ZtorZillen

2013-01-22
21:05:49

Dag 81 "jag har tappat mitt S"
Shit. Idag har jag spenderat hela 4 timmar på ett sjukhus. JAG, som har sjukhusfobi...det är sant..men jag börjar nog bli botad. Som tur var råkade jag träffa på mormor och morfar där. Mormor var jättepepp och det kändes bättre. Sedan hade jag med mig en feng shui-bok som jag satt och läste i väntan på doktorn..jag var tydligen inbokad på en hjärtspecialist.När jag träffade honom frågade han mig vad jag hade sökt för sedan kollade han på mig med stora ögon och sa "du ska ju träffa en hormonexpert, inte mig". Sedan ringde han till sin kollega som hade en tid tre timmar senare...sagt och gjort. Hormonexperten och jag pratade i 1 timme 15 minuter.
Jag blev av med mitt "S" i min tidigare diagnos..så nu har jag PCO. Jag har också fått medicin. Medicinen ska jag ta i liten dos och öka gradvis till maxdos. Maxdos ska jag äta i 6 månader, sedan är det uppföljning...
Han rekommenderade mig starkt att inte försöka bli gravid under tiden jag tar medicinen och påtalade den stora risken som finns med att vara gravid och så kraftigt överviktig som jag är. Det är inte längre så att jag är så pass överviktig att det är farligt för mig själv, om jag blir gravid...men däremot farligt för eventuellt kotte. Känns piss.
 
 
Men..jag försöker tänka som min mamma sa: detta förklarar mitt sug, min icke-förmåga att känna mig mätt...och jag har äntligen en diagnos att "skylla på" som kan öka min förståelse för detta och kanske minska mina krav på mig själv och vara nöjd med det jag faktiskt har gjort hittills. MINUS 15 kilo!
 
Idag vägde jag in mig på 89,3 kg.
Minus 14,9 kg.
 
Jag måste minnas: detta är ingen dödsdom. Det är ett hjälpmedel att nå mina mål.
Just nu känns det dock rätt svart..men jag återkommer...snart!
 

Kommentarer:
#1: Anna

Tänk dig det hela som en kulle. Nu är det jobbigt, för du måste gå uppför, men snart kommer du till toppen där du kan se den vackra utsikten, och sen rullar det på av sig själv när du är på väg ner! Stor kram!

Svar: Tack!
pcoslife.blogg.se

2013-01-22 @ 21:09:22
#2: A

Håller med kanel!
Stor kram

2013-01-22 @ 22:30:16

Du är på spåret och du har gjort storverk hittills! Du kommer att fixa det här på alla vis! Kram

Svar: TACK, Jenny!
pcoslife.blogg.se

2013-01-22 @ 23:18:43
#4: smulan

Det är ju jätte bra att du fått veta vad som är fel. Nu kommer det ju bara att bli bättre och du har ju klarat din viktminskning så himla bra så du kommer att fixa det här också. Det är ju bara en liten bump på vägen. Tillslut kommer du att komma över den:-)
Ett halvår år ju inte så lång tid.
Men varför skulle det vara farligt för en bebis om du blev gravid? Så överviktig tycker inte jag att du är. En av mina systrar fick barn när hon vägde 125 kg och allt var bara bra. En annan av mina systrar har fött tre barn och varit överviktig vid varje graviditet.
Skulle det vara farligare för att du har PCO?
Sköt om dig nu och ge inte upp!
Kram

Svar: Jag vet inte! Jag har läst på lite och det verkar ju inte vara speciellt ovanligt med överviktiga mödrar?!
pcoslife.blogg.se

2013-01-23 @ 01:38:30
#5: alexandra

välkommen till "klubben" :P skolja bara, men det är ju skönt å veta vad det är. fick du metformin?

Svar: Japps, det fick jg!
pcoslife.blogg.se

2013-01-23 @ 02:37:05
#6: alexandra

tycker inte du ska se svart, de går å bli med barn......även om det är svårare för andra. kram.. men jag vet hur du känner... kände också så i början. men ta en sak i taget.

Svar: Jo..det låter mer logiskt idag...!
pcoslife.blogg.se

2013-01-23 @ 02:51:32

Åh :( Styrkekram!

2013-01-23 @ 11:56:53
#8: Tackan

Förstår att det känns jobbigt men 6 månader går fort och ingen motivation i världen är bättre än den att om msn låter bli kakan så är det lite närmare bebis :-) om mzn nu vill ha bebis alltså.

Ang övervikt och graviditet så är det faktiskt en dtir riskfaktor för bebisen, är just nu gravid med nr 2 och har varit överviktig båda gångerna. Risk för missfall ökar kraftigt bland annat men samtidigt får hur många överviktiga dom helst barn så klart så msn behöver ju inte måla fan på väggen.

Svar: Det är sant...kändes dock inte så igår..!
pcoslife.blogg.se

2013-01-23 @ 13:57:55
#9: Viktkamp

skönt att få hjälp! Kram

2013-01-23 @ 22:49:07

Låt det vara svart ett tag, det svarta behöver dras runt ett tag, innan det kan dras ut. Men jösses vad skönt att få ett svar, jag vet själv att det kan förändra ett helt liv genom att bara få en diagnos om varför saker är som de är.

Så man kan säga, att när ljuset kommer tillbaka till dig, kommer det vara lite, lite starkare....

2013-01-27 @ 17:51:42
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: