lär jag mig då äntligen att det är dåligt för mig att äta chokladbollar.

Har jag sagt att min mamma går hos en dietist?

I alla fall så har min mamma fått tipset om att köpa hem det hon gillar mest av allt, som inte är nyttigt det vill säga. Ställa det på en tallrikt och ha det i kylskåpet, som en slags mentalträning. Att se det varje gång man öppnar kylskåpet. Och målet är att den ska stå där inne tills den möglar och tills den inte längre "stör" dig.

Först när jag hörde om detta så tyckte jag att det var vansinnigt. Varför ska man utsätta sig själv för det man tycker om och saknar? Kommer man inte bli mer och mer sugen då?

Nu har jag haft några veckor att processa detta, och jag har hakat på utmaningen.

Jag köpte mig själv en chokladboll. Tog bort plasten och la den på en tallrik i kylen. Så.

Jag har ännu inte ätit den, varje dag är en vinst och en ständig påminnelse om att det där är inte jag. Det är inte bra, jag ska unna mig själv och min kropp bra saker. Ingen mer skit.

Så nu har den börjat. Kampen mot chokladbollen!

Tror att detta kommer kännas som en stor vinst när den börjar mögla och jag verkligen har klarat av det!

Jag vet att jag är stark. Detta kommer bli bra! Jag klarar det!


2012-03-10
10:21:20

Hur går det? (söker mentalsupport)
Jodå, tackar som frågar. Jag äter "vanlig" mat. Fortfarande försöker jag undvika kolhydrater. Motionsmässigt så är det bara promenader som gäller denna vecka. Känner mig lite krasslig och vågar liksom inte ta ut mig helt...
I övrigt så har jag också slarvat med att räkna kalorier. Känner ingen ork till det längre. Har börjat ifrågasätta mig själv mycket mera, mina motiv till varför jag gör detta och så. Vågen är fortfarande gömd. Hade en panikkänsla igår över att jag inte vägt mig på "länge", så försökte leta efter den..jag vet, det är pinsamt...Hittade den dock inte, vilket jag tror var mycket bra för mig.

I morse klev jag upp 6:13, när hunden ville gå ut. Vi gick på en kort morgonpromenad och jag började fundera kring hur mina vanor har ändrats det senaste månaderna. Jag har så mycket att vara stolt över, men ändå tycks det på något vis glömmas bort i min lilla viktfixerade hjärna.

Till att börja med så äter jag numera en bra frukost. Den består inte längre av BARA bröd. Nejdå, det är ägg, fil/yoghurt, gröt, kvarg. Visst äter jag fortfarande bröd, men inte bara, och inte så mycket som för kanske fem månader sedan.

Jag motionerar mera och jag gillar det faktiskt. Jag har måhända inte gått ner så mycket i vikt, men jag har inte heller gått upp i vikt! Jag tror att vi människor har en tendens att alltid se det negativa framför det positiva. Jag försöker att ändra mitt eget synsätt. Jag hoppas att vikten börjar "ramla" av i takt med att min hjärna börjar uppskatta vilka förändringar som sker i övrigt. Kanske skapar min kaloriräkning bara ytterligare press och stress, jag vet inte. Men faktum är att jag normalt tycker att det är kul, träna och äta god och nyttig mat, det är kul...när jag börjar räkna kalorier känns det som om jag gör det för någon annans skull. För att det är ett måste. Jag tror att jag måste hitta min egen väg. Även om det verkar ta en lååång tid. Maten är det stora hindret i allt detta, det vet jag. Men jag ser ljust på framtiden, det löser sig. Nu måste bara min hjärna följa med i utvecklingen, ingen mer känsloätning. Hetsätningen har jag fortfarande klarat mig utan (hela detta året, wuhuu!) men nu är det känsloätning som måste upphöra. Nästa monster at besegra!

Jag är en tävlingsmänniska och jag har rannsakat mig själv denna vecka. Jag tror att jag behöver mera stöd. Mentalsupport. Jag behöver också någon att tävla med, inte emot. Så nu letar jag med ljus och lykta på någon som vill göra detta med mig. Jag trodde tidigare att jag funnit en själsfrände online, men det blev liksom inte så mycket mera sedan...

Så för er som behöver lite extra support, vill ni ha mig, så har ni mig! Jag är gärna ditt mentala stöd när livet känns tufft, om du vill vara mitt!

2012-03-08
20:36:14

Påsklovet
Jag ser fram emot årets påsk. Då ska jag ta påsklov. Jag ska inte bara ta påsklov, jag ska åka utomlands också. Tillsammans med mamma, pappa och sambo! Gissa vart vi ska?

Wuhu! Vi ska till Amsterdam, yes, det är sant!

Längtar efter att få se något nytt, något spännande.

Har en dröm om att besöka alla huvudstäder i hela Europa. Såå spännande. Är ju trots allt bara 25 år, och har redan avverkat en del städer ;)


2012-03-08
10:51:28

Bestämt migNu har jag bestämt mig. Jag ska delta i Fitnessfighten. Eller Kick Starten, jag vet inte än.
Men något av dem. Är så trött på att inte få resultat som kan motivera mig till att komma vidare.
Nu är det inget mera snack, nu är det bara att göra!

Flera som ska vara med?
Behöver all support jag kan få, vore roligt om flera hakade på som man känner...!
En tjockiskollega till mig ska också vara med ;)
Så nu finns det inga ursäkter att skylla på min storlek eller så!

På återseende!


2012-03-06
19:07:41

MålbildsfokuseringSå. Jag har ju tidigare berättat om min bror, va? Vi som inte har den bästa relationen, men som arbetar på det. Han som är en före detta tjockis och numera PT och kostrådgivare och som tränar och hjälper tjockisar att leva ett sundare liv. Han som är såå snuskigt smart att det ibland är irriterande. Han frågade mig vad jag egentligen vill med detta. Vad är det jag vill? Som vanligt hade jag uttryckt en frustration över att jag står still på vågen, att jag vill att det ska hända saker så att jag kan känna mer motivation. Det är motigt just nu, det kan jag inte förneka...hur mycket jag än vill vara positiv!

Han sa i alla fall att om jag inte har en klar målbild, så är det jättesvårt att hålla fokus. Om jag väl har en tydlig och tillräckligt bra målbild för mitt inre så kommer resten av sig själv, menade han. Eller det var så jag tolkade honom. Han menade att jag kan så pass mycket om kost och motion att jag lurar mig själv. Att allt sitter i huvudet, vad det nu innebär. Så...därför tänkte jag överrösa mig själv (och er!) med en massa bilder....Jag har nämligen svårt att se saker för "mitt inre" eller så...jag måste se det, svart på vitt, för att det ska kännas mer verkligt...Just nu; vill jag gå ner i vikt av flera orsaker. Kanske är det också det som är problemet? Att ingen anledning i sin ensamhet är tillräckligt stark...att det är flera saker?

Jag vill få barn, jag vill bli gravid, bilda familj...jag vill kunna känna mig trygg och bekväm i min kropp när jag är naken. Jag vill få plats i en biostol, när jag går på bio! Jag vill, jag vill!
Det är så mycket jag vill. Jag vill kunna gå in i en vanlig klädaffär och veta att det finns byxor där som passar mig, jag vill känna att min kropp är stark. Jag vill kunna gå i en backe utan att vara rädd för att mina knän ska pajja! Jag vill kunna säga att jag kan jogga i mer än 30 minter i sträck. Jag vill känna mig stark, pigg och levande! Jag vill kunna gå på promenader med hunden utan att det ska kännas som en uppoffring och ett straff, jag vill känna glädjen i att röra på mig. Jag vill vara stark. Jag vill älska min kropp och mitt yttre så som jag gör med mitt inre. Jag vill acceptera och tycka om mitt yttre!2012-03-05
17:36:03

Veckomål v 10

Veckomål denna vecka:

- Räkna kalorier varje dag

- 100 armhävningar

-15 min plankan

- 3 pass simning

-7 pass meditering

 

Kommentar:

Nu ska det tränas! Inga överflödiga kommentarer behövs.

Nu ska jag laga mat, sedan träna och titta på Glee. Det har vart en härligt underbar helg...ska försöka behålla känslan hela veckan. Nu är det dessutom sportlov för kidsen också, vilket betyder inte så mycket jobb på jobbet!


2012-03-04
22:22:35

Veckans träning v 9

Vecka 9

Måndag

30 min stavgång

25 min promenad

Tisdag

Maxtest:

armhävningar (10 st), joggning (15 min), plankan (1 min 30 sek)

60 min promenad

2x20 min promenad

Onsdag

2x25 min promenad

Torsdag

Vila

Fredag

Vila

Lördag

60 min promenad

Söndag

60 min promenad

 

Kommentar:

Tycker veckan i träningsväg har varit bra. Speciellt stolt är jag över maxtesten. Har bestämt mig för att försöka öka på plankan-tiden och satsar på att maxtesta den om ca två veckor igen. Tror att det kan vara just det träningsmålet som jag uppnår först. Nu är det maxa som gäller. I övrigt så känner jag mig just nu lite out of focus. Skulle vara så glad om jag kunde loosa lite mer i vikt för att få upp motivationen. Men...nu måste jag hitta den på andra sätt. Och det ska jag göra. Jag har som sagt gömt vågen, eller min sambo har gömt vågen. Han har också lovat dyrt och heligt att inte ta fram den under några omständigheter, förens sista mars. Spännande ;)

Som min kära handledare på jobbet säger: vi människor har en tendens att fortsätta att pröva samma saker, även när vi märker att det inte fungerar. För att det ska fungera måste vi därför prova något nytt.

Bra sagt!


2012-03-04
10:48:53

Hundträning

I dag är det söndag. Det betyder hundträning. Ska bli riktigt kul, har haft ett litet längre uppehåll n i vintras.

Men nu kommer våren.

Mer träning.


2012-03-03
23:07:53

Unnar mig själv...
Idag unnar jag mig själv en ny hårfärg! Wuhu!
Har klippt av mig nästan hälften av håret i torsdags...idag färgade jag det brunt också! *kärlek*
Blev riktigt fint.
Har tidigare haft rött, men då utväxten inte va den mest sexiga, så blev det dags att färga om allt!


2012-03-03
17:01:19

Långpromenad

Idag har det varit ett så underbart väder att vi passade på att gå långpromenad. Det finns många vackra vyer här uppe i norr. Kanske något som lokalbefolkningen tar för givet. Men en sörlänning som en själv, glömmer inte kameran när det är så fint ute! Samson och sambon njöt också! Samson-skiten sprang så mycket att han nästan somnade i trappuppgången när vi var på väg upp mot vår lägenhet. Hehe. Så kan det bli! Snart är det vår och isen smälter i älven, sååå mysigt!

Annars händer det inte så mycket här uppe i norrland. Familjens ZtorZillen tar det rätt lugnt, ser på film och städar omvartannat. Ska färga håret senare idag också! På återseende!

 


2012-03-02
21:02:40

Vägning v 9

Vägning:

105,0 kg (11-12-02)
103,3 kg (11-12-16)
103,2 kg (11-12-22)
103,8 kg (12-01-02)
103,2 kg (12-01-09)
102,8 kg (12-01-16)
103,0 kg (12-01-23)
103,0 kg (12-02-03)
103,0 kg (12-02-10)
103,0 kg (12-02-17)
103,1 kg (12-02-24)
103,1 kg (12-03-02)


Kommentar:
Våga vägra vågen! Jag har ingen lust att deppa mer över detta med min viktplatå. Det är så jag väljer att se det, som en tillfällig motstånd på vägen. Nu tänker inte jag väga mig mera i mars. Så är det. Blir bara så jäkla less av att det inte händer något. Jag räknar kalorier, och ligger på ett underskott med 520-550 kalorier varje dag. Inget händer på vågen. Jag är tacksam över att jag märker skillnad på andra sätt, så som mina maxtest. Men nu är jag trött på att vara ett "offer", jag är trött på att det inte händer något. Varför ska det vara så svår? Jag äter vanlig mat! Dricker mycket vatten, ingen alkohol, ingen läsk, ingen saft...knappt något bröd, inga sötsaker, inget extra socker, undviker helfabrikat...Äter renmat...så att säga...vad är det för fel? Blir gråtfärdig samtidigt som jag vill vara stark. Jag vill att det inte ska vara det som är fokus. Jag vill ha fokus på att minska i omkrets.
Jag vill, jag vill.
Jag vill så gärna. Jag mediterar nästan varje dag, är inte stressad och känner att jag mår bra.
Unnar min kropp lite extra lyx med body scrub, ansiktsmask, nagellack och ny frisyr.
Jag är glad för den positiva utveckling som sker inom mig.
Jag är mycket lycklig över att jag idag har fått uppleva något unikt.
Jag har vid ett 20-tal tillfällen i dag blivit kallad "snygg i håret" och fått mycket komplimanger. Det gör mig glad, har aldrig tidigare upplevt det så påtagligt.
Jag ger inte upp.
Men jag kan inte ljuga för er och säga att vikten inte spelar någon roll..Inte när jag bär på ca 50 kilos övervikt. Inte när det inte händer något.
Jag kommer fortsätta att väga och mäta och räkna det jag äter, men jag kommer inte att väga mig något mera i mars. Min sambo har gömt vågen, han säger att min platå stigit mig åt huvudet. Jag kan hålla med.


2012-03-01
20:08:33

Nätverk
Idag och i morgon är jag på fortsättnings utbildning i systemteori. Jag vet inte, det känns som om det är mycket upprepningar, men så är det kanske. Känns också som om det är en "fluga" och något som råkar vara populärt just nu. I alla fall så har ju lönen så fint infunnit sig på mitt konto.

Så idag på lunchen passade jag på att äta thaimat tillsammans med några kollegor. Kände en stor ångest efteråt, att jag tillåtit mig själv att äta buffé och att jag ätit så mycket onyttigt. Och att jag inte kunde räkna ut exakt hur mycket kalorier det blev sen också...hmh...


På utbildningen fick vi idag göra så kallade nätverkskartor. Har ni gjort det någon gång? Tanken är ju att våra klienter ska få göra sådana sedan, men att det nu var viktigt att vi själva testade först. Tänk dig en cirkel. Dela den i fyra lika stora delar. En del representerar din familj, den andra din släkt, den tredje dina vänner och den fjärde arbete/fritid/övrigt. Sedan ska du tänka dig själv att du är i mitten som en liten punkt....
Sedan för varje "tårtbit" ska du sedan placera in folk under den kategorin i förhållande till hur nära de står dig... Förstår ni?

 

Jag började fylla i denna "karta" över mitt eget liv...och insåg som en blixt från klar himmel att jag fan inte har några som jag betraktar som vänner! Visst har jag vissa onlinevänner, å bekanta genom jobbet men liksom ingen som jag ex tränar med eller som jag går å fikar med...rätt sorgligt, insåg jag. Men å andra sidan är jag en rätt privat person. Tja..kanske borde jag göra något åt detta...kanske borde ta tag i "livet" liksom....hm...2012-03-01
19:32:41

Allt fler barn i slum och fattigdom när städer växer

Den traditionella bilden av fattigdom har tidigare ofta hämtats från en lantlig miljö. En ny rapport från UNICEF visar att det växande antal barn som lever i städernas slumområden hör till de allra mest utsatta och missgynnade.  De är berövade de allra mest grundläggande rättigheterna när det gäller hälsa, utbildning och utveckling.

När städerna växer glöms barnen bort, och allt fler tvingas bo i fattiga slumområden utan sjukvård eller skola. Hundratals miljoner barn lever på detta sätt idag.

Jag stödjer UNICEF genom att vara ”Bloggare för varenda unge”. Genom att publicera detta bidrar jag till att förändra utsikterna för dessa barn. Hjälp mig genom att gilla och sprida detta inlägg. Har du en egen blogg? Bli bloggare ”För varenda unge” här:  http://unicef.se/sprid-budskapet/bli-bloggare-for-varenda-unge och lägg upp detta inlägg du också!

UNICEF arbetar för att förbättra livet för barn som får sina rättigheter kränkta varje dag.  De arbetar tillsammans med myndigheterna för att bland annat stärka hälsovårdssystem, bygga ut skolväsendet, sociala skyddssystem och förhindra att barn hamnar på gatan eller i tvångsarbete.

Läs mer på UNICEFs hemsida: http://unicef.se/nyheter/allt-fler-barn-i-slum-och-fattigdom