ZtorZillen

2012-07-06
11:08:22

Vägning v 27

Startvikt: 106,4 kg (110630)

NU: 102,2 kg (120706)

 Idag känner jag ett behov av att skriva av mig. Jag är frustrerad. Jag vet att jag hela tiden försöker upprätthålla ett sken av att vikten är mindre viktig och att hälsan är viktigast…och oftast tror jag verkligen på detta också. Förutom ibland. Som nu. När jag tränar som en idiot och det ändå inte händer något på vågen. Eller det händer något, men något fel. Jag fattar verkligen inte vad det är för fel på min kropp.

Eller vad det är för något som jag gör fel. Känner bara mig såå fel. Känner mig äcklig och ful.

Känns som om jag har noll karaktär och att jag hela tiden gör fel. Varför känner jag så?

Allt är fel just nu. Jag vet att det inte är ”jag” som tänker så här, inte mitt logiska jag i alla fall…men jag upplever att jag verkligen kämpar med dessa j*vla kilon…och tycker väl att jag borde bli belönad. Jag borde någon gång få skörda min frukt av allt arbete jag lägger ner.

 

Just nu ifrågasätter jag allt detta. Vikten. Motionen. Livet. Vad gör jag för fel? Vad är det som inte fungerar? Vad måste jag ändra? Eller ska jag bara fortsätta med det jag gör och vänta? Ha mer is i magen och bara vänta? Suck. Jag vet inte. Det är konstigt. Märkligt. Får inte fram orden. Känner mig tom och besviken. Känns som om jag vill dra mig undan och vara ensam. Inte träffa folk, inte visa upp mig. Känner att jag misslyckas –igen. Jag har hållt på med denna j*kla resa så j*vla länge nu att jag kan spy. Visst jag väger mindre idag än för ett år sedan. Men det är inte rimligt att bara gå ner 4,2 kilo på ett år. Vad är det för fel? Vad är det som är helt galet? Varför går det för ”alla andra” men inte mig? Jag behöver hjälp, det är klart. Men var ska jag börja? Med vad behöver jag hjälp? Nu är jag bara ledsen. Skäms. ”Alla” vet att jag viktkämpar. ”Alla” ser vad jag äter, hur jag rör på mig…men inget händer. Varför händer inget? Vad är det som är fel? Jag blir så less på allt. Jag vill sluta. Äta mig supertjock, gömma mig, göra slut med vänner/fästman/familj…krypa ner under ett täcke och bara gömma mig…


Kommentarer:
#1: Anna

Du har precis satt ord på allt det som bubblat i mig sedan igår. Jag önskar att jag hade svar på vad man ska göra, men det har jag inte.

Men du hade rätt när du sa till mig att fokusera på hälsa. DET är rätt. Det är perfekt att du tränar - fortsätt med det. Det är perfekt att du äter bra - fortsätt med det. Du är en sådan inspiration, oavsett om kilon trillar av eller om det går sakta. Hur ser det ut på måttfronten? En stor kram och en miljon orkidéer till dig för att du är så fantastisk!

Svar: Åh, Anna! Du är en räddande ängel, vet du det...dina ord betyder mycket för mig!
pcoslife.blogg.se

2012-07-06 @ 12:36:11
#2: Joline

Ibland är livet jävligt tungt och då måste man få skriva av sig eller få ur sig det på något annat sätt! Jag lever inte ditt liv så jag kan inte säga om du gör något fel. Jag kan bara utgå från mig själv och just nu står vågen stilla även fast jag tränar som attan. Men jag VET att jag inte sköter maten optimalt. Men som sagt jag lever inte ditt liv. Men jag har för mig att du sökt hjälp förut och att du har något problem som gör det svårt för dig att gå ner i vikt, stämmer det? Du kanske ska ta hjälp av sjukvården igen i så fall... men som sagt, jag vet inte, jag tänker bara fritt. Hoppas det är okej.

Skickar varma kramar till dig iaf!

Svar: Jo, det stämmer...sjukvården har konstaterat att jag har svårare att gå ner i vikt pga någon hormonrubbning eller vad de nu kallade det..hm...tack för uppmuntrande ord!
pcoslife.blogg.se

2012-07-06 @ 21:31:23

Ja, vad tusan! Jag fattar att det suger! Verkligen!!
:( Du har varit hos en dietsit eller hur? Annars kanske det skulle kunna vara nåt?

Svar: Nej, jag står i kö och har stått i kö i snart ett och ett halvt år...men nu ska jag ju snart flytta och då tänkte jag försöka leta upp någon privat...
pcoslife.blogg.se

2012-07-07 @ 00:15:49

Bra att du skriver av dig tycker jag! Ut med skiten! Jag vet du frågade för några veckor sedan om du kunde anlita mig på distans för en tid och visst kan du det. Du känner ju till min filosofi och hur jag förmedlar saker. Det som skiljer är att jag kan slå näven i bordet mer som tränare både fysiskt och mentalt, om jag anser det behövs, än vad jag gör i bloggen. Maila mig privat om du vill veta mera, Zillis.

2012-07-07 @ 14:39:44

Viktigaste är att du mår bra, fundera inte på siffrorna det lossnar säkert så småningom. Tänk hur mycket bättre du mår nu jämfört med för ett år sen.
Har själv stått mer eller mindre still sista året och det är rätt surt, men sen ser jag hälsovinsterna och då känns det mycket bättre igen. Orkar så mycket mer :) Nu är det kanske taskigt jämföra för mig eftersom jag nyss tog av gipset för ett år sen men du kanske ser vad jag försöker säga? Helhet & tålamod, håll vanorna. Stor peppkram

Svar: Åh, jag vet...men det känns så surt när jag verkligen försöker...! Har aldrig "hållit" i det så länge förut...men det händer knappt något ju...
pcoslife.blogg.se

2012-07-11 @ 03:02:38
#6: Linda

Åh vad trist att läsa om att du känner så här. Jag tänker att det kan inte möjligtvis vara något med kroppen då? Med sköljd körteln eller så? Eller räknar du möjligtvis dina kaloier så du vet hur mycket du får i dig per dag? Vad gör du för något när du tränar?

Svar: Just nu så är det Fitnessfighten...eller Run 4 Fun som jag kör. Cirkelträning, kan man säga..en timme om dagen i 31 dagar.
pcoslife.blogg.se

2012-07-12 @ 00:06:37
#7: Linda

Ja jag läste lite vidare och såg det. Jag hoppas att det ska fungera bättre! Jag såg att du tyckte det kändes bra i kroppen =)

Svar: Ja, jag hoppas det! Om några timmar är det veckans vägning också! Skräckblandad förtjusning! hehe
pcoslife.blogg.se

2012-07-12 @ 00:20:06
#8: Linda

Spännande! Då ska jag ta en titt nu om en dtund igen

2012-07-12 @ 10:14:56
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: