ZtorZillen

2013-04-29
22:19:38

working...

2013-04-27
21:46:52

Dag 176
Min mamma och mormor har ett gemensamt problem. Eller de delar ett problem. De vill båda flytta till lägenhet, fast deras män vill bo kvar i deras respektive hus. De har nu, både mamma och mormor, fått för sig att de ska rensa hemma. De ska rensa HELA huset. Någon stans här kom jag emellan.
 
Vet inte riktigt...men råkade säga att jag kan jojna dem och stå på loppis. Vi kan göra det tillsammans, sa jag. Ja, va bra! Så långt, helt okej. Idag var mormor hundvakt till Herr Samson. Detta resulterade i att jag och sambo "var tvungna" att kolla i hennes källare, där hon hade plockat ihop "lite" saker som hon ville sälja på loppis och om vi var intresserade kunde vi ta något innan själva loppisen.
Sagt och gjort. Jag var inställd på "här måste jag säga nejtack, ett par tusen gånger..annars kommer jag få ytterligare en uppsättning av kaffe-serviser, bestick och krukor med mig hem". MEN..jag saknar en fin duk till vårt stora bord hemma..och mormor ÄLSKAR dukar, hon har massor av fina, så det kan jag tänka mig sa jag...jag vill också ha ett kakfat i glas, sedan räcker det. Trodde jag, ja!
 
 
Nejdå...vi kom hem med diverse onödiga och nödiga saker som jag aldrig trott att vi behövt...hm...men..det som var kul var att vi fick en spikmatta! Jag har alltid varit nyfiken på spikmattor och eftersom sambo har kronisk ryggvärk så är jag lite nyfiken på om det kan hjälpa honom.
 
 
 
Provade den i 20 minuter...och nu känns det som om jag har liniment på hela ryggen. Varm och go. Passade på att meditera när jag låg på den. Inte dumt alls.
Någon som har erfarenhet av spikmatta?

2013-04-26
20:14:07

Dag 175
Så...jag var hos tandis idag. Med min gråa tand. NEJ, det har inte med kosten att göra...isådant fall så borde alla tänder ha påverkats, så det var det alltså inte! Tanden är inte död. Den är inte inflammerad och verkade vara frisk på alla sätt och vis utom att den var just grå...
Så det som händer nu är att jag har fått en ny tid om två veckor. Då ska den röntgas igen...om det inte syns något på plåtarna då så ska de hjälpa mig att bleka tanden i alla fall...så det är ju alltid något...jag vill inte ha en grå tand när resten är TYP vita...nu är de ju missfärgade också, eftersom jag dricker så mycket te...men men...
Har försökt gå över mer och mer till grönt te och dricker då även utan mjölk (tack vare Itrim..).
Jag behöver inte de extra kalorierna som finns i mjölken.
 
Idag har jag varit inne i storstaden på International Street market.
Jag åt då en känguru-burgare och sambon åt kamel-burgare.
Samson den skiten, åt upp två av pappas ostar, som han snodde till sig när pappa placerat sin kasse på marken..
Ja, man får inte vara dum.
2 stycken franska fin-ostar gick snabbt ner i en hungrig hunds mage!
 
På återseende!

2013-04-26
19:52:55

Gårdagens träning
Intervallträning- jogg-gå. Fybubblan va svettig jag blev!
Hade ingen lust alls att träna. Har kommit in i en "jag-vill-inte"-period.
Men...det finns ändå en slags gnista kvar. Jag behöver ett mål med min träning...
 
Men det var skönt att springa igen efter några dagars uppehåll på grund av halsont...!
Härligt! 35 minuter av träning och det var härligt!
Det är bara å jogga på då!

2013-04-26
05:05:00

Evas bok
 
"En av hennes söner har just dödat den andre, Eva är förblindad av ilska och sorg.
För att förstå vad som egentligen hände följer hon sina egna spår bakåt. Hon vandrar tillbaka till paradiset."
 
Det var länge sedan jag skrev om någon bok...detta är den senaste i raden av böcker som jag lyssnat på.
Faktiskt imponerade den på mig. Den är lite äldre, så de flesta har väl läst den antar jag..i alla fall enligt det jag läst på nätet innan jag började lyssna på denna.
Denna handlar i alla fall om Eva. Ni vet, Adams fru.
Rätt rolig och intressant tvist på Bibel-karaktärernas leverne. Sorglig också.
Jag gillade den i alla fall. Jag har förstått att Marianne har skrivit om flera böcker om personer kända från Bibeln.
Så nu ska jag snart läsa eller lyssna på flera böcker i denna serie.
Med andra ord; en bok jag varmt rekommenderar. Lite annorlunda tolkningar och lite spännande så där!

2013-04-25
22:01:00

4%

2013-04-25
19:55:00

Det var länge sedan..
 
Det var länge sedan jag delade med mig av mina fotografier från mina promenader med Samson...
det får vi råda bot på!

2013-04-25
18:53:05

Dag 174
Klockan är nu 18:32. Så här dags, igår, sov jag. Därav min uteblivna rapport om gårdagen.
 
Dagens tema är kroppsnoja. Eller inte så mycket kroppsnoja...men frågeställningen; "Är det tabu att vara stolt över sin kropp?".
 
På torsdagar har vi mys-fika på jobbet. Det är roterande schema och någon tar med sig fika. Så kan man säga. Oftast är det mackor (av varierad storlek/smak/hemmabakat eller ej..osv), smör, ost, skinka, paprika å gurka. Sedan något sött till det; kakor, bullar, muffins, tårta...något sådant. Där sitter jag oftast och dricker mitt vatten och äter gurka..eller en shake eller så. Det stör mig inte speciellt även om det kan anas en viss matavundsjuka insmort i texten...hm..mhm...jaja..
 
I alla fall. Idag kom vi in på det här med att gå ner i vikt. Som ofta kommer upp numera då det inte längre är ett tabu...vilket jag kunde uppleva att det var innan. I alla fall. Så säger en kollega att hon är så missnöjd med sin vikt, men att hon trivs i sin kropp. Det är intressant, för att jag på senare tid verkligen har kännt samma sak...jag är liksom nöjd med hur jag ser ut, jag har inte ont, jag mår bra, men vikten stör mig..det är som en ekorre sitter och gnager på något inuti mig...sakta sakta, gnags det bort och det känns som om något saknas..(vikten! hade jag vägt mindre, hade ekorren kunnat hoppa vidare till sin gran..liksom). Hon sa det också, min kollega. Att det hade varit lättare att motivera sig själv om hon haft ont någonstans eller om hon mått dåligt över vikten, nu bara STÖR den henne. Det är liksom mer kosmetiskt.
 
Vidare kom vi in på det här med skönhetsideal och hur vi uppfattar oss själva. Det var mycket intressant. Jag ser på henne med helt andra ögon...hon är kurvig, vacker...ler alltid och jag blir glad av att hon alltid har färgglada kläder på sig. Men hon själv säger att hon känner sig gammal (hon är ca 35 år), att hon är tjock och ser ut som en klump som försöker klä sig fint...
 
Så sorgligt. Jag sa det också till henne. Att hon inspirerar mig..att jag vill klä mig mer fint och kvinnligt för att jag ser på henne och inspireras..även om man är stor kan man vara feminin...hon ville inte lyssna.
Det var flera som delade sina nojor. Det jag blev fundersam på var om det är så att alla går runt och är missnöjda med sina kroppar/vikt...eller om det är så att vi lär oss när vi växer upp att det är tabu att vara stolt och nöjd över sin egen kropp...
 
När jag tänker efter så har jag nog aldrig själv, under min uppväxt, hört någon kvinna säga något positivt om sin egen kropp. Bara om andras. Samt den där floskeln som alla slänger ur sig "Du ska vara nöjd med din kropp, alla är unika, du är vacker som du är". Du ja! DU ska vara nöjd. DU är vacker som du är. Men jag då?
JAG då? Är inte jag vacker? Är det svårt att säga det om sig själv? Har vi lärt oss att inte tycka om oss själva, rent utseendemässigt?
 
Jag tror att den här resan med Itrim..har lärt mig att omvärdera mig själv. Samtalen med min coach T, har fått mig att fundera kring vad som är viktigt. Är det viktigast att gå ner i vikt eller att må bra? Det är så självklart svar, men ändå inte...Jag mår bra. Det gör jag verkligen. Men jag tror att jag kan må bättre, därför strävar jag efter en större viktminskning. Men är det inte sorgligt detta, eller hur? Ska man inte få vara stolt och nöjd och bara trivas i sin egen kropp? Jag undrar just hur många timmar, dagar, veckor, månader...år av ens liv som vi lägger ner på att räkna kalorier och späka våra kroppar, bli arga på vågen, jojo-banta, svälta...? Tror att det är alldeles för mycket tid. Tid som vi kunnat ägna åt andra saker...som att njuta av social gemenskap..en långpromenad en solig dag, en skidtur med hunden, ett par timmar i grönsakslandet...hm...
 
Fundera på det ett tag..

2013-04-23
20:43:10

Dag 172
 
Promenerande står på schemat idag. Samson och jag är ensamma hemma. Jag var idag åter på jobbet, efter att under gårdagen vara sjukskriven. Pysslat lite med mina plantor...är jätteglad över att det tar sig. Tro det eller ej, men det skänker glädje och liksom ro i kroppen, på något obeskrivligt sätt. Kanske är det detta jag ska ägna mer fritid åt? Att så...? Jag är lite nyfiken på att sätta bonsai-frön också...men vi får se...kanske ska jag under helgen åka och köpa mig lite fler orkidéer..vi har ju det inte så fett just nu, ekonomiskt...men tror att det skulle vara bra att unna sig en blomma eller två!
Måste köpa mer vitmossa, då mina orkidéer på jobbet mår lite dåligt och behöver omplanteras...då de har fått skrumpna blad..igen! Det är två små orkidéer som egentligen varit nära döden, sedan jag fick dem..för flera år sedan...hm..
Kolla på löken! Det tar sig verkligen!
 

2013-04-23
17:20:19

Facebook (fast positivt)
Jag dissar ju facebook då och då...det är ett sådant där forum som kan provocera mig...ganska lätt faktiskt, speciellt om jag har haft en dålig dag på jobbet.
 
Igår fann jag dock mycket stöd på facebook. Ni vet. Det kändes som om jag plötsligt hade ett gäng med vänner som bara fanns där för mig...att stötta och påminna mig själv. Jag mår bra. Och det glömmer jag lätt. Mest..för att det blir så uppenbart det här med vikten nu när jag regelbundet "måste" väga mig. Jag tänker på träffarna på Itrim. Jag måste konfronteras med vad det är jag gör med min kropp. MEN!
Jag mår bra. Jag mår bra i min kropp. Visst..det hänger lite hud under armarna. Det är fortfarande ett traktordäck runt midjan..som en rockring som är för liten har den bara fastnat där.
Men...mitt ringfinger har smalnat av. Förlovningsringen sitter mer perfekt än någonsin tidigare.
Jag ser mina nyckelben när jag borstar tänderna och tittar mig själv i spegeln. De existerar faktiskt i min kropp också...något jag tidigare genuint har tvivlat på.
 
Mitt halsband, det med ett guldhjärta. Det som jag fick av farmor...för ca 12-13 år sedan...det sitter bra igen..det hänger ner..inte sitter klibbat som en strypsnara runt en fet hals. Nej...det hänger fint..ner..för att inte tala om att jag har en vacker hals...ja, nu är den ju uppsvullen och dan..men den är smalare..fin att se på. Liksom som ett vårtecken. Inte visste jag att man kunde känna sådan stolthet över en hals, men det gör jag. Min hals. Fin.
 
Min kropp generellt...som bär mig varje dag. Som inte värker längre. Som bara kan vara...och njuta.
 
Är det så här hälsa känns?
 
Hur kan jag inte känna glädje över det faktum att jag mår så bra i min egen kropp? Att jag äntligen kan se på min kropp och säga ÄRLIGT; "hej du, va fin du är"!
Vad är vikt i ett sådant samanhang? Varför stirra sig blind på det? Varför?
 
Lyssna mer på min Itrim-coach. Fokusera på hälsa. Det som jag mår bra av. Meditera varje dag. Fokusera på växterna. Gå på promenader med Samson. Njuta. Det ska jag göra.
 
Slänga bort mina känslor av misslyckande. Se det som jag har lyckats med. Titta framåt. En dag i taget. Inte bli upprörd över mina matval. Fokusera på hälsa. Inte vikt. Tänka Itrim-resan som en hälsoresa, inte viktresa.
Ja, så gör jag!

2013-04-22
21:23:30

Kolhydrater
Kan det vara så att kolhydraterna gör mig sjuk? Eller i alla fall mer mottaglig?
Jag är småsjuk nu...som ni kanske förstår..vaknade upp utan en röst...megaont i halsen...vad gör jag då?
Jo, då äter jag typ fyra mackor...! Varför då? Jag tänkte inte, de bara slank ner.
Det gör mig så ledsen. Så besviken på mig själv. Vad är det för fel på mig? Jag vill inte vara med om detta längre!
Jag blir så ledsen. Känns som om jag är värdelös...som om "alla utom jag" kan..de bara kan..
 
 
Varför kan det inte bara vara lätt?
Varför ska det vara så svårt för mig att förstå? Att bara ta tag i detta?
Jag vill ju. Varför kan jag inte bara skärpa mig?
Usch.
Nej..jag vill inte mera...
 

2013-04-22
14:50:00

Take pride...

2013-04-22
13:48:07

Dag 171
En fråga till er som vet:
Påverkas tänderna av att man går ner snabbt i vikt?
En av mina tänder, som ni ser ovan..har helt plötsligt blivit grå...jag ska till tandläkaren akut på fredag..men ändå..
Läskigt, eller hur?
Någon som vet hur munhälsan påverkas av snabb viktnedgång?

2013-04-20
10:37:27

Dag 169
Det dyker upp lite frågor med jämna mellanrum...kring vad det är jag äter just nu...så nu tänkte jag att jag ska förtydliga detta.
Just nu äter jag 2-2. Två Itrim-måltider (måltidsersättning på 200 kcal/vardera) sedan äter jag "vanlig mat" två måltider. Då äter jag i huvudsak protein och grönsaker.
 
Till frukost idag blev det en måltidsersättning av Itrim, i form av deras gröt. TIll den serverade jag mjölk och en nektarin.
 
 
Inser att jag inte kommer nå mitt mål med april...men jag är inte den som är den. Det är bara att sätta nya mål. Så mitt mål nu är att komma till 88,0 kg på min födelsedag den 2 maj. 2 veckor dit! Inte ett omöjligt mål alls!
Nu är det bara att ta sig i kragen och ta tag i vikten igen..inte låta livet styra, utan låta mina drömmar styra...
 
Dagens insikt:
JAG ÄR VÄRD att må bra!

2013-04-18
11:02:45

Dag 167
Jag läste ett intressant inlägg i bloggen 2xlblog.com angående önskan att ha en vän..som går genom samma resa..Jag känner så väl igen den önskan. Jag vill ha en vän som förstår. Någon som har varit med om samma eller som går igenom samma resa just nu. Både i med och motgångar. Den här bloggen hjälper mig mycket. Men jag saknar det där lilla extra. Någon att prata med som förstår.
Någon jag kan berätta för om min matavundsjuka. Någon jag kan dela min önskan att gå ner mer i vikt, någon som kan trösta och peppa, någon jag kan trösta och peppa.
 
 
Jag vet nu...till skillnad för fem månader sedan...att jag är stark nog att klara detta. Att jag kan själv. Att det bara är att bestämma sig. Men det hindrar inte mig från att ha en önskan att inte känna mig så ensam. Det ger visst stöd att gå i gruppen och ha stödsamtalen på Itrim. Men det hade nog kännts bättre om Itrim legat i samma stad där jag bor. Då hade jag kunnat utnyttja det mer. Tränat med några i gruppen, kanske gått ut och gått med en del av dem...jag vet inte. Jag ska försöka hitta någon att motionera med här...
Inga ursäkter mer..!

2013-04-18
09:54:42

Minidrivhus
Jag har fått detta minidrivhus av min mamma å pappa. Tanken är att jag ska sätta lite frön i dessa och driva upp dem för att sedan omplantera dem i små krukor.
 
Vi köpte torvbriketter också för att ytterligare öka chanserna för att det ska ta sig.
Jag har satt tomat-, basilika, oregano, chili och dadlar!
Spännande va?
Nu hoppas jag att det tar sig snart så att jag kan fotografera framstegen.
Mamma satte ruccola...och det har redan tagit sig..!
 
 
 
 
 

2013-04-18
09:44:00

You dont...

2013-04-17
22:16:21

Dag 166
Idag har jag varit på Itrim. Igen. Var där på grupp igår och idag på individuellt samtal. Vikten var rätt deprimerande. Eller egentligen inte...men viktkurvan har TOTALT stannat av. Jag väger, enligt Itrim...89,8 kg.
 
Så är det rätt upp och ner. Eller vad man ska säga. Det härliga är att jag är stolt. Stolt över att det inte är katastrof. Trött på att alla frågar hur det går. På något vis var det lättare att ta motgångar när ingen visste om att man dietade eller när man försökte lägga om motionsvanor...det var då det. Nu vet alla! Jag valde att berätta för alla på jobbet när jag började med Itrim. Jag valde det. Jag tänkte...det är lättare att berätta nu..än att berätta när alla frågor kommer varför jag inte äter varm mat med de andra på lunchen..tja. Det är bra att de vet. Men samtidigt jobbigt.
 
Träffen på Itrim igår handlade om stress. Den fick mig att öppna ögonen och inse hur stressad jag är och hur dåligt jag mår över att ha så kaotiskt på jobbet. Att det är dags att ta en paus, börja lyssna på mig själv igen och ta det lite mer lugnt...fokusera på det som är viktigt.
 
Idag hade jag som sagt samtal med min coach. Jag gillar han. Jag gillar att han inte är så fanatisk och inser att livet går upp och ner och ibland är det en seger i sig att hålla vikten och bara få rutiner att fungera. Så är det för mig just nu...så känns det. Jag äter inte så bra. Eller jag äter två Itrim-måltider om dagen. Dricker ca 1-2 liter vatten om dagen. Stegar ca 8-10 000 steg varje dag. Och motionerar. MEN äter kolhydrater. Det ska jag egentligen inte göra..men jag gör det. Jag vet att det förmodligen är det som gör att jag inte går ner i vikt...men...jag orkar bara inte ta tag i det. Det känns så övermäktigt. Mina mål som vi kom fram till idag:
 
-meditera varje dag
-pyssla mer med mina orkidéer (göra saker som jag tycker är kul)
-gå till jobbet varje dag
-gå ut med hunden
-fortsätta att träna regelbundet
 
Tycker att det känns rimligt. Lite svårt också...men jag kommer klara det!

2013-04-15
20:37:11

Jag mår bra
Jag mår bra nu. I morgon ska jag till Itrim, på gruppmöte. Jag är inte speciellt pepp. Längtar inte alls. Ser inte fram emot det. Vet att jag inte gått ner i vikt. Kanske gått upp? Itrim-vågen visar ju inte samma som min hemma...men jag mår bra idag. Har tittat på lite komedi också med Eva Rydberg. Det ger mig hälsa, ett gott skratt. Det är skönt..att även om jag känner mig stressad på jobbet och så..så mår jag ganska bra. Det är upplyftande att säga. Jag mår bra, helt enkelt.
 
 
Ett problem dock:
jag vet inte vad jag ska skriva..vad vill ni veta?

2013-04-15
01:15:00

Mitt eget mynta-te
Är lite trött på allt detta fokus på vikten, som det lätt blir i min blogg..
Tja, det är ju en vikt-blogg, så inte så konstigt. Men jag vill skriva mer om hälsa..
Sååå..
Appropå hälsa;
I lördags fick jag en myntakruka av min mamma å pappa. Jag och mamma ska nämligen ge oss på att odla kryddor i år. Mamma påminde mig om att vi drack myntate på färsk mynta när vi va i Israel..för typ 13 år sedan. Så det testade jag för första gången idag. Det var riktigt supergott. Två kvistar färsk mynta och sedan varmt vatten på det..det fick dra ett tag..sedan var det bara att dricka. Mums va gott det va, riktigt fräscht!
 
 
Min dröm är att en gång i framtiden kunna ha ett växthus och massor av kryddor, som jag kan göra mitt eget te på!
Är det någon som läser detta som gjort eget te? Tips, tas tacksamt emot!

2013-04-14
21:55:06

Veckans träning v 15
 

Vecka 15 (8/4-14/4)

Måndag

40 min Fitnessfight

Tisdag

30 min promenad

Onsdag

20 min jogg (högre hastighet än vanligt) + 15 mi styrka/smidighet

40 min promenad

Torsdag

40 min fitnessfight

Fredag

40 min promenad

Lördag

30 min promenad

25 min promenad

40 min promenad

Söndag

25 min jogg

40 min promenad

Kommentar:

Japps..är helt klart nöjd med veckans träning...även om det inte blev lika mycket konditionsträning som jag hade tänkt mig. Men men..det blir en ny vecka imorgon och då kör jag på! Kroppen har varit mycket trött under denna vecka. Vet inte alls vad det kan bero på..kanske håller jag på att bli förkyld igen eller så är jag bara allmänt trött och seg efter en lååång tid själv på jobbet. Det är stor press på mig..och sedan har vi ju det här med husköpet, som inte blev av..men nästan..vi var intresserade av ett hus, men de begärde för mycket enligt vår mening då ingen av oss har fast jobb och affären skulle göras utan mäklare..jaja..det var hit och dit och sedan drog vi oss ur, de ville inte förhandla..synd!

Jaja, så är det..det kommer flera hus...tröttsamt bara att det tar energi..vikten..och att den står stilla sliter också på mig. Jag blir irriterad och lockas och förförs gärna då av saker som jag inte ska äta...typ kolhydrater..! Mmm..en lång jobbig vecka. Hoppas att nästa blir bättre!

 


2013-04-14
20:48:25

Nya mått
 

Senaste gången jag mätte mig och la upp det på bloggen var 120808...så det är det jag jämförde med när jag mätte mig idag..!

 

 

Nuvarande storlekt i cm (tidigare)

Arm:  34,5 cm ( -2 cm)

Under brösten: 89,5 cm ( -4,5 cm)

Navel: 100 cm ( -5 cm)

Rumpa: 122 cm ( -6 cm)

Lår: 70 cm ( -7 cm)

WOW!

Nog för att jag har kännt att jag har minskat i storlek...men jag blir riktigt förvånad när jag läser mina egna mått och ser att jag har minskat hela SJU centimeter runt låren! Det är ju helt sinnessjukt fantastiskt! Va roligt! Hade nog mer trott på ca 3-4 cm.

Wow...vad ska jag mer säga? Ja, det är bara fortsätta i samma spår då..vem vet hur måtten ser ut strax innan sommaren, eftersom det nu blir mera promenader när det inte är slask ute längre..!

 

 

 


2013-04-14
13:36:10

Hemma hos mamma å pappa-helg
Igår blev jag inbjuden till mamma å pappa på lördagsmys. Jag stannade. Sov över. Myste. Tittade på trädgårdsprogram...Nu sitter jag å väntar på lunchen..det blir kyckling och blomkålsris! Har ni ätit det?
 
Snart ska pappa å jag ha fotvårdsspa..sedan kommer mormor å morfar och då ska vi bjuda på nyttigt fika då de båda diagnostiserats med diabetes..så är det!
 
Vi höres!

2013-04-12
22:45:00

Amsterdam-minnen
 
Åh, längtar efter att få komma bort...resa lite..komma bort från vardagen. Vill att något ska hända. Något kul...någon annorlunda. Är så trött på vardagen. Försöker hålla humöret uppe. Jag borde egentligen vara glad och nöjd med livet. Jag mår bra, har hälsan, älskar min sambo, han älskar mig, han mår bra. Vi båda har jobb..vi har världens sötaste vovve. Varför blir jag så fixerad av vikten hela tiden? Varför kan jag inte vara glad över min underbara hälsa? Att jag mår bra och allt jag klarar idag, som jag inte gjorde för ett år sedan!?!
 
 
 

2013-04-12
21:39:52

You earn...
 
 
 
 
 

2013-04-11
22:46:59

Dag 160
Idag är ingen bra dag...allt känns piss bara...återkommer i morgon!

2013-04-10
23:10:49

Matmuffins
 
Bakat matmuffins idag. Lite mjöl, lite socker, massa smör, ost, chili, öl, bakpulver, jalapenos..
Mums! Ska bjuda jobbet på det i morgon. Vi har alltid torsdagsfika och det brukar bjudas på massa onyttigt då. Jag passar på att visa att det kan finnas lite mer nyttiga varianter, inte bara kakor å tårtor..men nästan! Matmuffins blev det denna gång!

2013-04-10
22:39:22

Dag 159 Frukost-tips
Åh, nu måste jag bara dela med mig av historiens bästa frukost...
FRYSTA körsbär!
 
 
Japp, det hela började med att jag i morse tog upp en hel massa körsbär från frysen. Tanken var att jag på kvällen skulle baka muffins (jag ansvarar för fikat till jobbet i morgon)...ja, av någon märklig anledning så smakade jag på ett av de frysta bären...jag tänkte något i stil med att frysta hallon smakar ju som glass fast godare..vad kan då inte frysta körsbär smaka?
När jag väl smakade en kunde jag inte sluta! Åh, så gott det var! Och det var perfekt till frukost. Satt och smaskade körsbär på jobbet och det var supergott! Verkligen en rolig överaskning och något jag återigen kommer att prova till frukost! Jag är lite av en slöis på morgonen och gillar verkligen tanken på att ha något snabblagat till frukost. Något jag kan ta med mig till jobbet, som jag kan äta när jag kommer fram efter min morgonpromenad till jobbet.
För övrigt också en sak som har förändrats genom Itrim (eller är det min medicin?), men mitt blodsocker är nu så stabilt att jag inte "måste" ha mat direkt när jag vaknar...förut kunde jag känna yrsel om jag inte åt inom 20 minuter efter jag vaknat. Nu är det mer regel än undantag att jag kanske väntar 40-60 minuter innan jag äter något. Dricker vatten gör jag dock nästan så fort jag rest mig ur sängen!
 
Tänk vad det sätter igång i kroppen, en förändring av vikten..det leder till små förändringar, som leder till fler förändringar och plötsligt står man där! Och har ändrat på sitt liv..och man vill inte tillbaka! Det är ju så underbart som det bara kan bli!

2013-04-10
22:14:06

Beroende
 
Har just utvecklat ett annat typ av beroende än till mat.
Dr Phil säger ju att man aldrig ka bli frisk från ett beroende, utan att man MÅSTE ersätta det med något annat...
Så då kanske jag har hittat lösningen nu då?

2013-04-09
22:46:08

Har ni sett denna eller?
Har ni sett denna? Cirkulerar just nu på facebook bland mina vänner...blir lite suge..men är osäker på squat är..så måste söka på youtube eller google...
 
Gillar ni utmaningar? Är ni med i någon? Tips?

2013-04-09
22:24:48

Dag 158
Ibland blir det bara för mycket....idag har fem oberoende av varandra, frågat hur mycket jag har gått ner i vikt och hur det går med vikten. Jag var nog lättirriterad från början...men jag kände varje gång jag svarade att det var som ett slag mot mig själv. Ja, jag har gått ner 16 kilo. Ja...nej, det är inte mer än så...va roligt att du ser skillnad på mig, jag känner skillnad..är det svårt? Ja, det är det. Hade det vart lätt hade jag ju klarat detta för länge sedan och inte gått upp allt igen...ja, jag vet inte vad jag ska säga...idag är en sådan där dag.
 
Tittade på Biggest loser Sverige också. Vilka viktnedgångar! Att inte vara nöjd med att "bara" gå ner 4-6 kilo på en vecka...ja...det är svårt att gå ner i vikt, vad hade ni trott?

2013-04-08
22:28:59

Veckans träning v 14

Vecka 14 (1/4-7/4)

Måndag

Vila

Tisdag

1 h fitnessfight (styrka/kondition)

Onsdag

1h fitnessfight

Torsdag

50 min fitnessfight

30 min promenad

Fredag

40 min promenad

Lördag

1h 30 min promenad

Söndag

40 min joggning (PERSONLIGT BÄSTA)

Kommentar:

En jättebra träningsvecka, om jag får säga det själv!

Så jäkla kul! Nu är jag på G. Kommentarer på det?


2013-04-07
21:42:54

Dag 156 Hahaha!
Nu spritter det bara i kroppen!
 
 
Japps, för jag har grejat det! HAHAHA! Så glad..det bara bubblar i kroppen. Jag är så stolt! Å det är bara jag hemma, så jag kan inte dela denna genuina glädje med någon speciell..Samson har fått en stor kram och en köttbit som jag hittade i kylen! Wuhu! Sen ringde jag min bror, men han var mer "varför tränar du inte som dom säger på Itrim..du ska ju köra programmet allin"...skit samma, hade inte tid att svara...så tackade för mig och sa bara att jag hoppades få dela glädjen med honom..ringde vidare till pappa å mamma..som nu är åter i Sverige efter semester utomlands! Pappa blev stolt å sa grattis! Å nu måste ni få dela samma glädje med mig!
Jag gjorde det! Det blev ingen fitnessfight idag..det blev löpning.
Jag sprang på löpbandet i hela 40 minuter!
Kan du förstå?
 
 
För ett år sedan..då hade jag bekymmer med att klara 10 minuter i sträck! Å nu gjorde jag 40 minuter! HEEEEJA mig! Så stolt över mig själv! Det här kommer bli en underbar månad!
Nu ska jag bara njuta av vad jag nyss åstadkommit...
Imorgon ska vi på lägenhetsvisning. En bostadsrätt som vi är lite sugna på...
Men nu...som sagt; njuta av underbara känslan!
 

2013-04-07
00:19:00

Vårtecken
 
Snart fyller Samson 2 år...eller det är om ett par veckor..men i alla fall.
Idag var vi ute på promenad och hittade vårtecken i form av Tussilago!
Å så fina de är, barndomsminnen bara poppar upp!
 
Samson har gått å blivit en stor pojke.
Han har inte bitit matte på nästan hela året! Bara en-två gånger.
Han har ju som sagt varit väldigt bitig av sig.
Rent allmänt använder han tänderna och munnen mycket mer än våran förra hund som var mer än tass-hund.
Nu har vi dock börjat med kamp-lek och jakt-lek flera gånger i veckan..
Och även om det ser lite läskigt ut när vi gör det, så har han faktiskt blivit en lugnare hund av detta.
Kanske är det just detta som behövs?
Att han får utlopp för sina naturliga behov, som att bita och springa?
 

2013-04-06
22:35:09

Dag 155 Jeansprovning
Är jag knäpp som visar dessa bilder? Förmodligen..men å andra sidan kanske det gör mig mer motiverad att få visa upp ett par snyggare bilder...!
 
Jag fick ett par mål-jeans av min mamma. De är i storlek 46 men är mindre än de 46:or jag faktiskt kan ha...
 
 
De är faktiskt mycket snyggare i rätt ljus...de är liksom grå, mörkgrå. Lågtskurna..
 
 
Har egentligen aldrig varit intresserad av kläder innan jag började med denna Itrim-resa. Nu börjar jag mer och mer känna och faktiskt gilla att klä mig i fina kläder. Eller överhuvud taget bry mig om vad jag klär på mig. Tidigare har det mest varit; är det rentvättat och färgglatt så fungerar det! Nu vill jag också att de ska vara snygga kläder, de ska sitta bra och jag bryr mig och lägger ner energi på att hitta kläder som framhäver mina fördelaktiga kroppsdelar..och döljer de mindre fördelaktiga...
Tja..inte för att jag ÄLSKAR hur jag ser ut, det kan jag inte påstå. Men jag börjar sakta men säkert uppskatta mina former..men mest gillar jag hur min kropp fungerar och att den fungerar! Att den är stark och mer välmående än på många herrans år!
 
I alla fall.
Har som ett "delmål" att kunna ha dessa jeans på min födelsedag.
Den 2 maj.
Vad tror ni om det? Det är ju inte omöjligt eller hur?
 

2013-04-06
12:11:19

Dag 154- 5 april
Det var ju dag 154 igår. Då gjorde jag och sambon ett medvetet val att inte träna Fitnessfighten. Han fyllde nämligen år...så vi njöt av en gemensam promenad istället. God mat, gott att dricka....
 
 
Å jag drack vin, för första gången...på ja...en evighet...skämdes lite över det igår...men samtidigt..idag..så struntar jag idet. Det är ingen fara. Jag har bestämt mig (igen) för att inte skämmas över mina val, så länge de är planerade val. Jag är medveten om att vissa av valen "stoppar upp" viktminskningen...men det är något som jag får ta, helt enkelt.
Mer och mer känner jag känslan att jag gör detta för min skull. Det roliga är också att jag mer och mer känner en genuin kärlek till mig själv. Och en stolthet över att jag lyckats med de 16 kilon som permanent har lämnat min kropp! Det är en fantastisk känsla...och att känna att jag gör detta för mig...tidigare har det alltid varit för någon annan eller för att jag "borde"...
I torsdags när jag sprang på löpbandet..fick jag en stark känsla av WOW.
Vad har jag uppnått det senaste året? Det är ju helt fantastiskt!
Vilken känsla att jogga/springa i 10 minuter och känna att kroppen vill mer.
För exakt ett år sedan var jag och sambon också med i Fitnessfighten, men då gick jag i snabbtakt i 10 min, sedan så sprang jag kanske 5 av totalt 20 minuter varje pass. Då var jag stolt...
Då vägde jag mer också. Men det var bara början..
Är glad idag. Över allt jag lyckats med.
Och allt jag kommer lyckas med!

2013-04-04
19:50:43

Dag 153
Vissa dagar kan jag verkligen njuta av I-lands problem...när jag genuint tex kan ställa mig på vågen och känna i hela kroppen att just nu är mitt största problem att jag väger samma sak idag som jag gjorde för två veckor sedan. Eller när jag tittar i kylskåpet och ser att jag bara har ett ägg kvar och jag skulle koka två..och jag verkligen bara "neeej"..å det känns att "det här är verkligen inte bra".."detta är illa"! "Rikigt illa"!
 
Men inte idag. Idag har jag träffat ett alldelles för ung kille som visste FÖR mycket om ordet "tortyr" och dess sanna mening. Idag har jag också haft en kollega som blivit vittne till ett självmordsförsök av en mamma vars fyra barn också blev vittnen till detta..jag har också träffat en kille som är född i Syrien av somaliska föräldrar som själv aldrig bott i Somalia, men som vi..i Sverige..nu ska skicka tillbaka till Somalia, för att han inte får uppehållstillstånd här..vi ska skicka tillbaka en minderårig..en 13-årig liten kille själv till Somalia..där han aldrig varit..
Ja...kanske kan ni förstå min frustration och dagens icke-accepterande förhållningssätt mot alla som har vanliga problem?! Normalt kan jag vara ödmjuk mot andra...idag..efter jobbet känner jag bara att kroppen skriker "NEEEEJ". Det är något som är fel...i världen..varför tar vi inte bättre hand om våra barn?
 
Det sårar mig i min medmänsklighets-själ att inte alla barn har det bra. Och att vi i Sverige kan vara så puckade som accepterar Migrationsverkets beslut. Suck. Låt folk stanna i en månad. Gör en snabb-bedömning; "Stanna eller åk hem" Bedömning, beslut, verkställ. Snabbt. Låt inte folk stanna flera år..och dra ut på processen..nej..usch..det gör ont i själen att träffa dessa människor..och det gör ont att veta att vi kan göra så lite för de som behöver hjälp..medan andra får stanna...som inte "förtjänar det"..jaja...det är dagens irritationsmoment.
 
Bär just nu på en ilska mot det mesta. Ändå känner jag mig groundad. Lugn. Stabil. Men ändå irriterad.
 
 
Jag fick min vita stegräknare idag. Stolt. Redo att börja gå mera. Satsa stort. Träna. Bli fit. Hitta fokus igen.
Idag blir det Fitnessfight-pass nummer 3! Sambon är fortfarande med i gamet! Och jag har lite lättare att släppa jobbet när jag tränar..så det är både bra för kropp och själ...!
 
Är också en sådan där dag då jag funderar på att byta jobb...fast vad skulle jag annars göra? Tror att jag ska jobba med människor...tror att det är min livsuppgift, mitt kall...eller? Nja..nu ska jag träna...!
Några önskemål om framtida inlägg? Behöver tips, så jag har idéer när fantasin sinar...

2013-04-04
19:23:41

Lättprovocerad på facebook (igen!)
Idag är Z i sitt esse!
Jag går igång på alla i mitt tycke tjatiga facebook inlägg...
"Buhuhu..jag blev torterad av tandläkaren" (Prova besök en tandläkare eller förhörsledare i Afghanistan eller Syrien, då kan vi prata tortyr!)...
"Buhuhu...det är synd om djuren som är på cirkus..." (Jaha, men om det är så jvla kul å leva i frihet och ständigt leta mat, vatten och vara hotad av människor som vill ha ditt huvud upphängt i vardagsrummet till allmän beskådan..men låt djuren leva så då...för vi som människoras har ju inte alls större problem i världen?! Prova att vara sams i mellanöstern, sluta självmordsbomba eller kidnappa barn från deras föräldrar!)
Bli familjehem och hjälp de barn som behöver hjälp i Sverige.
Se till att soc-tanter som jag slipper att gå till sina jobb för att vi inte behövs..för att alla barn mår bra och har föräldrar som klarar av att ta hand om sina barn!
Åk ner till Tanzania och bekämpa slakten av elefanter för deras betar, när de för blöda till döds..!
Skriv inte små arga texter på facebook..ingen bryr sig...möjligtvis jag då..som reagerar så starkt!
Engagera er på RIKTIGT. Skänk en slant till Unicef eller åk ner å volontärarbeta! DAAAAAH!

2013-04-04
07:23:00

Gissa vem?
 
Snart börjar Biggest Loser-Sverige...och en av mina favvo-bloggerskor ska vara med!
Ser ni vem det är ovan?
Läste just en artikel om man kan hålla sig friskare längre i livet om man tränar sitt balanssinne..
De hade tydligen en stor relation mellan friskhet och balans!
Så det kanske är yoga som man ska träna mera av i fortsättningen..
Om man vill ha ett långt friskt liv?
Någon som läser min blogg, som tränar yoga?
 

2013-04-03
20:14:00

If you can...
 
 
 
Smart sagt! Nu är det dags att rycka upp sig...både ZtorZillen och bloggen!

2013-04-03
18:58:32

Dag 152
Hejhopp!
Jag är tillbaka igen! Har varit i Götet och hälsat på svärmor, svägerska +man och barn! Det var riktigt trevligt och sköt med ett avbrott i vardagen. Till påsk har jag också gått lite utanför mina kostplaner...men det struntar jag i! Jag mår bra och behåller min vikt på stadiga 88,5 kilo! Inte superbra, men det är stadigt...i april månad ska jag och sambon ta "nya" tag och se till att vi kommer upp på banan igen...eller vi och vi, mest jag..
Men "äntligen" så känns det som att vi gör detta tillsammans.
Det är inte längre jag som kämpar med min vikt för att vi ska bli gravida.
Det är vi som vill bli gravida och vi som mår bra av bättre vanor. Vi som ska gå ner i vikt tillsammans. Dessutom så har vi konstaterat att vi nu nästan väger exakt samma sak...så om han vill fortsätta att väga minst i familjen (Samson räknas inte), så måste han lägga på ett kol!
 
 
Min stegräknare har också i dagarna tagit sitt sista andetag...beslutade mig då för att beställa nya batterier och en till stegräknare på tappa.se..den ena stegräknaren ska min sambo få i födelsedagspresent och den andra behåller jag själv. Tycker att det är rätt bra för att hålla koll på vardagsmotionen. Funderade också ett tag på att köpa en sådan man hänger runt halsen men de visade sig ha en 10 sekundersspärr vilket då inte räknar med de här småstegen som jag då kan ta på jobbet (ex. till och från faxen eller dokumentförstöraren). Har som ny taktik börjat med att bara mala ett ark i taget, så att jag ska få lite extra steg i vardagen...känns bra tycker jag...nu är jag väldigt pepp i alla fall. Känner att jag mår bra och är redo att ta mig an en mer Itrimig livsstil med mer fokus på välmående och hälsa..men också att komma igång med mer träning! Vill så gärna att vikten ska fortsätta neråt, det är ingen brådska...men det är roligt om det rör sig lite mer!