ZtorZillen

2014-06-26
20:41:46

Åter på plats
Ojoj...skrev senast för tio dagar sedan...långt uppehåll för att vara mig.
Vet inte exakt vad det beror på, men någonstans har jag kännt att jag behöver komma i ordning med mina egna tankar...
Då syftar jag på tankar "som vanligt" om vikt, mat, motion, hälsa, bebis och jobb...
Vad har hänt sedan sist?
 
Om vi börjar med det "enkla"...jobb.
Jag har sjukskrivit mig själv denna vecka måndag-fredag. Detta efter att jag var på läkarbesök i början på veckan gällande att jag har haft sömnproblem ganska länge nu. Egentligen vet jag vad det handlar om. Det är stress. Stress över att inte bli med barn, stress över att inte gå ner i vikt, stress med en sjuk närstående, stress med jobb och så vidare. På senare tid har detta visat sig genom att jag fått lite lättare problem med minnet, sedan är jag obotligt trött hela tiden och så vaknar jag mellan 3-10 ggr/natt. Vad gäller jobbet har jag återigen tankar på att jag borde byta jobb..inte för att jag inte trivs...utan mer för att jag älskar mitt jobb, jag tror att jag är duktig på det, men kan man verkligen prestera bra med så dåliga medel som vi faktiskt har på socialtjänsten? Jag känner inte att jag kan göra så mycket som jag själv önskar....
 
"Hälsa"
Så jag fick rekommendationen att träna! Motionera, ät bra, ta det lugnt och vila upp dig. Så sa läkaren. Fick också sömntabletter utskrivet. Sömntabletter är för mig ett stort tabu, eller vad man ska kalla det. Jag har ett stort motstånd att erkänna mina egna svagheter, eller min egna sårbarhet...jag önskar och -ibland- tror att jag är  STÅLKVINNAN och att jag minsann inte är som "alla andra". Jag ska klara allt själv.
 
"Bebis"
Jag blev otroligt sårad och omskakad när läkaren "chockade" mig med att förklara vad extrem stress kan göra i förhållande till att försöka bli gravid. Så den "enkla" lösningen är nu att jag ska försöka minska mina stresshormoner, vilka tydligen återigen är skyhöga. Tror iofs att jag har en hög stressnivå sedan födseln, om man ska tro mina föräldrar som menar att jag alltid varit lättpåverkad vad gäller stress.
 
"Vikt"
Jag har malt detta nu så ofta att jag seriöst börjar fundera vad jag är utan mitt viktproblem. Alltså om det är så att jag identifierar mig så mycket med min vikt att det är ohälsosamt? Tankarna ränner fram och tillbaka...jag kommer alltid fram till samma lösning; strunta i vikten och fokusera på välmående! Hur svårt kan det vara?
SKITSVÅRT, säger jag dig!
 
"Mat"
Naturligt -för mig- så har jag återigen funderingar kring om jag ska "ge upp" mitt paleo-liv för att istället -återigen- haka på Itrim. a la svältdiet igen. Kommer återigen fram till att det inte är så jag vill behandla min kropp. Inte mer E-ämnen, socker osv osv. Nu är det naturlig mat som gäller. Det kommer ta mer tid...men kroppen mår bättre i sin helhet.
 
"Motion"
Detta känns som om jag har tappat totalt. Jag har knappt ork att ta mig ur sängen längre...och återigen går jag in i en skådespelarroll och låtsas vara pepp när folk frågar hur jag mår och hur jag har det. Varför ska det vara så svårt att erkänna att jag inte mår bra? Att jag inte har motionerat på 10 dagar?
Jag vet, det är inte hela världen.
Och nu ska jag göra som min kära far gav mig rådet idag; "bara gör, tänk inte så mycket, gör det bara och tvinga dig själv..det är skönt efteråt". Han tyckte att yoga var en bra början. Och som vanligt, har han förmodligen rätt...
Hatar att andra vet bättre om mitt liv än jag själv...

Kommentarer:
#1: Minendie

Det var länge sedan jag lämnade något spår efter mig men jag läser alla dina inlägg, de berör mig. Jag har inte något klokt att säga i dagsläget men skickar en stor varm kram.

Svar: Tack för dina fina ord! Jag har inte sett dig på länge!! Har saknat dig här i cyberspace!
pcoslife.blogg.se

2014-06-27 @ 00:16:31
#2: Anonym

Hej vännen
Stress är farligt! Speciellt för envisa, starka, välvilliga A-personligheter.
Du har ett viktigt arbete men viktigast är du, när du har ork ich är i balans då kan du göra ett bra jobb.
Barnstressen är sjukt jobbig och nästan omöjlig att bortse ifrån. Hittade en bok jag skrivit dagbok i om tiden innan Lammet och oj va jobbigt det var att läsa. Man förtränger snabbt de jobbiga känslorna . Hade mycket tankar om mig som kvinna och att vara otillräcklig och vikt!!

Jag är också anti tabletter men ibland kanske man behöver lite hjälp. Kanske behöver du faktiskt bara släppa alla måsten och krav och "ge upp" ett tag. Sjukskriv dug ett par veckor, spara semestern.

De säger ju slappna av så blir du med barn och det har alltid gjort mig så jäkla arg, liksom bara ytterligare ett sätt att skuldbelägga mig. Men jag tror dock att det finns en viss sanning i det. Såklart beror det på orsaken till varför man inte kan bli gravid, tex börjar man ju inte producera ägg om man inte har några bara för att man slappnar av. Men om man är ofrivilligt /oförklarligt infertil så tror jag att en kropp och knopp i balans kan påverka kemin i kroppen.

Sen är det ju inte lätt att slappna av och sluta stressa när man lever i den situationen, barnstressen går inte att tänka bort!!!! Men man kan praktiskt genom att ändra saker i vardagen minska medveten och omedveten stress. Jobb, städning, vikt motion sånna saker kan man faktiskt ta kontroll över.

Oj oj nu skrev jag visst en novell :-)

Kram på dig

Svar: Du har så rätt så..men det är väl inte bara att sjukskriva sig? Jag menar..det måste väl en läkare göra? Eller ? Tack för dina råd och dina ord!
pcoslife.blogg.se

2014-06-27 @ 10:54:06
#3: Tackan

Det var jag

2014-06-27 @ 10:55:11
#4: Anonym

Jag tänkte att om du går till en läkare och förklarar hur dåligt du mår så kan den sjukskriva dig. Utmattning !!

Infertilitetsproblem är svåra för själen, en bra läkare kan motivera det. Och vill du inte visa din srbgivare orsaken. Då kopierar du och täcker över det alternativt ber om 2 sjukintyg.

Det kan vara viktigt för att förhindra en verklig utmattningsdepression tex.


Svar: Mmm...ska fundera på saken...
pcoslife.blogg.se

2014-06-27 @ 12:44:40
#5: Linda

Livet är otroligt svårt emellanåt. Jag orkar ta mig framåt tack vare mina antidepressiva tabletter, en fantastiskt stöttande sambo och att jag bytt till ett jobb där jag trivs bättre och ökade lite i lön, vilket gjorde att jag satte ett större värde på mig själv. Visst, att jobba med småbarn mellan 1-2 år kan tyckas som ett jobb vi inte bör få så mycket betalt för, men vi som jobbar som pedagoger gör det möjligt för alla föräldrar att tjäna sig ett uppehälle och dessutom tar vi hand om det allra viktigaste och finaste de har. Alla som innehar ett människoyrke borde värderas galet mycket högre på alla sätt! Det arbete du genomför på ditt jobb hjälper så otroligt många människor och det är så trist att vi som jobbar med människor sällan får känna vilket fantastiskt jobb vi faktiskt gör.

Förstår att det är kämpigt just nu. Mitt bästa råd till dig är att gå till läkare och sjukskriva dig en tid, innan det går för långt. Om du kraschar in i väggen totalt kommer det var oerhört svårt, i vissa fall omöjligt att gå tillbaka till ett liknande arbete. Att bli utbränd innebär för många detsamma som att byta bana då man blir rädd för sitt gamla jobb och svårt att förlika sig med diverse saker som gjorde en sjuk. Jag tror till exempel inte att jag någonsin klarar av ett lärarjobb igen efter att ha blivit utbränd på en tidigare arbetsplats. Jag har försökt men genast mått fruktansvärt, så ja, nu jobbar jag i förskolan där jag trivs, dock vill jag utvecklas vidare.

2014-06-27 @ 14:26:13
#6: Malin

Visst suger det att en funderar på att byta jobb fast en egentligen trivs och vill jobba med det? Det borde verkligen satsas mer på socialtjänsten, ingen kommer ju vilja stanna om det är som det är nu. Många vill ju byta jobb just för de känner att det inte går att göra ett bra jobb. Då försvinner de med erfarenhet, och det blir så att kommunerna inte har något annat val än att anställa nyexade, oerfarna som bara orkar stanna tills de hittat något annat. Jag blev själv anställd som barnutredare som nyexad i höstas, det är ju egentligen fucked up.


Svar: Jag har inte så lång erfarenhet...men just nu är 4,5 år erfarenhet inom soc "väldigt" länge om man jämför...och det är sorgligt!
pcoslife.blogg.se

2014-07-05 @ 09:25:06
#7: maria

låter ju jättestressigt allt :(

2014-07-09 @ 21:47:27
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: