ZtorZillen

2012-02-17
20:35:12

Slutet blir döden

Jag är ett fan av Agatha Christie. Även om jag tycker att många av hennes böcker är mycket lika.

Det är samma tema, samma upplägg, fast olika miljöer, olika motiv. Men jag gillar det.

Jag vet, det låter trist. Men jag gillar hennes färgstarka karaktärer. Jag gillar hennes böcker helt enkelt. Gillar när jag hittar guldkornen, de som är unika. Vad jag förstår är denna bok hennes enda historiska detektivroman; till skillnad från hennes andra böcker utspelar sig denna bok inte i samtiden, utan på 1900-talet f.Kr. i det forntida Egypten.

Boken handlar om Ka-prästen Imhotep och hans familj. Han är änkling som plötsligt bestämmer sig för att ta hem en konkubin, Nofret. Nofret är mycket vacker men ond. Hon sprider rykten och ser till att alla familjemedlemmar ogillar henne, hon försöker vända Imhotep mot sina barn...och då -naturligtvis- hittar man Nofret död. Efter Nofrets död, följer ett flertal dödsstraff, vilket Nofrets spöke får skulden till...

Jag gillar faktiskt denna bok, lite roligt att läsa om gammal egyptisk trosuppfattning kring döden. Den är också bra på det sättet att jag INTE lyckades klura ut vem mördaren var...! Det är ganska ovanligt, tycker jag...brukar vara snabb på det. Men icke i denna bok. Bara därför, tycker jag att den är värd att läsas!

Mycket spännande! Svår att lägga ner...

På återläsande!


Kommentar:

Denna vill jag också läsa! Tack för fint tips vännen!

2012-02-18 @ 06:59:51
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: