ZtorZillen

2013-10-05
20:20:07

Dag 337 VATTEN
Tror att den viktigaste delen i en lyckad viktminskning är envishet och att inte ge upp. Det blir en del snedsteg, men upp igen. Påt bara. Det är så lätt att säga och så svårt att applicera i verkligheten. Men...det är där i alla fall där jag känner att jag behöver mest hjälp. Att inte ge upp i motgångar.
 
I och med den här detoxkuren som jag nu får hjälp med av min bror....så har jag också fått upp ett nytt intresse kring miljö och hälsa. Alltså hur påverkas vi av miljön i hälsosynpunkt. Ett exempel är vatten.
 
Sedan några veckor tillbaka är dessa två prylar en stor del av min vardag.
Dels är det en BPA-fri vattenflaska. BPA är ett giftigt ämne i hårdplast som utsöndrar östrogen och kan påverka kvinnors fertilitet. Som ni kanske förstår känns det då extra viktigt för mig att ta bort sådana saker i mitt liv....så därför inhandlades denna vattenflaska. Brevid står en vattenkanna med reningsfilter. Egentligen tror jag inte att normalt svenskt vatten behöver filtreras. Men, sedan vi flyttade från norrland upplever jag att vattnet i nuvarande lägenhet SMAKAR unket....och lite metalliskt. Det är inte bara något som jag säger, utan alla som kommer på besök säger att det smakar äckligt eller konstigt. Även Samson har svårt för vatten från kranen och var tidigare mycket restriktiv på att dricka det vattnet. Det är inte fräscht. VI har länge letat efter en kanna med reningsfilter, bara för att vi skulle testa om det var någon skillnad i just smak. DET var det.
 
Så nu renar vi allt vatten i denna kanna. Allt vatten till Samson, allt till te, kaffe, kokning, vatten som vi dricker till maten osv. osv. Kanske kan tyckas som "överdrivet"...och det är okej om andra tycker det. Personligen känner jag att detta är nödvändigt för att vi ska kunna dricka så mycket vatten som vi ändå gör varje dag, ca 2 liter.
 
 
 
Att sedan själva kannan och filtret inte alls var så dyra, det var ju också ett plus. Det är i alla fall billigare än att köpa allt vatten på flaska...
Just det. Samson dricker vattnet han får i vattenskålen nu.
Så, säga vad man vill...men om till och med hunden inte dricker vattnet (å han dricker ur lerpölar), då är det något som inte är okej med vattnet.
Filtrerat vatten fungerar bra.
Vatten är superviktigt, dessutom "lindrar" vattnet det värsta hungerkänslorna!
 

Kommentarer:
#1: Tackan

Ring kommunen och be om provrör för vattetest, ska va gratis ! Det kanske är ngt fel .

2013-10-05 @ 22:00:10
#2: Eleonor

Håller med Fårfrun! Men det är skillnad på smak i olika vatten och allt beror på hur högt/lågt pH-värdet är och vilka andra mineraler som finns i vattnet. Det är nog ingen dum idé att rena vattnet, det kan faktiskt vara någon dålig ledning någonstans där ni bor :)

2013-10-06 @ 22:29:31
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: