ZtorZillen

2014-05-31
06:11:00

2014 - Den oväntade gästen
En av mina semester-böcker var denna Agatha Christie-bok som jag hittade i en av mina boklådor som jag packat inför flytten. Detta är en riktigt bra bok. Det bästa var att jag inte kunde lista ut vem mördaren var alls! Det brukar ju aldrig annars hända. Jag är ett stort Agatha-fan...men denna bok tog mitt Christie-intresse till nya höjder! Nu förstår jag verkligen varför hon kallas för deckardrottning nummer ett!!
 
 
En främling kör i diket med sin bil nära den walesiska sydkusten och tar sig fram till ett isolerat hus för att få hjälp. Där finner han en man i rullstol, skjuten i tinningen. I samma rum upptäcker han en attraktiv blond kvinna med en revolver i handen.
Men är det verkligen Laura Warwick som mördat sin man? Om inte, vem försöker hon skydda? Huset tycks fullt av misstänkta, och kommissarie Thomas med sitt pokeransikte och sin poesiläsande assistent Cadwallader ställs inför ett knivigt pussel innan bitarna faller på plats.

Den oväntade gästen anses vara en av Agatha Christies bästa teaterpjäser och mottogs entusiastiskt som en ny Råttfällan vid premiären 1958. Genom Charles Osbornes omarbetning till roman ges såväl nya som gamla Christie-fantaster chansen att läsa denna historia som inte publicerats tidigare.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: