ZtorZillen

2013-07-29
20:45:51

Balsam för själen
Min coach på Itrim, Tobias, han säger att jag ska fokusera på sådant jag mår bra av för att minska stressen kring vikten och så. Så det gör jag nu...med en vecka kvar till semester!
Vad är bättre än orkidéer!?
Naturligtvis är jag också en sådan som experimenterar lite också...men orkidéerna alltså!
 
Det sägs att brudorkidéer (de vanligaste i Sweden), inte kan leva utan sina blad. SUPER ologiskt, tycker jag. Det är väl för fasen inte BLADEN som tar upp näringen, eller? Det är ju luftrötterna, om inte jag är helt ute och cyklar....i alla fall så bestämde jag mig för att testa denna teori när jag omplanterade en stor orkidé. En som jag tänkte gå rätt hårt åt och klippa bort några stänglar också. Det får bära eller brista, men nu har min stor-orkidé levt så länge hemma hos mig så den bara får inte vara så ostyrig och ofin som den är. Har inte riktigt vågat gå hårt åt den tidigare för att hon är min "första" som jag fått av sambon för....5 år sedan.
 
Sagt och gjort. NU klippte jag ner henne!
 
 
 
Skäms lite när jag skriver om det, men klippte av "botten" på orkidén...själva roten..eller vad det kallas. Där det har varit blad förut, men som har fallit av och som har blivit längre och längre ner i krukan för varje omplantering. Tre stänglar och massa luftrötter blev det. Hade inte kvar någon orkidékruka heller. Så experimenterade vidare med en halv vattenflaska. Petade ner vitmossa, som är bakteriedödande och närande för bebisorkidéer, så varför inte? Testing, testing! Ner med allt i min hemmagjorda kruka, vattnade inte utan lät bara mossan vara fuktig...dagarna gick...och den dog inte. Alla tre stänglar var fortfarande gröna...
 
 
Som av en slump så såg jag dock denna lilla filur titta ut i dagsljuset för någon dag sedan! Å nu kom den med i bloggen också! En liten keiki, tror jag minsann!
Vi får se vad som blir av den!
 

Kommentarer:
#1: A

Vad modig du är och vilken tur eller skicklighet att det blev så bra!
Stor kram

Svar: Modig, vet jag inte! Haha! Men roligt med lite experiment!
pcoslife.blogg.se

2013-07-30 @ 15:31:21
#2: Tackan

Kul!! Gick ju inte lika bra när jag beskar baggens blomma som hans mor planterade när han föddes ... Den dog!

Svar: ops! :( Men jag är dålig på blommor generellt, orkidéer verkar dock vara ett undantag!
pcoslife.blogg.se

2013-07-30 @ 20:15:51
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: