ZtorZillen

2013-01-06
07:58:00

Cirkeln
 
"Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt - förutom att en uråldrig ondska jagar dem.

Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.

En natt då månen färgats mystiskt röd förs sex tonårstjejer till den nedlagda folkparken. De vet inte hur de har kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.

De får veta att de är häxor. De Utvalda, som nämns i en uråldrig profetia.

Plötsligt är gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. Tiden håller på att rinna ut. De måste hitta och besegra ondskan som jagar dem, innan ondskan hittar dem.

En svensk bruksort blir spelplatsen för den stora striden mellan ont och gott. Cirkeln bjuder på 520 spänningsladdade sidor med kärlek, magi, jobbiga föräldrar, läxor, död och vänskap.
"
 
Den här lyssnade jag på under 2012, faktiskt..men var lite seg att skriva om den.
Min första fantasy-liknande bok som jag någonsin läst. Eller lyssnat på.
Författarna heter Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren.
Den kändes till en början väldigt seg..men tog sig sedan riktigt bra och jag gillade verkligen att alla huvudkaraktärer var tjejer. Fastnade dock inte så mycket för boken att jag tänker läsa nummer två.
Men det var god underhållning och det var roligt att läsa om lite mer girlpower.
Tror att om jag hade läst denna när jag var yngre, typ för 10 år sedan så hade jag läst alla tre böckerna.
Kändes som om denna är perfekt för tonårstjejer. Lite väl riktad mot den målgruppen, tyvärr, då jag gillade konceptet och tror att den likväl kunnat rikta sig mot äldre tonåringar/vuxna.
Men som sagt.
Bra bok, men ingen serie jag kommer följa. God underhållning, men inte det bästa jag läst under 2012.
Tyvärr.
 
 

Kommentarer:
#1: ealina

Jag har funderat lite på att läsa den, men har inte kommit mig för ännu. Anledningen är väl just för att det handlar om gymnasietjejer (jag är ju liiite äldre än så nuförtiden). Tack för recensionen :)

Själv läser jag faktiskt ingenting just nu! Det händer typ ALDRIG att jag inte är mitt uppe i nåt, haha. Men så har jag kanske haft lite fullt upp runtomkring mig ett tag nu och valt att titta mer på teve på kvällen istället? ;) Just nu ser jag Hart of Dixie. Lite lagom tjejigt och förutsägbart och inget man drömmer mardrömmar om, hehe.

Förutom Biggest Loser, har du något favoritprogram/serie som du gärna tittar på?

Svar: Just nu är det American Horror story som gäller!
pcoslife.blogg.se

2013-01-06 @ 12:32:12

Min 15-åring fick de första två delarna i julklapp, och den första är redan utläst. Bra ungdomsförfattare behövs!

Kram, Pernilla be

Svar: Ja, tror den passar perfekt för tjejer i den åldern!
pcoslife.blogg.se

2013-01-06 @ 15:20:32
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: