ZtorZillen

2012-08-09
23:40:21

Medmänniskor
 
 
 
"I Medmänniskor väljer Stefan Einhorn att skildra den goda handlingens kraft i form av korta, fristående berättelser. De skönlitterära texterna, som var och en tar upp en särskild aspekt av medmänsklighet, varvas med författarens egna resonemang kring ämnet. Den läsare som uppskattade Stefan Einhorns förmåga att enkelt och glasklart redogöra för det komplicerade och svårgripbara kommer att känna väl igen sig. Här finns samma sorts kloka och tankeväckande iakttagelser som i Konsten att vara snäll.   I Medmänniskor skriver författaren om olika relationer mellan människor, till exempel far och son, lärare och elev, läkare och patient, eller två väninnor. Han visar hur ett möte, ofta av en slump, kan bli livsavgörande för människor och förändra allt. Att läsa Stefan Einhorns texter är att få syn på sitt eget förhållningssätt till andra människor ? anhöriga, vänner eller främlingar. Och kanske själv bli en bättre medmänniska ? "(adlibris)
 

Jag har aldrig tidigare läst något av Stefan Einhorn, men blev tipsad av min far. Och eftersom det är lite utav PappaZ-tema nu, så passade jag på att även litterärt bli inspirerad av min far. Boken var mycket tankvärd och belyser många saker som jag nu i dagsläget har många funderingar kring. Typ vad kan ett möte mellan två människor göra med en människa, kan det verkligen påverka så mycket ? Något jag kommer ta med mig från denna bok, är att det inte är fel att i sitt yrke ibland göra det där lilla extra och att det verkligen har betydelse. Jag tar också med mig ett nytt favorticitat;
 
"Om det inte är min uppgift att vara medmänniska, vems är det då?"
 
Helt klockrent!

Kommentarer:
#1: anne

Underbart slutcitat! Det ska jag skriva upp och placera i ögonhöjd, kanske på jobbet.

Jag har inte heller läst något av honom även om han helt klart låter som en tänkare jag skulle uppskatta. Min bästa vän jobbar rätt nära honom och säger att han är en mycket sympatisk person. Äldsta sonen fick "Konsten att vara snäll" med personlig dedikation i konfirmationspresent. :)

Svar: Åh, va häftigt! Ja, jag älskar det där citatet kommer också bära med mig det!
pcoslife.blogg.se

2012-08-10 @ 19:05:58
#2: Viktkamp

den vill jag läsa, stort tack för tipset =)

2012-08-10 @ 20:10:13
#3: Minendie

Jag och min kollegor fick "Konsten att vara snäll" i julklapp för ett par år sedan. Mycket tänkvärt.

Svar: Jaså? Den har jag hört mycket om, men ännu inte läst än...!
pcoslife.blogg.se

2012-08-10 @ 21:38:27
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: