ZtorZillen

2012-08-23
23:15:52

Balsammetoden
Jag har ett stort problem i min vardag...kanske inte jättestort, men ändå så att det stör mig och att jag till och från ägnar mycket tid att fundera ut hur jag ska lösa detta. Problemet är eksem och svår klåda i hårbotten. Jag vet inte hur länge jag har haft detta, men helt säkert är att det i alla fall varit ett problem i över 10 år. Vilket är en del då man själv inte ens fyllt 30.
 
I alla fall, snubblade över ett jättebra inlägg av en av mina favoritbloggerskor...där hon beskriver om den så kallade balsammetoden. Har ni hört talas om den eller? Det var helt nytt för mig. Men mycket intressant. Jag är mer och mer för att tänka på miljön och vad vi använder för produkter i vardagen. Är exempelvis helt övertygad om att det stämmer; de studier som visar att vissa ämnen (typ aluminium...) i deodoranter faktiskt kan öka risken för bröstcancer. Och att vi borde vara mer medvetna om vad vi gör med våra kroppar. Vad använder vi för tandkräm? För hårprodukter? Hudvård? Deo? Mat, medicin osv osv.
 
Som sagt, jag är alltså övertygad om att min kropp försöker säga mig något nu när min hårbotten ser ut som Sahara-öknen. Frågan är bara VAD!?!
 
Kontentan är alltså att jag nu ska börja med denna Balsammetod, i hopp om att min hårbotten ska bli frisk igen. Förhoppningarna är stora, men då jag har testat det mesta så är jag tveksam. Samtidigt har jag läst flera bloggare skriva om denna metod och deras hår och hårbotten blir friskare. Så varför inte? Kanske fungerar det på mig också?

Kommentarer:

Jag tror också absolut att det är viktigt att man är medveten om vad man anväder för produkter på kroppen!

2012-08-24 @ 01:23:10
#2: Linda

Jag är också sugen på att köra balsammetoden, saken är den att jag gör slingor då och då för att få tillbaka min normala ljusblonda färg efter att dumdristigt färgat det mörkbrunt, och då börjar man ju om på noll när man färgat med olika kemikalier osv.. vet inte om no poo och balsammetoden är samma sak? annars finns det jättemycket bra info om man googlar no poo.. om du har lockigt hår är det ett plus i kanten att lockarna blir mindre frissiga och finare när man kör balsammetoden ;)

Svar: Har faktiskt ingen aning om det är samma..i vilket fall som helst så gillar jag idén..sen får vi se vad det blir för resultat!
pcoslife.blogg.se

2012-08-24 @ 10:03:00
#3: alexandra

har du varit och kollat det m speclisktläkare?

Svar: Ja, när jag va liten..men det är ju typ 20 år sedan...men min svärmor som jobbat på hud har kollat på det också...
pcoslife.blogg.se

2012-08-24 @ 10:58:01
#4: Anna

Berätta gärna hur det går! Jag känner mig också mer och mer tveksam till vad man utsätter sin kropp för, och inte bara vad man slabbar på den, utan sådant som ergonomi också. Förr brukade jag himla med ögonen åt folk som sa att "kroppen är ditt tempel", men jag tror äntligen jag börjar förstå och känna andemeningen med det. Man måste ju ta hand om det man ska leva i hela tiden! Och hur kul är det egentligen att ha något som kliar hela tiden, eller ömmar?

Svar: Eller hur! Det har jag också börjat fundera kring..det här med skor till exempel eller hur man sitter på jobbet!
pcoslife.blogg.se

2012-08-24 @ 12:49:38
#5: Minendie

Jag tycker absolut att du ska prova. Jag har själv kört no poo i tio månader och mitt hår och min hårbotten har aldrig varit bättre (gäller även huden eftersom jag kör no poo på alla produkter). Jag hade mycket klåda i hårbotten innan men den har försvunnit. Kolla in vilka balsam som är "godkända", en del har fortfarande massa kemikalier som gör att håret inte blir bra. Titta in på nopoo.se eller facebookgruppen no poo. Själv gick jag över till bikarbonat och skölj med äppelcidervinäger ganska snart och numera tvättar jag mest med flytande honung. Det gäller att prova sig fram och hitta det som funkar bäst, alla är vi ju olika. Men ge det lite tid, i början blir håret ganska fett och tråkigt men det går över. Lycka till!

Svar: Hm...intressant! Tack för tipset!
pcoslife.blogg.se

2012-08-26 @ 17:00:09

Kroppen säger till om det är rätt, så prova kan man alltid göra :) Hoppas det hjälper!

2012-08-31 @ 21:17:46
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: