ZtorZillen

2012-05-06
22:04:19

Yes!
Ni kanske känner till att jag slog upp en knäskada i Fitnessfighten? Det har irriterat mig till förbannelse att jag inte insåg att jag inte kunde belasta knät på det sättet, just pga tidigare problem med knät. I vilket fall så är jag ju så illa tvungen att acceptera att så är fallet, nu gör det ont. Lev med det. Get over it. Pain is temporary. Bara börja från början. Promenera! Lite stabilitetsövningar under tiden då jag borstar tänderna, varken mer eller mindre. 10 000 steg är minimum, fortfarande. Okej.

Idag utmanade jag mig själv. Knät har i tre dagar kännts så pass bra att det endast har börjat värka på kvällen och då bara någon timme. Så det är positivt. Och inte heller är det sådan smärta att jag gråter. Också positivt. Jag kan härda ut. Pain is temporary, har varit mitt mantra de senaste veckorna. Knäskydd på. Promenera -igen. Och igen.

Så till utmaningen. Jag stog på löpbandet och det kändes väldigt bra, jag tänkte..."kanske kan jag testa bara 30 sekunder?". Då jag vet att jag kan vara lite väl optimistisk när det gäller mitt knä, så rådfrågade jag sambon, som med en myndighetsstämma förklarade "bara du slutar så fort du får några känningar". "Jaja..självklart". Eller hur? Jag? Sluta? Hm. Självklart. Naturligtvis. Kanske. 30 sekunder gick bra. Yes, vilken lycka! Knät håller. Jag lever. Jag svävar på moln. Vilken adrenalinkick! Sedan gick jag över till styrketräning. Fokus var sisådär 80%. "Kanske klarar jag av 30 sekunder till?". Upp på löpbandet igen. Gång i snabbtakt som övergick till jogg i 30 sekunder. Fan va kul detta är, varför upptäckte jag inte detta innan? Vilken lycka. "Lite mera, eller vad säger du knät?". Nu kanske du tänker; "sluta medan det håller!". Så tänkte inte jag. Promenerade i 5 minuter. Velade. Sedan bar det i väg. Snabbt som fasen 60 sekunder. En utmaning. Så snabbt har jag aldrig sprungit förut. Men det höll. Knät höll. Inga känningar. Ingen smärta. Och jag svävade på moln. Ville ha mer, mer och åter MER. Men jag slutade. Nu ska ju knät hålla också. Vill kunna träna mera i veckan. Härligt, va? Vem kunde ana att man kunde få sådan kick av att övervinna ett sådant litet steg?


Kommentarer:

Helt fantastiskt! Visst är det så att känslan av att övervinna något är oslagbar? Bra jobbat! Känns det bra så är det bara att köra på :)

2012-05-07 @ 08:06:42
#2: Anna

Det inte så litet, övervinna är stort hur lite de än är, omdu förstår min tanke.

Hejja dig

Peppkramen från mig

2012-05-07 @ 11:23:24
#3: Biawit

De där stegen man gör, övervinner något är osalgbart! Bra gjort!

2012-05-07 @ 14:09:01

Men gud vad skönt att det fungerade med knäet!!! Om jag åker till Ullared på onsdag eller nästa onsdag ev ska jag kanske kika efter en mysdräkt till dig med då? ;)

2012-05-07 @ 17:30:42
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: