ZtorZillen

2012-09-07
18:54:07

För att jag älskar färg...
 
Idag kom en kollega fram till mig och sa "du är alltid så färgglad" (med riktigt sarkastisk tonläge). Jag svarade "Tack, det tar jag som en komplimang". Sedan gick jag därifrån.
Dagens outfit var denna kjol som ni ser ovan. Ljuslila leggings, knallgrönt linne och sedan en tjock grå college-tröja över..fast en sådan med dragkedja...vad det nu heter..
 
Ibland blir jag förvånad över hur människor beteer sig. Varför var hon tvungen att kommentera mina kläder om hon nu inte gillade det? Det var väl bara å gå förbi mig då? Om det nu provocerade henne? Ärligt talat, så tog jag inte alls åt mig. Däremot sög jag åt mig komplimangen som kom efteråt, senare på dagen..av en annan kollega "Va fin du är i kjol, du passar verkligen i starka färger också". "Tack" svarade jag. Då njöt jag. Sög in komplimangen och tänkte; "det är så här det ska kännas, livet...". Bara liksom lite gott pirr i magen. Stolthet. Huvudet högt hållet. Fint. Stiligt. Tänk vad en komplimang kan förändra ens dag!
 
Mer komplimanger till folket.
Jag tror vi generellt. Människor alltså. Är dåliga på att ge varandra beröm. När vi menar det alltså, när vi spontant ser på en annan människa och tänker gud, vilket fräckt hår. Eller såååå snygg rumpa hon har. Eller vilka snygga biceps han har, han måste träna massor. Varför säger vi inte det då? Det ska jag bli bättre på. Jag ska träna på det. Att mer spontant uttrycka min tacksamhet för att folk runt omkring mig förgyller min vardag. Från och med nu. NU, ska jag börja med det.
 

Kommentarer:
#1: Anna

Det tål verkligen att tänkas på. Det är väldigt tråkigt att människor, precis som du säger, är generellt bättre på att säga något nedlåtande än något snällt.

Din kjol är fantastiskt fin, förresten! :)

Svar: TACK! :D
pcoslife.blogg.se

2012-09-07 @ 20:07:39
#2: Minendie

Jag håller med dig, att ge komplimanger är svårt men borde vara lättare. En komplimang kan göra hela ens dag, det är bara att suga åt sig och säga tack. Det är också nåt många borde bli bättre på, att tacka och inte börja bortförklara sig när man får en komplimang.

Svar: Ja, verkligen! Jag körde alltid med det innan..kom med bortförklaringar...eller ignorerade komplimangen...
pcoslife.blogg.se

2012-09-07 @ 20:45:57

Jag vill tro, men det är bara mina egna tankar ;) att kanske hon också skulle vilja göra som du, men inte vågar...kanske..kanske

Tuff du är!!

Svar: Jo, tanken slog mig faktiskt...
pcoslife.blogg.se

2012-09-07 @ 21:03:52
#4: Linda

Superfin kjol! Ja skit i den kollegan. Hon är säkert bara avundsjuk för att du kan ha färg och inte hon. Jag håller också med angående komplimanger, man ger dem ju så sällan =O

Svar: Så sant så...ska bli bättre på det! Tack, föresten! ;)
pcoslife.blogg.se

2012-09-12 @ 20:58:47
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: