ZtorZillen

2014-10-19
09:19:15

Inspirerad till tusen!
 
Håller på att lyssna på en bok om löpning.
Och kan bara säga att jag blir inspirerad till tusen.
Den handlar om ultralöpning, ett begrepp jag aldrig tidigare kommit i kontakt med tidigare.
Det handlar alltså om extremlöpning. Att pressa kroppen (?) eller att göra det som vi är födda till, springa.
Därom tvistar de lärde. Tydligen, när jag lite snabbt sökt mer information om detta på nätet, så visar det sig att detta inte alls verkar vara "så farligt" mot kroppen som jag spontant trodde när jag hörde om detta.
 
Blir som sagt mycket intresserad. Jag vet att det är olika teser därute kring huruvida "extrem"-träning är bra för kroppen, inte bra, eller det spelar ingen roll så länge du gillar det du gör...
 
Kanske handlar mycket om HUR man gör det. Jag menar att man gör saker man tycker är kul och man gör det på ett så skonsamt sätt som möjligt för kroppen samtidigt som man utmanar. Att sitta still mycket som vi gör i dagens samhälle är ju inte direkt något som är fördelaktigt för våra kroppar heller. Det har ju snarare visat sig vara riktigt skadligt för kroppen, ungefär som rökning och fetma.
(även om jag är helt övertygad om att även en fet person kan vara tränad och må bra, inte optimalt men ändå)
 
Jag ska i alla fall läsa in mig mer på detta med ultralöpning, tycker det låter jättespännande.
Så synd att mitt knä fortfarande värker, annars älskar jag verkligen att löpträna och tror att det är bra för mig. All träning som blir av är bra träning! Och jag tror verkligen att det ger mer effekt på kroppen om man också gillar det man gör..kroppen är ett system och har man både kropp och själ med sig så borde det ju få mer effekt än om man bara tränar "med kroppen". Det är i alla fall min teori!
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: