ZtorZillen

2014-07-09
21:49:38

Onsdagsträning
Har verkligen fastnat för den här serien Extreme makeover Weight loss på youtube.
Den är så talande. Man kan klara allt, bara man har kunskapen och viljan.
Den ger mig energi. Efter att ha sett på ett program där en tjej med PCOS faktiskt lyckas gå ner massor i vikt under ett år, blev jag inspirerad och tänkte att jag skulle träna lite i värmen....
 
Vi har haft ca 30-33 grader här hemma sedan tidigt i morse...helt sinnessjukt! Har tänkt hela dagen att det är en perfekt ursäkt. Tills jag såg programmet och insåg; DET FINNS INGA URSÄKTER! punkt.
 
Sagt och gjort.
30 minuter styrketräning. 15 min yoga. Jag kör fortfarande Erin Motz yoga challenge, vilket jag tycker är riktigt bra. Det är i lagom temp och det är olika långa program varje dag mellan 10-20 minuter.
 

Sök på youtube för att se hennes yoga-utmaning!
 
Svettades som aldrig förr. Men åh vad jag var imponerad och stolt över mig själv efteråt.
Om jag ska vara ärlig, så var det mer än en gång som jag ville ge upp...men...skam den som ger sig!
 
 
 
 

Kommentarer:
#1: Anneli

Svarar dig här angående fjällvandring. Kul att ni vill gå med tält - bara att tälta är ju nästan det allra mysigaste :)

I närheten där jag bor är det lågfjäll med få leder (Ansättfjällen/Hotagen) men det röjs och märks ut ett antal nya nu under sommaren. De flesta lämpar sig bäst till dagsturer. Sedan finns det massor av fjäll i mellan- och högalpin nivå (Offerdalsfjällen och Skäckerfjällen). Men där finns inga leder, så det är faktiskt inget jag rekommenderar till den som är nybörjare.

En fin klassisk tur är förstås "Jämtlandstriangeln" Storulvån- Sylarna- Blåhammaren och tillbaka till Storulvån. Rätt så frekventerat, men man är snabbt uppe på kalfjäll. Möjligheten att tälta i närheten av fjällstationerna gör ju att man som nybörjare har såväl komfort- som säkerhetsbackup inom räckhåll. Kostar förstås någon krona att tälta alldeles intill stationerna - men då får man även nyttja faciliteterna.

Blåhammaren tycker jag man ska ha som slutmål ( så när som vandringen ner igen) på turen och unna sig deras middag på restaurangen :) Denna turen går att göra på tre dagar eller flera , eller utökas med en avstickare till Gåsen eller Norge.

Min rekommendation om man är nybörjare på att bära, är att inte ta för långa sträckor med ryggsäck. Då förstör man lätt hela nöjet. Gör i stället kortare dagsetapper när ni bär, stanna, slå läger och gå en extrasväng (topptur?) på kvällen med liten eller ingen ryggsäck alls.

När jag har burit både för mig själv och för båda barnen har vi gått max 5 km, slagit upp ett "basläger" och gjort dagsturer från det. Mer än en mil att bära tungt tycker jag inte känns som någon nöjesresa - men där är man olika.

För övrigt får jag nog vara glad om jag får till motionen på lördagen. Fattar inte hur ni hinner!!! Har varit ledig idag och kom äntligen ut på en kajaktur - men då sitter jag här kl 03.00 och fixar med sambons ekonomipapper och bussreseadministration.

Tur jag hinner blogga lite också ;)

Vart hade ni egentligen tänkt er att vandra då?

Anneli

Svar: Grövelsjön hade vi tänkt...till att börja med. Vi vill nog åka två omgångar!
pcoslife.blogg.se

2014-07-10 @ 03:02:19
#2: Eleonor

Bra jobbat! Jag tycker också att det är aningens för varmt faktiskt, skulle vilja cykla... men funkar det i värmen?

2014-07-10 @ 16:37:28
#3: A

Vad bra du är!!!

Svar: Tack!
pcoslife.blogg.se

2014-07-11 @ 10:12:47
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: