ZtorZillen

2012-12-18
18:31:00

Mitt orkidéhem...
 
När farmor dog...så skulle de ju kasta hennes blommor. Tänkte hennes intelligenta barn. *ironi*
Sådan tur då, farmor, att jag var där. Som det kloka barnbarn jag är, inser jag ju att farmors orkidéer behövde ett nytt hem. Så jag adopterade dem! Helt enkelt. Och hennes andra porslinsblomma också. Tyckte det kändes riktigt skönt att få något så fint efter farmor. Hon älskade färger och det gör ju jag med...känner att hon är lite med mig när jag pysslar med mina orkidéer. Just nu äger jag och sambon BARA ett tjugotal orkidéer och två andra blommor, varav en är en stor fikus som min sambo ÄLSKAR att pyssla med..han blir ständigt retad av mig för detta...hehe..
 
Lagom till andra advent så fick mina älskade orkidéer en makeover.
Det var dags att bli uppsnoffsade inför jul, tyckte deras älskade matte (eller vad det heter med växter?).
 
 
Min lilla odåga...ovan...en vit brudorkidé som blommar i tid och otid...när jag fick den av sambon var det två stänglar...nu är det sex stycken och luftrötterna är så många att jag inte ens vill tänka tanken att räkna dem..vet inte varför den trivs så bra..men den trivs! Och den har underbara vackra vita blommor!
 
 

Kommentarer:
#1: Susanne

Tur att farmor hade ett sådant klokt barnbarn ;)

Svar: HAHA! Ja, så tänker jag också!
pcoslife.blogg.se

2012-12-18 @ 20:24:31

Så himla mysigt med minnen runt sig :) Det är viktigt att minnet av de som gått ur tiden finns kvar!

Svar: SANT
pcoslife.blogg.se

2012-12-20 @ 02:04:34
#3: ealina

Åh vad härligt med så många blommor!
Jag älskar både orkidéer och porslinsblommor, men i nuläget har jag bara en enda stackars orkidé i badrummet. Och där är det nog alldeles för kallt för den stackaren. Men den blommar ändå två gånger om året?
Porslinsblommor ska jag nog bygga upp en hel arsenal här när jag får pengar. Hade en gång en "StarWars"-porslinsblomma som jag jag faktiskt grät över när min katt förstörde den.. Haha, ja, konstig man kan vara, men sån är jag ;)

Svar: Vaddå StarWars-porslinblomma? Nu blev jag jättenyfiken! Badrummet är nog perfekt för all fukt!! Säkert därför den trivs så bra!
pcoslife.blogg.se

2012-12-20 @ 16:13:38
#4: ealina

Haha, ja, jag vet inte vad den heter, men blommorna såg ut som små starwarsrymdskepp :D

Jo, den har sin plats i badrummet just för pga fukten. Men så drar det så kallt där inne, och det är ju inte optimalt. Blir bättre till sommaren, då får den bli lite lycklig igen, hihi.

Svar: De är ju rätt tåliga så..den klarar sig säkert jättebra! :D
pcoslife.blogg.se

2012-12-21 @ 15:35:42
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: