ZtorZillen

2013-06-28
10:01:10

Tårtdrömmar? Fikarast!

Just nu sitter jag med en kaffekopp bredvid mig. Smuttandes på lite kaffe med mjölk. Visserligen tagen från en kaffemaskin…men i alla fall. Jag är på jobbet.

Kände lite att jag var tvungen att skriva av mig. Alla andra kollegor sitter just nu och frossar på tårtor i fikarummet. Det är för att fira in semestern för tre av mina kollegor som går på semester idag. Idag har jag simmat på morgonen, jag blir lätt fascinerad över att min attityd gentemot ”skräpmat” och annat ”dåligt” har förändrats så under det senaste två åren… Tidigare har jag varit mest fokuserad på mig själv och inte brytt mig så mycket om vad andra äter. Nu känner jag mig lätt frälst och ser på andra som stoppar i sig dålig mat och samtidigt sprudlar jag av energi och lust att dela med mig av vad jag har upptäckt! Som om jag har hittat sanningen, som ingen annan förstår.

Det blev nu extra tydligt, när jag är lite ”utanför”…sitter bredvid kollegorna som tar både en och två stora bitar av tårtorna, för att de vill ”smaka” hur den andra smakar…som om vi inte alla vet hur en prinsesstårta smakar? Som om vi inte förstår att har vi smakat en, så kommer vi aldrig att hitta en likadan tårta som smakar annorlunda…alla smakar samma, sluta och skyll på okunskap för att du vill ta en till bit tårta. Erkänn i alla fall för dig själv, att du är jävligt sugen och vill äta mer för att du tycker det är gott! Jaja…jag hade lite svårt att sitta och dricka mitt vatten för att MITT sug blev för stort efter tårtorna…även om jag egentligen inte gillar tårta…men jag gillar det söta blandat med grädde. Jag inser min svaghet, säger till mina kollegor att jag tycker det är lite jobbigt mentalt att inte äta när de äter, ursäkter mig och lämnar bordet. 0 kalorier ”rikare”. Bra jobbat för mig!

Kunde inte sluta att tänka på hur många minuter på löpbandet som jag tidigare ”kompenserat” med när jag ätit saker jag inte planerat…nu är de där dagarna förbi. Allt jag äter ska vara ett VAL. Oavsett om det är bra eller dåliga. INGET mer ska slinka ner utan att jag i tanken först har gjort ett val!

Tror att jag är på god väg i mitt tillfrisknande hetsätningsproblematik…känns så när jag nyss läste igenom vad jag skrivit.  Jag är stolt över mig själv.


Kommentar:
#1: Eleonor

Wow, jag blir så glad av att läsa detta :) Att du vågade säga att det var jobbigt, att sitta bredvid när de åt, tycker jag var starkt gjort i alla fall! Bra!

2013-06-28 @ 17:20:05
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: