ZtorZillen

2013-08-31
18:23:10

Dag 302
 
Det är väl då fasiken att man aldrig får vara "ifred"...
Nu firade jag lite smått att jag inte har hetsätit....firade på så sätt att jag faktiskt satte ord på det faktum att jag är stolt över mig själv och det jag har uppnått. Att hetsätningen inte längre är en stor del av mitt liv.
VAD HÄNDER DÅ?
Jo, det blev som någon form av tvångstankar. Hela denna vecka, nästan, har jag tänkt på mat. Drömt om mat. Fantiserat om mat...jag har inte hetsätit, det är sant! Men det har varit nära...lockande och tilltalande på något sätt. Ibland har jag till och med rättfärdigat för mig själv; det är okej att tappa kontrollen ibland, bara en gång...vem skulle få reda på det? Klart att du kan ta en portion till eller tre...kom igen nu, det var ju så länge sedan....
 
 
PÅ riktigt, så har mina tankar gått...som om "det är okej" eller att det är normalt att hetsäta! Bara lite, säger en röst inom mig. Gå och köp bara EN chipspåse...som om det skulle göra någon skillnad, säger samma röst. Du har ju gått ner så mycket i vikt, du väger något på 8 nu...du kan ta lite fika, eller hur? Jag blir tokig!
Som om detta inte vore nog har jag superont i ryggen och det håller i sig...till och från hela veckan.
 
Jag är ledsen. Önskar att denna resa var lite "lättare".
 
 
 
Nu har jag ätit nötter istället för godis. Tittat på Biggest loser och försökt tänka att ryggontet går över, det blir bättre..men det är svårt. Svårt och irriterande. Dessutom är jag kallad till läkare för uppföljning av min medicin, medicinen som jag slutat äta. Jag är nervös för vad läkaren ska säga...kanske kommer han säga att det då inte finns något mer de kan göra för mig?
 
Usch...nu ska jag ta mig en tur på crosstrainern. Denna vecka har jag bara tränat ett pass, det är för lite! Speciellt när jag har detta sug hela tiden...eller nej, det är inte ett sug, det är mer mentaldipp. Hm...mer som om jag inombords säger till mig själv att jag kan ge upp nu och börja leva som jag gjorde innan. "ge upp"
 

2013-08-29
22:36:46

Dag 300
 
Idag är det 365 dagar sedan min älskade farmor lämnade jordelivet.
För att ära hennes minne så hade vi pannkakskväll med familjen. Min farmor är drottning i pannkakshimlen! Hon är drottningen på pannkakor!
Så...eftersom jag fortfarande håller på med detoxen, så blev det detox-pannkaka!
Proteinpulver och ägg. Blandas ihop och sedan stekte jag detta i smör.
Kvällsmat blev därför pannkakor, som va nyttiga.
Till detta serverades bla hallon.
 

2013-08-27
23:07:06

Dag 298 utmaning
Idag har jag gjort det igen. Jag har utmanat mig själv och min rädsla att träna "inför publik". Så idag har jag gått på ett Friskis och svettis-pass.
 
Detta resulterade i en otrolig kick för självförtroende och självkänsla. Nästan alla som var där kom liksom i grupp...eller två och två. Jag kom själv. Jag känner hon som leder passet, så jag tänkte att helt "själv" är jag inte...och föresten ska jag fokusera på träning nu inte att vara social. Jag pratade lite med några innan och sedan körde jag järnet!
 
En timmes träning blev 702 kcal fattigare, med en medelpuls på 169.
 
Men framför allt, så gjorde jag det! Inga ursäkter godtages. Jag gjorde det!
Detta hade jag inte trott om mig själv om någon sagt det här till mig för ett år sedan! Än mindre för två år sedan!
 
Körde efter ovanstående citat och tänkte att nu fasen ger jag allt! Ska jag utsätta mig själv för att motionera offentligt ska det också vara värt det i brända kalorier...jag kan inte komma hem och fortfarande inte vara svettig!
Tjoff, sa det...en timme gick fort och jag glömde snabbt bort att det fanns andra i rummet!
 
Funderar på om jag ska unna mig ett Friskis-kort...denna och nästa vecka är det gratis pass hela veckan...
 

2013-08-26
22:06:00

Detox-uppföljning
Så äntligen blev den gjord! Uppföljningen!
 
Man kan säga att den består av 6 delar, ett frågeformulär med sex olika områden, där man då får olika poäng för sitt svar. Önskvärt är att komma i "grön zon", mindre bra gul och röd innebär att det ska till en förändring för att man ska må optimalt, så att säga.
 
När jag gjorde testet innan jag började detoxen var jag superröd. Röd på alla 6 delar.
Del 1 " Du är vad du äter", detta område handlar om kost, vad äter jag och hur tillagar jag det..exempelvis; äter jag mer ekologiska grönsaker än icke ekologiska grönsaker? På uppföljningsdelen hamnade jag här på övre delen av gul zon. Alltså fortfarande nära rött, men inte alls lika dåligt resultat som innan detox! Tacka för det, jag har ju ändrat en hel del!
 
Del 2 "Stress", detta område handlar om stress. Upplevd stress samt hur kroppen mår och om den visar tecken på stress. Detta var också superrött innan. MEN nu hamnade jag i nedre delen av grön zon, mäkta imponerande! Å andra sidan kan detta också ha med att göra att jag har haft semester och därmed vilat mer? VI får se vid nästa uppföljning om det fortfarande är i grön zon.
 
Del 3 "Sömn", mitten av grön zon. Också en jättestor förändring, som jag hoppas håller i sig även nu när jag börjat jobba. Sömnrubbningar är faktiskt något som jag lätt får av jobbet, tyvärr. Men med meditation hoppas jag på att åtgärda detta och upprätthålla god sömn.
 
Del 4 "Du är NÄR du äter", övre delen av gul zon. Inte heller jättebra, men en förändring. Även här har jag mer att jobba med. Framför allt så är det att inte äta så sent...
 
Del 5 "Matsmältning", övre delen av grön zon. Den här är liksom del 6 inte så roliga frågor, utan handlar mycket om toalettbesök och diverse odörer som kan komma från magen...hehe..ni förstår vad jag menar.
 
Del 6 "Svampar och parasiter", nedre delen av röd zon. Inte heller så bra. Men det är också här som detoxandet får ha sin lilla gång. Det är ju detta som detoxen ska fixa, se till att man blir grön, utan svampar och parasiter i tarmarna...!
 
Vad händer då närmaste månaden? Jo, eftersom framstegen var så stora får jag nu äta bär varannan dag. Även koffeinfritt kaffe går bra då och då...och lite tuffare träning är nu okej också. Styrketräning ska läggas in regelbundet i träningsschemat!
 
Tror att det var det mesta! Frågor på det?

2013-08-23
22:58:42

Dag 294 Efterrätt
 
 
 
Vad jag gillar i sötväg bäst, är glass. Glass och bärpajer...mums!
Då jag inte "får" äta bär eller pajskal, så har jag naturligtvis försökt hitta ett bra recept på glass. Inte för att jag ska äta det ofta eller så...då är nog risken stor att jag återigen får tendenser till hetsätning eller i alla fall ett större sockersug, eller i alla fall en längtan efter andra söta saker eller andra glass-sorter...
 
 
Jag har ju denna glassmaskin, sedan något år tillbaka. Jag började helt enkelt med att blanda en burk kokosmjölk, 2 ägg samt vanilj. Sedan hällde jag ner det i glassmaskinen och väntade...väntade och väntade...
 
Sedan när det var klart, så provsmakade jag! Och det var riktigt gott!
Har prövat samma recept också med lite sötningsmedel, stevia. Tyckte att båda var riktigt goda. Det som jag är mest stolt över är det faktum att jag inte åt glass för att trösta mig själv eller för att fira. Jag åt det för att jag hade PLANERAT det. Liksom jag numera planerar att träna. Det är en märklig känsla att vara stolt över det här med maten, att faktiskt kunna säga att det är hjärnan som styr och inte känslorna. NU....dag 294 känner jag mig bekväm med mat igen. Jag har kontroll. Kanske för att jag vet att jag kan hantera maten, kanske för att jag är mer stabil känslomässigt...eller en kombination av olika saker?
 
 
 
 

2013-08-22
22:51:00

Rosor
 
 
 

2013-08-22
21:40:07

En dos stryknin
 
Första boken där Hercule Poirot dyker upp.
 Ännu en bok läst på semestern! Jag älskar Agatha Christie...hennes böcker är alltid bra...!
Även om jag nu i bokform gillar Poirot bättre än Miss Marple..som jag föredrar på film...
Denna var också bra, så klart. Riktigt svår att lösa, mordgåtan...men det är som det ska vara när det är en riktigt bra deckare! Kan varmt rekommendera även denna bok!
 
 

2013-08-21
21:26:42

Recept-tips
Nu är jag ju verkligen ingen recept-fantast..eller ett matgeni...trots ätstörning och matfixering...det har i mitt tidigare liv mer varit en fixering vid att äta mycket...och i mitt nuvarande liv (kors i taket), så är det mer fokus på smak och kvalitet! Vem hade kunnat ana detta för ett år sedan, eller två?
 
I alla fall!
Idag har jag utmanat mig själv och testat att göra lite rawfood på sådana ingredienser som är OK när man går på Antons detox.
 
 
Eftersom min kamera fortfarande inte samarbetar med min nya dator lånade jag bilden från receptmakaren själv. Klicka på bilden för att komma till receptet!
Det är en slags cashewnöts gräddfil...kan man säga. Min blev dock inte så bra som den på bilden ovan.
Min blev lite brunare...och kornigare, förmodligen mixade jag den för kort tid...bättre lycka nästa gång!
 
I morgon ska jag testa och använda den i matlagning! Verkade inte helt illa! Provsmakade och den smakade ok.
Hoppas nu bara att sambo godkänner den, när han kommer hem från skolan!
Det jag saknar med detoxen är nog mest gräddfil, fil och cream fraiche...
Så med denna nya mix kanske det behovet kan bli tillgodosett?

2013-08-20
22:38:16

Dag 291 Gruppträff efter sommaruppehåll
Jadå!
Det blev en gruppträff idag med fokus på känslor och ätande.
Det var riktigt roligt att träffa alla gamla "kollegor" och spännande att träffa min nya coach S. Det som var bäst på dagens möte var att JAG var den som hade gått ner mest i vikt! De flesta låg kvar på samma eller hade gått upp lite i vikt under sommaren, men INTE jag!
 
 Lite tråkigt att vi inte har kvar Tobias...som coach. Men förändring kan vara bra det med, och jag har en go känsla i magen att nya coach S är duktig också! Hon verkade dock riktigt nervös idag, inte för att hon behövde det, för hon va riktigt duktig och gav ett gott intryck!
 
Dagens vägning
Vikt: 85,7 (104,2 kg)
BMI: 35,2 (42,8)
Fettprocent: 39,1 (45,8%)
 
Så här ser dagens vägning ut.
Med dagens mått och med mina inskrivningsmått...
Nästa gruppträff är om två veckor!
Känns riktigt bra med detoxen och det glädjer mig att det äntligen rör sig lite på vågen...!
Det är nära nu att jag ska ha gått ner 20 kilo med Itrim!
När jag når den siffran måste jag ju fira...men hur?

2013-08-20
10:46:54

Dag 291 rehab
 
HAHAHA!
Va glad jag är!
Snart 300 dagar sedan jag började på Itrim!
Alltså kan jag konstatera att jag under en period på 291 dagar bara har hetsätit EN GÅNG!!!
Så j*kla bra är jag! Hurra, hurra!!
 
Det är skitbra, tror att det är bästa året sedan jag blev vuxen...
Vad gäller att inte hetsäta!
Vem hade kunnat ana att Itrim, inte bara skulle påverka vikten, utan även rehabilitera min själ från hetsätning?
 
YEEEEES!

2013-08-20
10:32:05

Fjällvandringen
Tänkte visa er mina steg från fjällvandringen...
 
Måndag
8 231
 
Tisdag
17 307
 
Onsdag
14 858
 
Torsdag
20 049
 
Fredag
6 441
 
Lördag
10 121
 
Söndag
6 573
 
Måndag och fredag var resedagar, det syns ju också på stegen.
Annars tycker jag att det blev fina siffror.
Nu har dock lingonveckan börjat och jag känner mig nere och öm i kroppen. Så stegräknaren får ligga på hyllan idag, då jag just nu bara upplever att den stressar mig. Istället ska jag försöka att röra mig i vardagen och njuta av sista semesterveckan.
Uppföljningen på detoxen gick inte så bra eftersom A:s dator va sönder, så återkommer när den är fixad!
I kväll ska jag på första Itrim-mötet efter sommaruppehållet.
Eftersom jag bor så långt borta från mitt center så har jag inte varit där sedan sista mötet innan sommaren.
Ska bli spännande att vägas också..även om man får ta hänsyn till att jag har mens och så (tänker på hur kroppen spar på sig lite extra vatten då.)...
Hoppas på fina siffror och hör av mig senare med uppdateringen om hur det gick!

2013-08-19
09:07:29

Jag vägrar dö nyfiken
Nu när jag har semester så gäller det att passa på att läsa lite extra! Det har jag gjort också...denna bok va riktigt bra. Jag är ett stort fan av Babben Larsson som komiker och hade stora förhoppningar på hennes bok! Jag blev inte besviken, satt och småskrattade mest hela tiden. Gillade också att det fanns så mycket igenkänningsfaktorer...tyckte också det var intressant att läsa om hennes viktresor hit och dit..och hur hon levde som ung innan hon blev komiker och skådespelerska. Helt klart en bok jag kan rekommendera!
 
(klicka på bilden för att beställa boken på cdon.com)
 
Allt från små reflektioner om varför folk har så himla svårt att plocka upp hundbajs till de stora frågorna om meningen med livet får du här serverat av Babben på Babbens vis. Babben är en person som reflekterar och funderar över livets alla trivialiteter och som med humor och värme kan få oss att skratta åt oss själva och allt mänskligt beteende. (från cdon.com)
 

2013-08-18
10:26:30

Tillbaka
Hej bloggen..hej bloggläsare!
 
Nu är jag tillbaka! Hemma från fjället! Det har varit en underbar semester! Tagit ledigt från ALLT. Så känns det verkligen. Vi har vandrat på fjällen tillsammans med vovven. Vi har grillat varje dag, spelat kort, badat, bastat..njutit av varandras sällskap, läst, lagat mat...detoxen har vi hållit, förutom att vi har ätit nötter nästan varje dag. Här skyller jag på att det var så smidigt att ha med sig i väskan...men det handlar mer om lathet och brist på planering.
 
 
 
Till frukost har vi nästan varje dag ätit kokosgröt med olika kryddor till; vanilj, kanel eller kardemumma. Till och med sambon såg fram emot frukosten! Och han är ingen frukostmänniska kan jag lova. Han hatar dessutom kokos-smak....
 
Idag är det uppföljning på detoxen med coach Anton (aka "TräningsZillen" eller "ZuperZillen"). Så det ska bli spännande. Uppföljningen med Anton innebär; vägning, mätning och svara på ett gäng frågor om nuvarande livsstil, en månad in i detox.
 
Förstår att ni blir lite förvirrade att jag kör detta samtidigt som Itrim. Egentligen handlar det om samma sak. Att hitta en bestående balans mellan kost och motion..en livsstil som är hållbar. Itrim-måltiderna (måltidsersättningarna) har jag slutat helt med. Dels för att det blev så dyrt och dels för att mina resultat typ har frusit sedan i april och jag skötte mig ändå BRA. Det är därför jag nu kör detoxen. Vilket nästan är det samma som Itrim förordar när man har nått sin målvikt. Dock inte lika strängt. Skillnaden är främst att i detoxen tillåts inga laktosprodukter, glutenprodukter, frukter eller bär, halvfbrikat eller charkprodukter..det ska vara så rent som möjligt (inga måltidsersättningar eller sötningsmedel heller.) stevia är okej, om det är riktig stevia, inte sådant som är utblandat, sojaprodukter är inte heller okej i detox..tanken är att rena kroppen och tarmfloran..
 
Efter min uppföljning återkommer jag med lite recension över hur det gått för mig och sambon och vad planeringen nu blir för nästa månad...!

2013-08-13
20:42:00

Strong...
 
 

2013-08-11
13:20:25

Slappar
Gårdagen var hektisk...bröllop, shopping, kräftskiva med närmaste familjen...
Riktigt trevligt. Jag bestämde mig till sist för att gå på vigseln för att titta på när mina kollegor skulle gifta sig. De möttes på jobbet..visade sig senare att de bodde i samma stad, deras föräldrar jobbar på samma jobb och de umgås med samma vänner! Vilken romantisk grej va, som i en saga! De var i alla fall supervackra!

Idag ser planerna ut som följer; lite träning, packning inför morgondagen och lite slappning.
I morgon åker vi till fjälls...jag är osäker på om det finns internet eller inte, men om det inte finns så vet ni vart jag är och att jag är tillbaka om en vecka! Annars så hörs vi snart igen...
 
Jag, sambo och Samson ska åka till fjällen för lite vandring å mys! Det blir vår första gång i fjällen tillsammans så det ska bli riktigt kul! Nu ska jag titt på en Disney-klassiker; Dumbo.
Vi hörs!
 

2013-08-09
22:34:37

Dag 280 -Personalfest
Normalt undviker jag allt vad sociala sammanhang innebär, i alla fall när det bjuds alkohol. Jag har länge varit nyterist, men titulerar mig inte som nykterist längre, då jag faktiskt då och då dricker lite cider eller vin. MEN, jag festar inte. Har aldrig gjort, kommer nog aldrig att göra. Varför är det så svårt att vara sådan som jag i dag i Sverige? Var väl naiv när jag trodde det skulle bli lättare när man blev vuxen...icke!
 
I alla fall. Så valde jag idag/ikväll att åka på en avskedsfest för en kollega. Vi började vid fyra-tiden...och jag åkte hem vid nio..det var en del alkohol..men det fungerade och var trevligt. En del av mig vill vara den där sociala omtyckta människan...ni vet..hon som alla gillar och bara vill vara med, den populära tjejen. Men det är inte jag. Jag är inte heller mer social än vad jobbet kräver. Jag är duktig på att fejka dock. Det är nog inte många som faktiskt vet om att jag HATAR att vara med på sådana här tillställningar...jag har dock lovat mig själv i nyårslöfte att jag ska anstränga mig mera. Att försöka vara social och faktiskt inte alltid tacka nej..utan jag ska delta. Ge det en chans. Vara en del av gemenskapen...
 
Jag tror att en del i denna önskan att vara social, har mitt fett stått som en vägg mellan mig och all vänskap jag tidigare haft i mitt liv. Jag har använt fettet, mina valkar, min fetma, mitt BMI, som ett skydd eller ett sätt att isolera mig själv. EN offerkofta. Jag kan inte älskas för jag är fet. Fast egentligen har det kanske mera varit; jag kan inte älska mig själv och vill därför inte bli sårad eller släppa in någon annan i mitt liv...någon som kanske får mig att förstå att jag inte älskar mig själv.
 
Det är intressant...hur jag nog under hela mitt liv har använt min övervikt som en ursäkt till att inte vara glad. Inte vara delaktig eller vara en del av gemenskapen. Jag drar mig fortfarande undan, men jag försöker mer nu. Att utmana min rädsla att bli sårad och övergiven.
 
Det är inte lätt. Men vem har sagt att livet ska vara lätt?
 
Jag menar...jag har gått ner 20 kilo från min maxvikt...106 kilo är det som jag har vägt som mest sedan jag började blogga. Nu är jag nere på 85-något....! Det har inte heller varit lätt med PCO och allt...men jag klarade det. Jag klarade att skaffa nytt jobb, i ny del av landet...jag kommer klara att utmana mig själv också, med att fortsätta gå ner i vikt..bli mer social utanför jobbet och framför allt...vänskap kommer komma med att jag vågar släppa in folk på livet. Det är läskigt. Men jag är stark och målmedveten, detta kommer bli kanonbra!
 
 

2013-08-08
21:09:35

Dag 279
Äntligen har jag fått motivation nog att testa något annat än simning och yoga...jag har ju bara kört det nu i tre veckor, för att låta ryggen vila...och förhoppningsvis läka sig i form...eller vad man ska kalla det.
 
 
Så idag blev det en timmes crosstraining.
Det kändes i ryggen i början. Men tänkte, att så länge det inte gör ont är det ingen fara. Mitt första mål var att träna mer än 30 minuter. När det gick bra, så körde jag på i 30 till! Så skönt att svettas på riktigt...alltså, menar RIKTIGT mycket. Känna att hela kroppen gör sitt bästa...och inte ha ont i ryggen efteråt.
Som belöning till mig själv så gjorde jag en hårinpackning och mediterade efteråt med mantrat "jag är målmedveten och stark". Det var det som behövdes idag. Jag känner mig nöjd och glad med dagen...njuter av semestern i fullo, även om det har regnat mest hela dagen...men det gör inget. Jag och Samson har tittat på film och slappat. Å jag har ju tränat när han sov också...han är ett riktigt bra stöd ibland, inte idag dock!
 
 
 

2013-08-07
23:38:00

Före och efter
 
Ännu en kändis jag faktiskt inte vet om jag inspireras av före eller efter.
Tycker att hon såg så fin ut under Spice Girls-tiden. Och så fräsch och hälsosam ut. Nu tycker jag hon verkar vara lite väl ohälsosamt smal...eller?
 

2013-08-07
20:34:47

Dag 278 -Ny vikt
Jag har äntligen kommit till skott med att köpa en ny dator. Denna hr nu börjat strejka ännu mer..nu inte bara med "a" utan nu kan jag inte längre lägga upp foton. Och jag som är sååå superstolt över min viktbild idag. Fotograferade vågen, nämligen. Och den visade hela 85,7 kg.
KAN du förstå detta? Det är knappt så jag förstår...
 
 
Men jvligt kul är det!
Och jag är stolt. Så in i bomben. Detta fungerar. Äntligen så rör det sig neråt igen!!!
Jag har provat mitt nattlinne som jag köpte i förväg som 85-present...
Å jag kan ha den!
 

2013-08-05
20:53:43

Dag 276 "Frukost"
Dagens frukost var ett nytt recept. Nämligen kokosgröt. Det var lätt att laga.
2 ägg. 1 msk kokosmjöl och 1 dl kokosmjölk.
Det var både gott och enkelt..men då jag är lite tveksam till kokossmak över huvudtaget, sedan ett misslyckat försök att göra kokospannkaka, så kryddade jag också med kanel. Fungerade kanon!
 
 
Jag blandade allt i en kastrull..det blev väldig gult, men jag tror att det var på grund av
de ekologiska äggen..tycker att det mesta blir lite extra gult av det!
 
 
Måste säga att det blev riktigt bra och det är något som jag kommer att testa att göra igen.
Redan i morgon faktiskt.
Synd att vi går på detox, annars hade jag ätit lite hallon till, tror att det skulle passa perfekt!
 
 

2013-08-04
17:58:04

Detox
 
Som en del av detoxen som jag och sambo nu äter...
Så äter vi också dessa, ovan. Två tabletter, två gånger om dagen, av Ultra balans och två teskedar, två gånger om dagen av pulvret UltraDetox. Det är en salig blandning av örter och fibrer...tanken är att rensa ut gifter i kroppen som bildas vid bland annat dålig matsmältning och dålig kost, men även av luft, vatten och mat.
Måste erkänna att det smakar så himla äckligt...att jag inte kan beskriva det.
Än så länge har jag inte kännt någon direkt "effekt"..men hoppas verkligen att jag känner det snart.
För det är fasen inte gott å svälja det där pulvret två gånger om dagen!
 

2013-08-03
00:39:00

Kains bok
 
Ännu en bok klar!
Denna var en riktigt bra bok. Lite fantasy-aktig. Och till och med sambon gillade den. Han är ju inte så förtjust i andra böcker än fantasy. Har kollat lite på bokus ang boken! Evas bok har jag ju också läst, men gillade Kains bok mer. Man får följa denna unga man och hans svåra samvetskval efter att ha dödat sin bror. Man får också en inblick i en mer komplex man än just de andra han är uppväxt med, som Adam, Eva och Abel. Riktigt intressant och tilltalande version av Kain än den Bibeln erbjuder...
 
Bokens Kain är vuxen och lever tillsammans med sin familj. När hans hustru Lea ska föda deras barn överger han dem. Barnet väcker starka känslor som han har svårt att hantera. Han ger sig av för att söka Paradiset och de "ordlösa" som hans mor berättat om. Han finner dem och mötet blir mycket dramatiskt. Kains bok är andra delen i trilogin Paradisets barn. Marie Richardson har läst in även den första, Evas bok.

2013-08-02
21:41:53

Semester
 
 
ÄNTLIGEN! Nu har jag semester.
Tar en dag semester från bloggen också!
 
 

2013-08-01
21:42:01

En present
 
Jag tycker att jag förtjänar en present!
Så jag beställde lite grönt ekologiskt te, till mig själv och sambon. Fyra prova-på sorter och en stor påse av teet "Sov gott", då jag behöver något smaskigt och som gör att jag varvar ner lite. Tror att den bland annat innehöll kamomill och jasmin. Den var supergod och kan varmt rekommendera den!
Beställde dessa på Te-centralen. Köpte mig själv också en termos-te-mugg. Helt fri från Bisfenol A också. Det är ju helt klart ett plus i kanten, då jag just fått upp ögonen för allt vi använder i vardagen och som är proppfullt med olika gifter eller andra saker som faktiskt påverkar kroppen. Bisfenol A sägs också vara det som kan störa många kvinnor att bli gravida! Å jag som alltid dricker vatten i plastflaskor...vanliga PET. Undrar just vad de utsöndrar för kemikalier...hm...
 
 
Här fick ni en bild på min mugg också! Visst är den stilig!
Ni skulle se hur fin den blir med lite te i.