ZtorZillen

2012-08-16
22:16:59

Dagens mantra
Dagens mantra lyder: "all förändring börjar med mig själv"...
 
Jag vet inte hur det kommer sig att jag valde just det, imorse när jag mediterade. Min sensei Malin-Charlotta, har uppmuntrat mig att ta det mantra som kommer till mig. Först tyckte jag att det lät som bullshit, men jag är inte sämre än att jag kan pröva. OCH det fungerar. Därav är hon ju min sensei. För att hon är så klok. Därmed inte sagt att även kloka människor behöver få lite mothugg då och då. I alla fall. Dagens mantra har kommit väl till pass då många destruktiva tankar kring mat har florerat i mitt inre idag.
 
Idag när jag mediterade för andra gången så upptäckte jag ett mönster. Föga förvånande handlar det om mat, det är ju liksom min "grej", eller hur? För er som följt mig ett tag, så är det också föga förvånande att jag upptäckte att jag har straffätit. Har jag nämnt att min matvågs batterier har tagit slut? Inte det? Det har den i alla fall.
Något mer som hänt denna vecka är att jag har straffätit.
Ja, exakt så. Jag vet inte vad jag annars ska kalla det.
Återigen konstaterar jag att jag ännu inte är frisk från min ätstörning. Jag kan inte säga hur många koppar varm choklad som slunkit ner i min mage denna vecka. Och egentligen tycker jag inte ens om det som serveras på jobbet. Men ändå dricker jag. Det är som om min hjärna inte registrerat det förens det är "försent".
 
 
Idag har jag som sagt upprepat mitt mantra; ALL FÖRÄNDRING BÖRJAR MED MIG SJÄLV. Inspirerat av Kay Pollaks bok Att välja glädje, som jag för övrigt läser just nu. Det är ju så. Jag måste börja ta ansvar för min matsituation. Idag har ätandet gått bra, måttliga portioner även om jag inte har vägt och mätt allt iom avsaknaden av batterier. Men ändå. Det är positivt. Inget godis, inga sötsaker, ingen varm choklad. All förändring börjar med mig själv. Dagen har dock inte varit lätt. Tankar kring mat har bombaderat min hjärna. Kändes som om jag är besatt av matmonstret. Det lättaste vore ju att bara tillåta mig att hetsäta. Låta ångesten dämpas lite. Det är ju tur att jag är envis då. Och att jag lyder min sensei, som uppmuntrat mig att upprepa mitt mantra om jag har dåliga tankar eller så. Sagt och gjort. Mantrat har gått varmt så att säga....det har gått bra idag. Jag är nervös för vad vågen ska visa i morgon. Men jag försöker samtidigt förlåta mig själv och säga att det viktigaste är inte vad vågen visar, viktigaste är att detta är en varaktig förändring. Det är på riktigt nu och jag har kontroll. Jag tar kontrollen över hetsätningen och jag låter inte den äta upp mitt inre längre. Den ska inte få nära sig på min ångest för att skapa ännu mera ångest. Jag måste hitta andra alternativ. Just nu har jag meditationen som hjälp...kanske inte mest effektiva eller mest glammiga eller what ever...men det fungerade idag. Ett steg närmare en framtid utan hetsätning......
 

Kommentarer:
#1: alexandra

tycker du tänker vettigt, ingen känner dig bättre än du själv. kram på dig

Svar: Tack.
pcoslife.blogg.se

2012-08-16 @ 22:32:21
#2: Linda

Kramar till dig. Det låter som om du har lyckats vara stark idag. Det är underbart. Jag förstår att det är svårt, du kämpar väl

Svar: Tack, Linda...
pcoslife.blogg.se

2012-08-17 @ 09:51:27

Klokt! Automatiska tankar kan man alltid bryta med medvetna tankar, typ mantra. Köp ett gott rött te och drick på jobbet i en fin kopp i stället. Din kropp suktar efter socker – då ska du ge den protein! Ost/skinkrullar, kesella, skivad leverpastej, ägg - whatever.

peppkram, pernilla be

Svar: Tack för tipset! Tar med mig te till nästa arbetsdag!
pcoslife.blogg.se

2012-08-17 @ 21:21:43

Fint du skriver, från hjärtat och ärligheten själv. Gillar ordet sensei :)

Att du plockar från boken är suveränt, vi får det som vi behöver och det finaste är att vi får heller aldrig mer än vad vi klarar av. Det kan vara en lugnade tanke att luta sig mot, när man tror att man ska stupa och gå under.

Ang meditationen är det en liten pusselbit för att hjälpa dig i livet. Det kommer att komma nya saker som får dig att tänka nya tankar och utvecklas. Det gäller att aldrig stanna upp och tro att man är "klar" för det blir man aldrig. Även en sensei får jobba och jobba och jobba med sin utveckling. Meditationen kommer så också att utvecklas genom att du ger den ny näring. Det viktiga är att hålla fast vid den, att göra den till en rutin, varje dag. Däremot, efter några veckor kan man ändra sättet man mediterar på, annars tror jag man garanterat kommer att tröttna. Det är som med allt vi håller i vårt livs hand, det behöver ständig förnyelse, kärlek och omtanke för att fortsätta blomma.

Svar: Så sant..kanske bör man också variera det i vardagen...att meditera på det sätt som man behöver för just den dagen...?
pcoslife.blogg.se

2012-08-19 @ 16:50:51

Tycker jag låter som en fin ide :)

2012-08-22 @ 21:31:07
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: