ZtorZillen

2012-02-29
21:13:49

Maxtest

 

”Maxtest”

 

Armhävningar, tå (mål: 25 st)

 

V 2 ( 9 st)

V 9 (10 st)

 

Jogg (mål: 30 min)

 

V 2 (10 min)

V 4 (11 min)

V 9 (15 min)

 

 

 

Plankan, tå (mål: 3 min)

 

V 5 ( 1 min 3 sek)

V 9 (1 min 30 sek)

 

Kommentar:

Jag har ju kännt nu ett bra tag att jag inte kommer "framåt". Detta beror ju helt på siffrorna på vågen. Jag måste påminna mig själv om att denna resa, denna livsstil handlar om mer saker än just min vikt. Därför gjorde jag nu slag i saken och gjorde maxtest! Har också sammanställt listan ovan som jag tänkte fylla på vartefter jag gör nya maxtester!

Ialla fall så glädjer det mig att presentera resultaten. Alla tre är en förbättring. Mest glad är jag över plankanresultatet då jag minns hur slut jag var v 5 när jag verkligen pressade mig själv att komma över en minut! Nu kände jag att det va lugnt, men 30 sekunder senare höll jag på att dö! Men i alla fall! Klar förbättring!

För att inte tala om joggningen. Är så sjukt lycklig över att säga att jag klarar av hela 15 minuter! Minns fortfarande känslan när jag klarade mer än 3 minuter och hur lycklig jag var. Sambon och jag dansade av lycka (han sitter oftast brevid när jag maxtestar, han hejjar och peppar så att jag ska orka mera). När det gäller joggningen så har min älskade bloggvän Malin-Charlotta hjälpt mig massor med tips på intervallträning. Tror att det är det programmet som är "hemligheten". Nu ska jag bara lägga upp en plan hur jag fortsätter att utvecklas.

Armhävningarna är väl det som inte direkt går så jättefort framåt, ändock framåt. Finns det någon därute med tips om hur jag ska få bättre resultat nästa gång? Några tips?

Jag känner mig jätteglad och pepp idag. Är mycket lycklig över att det finns "bevis" på att min resa har tagit fart och att det går framåt även om det inte syns på vågen. Jag har blivit mer stark och mer uthållig. Det om något är väl fina resultat! Fy va jag är bra! Nu ska jag se på Seaquest med min sambo och bara njuta av att jag gjorde så bra ifrån mig på maxtesten!!

 


Kommentarer:
#1: Anna

Hej

Tack för din fina komentar. Tog tid innan jag vågade lägg ut dem men gör det för ge mig en knuff. Tycker min kropp är plufsig, stor (87 kg till 160 mycket :( ) Me detska ändras på :)

Ochjogga, gjorde det idag igen men känner mig som en elefant haha. Man har sån fel bld av sig själv tror jag....Ska försök plocka fram envisheten.

Och ja min man....svårtfinna ordför allt han gör för mig. Att stött mig med min träning och vikt nedgång....ja han är undebar



Bamsekram till dig.

2012-02-29 @ 22:12:06
#2: ealina

Vad kul att se skillnaden sådär svart på vitt!

Själv är jag jättedålig på att dokumentera träning. Kanske för att jag inte tränar så regelbundet kanske, det blir liksom lite hipp som happ. Men ett maxtest vore ju kul att ha att jämföra med! Bra ide! :D



Däremot så har jag testat att springa lite, nu när det är plusgrader igen. I höstas orkade jag springa typ mellan två lyktstolpar, vila förbi nästa två liktstolpar och springa till nästa igen osv. Och då var jag helt slut.

Nu, nu orkade jag springa förbi 4 (!!) lyktstolpar och vila förbi två innan jag sprang förbi 4 till! Jiiiihaaa! :D Och, jo, helt slut var jag ju nu med då, förstås. Men det är så hääärligt när det går bra!

2012-03-01 @ 19:17:21

Åh, vad go du är! Älskade bloggvän, hur mycket kärlek ger inte det i mitt hjärta?



Vad bra att du sätter mål! Jag älskar mål!



Ang armhävningarna är det viktigaste att du gör dom rätt för att inte skada dig. Bra bål och skulderblads stabilitet, axeln i neutralt läge (de vill gärna åka fram i armhävningar och det är en ogynnsam position)och god kontroll över rörelsen. Om du tänker att du ska göra en eller två mer än förra gången är du snart på 25. Det kan vara bra att sätta upp delmål för att nå det slutgiltiga målet.



Variera dig genom att göra armhävningar mot en pilatesboll (då på på knä och mot en vägg eller att någon håller i bollen första gången), de kommer hjälpa dig framåt i ditt "egentliga mål och det är superbra stabilitets träning.



Tips är att träna mycket baksida, det är den som ska hålla framsidan på plats i en armhävning, det missar många.



Kör så det ryker!

2012-03-03 @ 22:12:32
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: