ZtorZillen

2014-07-08
11:46:00

Mediterar ni ?
Hej hej! För typ hundra år sedan skrev jag om att jag återupptagit meditation som en daglig rutin i mitt liv...sedan har jag skrivit om det lite i omgångar här på bloggen...och fått bra respons och flera har skrivit att de ska testa detta med meditation. Hur har det gått för er?
 
För mig går det i perioder riktigt bra...andra perioder som nu...mindre bra!
Jag vet att jag mår bra av att meditera regelbundet, varje dag minst 20 min. Jag blir lugnare, gladare, mer säker på mig själv och mina livsval...men...så fort den där känslan mer rotar sig, så är det så att jag tänker "inte behöver jag meditera idag, det är väl slöseri med tid"...ack så fel!
 
Jag struntar i att meditera en eller två dagar i rad och sedan är det riktigt svårt att motivera mig själv att komma tillbaka...Egentligen tror jag inte att det finns något enkelt svar på hur jag ska få till det. Det är väl som med styrketräningen? Det är bara att ta tag i det och göra det!
 
För numera finns det ju massvis med forskning som också stödjer tanken om att det finns massor med positiva hälsoeffekter av att meditera!
 
Klicka på bilden för att komma till ett inlägg om just meditation!
 
 

Kommentar:
#1: Eleonor

Jag tror att de flesta är alltför dåliga på att stanna upp en stund och reflektera över dagen som gått i allmänhet. Meditation är nog bra, alla gör det kanske på olika sätt bara. Hur tycker du att det känns efter du har mediterat? Är det en känsla du vill få varje dag? 20 minuter är inte mycket och det kan ju vara värt att avvara dessa minuter varje dag. En får helt enkelt låta bli att strunta i det när det ändå känns bra, för även om det känns bra så kan det alltid bli bättre. Det är vad jag tror i alla fall. Vi kan alltid jobba på att bli bättre versioner av oss själva :)

Svar: Ibland, eller för det mesta, är du så klok! Jag vill så träffa dig i verkligheten och bara följa efter dig och lära mig av alla klokheter! Du inspirerar mig, Eleonor...vardagsinspiration när den är som bäst!
pcoslife.blogg.se

2014-07-08 @ 18:05:34
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: