ZtorZillen

2012-01-13
22:51:57

Sankta Psyko

 

Johan Theorins romaner med Öland som fond har satt stora avtryck i svensk spänningslitteratur. Nu byter han tillfälligt spelplats och från ett vindpinat alvar tar han oss med till en mellanstor stad någonstans på västkusten.

Dit anländer Jan Hauger för att söka tjänst som förskolepedagog. Men Gläntan är inte riktigt som andra förskolor. Det ligger på andra sidan muren till Sankta Patricia – med öknamnet Sankta Psyko – ett säkerhetsklassat sjukhus där psykiskt störda våldsbrottslingar vårdas. Gläntan är Sankta Patricias egen förskola, där patienternas barn vistas för att under noggrann övervakning få träffa sina föräldrar. En av Jans uppgifter blir att eskortera barnen genom de underjordiska gångarna som förbinder förskolan med besöksrummet på kliniken.

(www.adlibris.com)

 


Då va årets andra bok genom lyssnad. Fy vilken bra bok, med undantag från det märkliga slutet. I övrigt va det en av de mest spännande böcker jag någonsin "läst" eller "lyssnat till". Vilken spänning! Vilka märkliga twister! Måste läsas!

Kommentarer:

tack för tipset, låter super spännande =)

2012-01-14 @ 15:01:51
#2: Susanne

Tack för tipset, hade tänkt beställa lite böcker så den åker ner i varukorgen

2012-01-14 @ 15:16:09
#3: Anna

Jag och pojken har boken som resebok, alltså vi lyssnar när vi är ute och åker långt. Hittills har vi kommit till mitten tror jag, helt okej bok! :)

2012-01-14 @ 21:41:11
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: