ZtorZillen

2013-02-13
08:25:00

Orkidéfrågor
 
Fick lite orkidéfrågor tidigare...SOM jag älskar när folk pratar om orkidéer..när jag sedan får en fråga, blir jag nästan lyrisk...! Jag vet, det är töntigt...men ändå! Va glad jag blev!
Nu ska jag göra mitt bästa för att svara bra också!

"När de blommat över hur ofta ska man vattna? Vart ska de stå? Soligt? När ska man ge upp hoppet?"

Jag vattnar mina orkidéer en gång i veckan. På söndagar är det orkidédag här hemma.

Mina orkidéer får ca 3-4 msk vatten/vecka. Ingen näring, utan bara vatten.

De får lika mycket vatten när de blommar som när de är i vila..kanske fel, vad vet jag? Men det fungerar för mina i alla fall!

Det beror på vilka typer av orkidéer det är man har, vart de ska stå.

De flesta brudorkidéer (en sådan som på bilden, fast har olika färger) gillar att stå i grupper, alltså är de rätt sällskapssjuka och vill gärna stå brevid en kompis eller två. Så har man flera, kan man med fördel placera dem i samma fönster. Dock inte för ljust!

Har en på toaletten och den trivs utmärkt bland all fukt, den får dock inte lika mycket vatten som övriga orkidéer i hemmet...

Så länge bladen är gröna och fina, inte skrumpna, så behåller jag mina!

Om bladen blir skrumpna så är det något som inte står rätt till..det kan vara en sjukdom eller för mycket eller för lite vatten. En av mina mini orkidéer är tillfälligt på sjukhusvistelse hos min mormor...

Hon är också duktig på orkidéer men har mycket större tålamod med de som blir sjuka..själv så försöker jag ett tag, får jag inte resultat så får de åka vidare till orkidéhimlen...eller jorden?

Luftrötterna är jätteviktiga, finns det fina tjocka frächa, ljusgröna luftrötter så finns det fortfarande hopp för din lilla vän!

 


Kommentarer:
#1: Joline

Va kul att du gillar orkidéer. Jag jobbade i fem år i en blomsterbutik men jag kan tametusan inte hålla liv i en orkidé ;) Eller jag kan inte hålla liv i så många växter alls faktiskt, haha!

Svar: HAHAHA! Vad lärde du dig under dina fem år då? ;)
pcoslife.blogg.se

2013-02-13 @ 14:29:04
#2: Tackan

Oh tack. Men oj jag tror jag behöver rutin på vattningen. När jag vattnar dem får de stå under kranen så det blir helt genomblött men liksom inte så att de får stå i vatten sen. Men det blir nog bara varannan vecka om ens det.

Men stjälkarna spelar det ngn roll vart man klipper sv. Dem?

Svar: Åh..va svårt att förklara...jag ska ta ett foto och visa..hur jag klipper mina...men det beror på om du vill att det ska komma blommor på den igen eller om du vill klippa ner hela?
pcoslife.blogg.se

2013-02-13 @ 16:13:23
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: