2012-12-28
18:04:00
Socialtjänstlagen

Det kanske inte säger er så mycket. Men poängen med denna lag är att kommunen har det YTTERSTA ansvaret för att enskilda får det stöd och den hjälp som de behöver. Så det betyder i praktiken att socialtjänsten har det yttersta ansvaret för alla dess medborgare i kommunen.
Jag tycker att det är ett enormt viktigt arbete du har! Jag betalar gärna skatt för att folk som behöver hjälp verkligen får det! Vår yngsta dotter är född med ett handikapp och vi har ett halvt vårdbidrag (ca 3000 kr) varje månad för henne. Varje gång vi ska söka är det krabb med bidraget. Vi står inte och faller med pengarna, men det är irriterande. Olika fk dömer också helt olika, och så måste det vara när ramar är tolkningsbara. Min fråga är slutligen om inte bidrag som vårdnadsbidrag och socialbidrag skulle beviljas centralt, av personal som har stor kompetens och som kan använda en samsyn? Det ska inte spela någon roll var man bor och vilken handläggare man får!
Kram och Gott nytt år, Pernilla be
Jag, som tar socionomexamen om mindre än tre veckor, skulle gärna höra om hur det var att komma som ny på jobbet, fick du mycket introduktion av erfarna kollegor, hur kändes det, hur snabbt har du växt in i jobbet osv. :P
Ja men det är ju intressant, alltså om det är en ramlag och flera tolkar lagen då kan det bli väldigt stor skillnad för medborgarna för jag antar man tolkar utifrån ens egen kunskap, erfarenhet och så, alltså du och jag kanske inte skulle tolka samma text lika eller är jag och cyklar nu?
Om du och jag nu tolkar olika vem ska behovsmänniskan(den vi hjälper) lyssna på då?
I förlängningen så kan det bli stor skillnad om vi då bor i olika kommuner är jag med då eller helt fel ute?
På vad sätt menar du att socialtjänsten har det yttersta ansvaret för sina kommunmedborgare konkret?
Måste socialtjänsten ge ut en bostad om man inte har nån eller?
Berätta mer jag gillar att lära mig förlåt alla frågor, ska läsa vidare nu och försöka att inte bomba dig med frågor