ZtorZillen

2012-08-15
14:52:00

Viktnedgång
Ibland känns det som om det går så satans segt. Det här med vikten asså. För i min värld så har jag ju jojobantat hela mitt liv och ändå väger jag 100 kilo. Eller just därför väger jag 100 kilo. I alla fall. Min kära sambo är väldigt duktig på att peppa mig och säga att jag faktiskt i alla fall denna gång gör det på riktigt. Det är nu det räknas liksom. Det är nu jag gör det, det är nu det fungerar...detta är för resten av mitt liv. Och tänker man så så är det ju skillnad. Då är ju varje kilo något som jag säger adjö till och som inte kommer komma tillbaka, denna gång. Denna gång är det på riktigt.
 
 
Jag har lite svårt att föreställa mig att jag faktiskt har gått ner något kilo. Av någon anledning så har jag mycket lättare att klanka ner på mig själv när det går dåligt och är väldigt duktig att berätta för mig själv vad jag har misslyckats med. När det går bra däremot, speciellt när det gäller mat/träning/vikt så har jag jättesvårt att ta åt mig äran och vill gärna "skylla på andra". Typ; det är tack vare min hund att jag går ut på promenad. Det är för att min sambo peppar mig som jag tränar, det är för att min mamma är så duktig att uppmuntra mig som jag inte hetsäter osv osv.
 
Min kära far, har alltid förespråkat det här med visualisering av sitt mål. Jag är inte så bra på det, men jag tror verkligen att det ligger något i det han säger. Att målet är mer verkligt om man kan "se" det. Så...jag har köpt mig själv lite egna hjälpmedel för min resa. På mitt nattduksbord står numera denna (ovan) glasskål. I den ligger 6 små kulor, sådana jag lekte med när jag var liten. Ett för varje kilo jag har gått ner i vikt.
 
 
Det kanske inte ser mycket ut, men det känns. Varje gång jag ser min glasskål så känner jag mig stolt. Det är sex kulor nu, men det ska bli flera! Det är kilon som aldrig ska tillbaka, och det är så obeskrivligt roligt att "se" dem..det är ju så abstrakt än så länge för mig, det här med att jag har minskat i storlek och så. Sex kilo gör inte så mycket synlig skillnad, tycker jag. Men jag känner det. I knäna och i hjärtat. Jag blir glad och stolt och de där små kulorna får mig motiverad till att fortsätta. Alltså ett bra tips, för dig där ute som läser min blogg men också känner att det inte "händer" något!

Kommentarer:
#1: Anna

Riktigt bra tips, jag tror jag ska göra något liknande! :)

Svar: Glöm inte redovisa om det på din blogg, så jag får se vad du gör! :D
pcoslife.blogg.se

2012-08-15 @ 18:50:51
#2: Minendie

Jättebra tips!

2012-08-15 @ 21:45:58

Vilken jättebra idé! Och tur att skålen är så stor så att det finns plats för många kulor! "Den här gången är det på riktigt" är att bra mantra BTW :)

kram, pernilla be

Svar: Tack för tipset! Det ska jag ta med mig och använda!
pcoslife.blogg.se

2012-08-15 @ 22:06:58
#4: alexandra

ja det är bra, vi alla måste ha något som gör att vi inte kommer bort från målet :)

Skäm bort dig lite också, det är man värd:) det är ju svinsvårt att gå ner i vikt och de ska firas när man väl lyckas, 6kilo är super

Svar: Några tips? Hur skämmer du bort dig?
pcoslife.blogg.se

2012-08-15 @ 22:17:50
#5: Annika

Så bra tips!
Du är grym !
Kram kram

Svar: Hehehe..TACK!
pcoslife.blogg.se

2012-08-15 @ 22:39:54
#6: alexandra

som sag jag har verkligen bestämt mig å gå ner i vikt på ett år ( vilket säkert kommer bli ASSSS jobbigt stundtals) Men jag behöver en klapp på ryggen, genom att belöna mig med något som jag verkligen vill göra eller ha, efter varje delmål. Tyvärr är jag ( säger inte alla funkar så) men då jag har gått upp så här mkt så tycker jag inte jag ser bra ut i några kläder, så varför ska jag kasta bort pengar på att gå å fixa naglar och ansiktbehandlngar då..... men jag tänker tvärtom nu och gör saker som att gå på ansiktbehandlingar, fixa naglarna.. bla bla... allt som jag gjorde när jag var small...att bry mig om mig själv igen, sätta mig först etc ( ja det är nog lite ego, men jag känner att jag måste få vara det, de här året om jag ska lyckas) gör saker som du vill göra ller köp saker som du vill ha, om du förstår vad jag menar. Jag ger mig själv en belöning i slutet av vaje månad om jag gått ner och skött mig bra :) Fast de kanske inte funkar för alla, men för mig gör de det.... måste ha något konkret att se fram e mot :)

Svar: Ja, jag har tidigare tänkt så där också! Men har så smått börjat unna mig mer och mer saker...liksom "onödiga" saker.."skämma bort mig själv"-Saker!
pcoslife.blogg.se

2012-08-15 @ 23:13:05
#7: Linda

Åh Gud vad smart!! Jag tror jag snor den av dig, för det var ju jättebra! Jag har också tagit bilder på smala tjejer, som har kroppar jag gillar och så har jag satt mitt ansikte istället för deras. Det är också en motivator. Okay min kropp kommer inte se ut så, men det får mig också att vilja sträva vidare för att bli åtminstone så lik som möjligt =)

Svar: Sweet! Kan du inte skicka iväg en kommentar när du haka på idén om skålen? ;) Tydligen flera som ska göra det...kanske vore roligt med ett "kulinlägg"? ;)
pcoslife.blogg.se

2012-08-16 @ 15:42:44

Guuu vilken bra ide.. ska genast gå och köpa en skål och några kulor =)

Svar: Va roligt att du gillade den! Skicka iväg en kommentar så jag får se hur "din skål" ser ut!
pcoslife.blogg.se

2012-08-16 @ 17:30:21
#9: Linda

Absolut! Det kan jag gör. Så fort jag ställt upp så visar jag det i bloggen och länkar till dig =)

Svar: Spännande!
pcoslife.blogg.se

2012-08-17 @ 00:54:00

Fantastiskt bra initiativ som jag blir väldigt glad över att läsa om!

2012-08-19 @ 16:40:37
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: