ZtorZillen

2014-09-04
23:32:57

Specialistbesök
Idag var jag på uppföljning hos min specialistläkare.
Sambon deltog även i mötet då det påverkar min fertilitet.
Det handlade kort och gott om PCO:n.
 
Läkaren verkade vara mycket kompetent och kunnig inom just PCO.
Jag bad om råd kring min vikt och påpekade att jag gått upp i vikt sedan förra mötet.
Han bekräftade att det är mycket svårt med PCO eftersom många kvinnor går upp i vikt om de ökar på träningen.
Att musklerna bildas fortare men att fettet inte bränns så som det borde göra. Han tyckte att det var en föråldrad bild av viktnedgång att ge rådet "ät mindre, motionera mer".
 
Han ska i alla fall beställa flera hormonprover, mer djupa prover. Han tyckte förre läkaren bara skrapat på ytan. Som han sa kan det ju vara flera sjukdomar i min kropp, och ju mer man vet ju fler alternativ finns ju till behandling.
Men...han remitterade mig till en "bantningskirurg" för konsultation om Gastric bypass. Jag sa att jag inte var intresserad. Men han ville att jag skulle träffa en läkare om detta i alla fall. Utifrån att jag nu har bekymmer med knäna och haft problem med ryggen tidigare i år och förra året. Han tyckte jag var mycket ung och även om jag har bra värden i det mesta (invärtes) så är det viktigt att se till att jag inte får några bekymmer kring hjärt- och kärlsjukdomar eller diabetes eller andra tjockis-sjukdomar...typ så sa han.
 
Jag blev väldigt glad att det tycktes som att han respekterade mitt val att inte vilja äta medicin när vi försöker bli gravida. Jag behövde inte motivera det mer än att jag inte ville.
En bra läkare...nu får vi se vad detta leder framåt...men kändes skönt att återigen få bekräftat att det faktiskt är möjligt att jag gör saker och ting "rätt" bara det att inte kroppen reagerar som den "borde"...
 
Nu ska jag inte fundera mer på detta...utan ska låta det sjunka in lite och sedan fundera tillsammans med min sambo hur jag ska gå vidare med denna information...
 
Positivt var att blodtrycket och vilopuls var bättre än senaste mötet! Och att mina njur- och levervärden var bra!
Wuhu för en frisk lever och njurar!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: