ZtorZillen

2013-12-22
13:24:52

Stress
 
För er som inte känner till detta..så har jag ju gjort en liten spännande sak i höst.
Jag har nämligen anmält mig till en kurs på Linnéuniversitetet. Kursen handlar om mental träning.
Något jag finner mycket intressant.
Denna veckas uppgift handlar om "stress".
Ironiskt nog blev jag så stressad av denna uppgift att jag funderade på att hoppa av hela kursen.
Sambon påpekade att jag ju är halvvägs klar..och att jag dessutom (för en gångsskull) går kursen för min egen skull. För att lära mig, inte för att samla på poäng eller få något fint i CV:t. Utan bara för att jag vill.
Jag skrev därför till min lärare och sa som det var.
 
Han sa; "ingen panik, lämna in efter jul".
Så det är det jag sysslade med igår och idag. Läsa på om stress.
Det är faktiskt mycket intressant att läsa om idrottspsykologi. Mycket som jag tror att jag kan ha nytta av i mitt eget vardagsliv, men också i mitt yrkesliv. Delar som handlar om motivation, lärande och nu stress.
 
Vill gärna få in uppgiften innan julafton. Mest för att jag tycker att julen som sådan är en fascinerande tid då många människor blir stressade. Jag märker detta på mitt jobb. Flera skyller detta på sina barn. Att det är barnen som skapar stressen. Och naturligtvis kommer kommentaren "du kommer förstå detta när du får egna barn".
 
Sådan j*vla bullshit.
I min familj har vi alltmer, de senaste åren..valt att fokusera på gemenskapen. Inte lika många krav på att ha pyntat, perfekt...tusen sorter mat som ändå ingen gillar, Jag är tacksam för att min mamma och pappa aldrig har skyllt på oss barn. Att något är för våran skull...även om jag tror att mamma har kännt en viss press genom åren...men nu är hon mer avslappnad och det är okej att maten inte är lagad och färdig när vi samlas på julen..vi gör det tillsammans, som en del av en ny tradition...eller så har vi knytis, det hade vi förra året när vi firade hos mig å sambon.
 
Dagens tacksamhet går till mamma och pappa som inte har gjort att jag har ärvt någon julstress, utan istället faktistk njuter av mina julgardiner (som för övrigt först kom upp i onsdags), julgranen (som kläddes den första advent), julljusen (som kom upp andra advent), julpyntet (som delvis fortfarande ligger i kartongerna)...vi tar julen som den kommer. Jag ska i alla fall njuta av att året snart är slut och allt jag har gjort 2013.
Det kommer för alltid att vara året då jag ändrade livsstil och då jag valde att fokusera mycket på mig själv och mitt välmående!
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: