ZtorZillen

2011-09-30
22:24:47

Vägning nr 13
103,5 kg (110930)
104, 1 kg (110923)
104, 2 kg (110916)
104, 1 kg (110910)
104, 1 kg (110902)
103, 5 kg (110826)
103, 5 kg (110812)
103, 5 kg (110805)
103, 1 kg (110729)
104, 2 kg (110722)
104, 6 kg (110715)
105, 2 kg (110708)
106, 4 kg (110630)

Yihuu!
-0,6 kg!
Nu börjar det hända något!
Fasen va kul!
Nu är det alltså bara köra på i samma fotspår som denna vecka.
Så spännande, äntligen börjar det att gå ner. Love it!
Hejja mig!
Positivt tänk. Positiv energi! Underbart! Bara så jäkla glad.

2011-09-29
20:22:16

Inte lust

Hm..jag har ingen lust idag. Ingen lust att träna. Ingen lust att blogga.

Så det så.

Vi hörs i morgon!


2011-09-28
20:26:02

Träning

Så det blev i alla fall lite träning idag. Totalt 45 minuter. 41 minuter promenad och 4 minuter jogg.

Jag har ännu inte riktigt bestämt mig hur jag ska gå vidare med allt detta.

Men försöker att hålla modet uppe och har bestämt mig för att i alla fall motionera.

Sen får vi se...


2011-09-28
12:52:54

Panikångest
Fick panikångest attack igår. Strax efter jag skrev inlägget. Nu i efterhand så kan jag analysera händelsen och se att jag fick ångestattacken förmodligen för att jag valde att inte hetsäta..vilket var första tanken som dök upp.

På ett sätt en vinst. Jag lär känna mig själv bättre och bättre. Men vet fortfarande inte hur jag ska/vill gå vidare!
Sjukvård eller inte? Fortsätta? Ge upp? Jag vet inte...något alls..!

2011-09-27
21:16:44

VA?! *hjälp*
Jag vet inte vart jag ska börja. Egentligen kanske jag borde vara glad...eller inte..jag vet inte...ska försöka ta det från början...

Idag fick jag ett brev från min läkare på gynekologiska mottagningen. Hon som till en början i år trodde på mig och engagerade sig i mig och min viktnedgång. *suck*
I alla fall; svaret på senaste provtagningen visar att jag har låga testosteron-värden. Kvoten av sexualbindande hormon är normala. Slutsats: jag har "förmodligen" inte PCO. Tvära kast, eller vaddå? Snacka om att jag känner mig förvirrad.

MEN. Jag har fortfarande förhöjda kortisolvärden. Vilket då kvinnan -arg betoning på "kvinnan"- tycker ska fortsätta utreda. En förklaring kan vara p-pillrena som jag använder. Vilket betyder att jag måste vara minst 1 månad p-piller fri -IGEN!!- för att undersöka vad kortisolvärdena beror på. Visar det sig att det beror på p-pillrena så gör man inget åt det. Beror det inte på p-pillren så rekommenderar hon vidare utredning.

Jag vill inte vara utan mina p-piller, jag får så ont att jag inte kan leva normalt! Usch, jag blir helt tårögd nu när jag skriver. Samtidigt är jag glad att jag inte har PCO, kan ju betyda att jag då kan få biologiska barn. Samtidigt...så blir jag frustrerad! Hur kommer det då sig att jag inte går ner i vikt? Hur är det möjligt att en frisk människa INTE går ner i vikt när hon tränar fem dagar i veckan och äter enligt den kost som rekommenderas från kostrådgivaren samt tränar med PT flera gånger i veckan?

Missförstå mig rätt. Just nu tränar jag inte med PT, inte heller fem dagar i veckan. Men har gjort det under en lång tid ca 9-10 månader samt fick då kostråd av en lic kostrådgivare. Men gick inte ner ett gram! Å då är jag ca 50 kilos överviktig! Jag kan förstå att jag inte går ner i vikt NU, men då...? Det var ju så min situation såg ut i början på 2011, det var ju då jag sökte hjälp. För att min kropp inte lyder!

Jag är frustrerad, ledsen, upprörd och irriterad! Tårarna rinner ner för min kind nu när jag skriver och jag vet inte vad jag ska göra...hur jag ska gå vidare?

Ska jag ge upp sjukvården?
Ska jag testa någon form av terapi?
Sitter allt i mitt huvud? Om det nu inte är fel på kroppen.
Ska jag orka ge mig in i flera test från sjukvården?
Ska jag orka vara utan p-piller igen?!
Många frågor...inga svar...känner mig tömd. Jag hade just börjat förlika mig med tanken på att jag har PCO. Och nu har jag tydligen inte det? Nu är jag frisk? Vad är det då som är fel? Jag förstår inte! Det gör jag verkligen inte!
Ska jag köra min egna variant?
Ska jag träna ännu mera, bli extrem?
Ska jag återgå till den onda cirkeln och börja dieta igen?
Är det rimligt att det tar ett halvår för mig att gå ner två-tre kilon?
Det måste ju vara något fel? ELLER?

Beredd att ge upp. Vet varken ut eller in, just nu.

2011-09-27
11:28:03

Optimism
Lars-Eric Uneståhl.
Det heter min husgud.
Jag har massor av hans mentalaövningar hemma, både på datorn och på mobilen.
Idag när jag gick (!) till jobbet, så lyssnade jag på en av hans avslappningar som heter "optimism".
Så jäkla enkelt egentligen. Att om du väljer att se saker från den ljusa sidan så mår du mycket bättre.
Enkelt, eller hur?

Vad gör ni för att känna er mer pepp i vardagen?

2011-09-26
22:30:55

Biggest loser-pepp
Är det något som får mig mer pepp än att se när folk lyckas med sin viktkamp? Jag tror inte det..jag är liksom sugersvag för före-och-efter-bilder..! Sitter just nu och tittar på Biggest loser season 11. Men vill inte veta vad som kommer hända..så istället får vi nöja oss med en annan Biggest loser! Å så älskar jag det faktum att alla inte blir pinnsmala. Jag tänker också att det gäller att bli hälsosamt och jag är övertygad om att alla kroppar inte är skapta för att vara pinnsmala, vissa klarar av att ha den diciplinen resten av sitt liv. Men andra vill bara vara "lagom"!


2011-09-26
22:02:58

Träning
Känner mig rätt seg i kroppen..så det blev promenad i 42 minuter i relativt lugnt tempo.
Kan det vara en förkylning på gång?
Sambon har vart förkyld med feber till och från nu i två veckor.

Åt en kiwi efter promenaden..har ni några tips om hur man ska röja förkylningen ur vägen innan det blir för allvarligt?2011-09-25
14:21:21

Planering för kosten
Det här är verkligen svårt, tycker jag...
Dels finns det alla dieter. Dels finns det alla kloka råd från stat, vänner och bekanta. Dels finns det min hetsätning i bakgrunden.

Det är svårt att veta vad jag behöver eller bör ta hänsyn till.
Jag har funderat fram och tillbaka under denna vecka. Hur ska jag göra? Vad mår JAG bäst av? Vad kan JAG leva med?
1. Vad mår jag bäst av? Svar; LCHF. Jag mår bäst av LCHF. Det gör jag. Mentalt och fysiskt. Inte viktmässigt, men ändock, mår bra i både kropp och själ. Fråga 2. Kan jag leva med detta resten av mitt liv? Svar; Nej, det kan jag inte. Jag klarar helt enkelt inte av att det är så mycket fett. Sedan tror jag att det triggar min hetsätning, att när jag väl "avviker" från en diet, blir det så extremt. Det är i alla fall min erfarenhet.

Okej. Då har jag konstaterat flera saker här.
1. Jag mår bäst av lågkolhydratkost med mycket fett
2. Jag mår psykiskt dåligt av att äta för mycket fett, det äcklar mig
3. Jag kan inte följa någon diet

Vad ska jag då ta mig till?
Jag tänker så här....LÖSNINGEN:
Lågkolhydratskost. Inga förbud. Så som det ser ut i dag så dricker jag normalt ingen alkohol (en-två gånger om året), det kommer jag fortsätta med. Dricker lite saft (detta ska minskas!), dricker ingen läsk (fortsätta så!). Dricka mera vatten!
Mera protein. Ska försöka äta mer varianter av protein, mer fisk! Ta hjälp av proteinpulver till frukost alternativt mellanmål. Måltidsersättning i form av pulver som ett hjälpmedel, inte som en långsiktig vana. Fett kommer jag fortsätta äta, men i måttliga mängder.
Sötsaker ska jag försöka fortsätta att undvika.
Eftersom salt är en stor svaghet kommer jag att kompromissa med mig själv och tillåta mig att en gång i veckan exempelvis äta popcorn eller saltapinnar. Tror att det är ett bra sätt att undvika hetsätning när jag väl får tillgång till salt, så att säga...Med andra ord blir det en egenkomponerad kost. Men jag tror att det är något jag kan leva med och det är i alla fall det viktigaste....


2011-09-25
13:53:13

Vad har hänt? + nya veckomål
Veckan som gått..vad har hänt?

Nu ska det utvärderas!

Målen var följande:
1. Äta minst 5 "bra" frukostar (=>ingen hetsätning)
2. Mental träning 5 dagar
3. Göra en planering för kosten (kommer i inlägg snarast)
4. Någon form av fysisk aktivitet 6 ggr denna vecka (blev 5 gånger, men självklart tycker jag det är godkänt i alla fall..hejja mig!!!)
5. Göra en planering för att eliminera mina hinder för viktnedgång (kommer snart i inlägg också)

Tycker att det är jäkligt bra resultat. Gårdagens kladdkakeätning, kunde lätt ha blivit hetsätning..men blev inte det..även om kroppen reagerade starkt på sockret. Så jag måste ge mig själv ett stort fett MVG, för att mina veckomål gick så bra! Inte perfekt, inte klockrent! Men en skitbra start och ett stort pepp inför kommande vecka!

Under veckan som gått har jag också upptäckt att mitt knä klarar av att jag joggar på löpbandet, inte speciellt länge..men ändock. Idag joggade jag i 4 minuter i sträck och sedan fick jag lite småont, men det fungerade i alla fall! Jag är mycket stolt och det känns väldigt peppande...Nästa veckas mål handlar om både kost, motivation och motion! Just det..höll på att glömma det nästan viktigaste! BELÖNINGEN. Veckans belöning är hemma spa! Jag ska unna mig ansiktsmast, hårinpackning, handmassage och manikyr! (älskar att pyssla om mina naglar!)

Nästa veckas mål:

1. Jogga 10 minuter (totalt)
2. Mental träning 5 dagar
3. Äta fisk (minst en måltid)
4. Prova på något nytt (mat eller motion)
5. Fortsätta att äta "bra" frukostar (minst 5 st)


2011-09-24
23:05:05

Dåligt val
Ibland blir jag så trött på mig själv...
När det väl går bra för mig på vågen..
Vad gör jag då? Jo, äter.
Inte vad som helst..utan jag har idag gjort kladdkaka. Nu får jag dock sota för det. För jag har superont i magen och springer på toa varannan sekund..typ..

På återseende...


2011-09-24
21:20:13

Saknar mamma


Mamma är på behandling på Teneriffa. Eller träningsläger. De tränar massor, får sol och återigen träning och nyttig mat. Min mamma har MS, hon är världens bästa mamma. Är så glad att vi är vänner igen, vi var så mycket osams när jag växte upp. Hon har i alla fall mycket ont i kroppen när hon är här hemma i kalla Sverige. Så nu har hon rest iväg till södra breddgrader. Mycket härligt för henne. Saknar henne dock, men vet att hon mår bättre där. Som tur är har hon upptäckt att de har gratis tillgång till Internet, varför jag ska försöka mailbomba henne så gott jag kan..med nyheter om livet här i Sverige. Så ni som har tid och läser detta, skänk en tanke till min mamma och håll tummarna att resan gör att hon kommer känna sig bättre och ha mindre ont!!


2011-09-23
13:53:55

Vägning nr 12

104,1 kg (110923)
104, 2 kg (110916)
104, 1 kg (110910)
104, 1 kg (110902)
103, 5 kg (110826)
103, 5 kg (110812)
103, 5 kg (110805)
103, 1 kg (110729)
104, 2 kg (110722)
104, 6 kg (110715)
105, 2 kg (110708)
106, 4 kg (110630)


Hahaha! Äntligen minus! Visserligen bara 0,1 kg! Men det skiter jag i! Många bäckar små!!!
Yey! Detta ska firas!
Hur? Efter att jag kollat över mina mål på söndag så ska jag fira med hemmaspa, som jag också fick tips om från en av er bloggläsare!
Nu ska jag fortsätta å jobba! Hejhopp!!!


2011-09-22
20:58:37

Skellefteåmodellen


Häftigt det var med så många olika kommuner från hela landet! Jag har alldrig varit i Skellefteå innan.
Massor av seminarium. Å som vanligt, så typiskt svenskt, så är det ju ingen som vågar fråga..förutom stora ZtorZillen, jag ställer mig minsann upp och ställer frågor. Varför inte, liksom? Man är ju där för att lära sig...eller hur? Nu är jag i alla fall hemma och ska börja skriva mera på bloggen igen!
Antar att ni har saknat mina inlägg? ;P Vad vill ni läsa mer av? Har ju som sagt ambitionen att uppdatera oftare. Är ju också roligare om ni är med på saker och ting, eller hur?
Vi hörs!

2011-09-20
09:43:39

Utbildning
Tro det eller ej...
Men ibland händer det så ovanliga saker som att socialtjänsten faktiskt satsar på utbildning för sina socialsekreterare. Mycket ovanligt, men det händer. Tydligen.

Idag, kl 16.00. ska jag åka iväg..norröver, till utbildning gällande ensamkommande barn. Mycket spännande. Hoppas att det blir lärorikt. Det innebär, för Er del, att det inte blir lika många uppdateringar på bloggen. Kanske tillochmed så att det inte blir några alls, beroende på om jag lär mig att uppdatera från mobilen alternativt om det finns tid...

Så nu vet ni varför jag försvinner ut i cyberspace och först återvänder på torsdagkväll alternativt fredagmorgon...!

Spännande, va?

Frukosten blir en utmaning, nu när vi ska bo på hotell...men jag ska klara det! Likaså fysiska aktiviteten, men det finns alltid promenader ju! ,)

På återseende!

2011-09-19
20:32:30

Inspiration?


Va inte han med i Blues Brothers 2???
Eller tar jag fel på skådis nu?

2011-09-19
20:20:11

25 minuter


På denna lilla sak så har jag idag gått 23 minuter, å backat (gått baklänges) i 2 minuter..det var mycket svårare än vad jag trodde. Mycket lättare på crosstrainern när man väljer sin egen fart!

Känner mig inte på topp idag, men tänkte ändå som sagt göra någon form av fysisk aktivitet då jag vet att jag imorgon åker iväg på utbildning, då vet man ju inte vad som händer!

2011-09-18
20:56:36

Veckomål 1
Nästa veckas mål:

1. Äta minst 5 "bra" frukostar (=>ingen hetsätning)
2. Mental träning 5 dagar
3. Göra en planering för kosten
4. Någon form av fysisk aktivitet 6 ggr denna vecka
5. Göra en planering för att eliminera mina hinder för viktnedgång


2011-09-18
16:08:27

Nudlar utan kolhydrater?


Kolla dessa nudlar.
Har beställt hem ett par paket. Har också testat dessa.
Tycker dock att de inte hade någon speciell smak, rätt smaklösa faktiskt.
Hemligheten är att lägga dem i någon gryta eller något som de kan ta upp smaken från.
Det bästa är ju att det är så lite kolhydrater i.
Perfekt för mig som påverkas så av kolhydrater.
Sambon min överraskade mig med kyckling och nudelgryta med smak av curry.
MUMS.
Dessa nudlar är med andra ord något jag verkligen kan rekommendera!

2011-09-18
12:42:41

Hinder
Vad det är som hindrar dig att gå ned i vikt nu?

1. motivation
2. motion
3. sockersug
4. hetsätning
5. kosthållning
6. mig själv och mina tankar

2011-09-17
21:44:58

Före - efter

Helt klart en av världens bästa skådisar. Eller vad säger ni?
Peppande bild, håller ni inte med?

2011-09-17
15:20:32

Varför?
Varför vill jag gå ner i vikt? Vilka fördelar kommer med att jag når mitt mål?

1. mer ork
2. ökar chanser att kunna bli gravid
3. ökar chanser för ett friskare liv
4. friska knän, utan värk
5. mer hälsosam
6. ökar motivationen att få ett hälsosammare syynsätt på mat
7. kan köpa kläder i vanliga affärer
8. inte lika dyra kläder
9. kan börja använda högklackat utan att få ont i kroppen
10. minskad vikt=mindre förkylningar
11. kommer sova bättre
12. bättre självkänsla av att lyckas själv utan operation
13. större motivation att fortsätta min resa mot hälsosammare vanor
14. slipper skämmas när jag går på bio (får plats i sätena)2011-09-17
14:42:13

40 minuter
Nu jäklar! 40 minuter intervall promenad på löpbandet! YEY! Hejja mig! Nu går det åt rätt håll!

:D

2011-09-16
12:21:02

Vägning nr 11

104,2 kg (110916)
104, 1 kg (110910)
104, 1 kg (110902)
103, 5 kg (110826)
103, 5 kg (110812)
103, 5 kg (110805)
103, 1 kg (110729)
104, 2 kg (110722)
104, 6 kg (110715)
105, 2 kg (110708)
106, 4 kg (110630)

Jahapps. Återigen ett plus!
Hehe. Plus 0,1 kg.
Det är ju liksom ingenting det! Jag tänker ignorera detta och se tillbaka på veckan som gått på ett lyckosamt vis.
Jag har inte gått upp ett kilo i vikt, hejja mig!
Jag har klarat (hittills) veckans alla frukostar UTAN att överäta.
Har dock inte ätig pulver varje dag, vilket jag också ser som ett lyckande!

Jag har gjort medvetna val när det gäller kost och motion.
Motion, inte så mycket, men ändock har jag rört mig i vardagen.
Jag har köpt ett löpband, vilket var ett projekt att få upp till lägenheten.
Men jag har redan testat 30 min, å det känns bra.

När det gäller kosten har det varit ett lyckande också.
Även om det fortfarande finns förbättrings möjligheter.
Frukosten har vart kanon. Ingen överätning. Idag blev det fralla (1 st), ost (4 skivor), ett glas mjölk (ca 2,5 dl).

Nu ska jag fundera ut nästa veckas mål!

På återseende!


2011-09-15
21:38:48

Award!
Trillingnöten är så full av visdom.
Jag bara älskar hennes blogg! I alla fall. Hon skrev en inspirerande kommentar till mig...

Hon skrev rent ut att jag skulle skriva ner följande för att underlätta min väg mot mitt mål:
Varför vill jag gå ner i vikt? Vilka fördelar kommer med att jag når mitt mål?
Lägg upp en plan!
Sätt upp en veckoplan, dela upp målet till delmål. Satsa varje vecka på att komma ett steg närmare det stora målet.


Just det!
Jag har också fått en award av henne! Yeeeye!Med awarden kommer också ett uppdrag. Nämligen att besvara lite frågor och sedan skicka den vidare till fem andra bloggare. Så här kommer det:

1. Varför började du blogga?
Jag började blogga för att få skriva av mig, jag ville vara öppen och ärlig om min ätstörning. Något jag kände då att jag inte kunde vara i real life. Genom bloggandet har jag upptäckt flera fördelar. Just nu bloggar jag för att få ta del av andras erfarenheter och för att bli mer pepp och komma igång med träningen.

2. Vad har du för mål med bloggen?
Oj, vad seriöst! Jag har nog inget mer mål med bloggen än att jag vill kunna fortsätta skriva, öppet och ärligt utan att bli dömd av min omgivning. Jag har egentligen inga problem med att bli "dömd", jag har haft problem med att vara ärlig mot mig själv när det gäller min ätstörning..varför jag nu önskar att bloggen kan hjälpa mig med att vara mer ärlig.

3. Vilka bloggar följer du?
Jadu, det är liksom lite dåligt på den fronten. Har fått virus på gamla datorn, skaffade mig en ny..och därmed försvann alla bloggar jag följde. Just nu följer jag ett 20-tal. Dock skriver de inte varje dag, vilket gör att jag hinner med att kommentera också. Tar dock gärna emot tips om nya bloggar att följa.

4. Favoritfärg.
Orange. Den färgen som babymorötter har. Så eldig, så vacker. Jag blir glad varje gång jag ser färgen...!

5. Favoritfilm.
"Flyga drake", så vacker film. Börjar nästan gråta bara jag tänker på den...

6. Vilket land/länder drömmer du om att besöka och varför?
Jag vill inte välja ett land. Jag har en dröm om att besöka alla huvudstäder i Europa. Det vore kul att säga att jag hade gjort det PLUS att det är så olika länder/folk/kulturer! Men om jag måste välja ETT land..så skulle det vara Jordanien. Eller Somalia...eftersom det är krig där, så säger jag Jordanien. Har ni sett filmerna om Jesus, de som går vid jul å påsk? De är inspelade i Jordanien, det verkar vara ett så vackert land. Å det vore häftigt...drömmer mig bort en stund!

Nu kommer den svåra biten i denna award, att välja ut endast FEM bloggar som ska få awarden:

Emsut en bloggerska jag följt ett bra tag nu. En tjej som vet hur man inspirerar. Hon har gått ner massor i vikt och skriver om vardag och fest. Motion och motivation. Denna blogg inspirerar mig att fortsätta med vardagsmotionen!

Kanelpinglan Ni bara måste läsa hennes blogg! Känner så väl igen mig i vad hon skriver. För att inte tala om hennes peppande kommentarer. Vi har aldrig träffats i verkligheten, men det känns som om hon är en nära vän, det är så man känner när man läser hennes blogg också. Så ärlig.

Vitt begär En ny blogg jag börjat följa. Fastnade direkt, då det kändes som om Gunilla pratade till mig. Jag håller inte med om allt hon skriver, fast det behöver man ju å andra sidan inte heller göra...men så mycket kloka ord om det jag fått förklarat till mig handlar om dålig karaktär. Gunilla vänder på det och säger tänk om det handlar om ett kroppsligt beroende? Läs!

Byebyekilon Också en blogg som jag följt ett bra tag. Hon är ärlig. Å jag känner så väl igen mig, med förkylningar just när man återfått motivationen att träna bra. Hundpromenader i ur och skur. Kan inte annat säga än att hon skriver skitfyndigt! Love her!

Helen Ytterligare en underbar go tjej. En tjej som lyckats gå ner massor i vikt och fortsätter sin resa i sin egen takt. Hon har hittat den balans, jag själv saknar. Hon äter hemlagad mat, hon äter allt men i begränsade mängder. Så fyndig tjej, blir otroligt glad och pepp av att läsa hennes blogg. Massor av motivation!

Läs nu igenom dessa bloggar, lovar att ni inte kommer ångra er!


2011-09-15
19:33:04

Hakar på trenden

Fyra arbete jag haft i mitt liv
1. Socialsekreterare
2. Webbmaster för en sida på Lunarstorm (känns som det var tusen år sedan..)
3. Tidningsbud
4. Tentavakt

Fyra filmer jag kan se om och om igen
1. Face off
2. Alla Harry Potter-filmer
3. Grease
4. Alla Shrek-filmer

 

Fyra städer jag levt i
1. Norrköping
2. Växjö
3. Borås
4. Örnsköldsvik

Fyra tv serier jag älskar att se på
1. True blood
2. House
3. Cold case
4. Friends

Fyra platser jag semestrat på
1. Riga, Lettland
2. Reykjavik, Island
3. Jerusalem, Israel
4. Budapest, Ungern

Fyra hemsidor jag besöker dagligen
1. Min blogg
2. Aftonbladet
3. Facebook
4. Hotmail

Fyra mat favoriter
1. Tarhonya (vet ej hur stavas...)
2. Nudlar
3. Kyckling
4. Fläskkotlett

Fyra skolor jag gått på
1. Linnéuniversitetet, Växjö
2. Umeå universitet
3. Linköpings universitet
4. Blekinge Tekniska Högskola

Fyra saker i mitt rum
1. Hundbädd
2. Kappan, bok av Nikolaj Gogol
3. Smutstvätt
4. Mobiltelefon

Fyra saker jag bär just nu
1. Marinblåa pjamasbyxor
2. Glasögon
3. Förlovningsring
4. Turkos t-shirt

Fyra ställen jag hellre skulle vara på just nu
1. I min säng, vilandes i sambons famn
2. På ett café i gamla stan i Riga tillsammans med sambon
3. På SPA, softandes i en ångbastu
4. Ensam med mamma, varsom helst

Fyra ställen jag inte vill bli biten på
1. Mina händer
2. Min näsa
3. Baksidan av låren
4. Mellan tårna

 


2011-09-15
12:22:53

Smyguppdatering (återigen)
Ja, nu gör jag det där förbjudna igen...skriver på datorn på jobbet!
Uäää..lite läskigt (NOT).

I alla fall. Jag lever. Mår ok, med tanke på att lingonveckan aldrig vill ta slut. Men så är det ibland.
Är det någon som tar receptbelagdmedicin pga smärtor vid denna tid?

Skulle behöva tips?! Känner inte att mina Ipren hjälper...även om jag fått dem utskrivna. Spelar ingen roll. Det hjälper inte! Jag har ont!

I kväll, efter jobbet ska jag bära upp detta löpband till min lägenhet. Var nämligen i storstan igår och skulle köpa gåband, men då hade de detta löpband för 200 kr mer än ett gåband, tydligen är det lite fel på km-visaren...så då va den nedsatt med 500-600 kr. Så då tyckte sambon det va bättre att köpa ett löpband. Hm..
Det sorgliga i kråksången är att löpbandet väger ca 50 kg, vilket betyder gratis MOTION när vi ska bära upp den till lägenheten..som sagt...kul kvällsunderhållning? Hoppas den fungerar bra och att detta är det jag behöver för att återigen bli pepp å rasa ner i vikt...Kanske kan jag till och med börja småjogga med min stora kropp?
Det vore ju kanon!


2011-09-13
20:53:45

Biggest loser season 11


Wuhu! Biggest Loser!
Nu jäklar ska det peppas!
Känner mig som sagt inte hundra.
Och hur ska jag lösa detta?
Inga mera ursäkter.
Idag börjas det, massor av pepp.
Jag ska klara detta.
Så det så!
Hormonerna hoppar runt i min kropp.
Men det skiter jag i!
Nu jäklar ska det göras något åt detta.
Ett steg i taget.
Kost.
Motion.
Pepp.

2011-09-13
18:59:40

Lingon

Lingonveckan!

Kul!?! NOT!

Känns som om jag bara vill gråta å tröstäta. Mår med andra ord upp å ner!

Återkommer, lovar ;)


2011-09-12
12:46:48

Problemet
Jag vet vart problemet för min del ligger. Eller jag tror att jag delvis hittat det. Mitt jobb. Det kräver så mycket, psykiskt. Det känns som om jag inte orkar fajtas för min egen hälsa för att jag fajtas så mycket för andras...

Jag vet inte.
Det är något med mitt jobb. Något jag måste ta itu med och komma vidare.
Jag insåg idag...att jag efter helgen mådde så bra och kände mig så pepp.

Nu efter bara några timmar på jobbet känns jag helt nere. Som om orken bara försvinner...helt sjukt.

2011-09-11
20:34:54

Tillbaka in i värmen

Äntligen tillbaka in i värmen.
Sedan lördagmorgon har vi i princip varit ute hela tiden.
Eller det känns så i alla fall.
Vi har tränat med klicker (ovan) med våra älskade små hundar...
Och nu är jag, sambon och Samson tillbaka till verkligheten.
Äntligen!
Vi var bäst på kursen! Helt klart. Den enda hunden som var tyst större delen av tiden och som aldrig triggade igång de andra. Just det, han heter Samson!
Jätteskönt att vara den som har en stabil hund och den som har en hund som bara somnar när de andra står å vrålskäller ut varandra. Jag vet så väl hur det känns att ha den där gapiga hunden också!
I alla fall.
Nu är vi hemma. Åter till vardagen!

2011-09-10
20:59:16

Träningshelg

Från fredag eftermiddag till söndagkväll.

Då är det träningshelg. Dock inte för matte eller husse, utan då är det intensivkurs för Samson som gäller.

Vardagslydnad/Valpkurs.

Igår och idag har gått jättebra, men det innebär också att matte inte har tid att sitta vid datorn och rapportera alltför mycket om hennes liv.

Men, så är det.

Jag tror jag behövde lite paus. Funderat mycket nu och känner att jag har fått en nytändning, igen!

Ska tänka lite mera nu.

På återseende!


2011-09-10
20:23:58

Vägning nr 10

104,1 kg (110910)
104, 1 kg (110902)
103, 5 kg (110826)
103, 5 kg (110812)
103, 5 kg (110805)
103, 1 kg (110729)
104, 2 kg (110722)
104, 6 kg (110715)
105, 2 kg (110708)
106, 4 kg (110630)

Wuhu! Samma vikt som förra veckan! INTE ett plus så långt ögat kan nå!
Nu jäklar, va pepp jag blev!


Jill Scott

2011-09-08
21:45:00

Pepp?

Personligen tycker jag inte alltid att det är snyggt att komma ner till "normalt" BMI, om det nu är det som hon har gjort...Jennifer Hudson!
Huvudsaken är ju att hon mår bättre...! Å alla andra hälsovinster som hon förhoppningsvis har fått genom denna viktnedgång! Hejja hejja *försöker peppa mig själv*

2011-09-08
20:37:16

Vad är det för fel på mig?
Seriöst.
Vad är det för fel på mig?
Varför kan jag inte känna glädje i detta med viktnedgång?
Varför kan jag inte vara så pepp som jag vill vara?
Varför blir inte min kropp glad av motion, när jag väl ger den det?
Varför vill inte min kropp?
Varför vill inte min hjärna?
Vad är det för fel på mig?!?!

2011-09-07
19:36:21

Hemkommen
Nu har jag varit hos gyn. Suck. Ja, vad sa hon då?
Hon konstaterade att jag har två av tre symptom på PCO.
Hon kunde INTE se mina äggstockar på ultraljudet, varför det inte kunde konstateras om det fanns cystor på dem eller ej.
Hon konstaterade också att jag fortfarande lider av fetma (no shit?!).
Ja, jag vet inte om jag ska vara glad eller ledsen. Hade nog någonstans trott att det skulle visa NÅGOT på ultraljudet.
När jag bad om att få värktabletter för mensen, så fick jag Ipren utskrivet. Berättade att jag har testat Ipren tidigare och att jag vill ha något starkare...men icke... Sambons syster har riktigt hemska menssmärtor, hon har fått medicin mot detta och klarar nu av detta mycket bättre. Något sådant ville jag, vilket jag också påpekade...men icke..!

Känner mig ganska "tom" just nu...

På återseende!

2011-09-06
21:18:56

Dance like nobody is watching
Jag har alltid varit fascinerad över hur vissa personer kan röra sin kropp så graciöst...
Speciellt tycker jag det är fantastiskt med magdans...har tränat det innan, men alltid kännt mig som en flodhäst som trippar på tå och försöker vicka på höfterna..*skrattar*
(Kan se det framför mig hur en flodhäst försöker dansa magdans)

I vilket fall som helst, så har jag inte brytt mig. Har tränat detta hemma och jag har tyckt att det har varit en effektivt stt att träna på, plus att det är kul. Nu är jag dock tjockare. Fetare än en flodhäst. Vilket då kräver extra för att jag ska känna motivation till att just röra mig, då jag ser ut som en fet flodhäst... Det hindrar inte mig!
Tvärtom!
Under hösten har jag som projekt att hitta en träningsform som jag gillar och som jag kan tänka mig att fortsätta med under en lång tid framöver.Så eftersom jag var så trött på klassisk magdans, surfade jag runt för att leta alternativa dansformer. Av någon anledning så hamnade jag på en Bollywood-sida och jag bestämde mig för att testa. Så idag har jag dansat 30 minuter Bollywood-dans (orkade inte mera). Puh, suck, stön! Såååå mycket mer avancerat än magdans. Å så imponerande! Men kul! Å jag gillar hon som "leder" passet...när jag kände mig som en flodhäst som mest så säger hon "Dance like nobody is watching". Å det fick mig faktiskt att tänka "va fasen, det är ju kul, ingen ser! jag kör på".
Helt underbart!
Nästa gång jag tränar denna så vill jag dock försöka längre än 30 minuter, gud va jag är otränad. Tror fasen det, då det var flera månader sedan jag tränade sist (om man inte räknar promenader).

På återseende!

2011-09-05
20:03:10

Blåsa
Jag vet inte hur jag lyckas...men på någotvis...har jag lyckats få en blåsa UNDER foten. Upptäckte detta påväg till jobbet i morse, ju längre dagen gick ju mer ont fick jag under foten. Suck och stön! Är det bara jag eller?
Jag tror att jag måste ha de mest känsliga fötterna någonsin.

Ja, ja..det blev i alla fall 30 minuters promenad idag. Jag vet att det inte är mycket, men i alla fall något. I morgon ska jag få skjuts till och från jobbet, varför jag får motionera på annat sätt i morgon!

På onsdag ska jag träffa min gynekolog, tillika överläkare på kvinnomottagningen.
Då ska hon väga mig och göra ultraljud på mina äggstockar. Kul, va?
Jag känner stor ångest inför besöket. Tycker just vikten är mest jobbig. Att behöva erkänna att jag återigen har gått upp i vikt sedan vi sist sågs..jag vet inte. Hon kändes bra, som om hon trodde mig sist vi sågs..men jag vet inte..vi får se på onsdag om hon nu kommer hjälpa mig mera..eller om hon nu bara släpper detta iom att jag fått diagnos och att hon konstaterat att jag har högt stresshormon i kroppen? Vi får väl se...


På återseende!

2011-09-05
12:36:41

Varannan?

Är det bara varannat inlägg i min blogg som kommenteras?

Såg det idag. Märkligt.


2011-09-04
17:56:18

Misstag = en erfarenhet rikare
Jo, jag sa ju att jag skulle vara ärlig. Både mot mig själv och mot er...
Igår kväll bakade jag en kladdkaka till sambon (men vem försöker jag lura?). Naturligtvis smakade jag själv också.

Suck.
En dålig sak, jag smakade. En bra sak; tog bara en portion. En annan bra sak; jag lät kakan vara, smög inte upp mitt i natten och åt något av den. Nejdå..från den delen klarade jag mig. Jag vet inte vem jag försöker lura i det här. Förmodligen mig själv...vilket leder mig in på en fråga jag fått på förra inlägget...
"Vet du vad som triggar igång hetsätningen?".
Nej, inte ännu. Inte allt. Men jag vet att jag oftast (tidigare alltid) äter med känslor, inte utefter hunger eller sug.
Igår, just för stunden, när jag stoppade i mig min portion av kladdkaka...jag skäms fruktansvärt för detta...så tänkte jag något i stil med "varför inte, jag har ju ändå gått upp i vikt denna vecka? varför anstränga sig mer, när jag mår så bra av att äta dett". Just då, var faktistk tanken just så. Pinsamt, jag vet.

När jag ätit upp, så gick jag till köket för att ta ännu en bit. Sambon frågade mig "vill du verkligen ha en till? du får välja, men tänk efter först"! Jag stannade och tänkte. Självklart vill jag ha mer, jag mår så bra nu! Samtidigt..sa något inom om mig, "det här är helt fel"...du äter onyttigt för att straffa dig själv att du gick upp i vikt, hur tror jag att det kommer visa på vågen nästa vecka? "Nej", svarade jag och gick därifrån.

Innan jag somnade kände jag mig ändå stolt. Pinsamt, men stolt. Känns som jag hittat ytterligare en orsak till varför jag inte går ner i vikt. Jag straffar mig själv med mat. Det är något jag borde känna till sen tidigare och något som flera märkt på mig..men som jag själv inte vågat erkänna. Nu är det så.
Nu erkänner jag.

Idag har jag svår ångest. Mår dåligt, har ont i magen och känner mig spyfärdig. Fryser också. Normalt vid ett sådant här läge skulle jag äta något sött. Men idag...börjar jag att vara ärlig mot mig själv. Dags att växa upp, dags att vara ärlig, dags att ge min kropp den respekt som den förtjänar!

Jag gjorde ett misstag igår, visst. Men nu är jag en erfarenhet rikare. Detta ska inte få krossa mig. Denna gång är det på riktigt. Det är en ny nivå. Det är nu eller aldrig. Ett steg i taget. Vi är alla barn i början. Om jag kunde hantera mat hade jag inte skrivit detta...Nu ska jag göra mig själv en stor kopp varm te och sedan återigen krypa ner under täcket och kolla på lite peppfilm!!

På återseende, hälsar en nedbruten Ztor Zill som är påväg uppåt!

2011-09-03
19:22:04

Svar på tal
Jag fick en fråga om vad jag äter...

Ska försöka förklara..säg till om ni inte förstår!
På vardagar (till frukost och lunch) dricker jag pulver med högt protein-innehåll. Äter också mellanmål i form av morot eller kesella, eller kanske någon frukt alternativt hårdbröd. Annars äter jag "vanlig" mat, men försöker att äta mer protein än vad jag gjort innan. Tidigare har jag testat på olika dieter, men det har inte fungerat av olika anledningar. Det som fungerat bäst har varit LCHF, förra året åt jag detta strikt i ca 7 månader..men gick bara ner 2 kg i vikt. (ska tilläggas att jag fick hjälp att planera kosten av en kostrådgivare). Problemet för min del var att jag inte kan ha LCHF som livsstil, då jag inte klarar av att äta så mycket fett. Det känns som om det vänder sig i halsen på mig samtidigt som maten är påväg ner...

I alla fall så äter jag nu på mitt egna vis. Jag försöker hitta en balans av den kost jag mår bra av. Jag har märkt att jag mår bäst när jag äter en kost med lite kolhydrater, varför jag försöker att undvika att äta för mycket kolhydrater. Jag dricker proteinshakar till frukost då jag ännu inte har hittat önskvärt sätt att hantera just frukosten...jag lider av ätstörning iform av hetsätning och frukost har tidigare ofta triggat igång detta beteende. Detta är just nu ända sättet jag kan hantera frukosten på. Något jag nyligen kommit till insikt i. Men min förhoppning är att jag även snart kan bemästra denna del av mitt matbeteende.

Jag har också märkt att jag inte klarar av att äta ex bröd, varför jag försöker undvika även detta. Jag dricker inte alkohol, drick mycket sällan läsk (någon gång per år, påskmust är tyvärr fortfarande ett måste till påsklunchen), dricker ibland saft..dock inte allt för ofta. Jag försöker att äta så naturlig mat som möjligt, äter inget helfabrikat och undviker även halvfabrikat. Försöker också undvika konserveringsmedel och E-ämnen, även om jag kunde bli bättre på detta. Annars är det som sagt mycket protein som gäller för min del, naturligt fett i form av nötter, olja, smör, fet fisk, tar inte bort fettet från kött osv...

Hm..har jag glömt något?

Maten är för mig något som är otroligt svårt. Jag har ambitionen att "lyckas" äta bra varje dag och undvika att hetsäta. Det går upp och ner. Ibland bra, ibland mindre bra. Men det är bara att fortsätta. När det gäller min hetsätning så mår jag nu bättre och det var länge sedan jag hade en regelrätt hetsätningsperiod..även om jag sedan dess har överätit ett flertal gånger. Men jag blir bättre och bättre och försöker att ta små steg. En dag i taget, det är det som fungerar för mig....

Tack för frågan, föresten! :D

På återseende!

2011-09-03
18:54:16

Kvällssnacks
Dagens kvällssnacks blev päron som jag fått från mamma å pappa samt lite brieost på det! Till kvällssnackset blev det också ett avsnitt av Expedition Robinson via tv4play.


2011-09-02
20:03:47

Vägning nr 9
104,1 kg (110902)
103, 5 kg (110826)
103, 5 kg (110812)
103, 5 kg (110805)
103, 1 kg (110729)
104, 2 kg (110722)
104, 6 kg (110715)
105, 2 kg (110708)
106, 4 kg (110630)

Ja, vad kan jag säga? Mer än att jag är riktigt ledsen och besviken. +0,6 kg den senaste veckan.
Jag vet inte vad jag ska skriva mera.
Är riktigt ledsen och skäms. Det var faktiskt nästan så att jag inte ville erkänna min vikt denna vecka.
Kan inte hjälpa det, men började att jämföra mig med andra viktbloggerskor...och känner att jag misslyckas totalt...Å andra sidan!
Sedan start -2,3 kg. Det är i alla fall något.
Plus att jag ju denna vecka börjat att promenera till och från arbetet. Alltid något! Åt rätt håll i alla fall.
Tips på bra pepp-sidor, tas tacksamt emot då jag just nu känner mig rättså nere...hm..svårt att se det ljusa idag...

På återseende!

2011-09-02
19:54:02

12 veckor
Igår fyllde min kära valp 12 veckor.
Jag vet att vissa av er är lite intresserad av hur det går för honom...så...jag tänkte dela med mig lite av några bilder på mitt kära busfrö..


Det här är Samson som 8 veckors knyte. Inte speciellt kaxig på nära håll, men på distans kan han minsann kaxa till sig och sträcka ut tungan till grannhundarna! Tycker personligen att jag ser stor skillnad på honom. Så liten han var bara för några veckor sedan.

 

4 veckor senare. Tagen idag. Lite större. Mycket kaxigare. Här poserar Herr Samson tillsammans med husses kalsonger (direkt plockade från tvättkorgen) samt en totalt "utbiten" bläckfisk. Ska tilläggas att han propsade på att matte minsann skulle följa med DIREKT ut till balkongen för att se vad Herr Samson gjort undertiden då matte och husse tittat på film. Mycket stolt ung herre som inte inser att han just gjort bort sig genom att posera brevid beviset att han visst har varit i badrummet och rotat i tvättkorgen. Uppspelt som han är spelar detta föga roll.

Det viktigaste just nu var att stolt visa upp vad man kan åstakomma genom att effektivt ta vara på lite ensam kvalitetstid med tvättkorg och bläckfisk.


2011-09-01
22:37:33

Om tio år...
Fick tips av en läsare, att när jag har inspirationsbrist skriva något till rubriken "om tio år.." Varför jag nu tar tag i detta.

Om tio år. Vad gör jag då?
Om tio år, ser jag mig själv som lättare..både viktmässigt men också själsmässigt. Jag hoppas att jag inte längre lever i hetsätningensfälla. Att jag klarar av att hålla en kosthållning som jag mår bra av. Förhoppningsvis är jag mamma, lever tillsammans med min nuvarande sambo och hund. Vi äger ett hus i södra Sverige. Jag jobbar inte längre inom socialtjänsten, utan på ett jobb där jag känner att jag verkligen kan förändra människors liv och hjälpa dem. Sambon har äntligen hittat det yrke som han känner att han trivs med samtidigt som han kan kombinera jobbet med familjen.

Om tio år, bor jag och min nuvarande sambo i ett hus. Vi lever fortfarande i tron att vi en dag ska lära oss att ha diska disken innan det blir en hög, av någon anledning äger vi fortfarande inte en diskmaskin. Badrumsgolvet är täckt av smutstvätt som hunden alldelles själv har plockat ur tvättkorgen. Vårt yngsta barn hjälper naturligtvis till med att plocka upp tvätten. Jag känner mig otillräcklig för att jag inte har ett välstädat hus, trots att jag följer mammas råd att städa en gång i veckan, på torsdagar. Sambon känner sig otillräcklig för att trädgården inte är lika fin som för fem år sedan. I hemlighet drömmer han om ett till barn. I hemlighet drömmer jag om en till hund och ett till barn (i den ordningen).

 

Om tio år är min familj förhoppningsvis friska och lyckliga. Detta till trots att vi inte har ett hem som är inrett enligt Feng shui. Vi älskar varandra, trots att våra barn inte är bäst i skolan och trots att pappa inte tjänar mest pengar i kvarteret där vi bor och trots att mamma aldrig lyckas baka en hel plåt med bullar utan att bränna vid 90% av dem.

Om tio år...bor min familj nära mina föräldrar. Min mamma är ständigt och jämt på besök hemma hos oss för att hjälpa till med bland annat trädgården..hon har fortfarande inte gett upp hoppet om att jag ska lära mig att göra sylt och saft. Min pappa kommer på besök för att han vill ha lugn och ro, säger han..men vi alla vet att han vill komma och spela tv-spel med sina barnbarn samt laga hans berömda pannkakor. Min bror och jag är nära vänner och våra barn umgås. Han är förmodligen ensamstående, framgångsrik PT som fortfarande har barnasinnet kvar och som så fort han får chansen lär både sina och mina barn alla hyss han kan komma på.

Om tio år..lever vi i en familj utan att dyrka någon speciell Gud eller tillhör någon specifik religion...jag och min sambo väljer att uppfostra våra barn i tron att kärleken övervinner allt och att ärlighet varar längst. Julen firar vi med hela släkten, de muslimska högtiderna firar vi med sambons systers familj. Kräftskivan firas hos svärmor. Alla är glada, alla mår bra. Kärleken till familjen är viktigare än något annat, det är något som vi alla har förstått om tio år...


2011-09-01
18:59:17

Promenad till och från arbetet
Så var det alltså första dagen på jobbet, efter semestern. Dagen började med promenad till jobbet (30 min). Så underbart att kunna GÅ till jobbet. Hemskt fuktigt väder, men ändå skönt att gå och framför allt kunna ta sovmorgon och slippa gå upp så tidigt för att sedan sitta i en bil i ca 1,5 timme!

Väl på jobbet så blev jag varmt mottagen av kollegorna! Kändes varmt i hjärtat att folk faktiskt brydde sig om mig och att de har saknat mig. Tyvärr verkar det som om min närmaste kollega håller på att gå in i väggen. Hon såg helt sönderstressad ut, sa att hon mådde dåligt samt att chefen hade deligerat ut 6 stycken av hennes ärenden. Å tyvärr är hon inte helt ärlig mot chefen heller..hon mår mycket sämre än vad hon vill berätta för vår chef.

Åter till det positiva! Efter jobbet gick jag i alla fall hem. Skönt väder va det också. Totalt 60 minuter promenad blev det idag. Så härligt. Skönt att vara igång igen.