ZtorZillen

2012-12-04
20:52:53

Dag 32 "hudskrämd"
Idag har jag försökt finna mer motivation till träning. Detta har jag gjort genom att läsa andra viktbloggare och framför allt bloggare som har gått eller går på Itrim. Blandat resultat kan jag lova. Jag är numera hudskrämd, inte fettskrämd. HUDskrämd. Jag är rädd för att få så där överdrivet mycket löshud som så många verkar få. Seriöst. Det är verkligen något jag tänkt på hela dagen. Inte för att det blir bättre av att jag läser om det eller tittar på andra bilder på folk som har massor av överskottshud. Men det skrämmer mig!
 
Det är liksom inget snyggt. Det har tagit så många år att lära mig älska min kropp och gilla den, även om jag velat ha en mindre kropp. Det har tagit så mycket kraft. Och nu är jag då hudskrämd. Vad ska jag göra?
 
Funderar mer och mer kring om det verkligen är värt att gå ner i vikt så snabbt om det nu ska leda till överskottshud. Eller om det är bättre om jag nu trappar upp med mer kalorier och får ett långsammare temp på viktnedgången? Ja, som sagt. Mycket funderingar, men jag följer än så länge planen. 800 kcal/dag. 10 000 steg. 2 liter vatten. Punkt. Inget mera.
 

Kommentarer:
#1: smulan

Jag har en syster som opererat bort hud på magen efter att hon rasat i vikt efter en gpb operation. Hon har lös hud på lår och armar också. Men huden blir sakta men säkert mindre där. Beroende på om man har mycket övervikt eller inte så får man räkna med lös hud om det är många kilon som ska bort. Men visst det blir värre om man går ner snabbt och huden kanske inte alls vill samarbeta sen. Men det vet man ju aldrig. Det enda man kan göra är att bestämma om man vill ta chansen med lös hud när man påbörjat viktminskning eller om man vill stanna på sin vikt. Ingen annan kan fatta det beslutet åt en. Du får ta en funderare på vilket som är värst. Att riskera mer lös hud eller att gå ner i vikt långsamt. Men bara för att man går ner långsamt innebär det inte nån garanti för att huden inte blir lös.
Men jag tvekar inte ett dugg. Jag ska ner i vikt och får jag lös hud så ok. Jag har ju även en sjukdom som påverkar huden
och den är lösare än andras. Men det gör faktiskt inget:-)
Hoppas du kommer fram till nåt. För beslutet måste vara ditt. Kram

Svar: Vilken bra kommentar. Det är som du säger, man måste väga för och nackdelar. Ibland "låser" sig dock min hjärna och jag stirrar mig blind på det negativa!
pcoslife.blogg.se

2012-12-04 @ 21:45:02
#2: alexandra

vad är deras teori kring att man ska gå på helfart? varför funkar inte pulver till frukost och middag och sallaf och kyckling till lunch?

Svar: Det är olika för olika personer! Det beror på vad man har för övervikt och vad man har för mål med sin viktnedgång, så det bestämmer man tillsammans med sin coach!
pcoslife.blogg.se

2012-12-04 @ 22:54:17
#3: Linda

Det är därför jag tror så starkt på Biggest Loser och hela deras koncept, om man tränar mycket och reglerar kosten är risken för överskottshud så mycket mindre då kroppen och huden tajtas till när man tränar. Självklart är det inte så i alla fall, men jag tror det hjälper en lång bit på väg. Att äta som du gör i några veckor gör nog inte så mycket för överskottshuden, men att enbart göra så i långa loppet kan eventuellt relatera i det. Att träna mycket är oftast bästa sättet till en fast och fin kropp där huden "hänger med", åtminstone ur logisk synvinkel, sen är det som med allt annat att olika människor tenderar att få olika slapp hud. Vissa märker säkert inte alls av sin viktnedgång på huden medan andra gör det.
Tror också att det är först när man verkligen rasar i vikt, exempelvis efter en bypass-operation, som man får mycket lös hud, inte genom en relativt stadig viktnedgång som din. Det här är bara lekmanna-tankar, men de känns logiska i min värld.

Svar: Tja, vi får väl se...när jag gått ner lite mer...
pcoslife.blogg.se

2012-12-05 @ 11:40:53

Hoppas du har en bättre dag idag! Jag är själv drabbad av hunger monstret idag, suck. Svårt hitta motivatonen ibland. Tycker du är grymt duktig och ska skita i surkärringar ;-) Kram!

Svar: Tack, Helen!
pcoslife.blogg.se

2012-12-05 @ 13:50:56

Titta inte på såna bilder. Det är mitt råd!

Svar: Bra råd, som jag ska följa
pcoslife.blogg.se

2012-12-07 @ 22:29:47
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: