ZtorZillen

2011-09-27
11:28:03

Optimism
Lars-Eric Uneståhl.
Det heter min husgud.
Jag har massor av hans mentalaövningar hemma, både på datorn och på mobilen.
Idag när jag gick (!) till jobbet, så lyssnade jag på en av hans avslappningar som heter "optimism".
Så jäkla enkelt egentligen. Att om du väljer att se saker från den ljusa sidan så mår du mycket bättre.
Enkelt, eller hur?

Vad gör ni för att känna er mer pepp i vardagen?

Kommentarer:
#1: ealina

Hm. Mina pepp i vardagen.. Att tänka positivt, såklart. Men det är inte alltid lätt.

"This also will pass" lever jag efter när nåt känns motigt. (Tex HellHour som inträffar runt 16 när barnen skriker och bråkar med varandra och tjatar om godis och middagen inte är klar förrän om en timma. Eller när man inte sovit en hel natt på flera månader för att någon liten är i en tillväxtfas och krånglar hela nätterna.) Jo, det är nog min vanligaste pepp-fras till mig själv, haha.Annars att inte tänka att "jag gör det imorgon" "jag ska äta nyttigare imorgon" utan börja NU istället. (Annars tänker jag lätt att "det är redan pajj idag, så en bunke glass är inte hela världen" eller "jag ska ändå äta nyttigt imorgon då måste jag passa på med choklad ikväll" osv)Svar: Tre barn. En 6åring, en 3åring och en nästan 1åring. Underbara fina fantastiska <3

2011-09-27 @ 12:47:35

sv: hehe tack =) igår tränade jag zumba. idag, ikväll, blir det gym och core :) det går sådär med vikten just nu. tränar mycket men tycker inte att det händer något på vågen. hade gått ner nästa 9 kilo, men sen var vi i turkiet 2 veckor och då gick jag upp ca 4 kilo igen (mest vätska, men ändå). kämpar på som en dåre. vill man gå ner snabbt i vikt så tror jag på den metoden du kör, att man äter få kalorier och tränar mycket. men däremot vill jag ändra min livsstil, få kontroll över mitt sockerberoende, så tror jag mer på tallriksmodellen, mycket träning och massor med självdisciplin =)

2011-09-27 @ 12:53:27
#3: ealina

Ett svar till, hihi: Dadlar hittar man nog i de flesta mataffärer. Här hos oss (litet när-hemköp) finns de bland grönsaker/frukt. De jag brukar köpa ligger i en pappkartong, ungefär så stor som.. eh.. hm.. Något större än ett bregott-paket, typ. Lite dunkla färger brukar locket på lådan ha, mörkrött/mossgrönt och lite senapsgult tror jag. Lycka till :)

2011-09-27 @ 15:10:00
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: