ZtorZillen

2013-02-27
02:21:00

Generande hårväxt
 
När jag gick på gymnasiet läste jag en kurs om konsthistoria. Om ärligheten ska fram så minns jag inte så mycket...men jag minns om Frida Kahlo. Denna häftiga kvinna som målade så vackert. Som verkligen målade sig själv i hennes självporträtt. Med generande hårväxt och allt. Och hon va trygg i det. Så stark. Minns att jag verkligen hade problem med skadad självkänsla då...på gymnasiet. Och att det vid tillfällen påpekades att jag hade lite muche så där. Meeen...mor min introducerade mig för en hudterapeut som sedan trollade bort sådant med lite vax både här och där så att säga...
 
 
Inte för att det direkt blev mindre, håret alltså. Men det tog lite längre för det att växa ut. Sedan vuxen ålder har jag dock kännt att det inte var värt pengarna, att gå på behandling och två dagar senare så va skiten tillbaka som förr igen.
 
Vad är det som är så pinsamt med hår? Varför pratar knappt någon om detta?
För mig så har min viktminskning (jag tror i alla fall att det är den) gjort att även hårväxten är mindre. Tidigare så rakade jag mig varje dag, för att känna mig bekväm att lämna hemmet. Nu kan det gå uppemot var tredje dag. Det är verkligen något jag är glad över. Något jag önskade att jag hade vetat om INNAN, så att jag kunde gjort detta tidigare. Men men...allt har sin tid. Jag var inte mogen då, nu är jag mogen för den resa jag gör nu, jag måste känna tillit till att det faktiskt är så. Andra säger att det ser sådan stor skillnad på mig sedan viktminskning...men jag ser det inte lika lätt. Men det blir tydligt även för mig, när jag kan påminna mig om sådana här saker och verkligen ser att det blir bättre. Det är skönt att se. Jag blir glad. Och stolt.
Jag hoppas också att jag i framtiden ser ännu mer skillnad nu och om ytterligare några kilon...
 
Hur har det varit för er som läser min blogg, och som gjort denna resa redan?
La ni märke till något vad gäller generande hårväxt?

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: