ZtorZillen

2013-04-23
17:20:19

Facebook (fast positivt)
Jag dissar ju facebook då och då...det är ett sådant där forum som kan provocera mig...ganska lätt faktiskt, speciellt om jag har haft en dålig dag på jobbet.
 
Igår fann jag dock mycket stöd på facebook. Ni vet. Det kändes som om jag plötsligt hade ett gäng med vänner som bara fanns där för mig...att stötta och påminna mig själv. Jag mår bra. Och det glömmer jag lätt. Mest..för att det blir så uppenbart det här med vikten nu när jag regelbundet "måste" väga mig. Jag tänker på träffarna på Itrim. Jag måste konfronteras med vad det är jag gör med min kropp. MEN!
Jag mår bra. Jag mår bra i min kropp. Visst..det hänger lite hud under armarna. Det är fortfarande ett traktordäck runt midjan..som en rockring som är för liten har den bara fastnat där.
Men...mitt ringfinger har smalnat av. Förlovningsringen sitter mer perfekt än någonsin tidigare.
Jag ser mina nyckelben när jag borstar tänderna och tittar mig själv i spegeln. De existerar faktiskt i min kropp också...något jag tidigare genuint har tvivlat på.
 
Mitt halsband, det med ett guldhjärta. Det som jag fick av farmor...för ca 12-13 år sedan...det sitter bra igen..det hänger ner..inte sitter klibbat som en strypsnara runt en fet hals. Nej...det hänger fint..ner..för att inte tala om att jag har en vacker hals...ja, nu är den ju uppsvullen och dan..men den är smalare..fin att se på. Liksom som ett vårtecken. Inte visste jag att man kunde känna sådan stolthet över en hals, men det gör jag. Min hals. Fin.
 
Min kropp generellt...som bär mig varje dag. Som inte värker längre. Som bara kan vara...och njuta.
 
Är det så här hälsa känns?
 
Hur kan jag inte känna glädje över det faktum att jag mår så bra i min egen kropp? Att jag äntligen kan se på min kropp och säga ÄRLIGT; "hej du, va fin du är"!
Vad är vikt i ett sådant samanhang? Varför stirra sig blind på det? Varför?
 
Lyssna mer på min Itrim-coach. Fokusera på hälsa. Det som jag mår bra av. Meditera varje dag. Fokusera på växterna. Gå på promenader med Samson. Njuta. Det ska jag göra.
 
Slänga bort mina känslor av misslyckande. Se det som jag har lyckats med. Titta framåt. En dag i taget. Inte bli upprörd över mina matval. Fokusera på hälsa. Inte vikt. Tänka Itrim-resan som en hälsoresa, inte viktresa.
Ja, så gör jag!

Kommentar:
#1: Malin

Vilket härligt inlägg! Perfekt att skriva ner sådana känslor så man kan gå tillbaka och läsa sen när det känns tungt :)

Och vilka roliga formuleringar du fick till, haha. "som en strypsnara" eller "som en rockring som är för liten har den bara fastnat där". :D

Svar: Hehe..tack! :D
pcoslife.blogg.se

2013-04-24 @ 09:55:19
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: