ZtorZillen

2013-01-31
23:48:00

Det börjar märkas nu...
Jag har läst flera bloggerskor som skriver om hur omvärlden förändras gentemot dem när de har gått ner i vikt. Jag börjar också märka detta fenomen nu. Tidigare har jag tänkt att det är bullshit! Att allt handlar om attityd. Hur är du själv då? Du blir bemött så som du behandlar andra, typ. Mer eller mindre. Men jag vet inte.
 
(jag har minskat 15 st sådana här!!)
 
Under denna vecka har det hänt vid några tillfällen. Bara småsaker...men i alla fall.
I början av veckan blev jag spontankramad av en manlig kollega. Det har han aldrig gjort tidigare. En annan, kvinnlig kollega pratade med mig. Jag har tidigare försökt småprata lite med henne då och då, men oftast fått enstaviga ord som svar, och sedan har hon vänt sig till någon anna för att prata. Hm...
Idag blev jag tilltalad inför hela arbetsgruppen, då min CHEF bad MIG om råd i ett ärende. Vad nu då? Vad är det som händer? Detta var också en ny upplevelse för mig...
 
(eller 15 stycken sådana här!!!)
 
Självklart kan det ha andra förklaringar. Visst. Men, ändå...det är lite märkligt att det börjar hända i alla fall..tycker jag. Eller så är jag mer uppmärksam. Men visst behandlar vi folk olika utifrån deras utseende?
 
Jag är ganska säker på att jag gör det, även om jag försöker medvetet att behandla folk med lika stor respekt, även om det kan bli på olika nivåer eller så...men visst gör vi olika? Eller är det bara jag?
Varför känns det som om jag i andras ögon har blivit mer värd nu? Nu när jag väger 15 kilo mindre än för 90 dagar sedan...?

Kommentarer:

Ja, viss behandlar vi folk olika. Av många anledningar. Både medvetet och omedvetet. Och jag tror aldrig man kommer ifrån det. Man skapar sig en uppfattning av en person när man möter den, och det enda man kan gå på i det läget är utseende, attityd och liknande "ytliga" saker. Och det där sitter lätt i. Jag är helt övertygad om att jag kommer bli annorlunda behandlad av folk när jag går ner i vikt. Inte så mycket av de jag känner och som tycker om mig för den jag är, men för alla andra som bara ser mig som en person bland alla andra.

Svar: Väl talat, köttbullen! Ligger nog mycket i det du skriver! Tack för den! :D
pcoslife.blogg.se

2013-02-01 @ 16:25:26
#2: Beni

Tror du inte att det kan ha med ens egna bemötande mot människorna. Bla nämner du ju om att man är mer uppmärksam. Jag vet inte om det gäller dig men oftast när man är lite större så gömmer man sig eller drar sig ur, man försöker inte ta plats osv. Det gäller inte alla men för vissa är det så. Man vågar mer och tar plats då lägger folk märke till en eller? Jag vet inte kanske bara svamlar.

Svar: Men då har det ju med mitt bemötande av andra att göra? Att jag kanske varit mer försiktig tidigare?
pcoslife.blogg.se

2013-02-01 @ 20:29:56

Jag ska ge dit en ny tänkbar tanke: Kan det vara så att Zilliz har förändrats? Att hon blivit tryggare och mer säker i sig själv som gör att folk tar kontakt? Mer utåtriktad? Att du strålar och att det i sin tur, gör att människor vill stråla med dig? ...

Svar: Kan vara så...eller en kombination...
pcoslife.blogg.se

2013-02-03 @ 08:40:55
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: